Oh ja, en in huis en met loslopen is meneer altijd 'naakt'
Ik ben benieuwd wat het geworden is. Bij het hunter neopren tuig is het stuk tussen de voorpoten ook verstelbaar, deze is dus ook vaak goed geschikt voor honden met een diepe/aparte borstkas. Verder vind ik het erg fijn dat het neopreen snel droog is na het zwemmen.
Deze tuigen vinden Nala en Simba het prettigst.
Ze hebben alle 2 net een nieuwe gekregen.
De andere die ze hebben schuren toch wat te veel.
In huis hebben ze hier ook niks om.
Haha jaa precies dit! Als ik zeg; ik heb zooo een leuk nieuw tuig voor de hondjes. Kijken mijn vriendinnen me altijd zo aan van; eehh okee?
Gelukkig doe ik een dieropleiding, hun snappen het meer dat ik dat leuk vind.
Ik doe ook een dier opleiding, maar niet veel die mij snappen hahaha....
Oh hahah, moet zeggen dat de meesten ook niet zo veel met hun honden doen als ik.
"Ga jij altijd met de honden wandelen? Dat doet mij moeder altijd."
Waar doe jij je opleiding?
Haha, nee hier snappen ze niet dat ik niet uitga maar 's ochtends vroeg met de hond op pad ga.... Sommige weten niet eens hondenrassen te benoemen.............
En dat zijn dan 4de jaars!
Ik zit op Terra Groningen, Paraveterinair.
What! Geen hondenrassen
Bij ons zat paraveterinair en dier gedrag bij elkaar, en hebben we toetsen gehad over dierenrassen. Dus ook van honden. Vond ik een leuke toets trouwens.
Groningen, dat is ver weg. Ik zit in Nijmegen haha. Dacht misschien zitten we toevallig bij elkaar op school. Ik doe diergedrag en ondernemen trouwens.
Ik heb een tuigje van Hurtta en een halsband. Door het tuig krijgt Joep erge klitten in de oksels dus ik gebruik het tuigje nu eigenlijk alleen nog maar in de auto om hem veilig vast te kunnen zetten op de achterbank tijdens het rijden. In huis draagt hij niks.
Niks veranderlijker dan de mens......Merkloze tuig omgeruild voor een hunter racer. Lijkt erg op de Julius, die mij altijd erg goed bevallen is, maar dan zonder dekje. Het merkloze tuig zat op zich wel goed, maar vanochtend ging hij in zijn achteruit en het tuig schoof over zijn schouders ophoog. Moest hem flink strak zetten en zag aan Bacchus dat hij dat niet prettig vond. Door het borststuk trok dan het tuig in zijn oksels.
Nu is hij geen ontsnapper, maar had hem voor de vakantie en dan wil ik natuurlijk niet dat hij eruit kan.
Vroeger hadden mijn honden (is al hele tijd geleden, heb nu geen honden meer) een halsband binnen om. Maar totdat één van de honden zich op een of andere rare manier zich wist op te hangen aan het handvat van een keukenkastje. We waren er net op tijd bij, als we een minuut later waren geweest, hadden we een hond minder gehad...
Dus bij ons GEEN halsbanden binnen, want honden kunnen er hele rare dingen mee doen...
Mijn honden hadden vroeger gewoon een halsband met leren riem als we ze uitlieten. Ook mochten ze loslopen.
Ja dat vind ik binnen ook altijd eng. Toen Bacchus jonger was liet ik de halsband met penning om omdat ik dacht als hij hem uit de deur glipt naar buiten weten ze waar hij thuis hoort
Nu weet ik dat hij niet zomaar de voordeur uitloopt. Dus geen halsband om in huis. Voor hem ook prettiger.
Hahah ja erg he..... Ik vind het ook niet kunnen maar ja.
Ik heb wel vaker mijn vraagtekens gezet bij deze school! Hopelijk slaag ik en ben ik er van de zomer weg!!! :-D
Wat leuk! Ik ga hierna voor Hondengedragsdeskundige :-)
Dat is leuk! Lijkt me ook leuk werk ja.
Voor onze Ierse Wolfshond pup heb ik van de week een gentle lead gekocht omdat hij hyperenthousiast wordt als hij kinderen of honden ziet en dan zó hard trekt dat hij er last van zijn keel van krijgt. Van de week trok hij ook mij bijna onderuit uit enthousiasme. Het werkt heel goed.
