Eens (54) |
Oneens (21) |
Voor het aanschaffen van een hond, dient men een hondenbewijs te halen
Ik denk eigenlijk ook niet dat er geld gevraagd moet worden voor deze cursus. Bij het aangeven bij de gemeente van de hond wordt er door de gemeenteambtenaar een aantal vragen gesteld en vanuit daar wordt bekeken of je de cursus nodig hebt. Als je geld voor de cursus zou vragen dan haken veel mensen al af.
En ik denk ook niet dat je afgeven van dit bewijs af moet laten hangen van de financiële situatie thuis. Iedereen kan voor zichzelf bepalen of zij wel of niet een hond willen en kunnen aanschaffen en onderhouden. Maar als er eenmaal een hond is aangeschaft dan ligt het aan je ervaringen of je even een cursusje moet doen met de standaard basis regels. Lijkt mij heel goed idee eigenlijk. Juist omdat iedereen maar zomaar aan en hond kan komen en er niet altijd even goed over nagedacht wordt bij de aanschaf van een hond. Deze mensen kan je misschien juist nog wel een beetje honden taal en etiquette uitleggen. Juist deze mensen zorgen vaak ervoor dat de broodfok blijft bestaan, juist deze mensen weten soms niet zo goed wat een kruising vechthond inhoud met zijn hondenintolerantie, en juist bij de mensen die impulsief een schattige pup aanschaffen die komen vaker in het asiel.
Daarom denk ik ook dat voorlichting op scholen best belangrijk kan zijn.
Mag ik een voorbeeld zeggen? Een kennis liep met haar spanieltjes buiten komt een joch van 10 aan met een staffort los en een hond aan de lijn. Baasje van spanieltjes kon er nig net tussen springen anders werd het een knokpartij ze zegt tegen dat joch hou je hond voortaan eens aan de lijn. Zegt dat joch.is dat een bedreiging. Met andere woorden stel de eigenaar zou een hondenbewijs hebben en de kinderen laten de hond uit.
En inderdaad bij bovenstaande voorbeelden in vorige berichten stem ik ook tegen
Ik begrijp natuurlijk de mensen die tegen gestemd hebben vanwege bedenkingen.
Uiteraard is het de bedoeling wanneer zo hondenhoudbewijs invoegen komt, dit wel op een degelijke basis en kennis dient te gebeuren.
Voor zo'n cursussen geen geld vragen vind ik absoluut niet kunnen.Als je dat niet kan betalen kan je ook geen hond bekostigen.
Laat het alsjeblief niet van een ambtenaar afhangen en wat vraagjes stellen en klaar.
Zoals Alaska's finest al aangeeft, de gewone hondenscholen zijn daar inderdaad wegens veel te beperkte of zelfs geen kennis, niet geschikt voor. Les geven? Ah eerst u bekwaam kunnen bewijzen, zoniet geen les geven.Maar zelf eerst les gaan volgen.
Net zoals rijles, dan wil ik ook graag met iemand in de wagen stappen die echt ervaren kan rijden in alle omstandigheden.
Controle via politie op de baan en de dierenartsen en registratiesysteem
Misschien dat er mensen zijn die reageren van, tja heel die rompslomp hoeft nu ook weer niet...
Bedenk wel dat daar buiten in de echte wereld, heel wat honden echt wel een ander en beter leven verdienen.
Ja als je het zo stelt dan zou ik ook echt wel even 3 keer nadenken voor ik überhaupt aan een hond begon of dus idd zonder een cursus een hond illegaal houden...
Ik denk juist dat je de drempel zo laag mogelijk moet houden en hondeneigenaren de basis dingen leert. Zodat je zoveel mogelijk mensen bereikt. Niet iedereen die gewoon een gezelschap hondje wilt wil een hele dikke cursus volgen. Hou het dan bij de basis en de basis regels in de gemeente en parken. Zo bereik je veel meer mensen met honden, en vooral de impulsieve pupjes kopers bereik je zo beter lijkt me...
