Hallo lieve mensen,
Met onze Ghina (bijna 9)(Tervuerense herder) gaat het nog altijd niet goed. Even de beschrijving:
Ze woont nu sinds 1,5 jaar bij ons. Hiervoor kwam ze van de fokker, door omstandigheden verwaarloosd en herplaatst. Van 35 kilo inmiddels een hond van 23 kilo schoon aan de haak. Ze was een hele stabiele en rustige hond, een jaar lang. Tot het eind van mijn zwangerschap. Reden dat ik dit vermeld is dat ik ook zeker opensta voor psychische oorzaken..
Ze stond soms te trillen en te hijgen. Nadat mijn zoontje geboren werd nam de frequentie toe, waarna wij naar de dierenarts zijn gegaan. Bloedonderzoek gedaan, kwam niks uit. Daarna epileptiemedicatie gaan geven, de DA dacht aan het beginstadium van epileptie. Hiermee kregen wij weer redelijk onze Ghina terug. Wel niet helemaal, maar ze zat een stuk beter in dr vel.
Tot eind januari.. Beestje begon weer te trillen en te stressen zonder oorzaak. Wij terug naar de dierenarts, in overleg de medicatie opgehoogd. Helaas was dit zonder effect. Wederom terug naar de dierenarts.. Eerst werd de optie stress geopperd, omdat ze niks konden vinden. Ik gaf als weerwoord dat Ghina voorheen 5 dagen alleen thuis was, nu 2, omdat mijn zoontje geboren is zijn wij veel meer thuis. Daarnaast hebben we geen huilbaby, krijgt ze haar aandacht en haar wandeling. De dierenarts zocht toch verder.. Omdat ze zo trilt dacht ze aan iets met de zenuwen en is iets met de poten gaan doen. Dit was afwijkend. Hierdoor denkt ze aan Spondylose. Stoppen met de epileptiemedicatie en pijnstilling gaan geven. Twee weken aankijken.
Nou dat was geen succes.. Eergisteren heb ik uit pure armoede maar gewoon die pilletjes er weer ingegooid icm pijnbestrijding. Ik kwam namelijk thuis, beestje was 2 uur alleen geweest, had haar mand onder geplast, ze was zelf nat, weigerde te eten, kon niet meer stoppen met trillen en was ontzettend gestressd. Meteen maar een afspraak bij de dierenarts gemaakt voor morgen..
We willen morgen nog vragen om behandeling, maar het moet wel op korte termijn gaan helpen. Beestje zit nu al sinds oktober niet lekker in dr vel en dit willen we dr niet aan doen...
Ze heeft overigens beginnend staar, is behandeld tegen een blaasontsteking laatst, zit nog steeds lang te plassen, en lijkt beginnend dementerend..
Nu mijn vragen:
Herkend iemand dit verhaal uit eigen ervaring?
Wat zou het kunnen zijn waar we nog niet aan gedacht hebben?
Zou het spondylose kunnen zijn, en hoe kunnen we dit dan beter behandelen?
Zou het epileptie kunnen zijn, en hoe kunnen we dit dan beter behandelen?
Hoe ver moeten we nog gaan met de zoektocht/behandeling? Wat zou jij doen?
Bedankt voor het lezen!
Liefs
Spondylose kunnen ze zo opsporen, dierenkliniek.....vraag een verwijzing van je dierenarts als je dierenarts daar de middelen niet voor heeft, een ernstige vorm van epilepsie is ook op te sporen, ga er voor, je hond heeft een leeftijd wat nog jong genoeg is om deze nog een goed en waardig leven te bieden, gerichte medicatie,
Ik vind het heel verdrietig wat je hond allemaal heeft, beginnend staar, eventueel dementie, en dan de blaasontsteking die niet over gaat ? Plasje nog eens opvangen en na laten kijken, medicatie voor blaasontsteking moet binnen een paar dagen over zijn, meis heel veel sterkte, het is heftig wat je hond heeft.
Janneke je vraagt, wat ik zou doen, als het enigszins maar kan behandelen, is er geen genezing maar alleen maar achteruitgang.....dan zou ik goed overleggen met mijn dierenarts wat je kan verwachten...eindeloos tobben nee, maar overleg dat met je dierenarts.
