onzekere hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LeonieLeonie

honden foto van Leonie

Misschien herkennen sommige van jullie "mijn verhaal". Ik heb een hele lieve hond. Vriendelijk, kwijlend en zwart. Maar ook een vreselijke muts. Het is een kruising newfy x cane corso. Gevalletje oepsnestje. Inmiddels alweer 7 jaar. Altijd samen geweest met onze border kruising die sinds juni is gaan hemelen.
Rox gaat heel veel met mijn man mee naar de kas. En kan daar heerlijk haar gang gaan. Ik loop geregeld lekker lang met haar. Vandaag weer een stuk gelopen. Voor haar redelijk onbekend terrein. En het valt me al een hele tijd op dat ze zo vreselijk truttig kan zijn. Veel is spannend voor haar. Het is gelukkig niet zo dat ze ergens panisch voor is. Maar ook net niet echt op d'r gemak.
Ik heb het gevoel dat wanneer ze los loopt meer op haar gemak is. Dit is te verklaren dat ze als pup heel veel los heeft gelopen en aan de riem trekt ze een klein beetje. Ze loopt net niet heel fijn aan de riem, maar dat is mijn eigen schuld. Maar waarom zou ze nou altijd zo truttig doen? Ik ben geen onzekere baas (denk ik ;-) ik doe niet moeilijk, maak dingen niet groter als ze zijn. (ja ik kijk ceasar milan)
En nogmaals 't is geen wereldprobleem, want het is een grote schat. Ik denk soms wel eens, beest waar maak je je nou druk om? Misschien kan ik dingen nog anders doen dat het voor haar wat makkelijker wordt. In een vreemd huis piept ze altijd enorm en kruipt ze het liefst in me. Maar dat is ze ook niet gewend. Herkent iemand dit? Is de Cane corso of Newfy een beetje truttig? Overigens tegen kinderen en andere honden heel vriendelijk. Beetje de kat uit de boom kijken.
Ik denk weleens dat ze zich altijd heeft opgetrokken aan de collie en misschien nu nog steeds een beetje van slag is. En haar maatje mist.

gr. Leonie

honden page profiel ..

honden foto van .

Als het gedrag na het overlijden van de vorige hond is ontstaan kan het heel goed zijn dat ze zich samen sterk voelde en er nu 'alleen voor staat' zeg maar. 

 

Wat je zou kunnen doen vind ik lastig want ik heb zelf nog geen onzekere 'bange' hond gehad. Maar het beste is denk ik dat je je hond op haar eigen tempo aan nieuwe dingen voorstelt en niks forceerd. Daar kan ze alleen maar banger van worden. 

 

 

honden page profiel EviEvi

Probeer eens telkens ze iets ziet wat zij eng vind gewoon een snoepje te geven. Na een tijd keek mijn hond telkens naar mij als ze ergens over twijfelde wat het was. 

honden page profiel Anne-Mieke ten BrinkeAnne-Mieke ten Brinke

Pepper is zo lang we hem hebben onzeker geweest. Maar het is idd verergert nadat we Luna vorige winter hebben laten inslapen. Het lijkt er op dat Pepper erg tegen hem heeft aangeleund, en dat hij zich ineens moest bezinnen hoe hij het alleen moest aanpakken. Het heeft echte maanden geduurd voordat hij weer wat in balans kwam. Dus jou gevoel kan best wel kloppen!

honden page profiel Anne-Mieke ten BrinkeAnne-Mieke ten Brinke

Pepper is zo lang we hem hebben onzeker geweest. Maar het is idd verergert nadat we Luna vorige winter hebben laten inslapen. Het lijkt er op dat Pepper erg tegen hem heeft aangeleund, en dat hij zich ineens moest bezinnen hoe hij het alleen moest aanpakken. Het heeft echte maanden geduurd voordat hij weer wat in balans kwam. Dus jou gevoel kan best wel kloppen!

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Sommige honden zijn nu eenmaal onzekerder dan andere, net als mensen. Daarbij kan verlies van een maatje het zeker versterken!

Onze hond is er ook zo een die van nature onzeker is. Wat bij haar heel erg helpt is dat wij inderdaad laten merken dat er niets aan de hand is, en haar (rustig) confronteren met allerlei dingen die ze spannend vindt, van winkelen tot andere honden. Gewoon oefenen, maar opletten dat je niet doorslaat in bang maken natuurlijk!

Daarmee is onze hond al een stuk zelfverzekerder geworden in veel situaties.

honden page profiel LeonieLeonie

honden foto van Leonie

Bedankt voor alle reacties. Rox is inderdaad altijd al iets terughoudender en afwachtender geweest. Maar vandaag ook weer ondervonden dat dit meer geldt aan de lijn dan los. 

Zat ook te bedenken dat het misschien scheelt dat ik zwanger ben. Daar reageerde ze de vorige keer ook op. Toen moest mijn oude hond het geregeld ontgelden. 

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

probeer eens een bloesem remedie..liefst door deskundige voorgeschreven

dat kan een hond goed helpen zich aanpassen aan de verandering

Je hond heeft duidelijk geleund  en dingen opgestoken van de wijze overleden hond..maar is zelf onzeker om het te doen

Ze heeft een steuntje in de rug nodig..ze weet prima hoe dingen werken 

Volgende forumvraag: dikke schrik !
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^