Ja helaas hebben sommige ouders ook cursus ''kinderen opvoeden en respect bijbrengen'' nodig...
2,5 uur, je weet toch wel dat de meeste mensen na 1 uur niet veel meer opnemen, veel te lang, of is dat niet achter elkaar?
Ja zoiets idd. Maar een jij of ik een vele anderen hier hebben zo'n cursus niet bij elke nieuwe hond nodig, dus als men het aan de hondenbelasting zou koppelen dan zou je kunnen selecteren of iemand de cursus wel of niet nodig heeft.
Ah vandaar dat ik op school niet zoveel leerde
Ik was al bij binnenkomst afwezig
Voilà. dat vind ik dus al veel duidelijker. Als zo'n bewijs er komt, dat er dan tenminste een degelijk, professioneel en kwaliteitsvol systeem achter zit waar je op kan vertrouwen.
Dat daar een kostenplaatje aan vast hangt, lijkt me onvermijdelijk. Er zit dan namelijk een hele organisatie, planning, beheer en controle achter, die nationaal gaat en verweven is met andere diensten. Dat is niet niks en de realisatie ervan is niet eenvoudig.
Maar misschien zijn er andere alternatieven? Bijvoorbeeld, zoals iemand hierboven al aanhaalde, in de scholen aan de jongeren een bewustwordingscursus aan te bieden? Dan kan je dezelfde instructeurs inzetten (kwaliteit blijft behouden), maar het hele systeem kan steunen op het al bestaande onderwijssysteem en dat lijkt me dan bijvoorbeeld een pak goedkoper?
En op langere termijn gezien: Iederéén heeft dan de cursus meegekregen, ook mensen die zelf geen hond in huis nemen maar er op straat wel mee te maken krijgen. Lijkt me niet slecht dat die ook wat kennis meekrijgen. En extra voordeel is: als er een herplaatser je pad kruist, hoef je niet eerst te wachten tot je de cursus kan volgen, want je hebt de cursus op school al meegekregen?
Ik ben het niet eens,
simpel omdat iedereen zijn eigen verandwoording heeft, straks moet je voor je hamster/konijn/poes ook een cursus nemen, nee ik vind dat er vrije keus moet zijn..
het zijn levende dieren die je neemt om van te genieten en plezier mee te hebben, opvoeden moet je zelf weten. Als je maar rekening houd met andere mensen en goed bent voor het dier!
we moeten tegenwoordig alles op certificaat of met diploma doen en ik ben van mening dat het niets garandeert , ik ben ook al een hele tijd bezig om me goed in te lezen om een hond te nemen maar ik zou echt niet verplicht op cursus willen ik wil het rustig aan op mijn manier doen met mijn ervaringen en alles wat ik van andere mensen leer
"Trouwens als je met een auto wil rijden moet je ook een rijbewijs halen. Of zeg je dan ook, ik wil het liever op mijn manier uitzoeken?"
een auto rijden een een hond nemen is iets heeel anders in mijn ogen,
ik zou hem zo stellen
dus als je kinderen wilt nemen moet je daar ook een opleiding voor nemen
er zijn namelijk ook heel wat ouders die niet goed voor hun kinderen zorgen ?
Asociaal gedrag gaat niet over van een uurtje opvoed cursus.
Ik zou liever zien dat er echt een dierenpolitie is, die samenwerkt met dierenartsen en opvang, zoals in sommige delen van Amerika en Afrika, waar ook veel voorlichting word gegeven, en sommige mensen geholpen worden met hun dieren en daarbij meteen öpgevoed"worden hoe ze een dier moeten behandelen en verzorgen.
dan kunnen wij wel een diploma hebben, maar als we ons niet aan de regels houden echt vervolgt kunnen worden.
Veel dierenpolitie in Amerika werkt goed, en via giften, misschien hier ook een subsidie, ik weet het is geprobeerd maar niet zoals ik het zou willen zien.