Willemijn, bedankt voor je antwoord :) sneu he wat ze allemaal heeft... Hoop stiekem dat het allemaal bij 1 diagnose hoort ipv allemaal losse zaken.. Zijn inmiddels wel op een punt dat we niet meer eindeloos willen tobben met d'r, zo is t geen doen voor haar... Onze dierenarts heeft de mogelijkheid om foto's te maken voor de spondylose, dus die gaan we laten maken.
Hoe is epilepsie op te sporen?
T lukt niet om een plasje op te vangen... Eerder gaf ze pijnsignalen als de da aan de blaas zat, dat doet ze inmiddels niet meer. Toch blijft ze nog te lang en te vaak zitten..
Ach wat ontzettend sneu voor haar en jullie.
Waarom dacht de dierenarts aan epileptie, puur door het hijgen en trillen?
Zonder enig nader onderzoek epileptiemedicatie geven vind ik persoonlijk wel heftig.
Wat is er precies onderzocht bij het bloedonderzoek?
Waarom wordt aan Spondylose gedacht, heeft ze speciale andere klachten?
Ik vind dit wel een interessant artikeltje over Spondylose en de oorzaken.
http://www.holistischdierenarts.nl/artrose-en-spondylose-bij-de-hond/
Ik zou ook denken aan supplementen om haar blaas en nieren te versterken, aan voor speciaal op haar afgestemd voedsel om haar conditie op peil te brengen.
Wat ik zou doen is tot op de bodem laten uitzoeken wat er aan de hand is, als de dierenarts dit niet doet, zou ik naar een holistisch dierenarts gaan.
Janneke.....probeer met een steelpannetje, de ochtendplas , zodra ze gaat zitten opvangen, pannetje onder de bibs.........spondylose is op te sporen met fotoos......en epilepsie , als het een ernstige vorm heeft kunnen ze misschien wat testjes doen.....en als het echt alleen maar achteruit gaat....je hond is nog niet echt oud.....geef de moed nog niet op, ik begrijp dat het ernstig is.....als je direct morgenochtend het plasje opvangt met een steelpannetje, moet ze echt nodig dan als jij het steelpannetje er onder schuift gaat ze niet staan omdat ze dan nodig moet......wel het pannetje even goed uitkoken met heet water, en een potje als je dat hebt ook even goed ontsmetten voor je het gebruikt......
Ik ben geen DA, maar de symptomen van jouw hondje doen mij niet aan epilepsie denken, maar ook niet aan spondylose.
Ik weet niet in wat voor vormen epilepsie er allemaal zijn, maar onze vorige Bull had zware epilepsie de laatste maanden van haar leven en dat was veel meer dan alleen trillen en hijgen. Hijgen deed ze wel veel, maar dan na een aanval. Trillen deed ze eigenlijk niet, alleen tijdens een aanval en dat was dan echt schudden, je kon haar op zo'n moment absoluut niet rustig houden, daarbij kwam dat ze alles liet lopen, haar ogen tolden en ze schuimbekte.
Jij verteld dat je hondje de mand had ondergeplast, dat kan natuurlijk wel weer het gevolg zijn van een aanval. Maar ik begrijp dat jezelf nooit meer hebt gezien als dat ze trilt en hijgt. Onze hond viel ook ala de minuut om en kon echt niet blijven staan.
Maar nogmaals. misschien zijn er verschillende vormen omdat het in eerste instantie na medicatie wel beter leek te gaan.
Dan ons huidige teefje heeft spondylose, op dit moment lijkt het rustig en heeft ze geen medicatie nodig. Maar wanneer het misgaat gilt ze het uit van de pijn als ze bv gelegen heeft en op wil staan, ze kan dan ook vrijwel niet normaal lopen, is heel erg voorzichtig, elke verkeerde beweging doet haar pijn. Ook zakt ze dan vaak door de achterhand. Dus ook meer symptomen als hijgen en trillen. Trillen doet ze ook sowieso niet wel hijgen door de pijn.
Ik zou als ik jullie was een specialist opzoeken, die haar heel grondig onderzoekt. Dat er iets goed mis is, mag duidelijk zijn. Maar ik twijfel aan de 2 opties van jullie DA.
Is jullie teefje gesteriliseerd? Dan zou ze nog last kunnen hebben van incontinentie, ook daar kunnen honden nerveus van worden omdat ze de controle verliezen over hun plasgedrag.