Danielle: een Gentle leader is een hulpmiddel, geen oplossing. Je moet naast het gebruik ook trainen, anders gebruik je het niet echt goed. Daarnaast had ik gelezen dat het heel erg gevaarlijk voor de hond kan zijn als het verkeerd gebruikt wordt. Daarom moet je het eigenlijk in combinatie met een gedragstherapeut gebruiken.
-----------
Penny draagt binnen niets, buiten draagt zij altijd een tuig. Eerst een goedkope uit een dierenwinkel maar die zat niet lekker. Daarna een tre ponti fibia en die zat opzich wel goed, maar gaf heel veel druk op haar nek en belemmerde haar beweging. Nu een Ruffwear Webmaster en daar ben ik erg tevreden over. Het zit goed en ze kan er ook niet meer uit ontsnappen. Het geeft ook geen druk op haar nek.
Wij gebruiken een tuigje, maar dat komt omdat zelfs het kleinste halsbandje nog te groot was voor haar toen we haar mee mochten nemen! Nu is ze er zo aangewend en ze gaat ook vaak mee in de auto.
Nou gelukkig kon je hem nog ruilen
ik heb ook niet beweerd dat bij elke loslopende hond zo is, het is alleen wel vaak zo..
en mijn hond trekt ook wel eens als hij een poes, andere hond ... ofzo ziet, maar daar gaat hij geen letsel van krijgen hoor,
ik zie vaak honden op straat die ondanks een sliplijn nog steeds bijna constant trekken, daar hou je dan wel letsels aan over,
ook als het tuig niet goed past kunnen er letsels ontstaan, zoals ik hierboven ergens lees, rode en geirriteerde huid aan de oksels..
ik vind een tuigje goed om hondensport te doen zoals lopen, zwemmen, fietsen of lange wandelingen.
maar als je gewoon dagelijks wandelt, op normaal tempo, vind ik het niet nodig, als ik mijn hond corrigeer aan de lijn volstaat een klein rukje, corrigeren met een tuigje is dan ook weer moeilijker..
de nek van een hond is sterk hoor, wel is het zo dat ik de halsband nooit hoog houd (achter de oren, zoals vaak aangeraden word) hij zit echt om zijn nek, en die is sterk genoeg, zeker als je een ras hebt met een gespierd uiterlijk
Natuurlijk is de ene nek gevoeliger dan de andere nek.
Maar ja helaas spreek ik uit ervaring dat een halsband idd een nekhernia kan veroorzaken. En dat is dan juist niet van het constant trekken,maar juist van die ene net iets te ongelukkige ruk omdat de kat net buiten bereik van de lijn zit. Ik noem maar iets.
Nu lopen/liepen mijn honden (de vorige en mijn huidige hond) altijd met tuig dus ook het rondje om de kerk voor het slapen gaan. Is kwestie van gewenning en het duurt een fractie langer om tuig om te doen ipv halsband.
Ik weet niet wat jij onder een langere wandeling verstaat en wat je onder een dagelijkse wandeling verstaat, maar de 2 dagelijkse wandelingen hier zijn gemiddeld genomen langer dan een uur (en dan natuurlijk de kortere rondjes tussendoor nog).
Ik merk heel erg aan mezelf dat ik het toch minder prettig voelt als ik Moh een ruk geef als ze een halsband om heeft. Even voor de duidelijkheid, Moh krijgt nooit bewust een ruk van mij hoor. Maar soms gebeurd het dat zij wel de kat onder de auto ziet en ik niet en dan duikt ze zo ineens onder de auto uit reactie druk ik op de rem van de flexi lijn en trek ik haar terug. Als ze in zo'n situatie aan een halsband loopt merk ik aan Moh en aan haar houding dat ze dat als vervelend ervaart en met tuig loopt ze gewoon door.
Even voor het beeld, Moh haar nekje is ongeveer 30 cm in omtrek. En ze is slank gebouwd en weegt maar 8 kilo. Dus als ik uit een schrik reactie haar terug moet trekken dan vliegt ze bijna door de lucht natuurlijk.
En nu ik Moh al bijna2 jaar heb weet zij idd goed de regels aan de lijn en kan ik haar ondertussen aardig inschatten en gebeurd het bijna nooit meer dat ze ineens terug getrokken moet worden hoor.
Maar al met al vind ik het veel prettiger om haar met een tuig om uit te laten,vooral een flexi lijn is met halsband echt niet aan te raden. Ik speel ook vaak met Moh aan de flexi, dus dan vergeten we wel eens dat de 8 meter best kort is.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?