In Amerika werken ze vooral met vrijwilligers die opgeleid worden, ik denk dat er genoeg werklozen zijn die dan echt wat kunnen betekenen, en als zoiets echt goed word opgezet zouden die mensen ook betaald kunnen worden.
Maar of Nederland en Nederlanders dat belangrijk vinden, ik denk van niet, het zou je stemgedrag kunnen beïnvloeden .
Er zou iemand moeten komen uit Amerika, hoe ze dat nu daar voor elkaar hebben gekregen, maar het gaat om geld dus ik heb weinig hoop.
Er zal altijd kaf onder het koren zijn en blijven. Als een deel van de mensen al wat op steekt over hoe het wel en hoe het niet moet dan, kom je een heel eind.
Misschien zal het begin eens zijn om hondenscholen te inspecteren. Kwaliteit van lesgeven en vooral met welke middelen er les word gegeven, welke en of er diploma's gehaald zijn.
Als daar ook het kaf van het koren gescheiden is (goede scholen blijven, slechte weg), kunnen de goede scholen een optie krijgen om mee te doen aan het programma:
- het houden van een hond.
Inhoud:
- waar koop ik een hond?
- hoe kies ik een ras?
- wat komt er allemaal bij kijken bij het opvoeden van een hond?
- hoeveel geld ben je jaarlijks kwijt aan het onderhoud van een hond?
Nou..eerlijk gezegd ben ik daar een beetje angstig voor, ik ken namelijk leraren die geen papieren hebben maar enorm veel ervaring en leraren die wel een papiertje hebben en er nog de bal van snappen.
En mag er dan maar 1 methode van opvoeden komen, wie gaat dat bepalen, ik ben bijvoorbeeld iemand die dus niet problemen met mijn hond ontwijk, maar juist op zoek (een beetje zwart/wit gezegd) daar zijn heel veel mensen het niet mee eens.
Wie gaat bepalen welke mensen met een papiertje wel goed les geven en wie niet, dat papiertje is te halen, maar er bestaat ook nog iets van ervaring en eigen inzichten.
Dan is het misschien inderdaad beter om naar de kwaliteit van de lessen te kijken en de ervaringen van degene die de lessen geeft.
Zoals het hier gaat, die ' bijles' is dat vrijwel geheel gericht op het voorkomen van ongelukken en problemen.
Het gaat écht 100% om veiligheid en maatschappelijk belang dus.
En het is ook maar 1 dag heb ik begrepen.
Het gaat dus niet om opvoedmethodes of welzijn van de hond.
Het is een maatschappelijk belang: weet jij als baas van deze grote en/ jachthond wat je moet doen zodat je hond geen kinderen lastigvalt, schapen opdrijft, paarden opjaagt, andere honden aanvalt.,e.d.
Basic. En nogmaals, alleen als je geen ervaring met dit soort honden zou hebben. Heb je dat- aantoonbaar- wel, hoef je geen cursus.
Het is gewoon een extra stap in de bewustwording dat jij als baas nu voor de 100% verantwoordelijk bent voor deze hond.
En het kan, middels die belasting, gecontroleerd worden. Ook door de gewone politie. Dus.
Ik heb oneens aangeklikt.
Als ik ooit nog zo'n hond als Daya krijg, wil ik er echt niet mee naar cursus. Heel dat trainingsveld was één en al spanning voor Daya. Ze was zo moe, dat ze er anderhalve dag van bij moest komen.
Als het meer een theorieles zou worden, zou ik er oké mee zijn. Maar ja, dan eerst bevoegde mensen die lesgeven. Ik denk dat het in dit land, waar iedereen op elkaar leeft, behoorlijk moeilijk wordt om zoiets erdoor te krijgen. Ik ken bijna alleen maar mensen die geen hondenbelasting betalen (ik wel netjes ieder jaar). Dus zal het voor zoiets niet anders zijn, vrees ik.
Ze zouden op school (en bij de ouders) al wat lessen "respect" moeten geven; Hoe ga ik met mijn medemens om en wat is netjes?
Okee.