Nogmaals, alles goed laten uitzoeken.
Sterkte!
Ja hij dacht idd eraan door het hijgen en trillen. En omdat bloedonderzoek niks opleverde. Moet er dus wel bij zeggen dat het afbouwen van de medicatie meteen weer voor veel heftigere symptomen zorgde.. Geen idee trouwens wat er allemaal onderzocht is. In ieder geval de waardes van de organen.
In het artikel worden symptomen genoemd. Daar heeft ze er minstens vijf van. De breedte vd gewrichten en zo heb ik te weinig verstand van om het te kunnen beamen..
Hoe kunnen we dittot de bomen uitzoeken?
De da dacht aan 'het voorstadium van eplieptie' vandaar het trillen dan..
Ik twijfel ook aan de opties, vandaar mijn vraag. Ik heb ook al de tip gekregen om naar de gedragsdeskundige te gaan. Die is ook natuurgeneeskundige, dus die lijn gaan we ook inzetten..
Wat voor medicatie kreeg jullie hond tegen epilepsie? Mijn vorige hondje kreeg Phenoral tegen angst,maar wat ik wel weet is dat je hier niet zomaar ineens mee mag stoppen, dit hoor je langzaam af te bouwen.
Met tot op de bodem uitzoeken bedoel ik meer onderzoek doen, de oorzaak vinden van de klachten.
Als je aan een voorstadium van epileptie zou denken, zou je bijv. ook eens moeten kijken naar eventuele overgevoeligheden zoals in het eten waar de hond zo op zou kunnen reageren zoals BHA en BHT.
Ik zou zelf dus naar een holistisch dierenarts gaan die hebben vaak toch een andere kijk op dingen, of idd een verwijzing vragen voor een specialist.
Zo schijnen er in Amerika bijv. goede ervaringen met acupunctuur gemaakt te zijn bij honden met epileptie.
Maar goed er is dus niet bekend of ze dat überhaupt heeft.
Het duurt al te lang vind ik en een diagnose is dus na een half jaar nog steeds niet gesteld.
Nou idd wij vinden het dus ook veel te lang duren. Vandaar mijn oproep hier :)
Ja ik snap het, moeilijk hoor
ik las ergens dat ze ook jeuk had, schildklierproblemen had of heeft en daar prednison en andere medicatie voor kreeg, krijgt ze die nog steeds?
Wat de spondylose betreft, zou je eens contact op kunnen nemen met orthomanueel dierenarts Dorit Aharon. Website; kreupeldier.nl en vraag of zij wat voor jullie kan betekenen.
http://www.kreupeldier.nl/woordenlijst/spondylose.php
Maak ook filmopname van het trillen, waar DA Aharon misschien ook wat mee kan.
Nee dat is onze vorige hond, Juul. De crime van oudere herplaatsers nemen is dat ze best vaak (in ons geval iig) iets mankeren..
Vanmiddag bel ik naar een telefonisch spreekuur van een gedragsdeskundige. Om stress of iets dergelijks uit te sluiten. Met de vraag of ze thuis komt observeren.
ik heb de holistisch dierenarts om een telefonisch consult gevraagd, die link die dobry heeft gestuurd. Met bovenstaand verhaal erin.
vanmiddag een afspraak bij onze eigen dierenarts.
Mijn man en ik hebben afgesproken dat er in april een betere kwaliteit van leven moet komen voor Ghina. Als dat niet gebeurt, ook al zetten we dit allemaal in, gaat ze in de meivakantie met ons nog mee op vakantie en laten we haar daarna inslapen. Dit is echt hondonterend. Hopelijk zetten we nu op voldoende vlakken in om haar te helpen!!
Ah ging dat om Juul, sorry.
Ik ben bang dat een gedragsdeskundige niet kan uitsluiten of ze lichamelijk niets heeft, ook al heeft ze stress dan zou het nog van iets lichamelijks kunnen komen.
Kliniek den Hoek en ook Kreupel Dier hoor ik veel goeds over, zeker proberen. Ook als er nu bijv. spondylose uit zou komen zou ik persoonlijk dat liever daar gaan laten behandelen.
Wat een lief grijs snoetje heeft ze trouwens
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?