Ik zie een hondenbewijs dan toch liever in functie van het welzijn vd hond, moet ik zeggen. De nadruk op de verantwoordelijkheid van de mens naar de hond toe (broodfok, keuze ras, bewustmaking vd verantwoordelijkheid voor een levend wezen, e.d.)
Nee ben ik het niet mee eens, je mag ook zoveel kinderen bij elkaar fokken als je vruchtbaar bent.
En als men klaagt bij de kinderbescherming, krijg je te horen, dat er nog niet genoeg klachten zijn en dan zou je voor een hond wat gewoon volgens de wet een luxe product is ineens een hondenbewijs moeten halen?
Mijn mening is, als je een hond hebt en de buurt begint te klagen dat ze dan directer en effectiever mogen ingrijpen om deze baasjes te begeleiden zodat de overlast sneller verdwijnt. Mochten ze dat gaan invoeren ga ik hier heel veel bejaarden aangeven met hun vreselijke uitvallende keffende hondjes, want ben er inmiddels zelf strontzat van dat constant die onopgevoedde mormeltjes om mijn grote honden beginnen te keffen en te grauwen en dan staat er zo'n demente muts achter, nee polly doe dat nou niet. Zou maar niet opschrijven wat ik in gedachten al allemaal met Polly had gedaan, maar zelfs een scheetje laten in de buurt van een andere hond zou Polly niet meer durven.
Ja zo dacht ik er ook aan.
Je komt met je hond in de maatschappij en hebt met andere mensen, dieren en verkeer te maken. Door hier een aantal regels aan te koppelen kan het voor veel mensen duidelijker worden. Net zoiets als dat ik vroeger op school een fietsexamen heb gedaan. Niet dat ik dan alle regels wist maar er werd me wel veel duidelijk hoe ik me het beste kon gedragen in het verkeer.
En dan is de opvoeding en welke hondenschool en hoeveel activiteiten die je met een hond doet toch echt voor jezelf, de regering hoeft natuurlijk niet alles te bepalen.
Maar gewoon duidelijke regels hoe je je met je hond hoort te gedragen in de maatschappij.
En dierenmishandeling voorkom je hier niet mee, dat hoeft ook niet. Daar heb je andere wetten voor nodig en hele andere aanpak. En ja dat zou ook zeker beter geregeld moeten worden in Nederland.
Hondenregistratie,de gemeente geeft van de hondenbelasting een foldertje waarin je verplichtingen staan,de regels wbt.loslopen e.d plus de hoogte van de bekeuringen. Desnoods maar weer zo'n penning als bewijs dat je hond geregistreerd is,is die niet geregistreerd dan een flinke boete.
Pak de mensen in hun beurs,heeft meer nut dan weer een opgelegd cursusje gegeven door de zgn.deskundigen
Hondenschool e.d verplichten vind ik een wassen neus.
Heel veel hondenscholen voeren een ander beleid. De ene doet dit de andere doet dat.
Je moet hier al eens op het forum kijken hoe oneens we het over opvoeding kunnen zijn.
Men doet alsof een cursus zaligmakend is. Hoeveel eigenaren doen het met hun hond goed op cursus en thuis is het een fiasco.?
Ik griezel van clickers,snoepjes...bij de opvoeding laat staan dat ik ooit naar een hondenschool zou gaan die daarmee werkt.
Jij hebt stof genoeg voor je spreekbeurt, lijkt me!
Ik denk áls je het zou gaan doen, dat een online cursus al een eind in de goede richting zou zijn. De juiste filmpjes opnemen en dan uitleggen wat er gebeurt kan al veel inzicht geven. Na ieder filmpje of theorie een of meer vragen en bij een voldoende word dat geregistreerd.
Allemaal theorie cursussen en docenten, trainingsveldjes moet je gewoon allemaal niet willen. Er zijn verdraaid slechte docenten/trainers, die moet je dan weer certificeren, sommige mensen kunnen niet op een training komen wegens geen vervoer/ rare werktijden.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?