Mijn hond uit Spanje, zeer waarschijnlijk van een wrede jager geweest, heeft een poot met een vergroeiing die duidelijk zichtbaar is. Misschien is ze in een klem gekomen of misschien is ze gewoon tot bijna dood-geknuppeld. Ze is erg bang van takken en stokken en van bepaalde mannen en mannenstemmen! We weten van haar alleen dat ze in een dodenstation op haar laatste dag is gered en wegkwijnde met al haar verwondingen. Ze is opgevangen bij ACE en in een jaar tijd volledig opgebloeid. Haar poot is helaas wel scheef gegroeid maar dat maakt haar voor ons, tot wie ze is! Toch zie ik nu dat ze steeds erger na het wandelen haar poot ontziet en dus behoorlijk mank loopt. Dit zal dus ook niet ten goede komen van haar gehele fitte gezondheid. Ze is bijna 3 jaar, weegt 25 kilo en is erg fit en energiek. Ze zit vol leven en verdiend het ook om toe te kunnen geven aan haar speelse en uitgelaten wandelingen. De dierenarts zegt hier, dat er aan die poot zeer waarschijnlijk niets gedaan kan worden en dat ik beter de kosten voorafgaand met foto's en dergelijke, kan overslaan.... Ik wil graag mijn hond zoveel mogelijk verlichten en vertroetelen, met name aan haar poot.
Graag zou ik van jullie willen weten of er produkten op de markt zijn die haar bot en spieren rondom de breuk, kunnen verzachten en versoepelen?
Heeft er iemand ervaring met zo'n oude vergroeide breuk en wat dan nog te doen?
Ik heb geen tips voor je, wilde alleen even zeggen dat ik uw hondje ken! Ik heb in augustus stage gelopen bij ACE in Spanje Leuk dat ik op deze manier nog wat hondjes terug zie.
Ik denk dat het goed zou zijn om dit te overleggen met de dierenarts en daarnaast met een goede holist.
Een holist?! Klinkt goed, maar heb je die speciaal voor dieren?
Dat is inderdaad erg leuk Weet jij of "Janine" toen lekker kon rennen en ravotten of bleef ze rustig de kat uit de boom kijken?
In het begin was ze namelijk erg voorzichtig, ze was bang om wild te doen, bang dat ze ons dan boos maakte ofzo.... Binnen is ze een keurig opgevoede dame, maar buiten komt haar speelse en wilde karakter naar boven en wil ze eigenlijk heel de dag rennen, buitelen en gek doen
Maar wat adviseert de DA dan wel... ik neem aan dat hij/zij je hond ook niet zo door wil laten lopen als je aantoonbaar merkt dat ze er last van heeft.
Ik zou het eens zoeken in dit soort alternatieven, zij kunnen je allicht verder helpen en zorgen voor (zo mogelijk) pijn vrij bewegen
https://www.facebook.com/Orthopedieren-148579985326075/
Hun website ; orthopedieren
Ik volg. Wat een geluk dat deze hond bij jullie terechtgekomen is.
Een second opinion en nader onderzoek lijkt me toch wel gewenst, wie weet is er toch nog iets aan te doen?
Ik weet niet of een orthomanueel therapeut hier iets kan betekenen?
Zelf zou ik voor eventuele supplementen en natuurlijke pijnstillers en ontstekingsremmers idd naar een holistisch dierenarts gaan. Roos van Jeff en Waldo bijvoorbeeld kent een heel goede.
ja zelfst hollistische dierenartsen die dus naast holist voor dieren ook nog dierenarts zijn
Dat is inderdaad erg leuk Weet jij of "Janine" toen lekker kon rennen en ravotten of bleef ze rustig de kat uit de boom kijken?
In het begin was ze namelijk erg voorzichtig, ze was bang om wild te doen, bang dat ze ons dan boos maakte ofzo.... Binnen is ze een keurig opgevoede dame, maar buiten komt haar speelse en wilde karakter naar boven en wil ze eigenlijk heel de dag rennen, buitelen en gek doen
"Oh dat verhaal zie ik heel graag tegemoet en ik zal haar met liefde en plezier wat fotos sturen van "Janine"
Er zijn nogal wat dierenverzekeringen op de markt... Komt mijn hond wel in aanmerking voor een verzekering? Net zoals consult bij dierenarts en haar jaarlijkse vaccinaties kan ik zelf gewoon betalen, maar een medische reis door scans, foto's, kijkoperaties en orthopedische hulpmiddelen wordt wel wat moeilijker...
Heeft iemand hier wat tips?
Ach dat arme diertje!
Volgens mij (als het hetzelfde diertje is) zat hij daar met een
gebroken pootje, tussen nog 2 hondjes, op gladde vloer.
Operatie werd steeds uitgesteld, omdat de juiste dierenarts er niet was.
Als ik het nu eens bekijk: is het dus nooit geopereerd.
Heel triest!!!
Mijn hondje is mager en doodsbang bij ons gekomen.
Ook vanuit Spanje.
Mannen en stokken blijft ze angst voor houden.
Dan weet ik genoeg.
Mijn hondje verteld genoeg met haar lichaamstaal en houding!
Zou t niet mogelijk zijn, dat je hondje opnieuw geopereerd wordt?
Eventueel als ze echt veel pijn blijft houden, een amputatie?
Ze moet geen pijn hebben hoor....
Heel veel sterkte!!!
als dat zo is, zou misschien de stichting een gedeelte van de kosten op zich willen/kunnen nemen?
Ik zou het in elk geval bespreken met hen.
Dit in antwoord op verzekeren. Ik denk niet dat je haar voor de poot kan verzekeren, maar geen idee of dat zo is.
Simone,
Als je FB hebt, wordt eens lid van Cees Fauna....
Dit is een fimpje die iemand daar plaatste....
https://www.facebook.com/huls.gerard/videos/10204976945398595/?hc_location=ufi
Ik zou zeker een second opinion aanvragen bij een orthopeed of andere DA. Het Rashof in Tilburg (meen ik) staat goed bekend. Kan je misschien alleen al de röntgenfoto's sturen. Daar werkt onze stichting mee. Ik als leek kan al zien dat dit alleen maar erger en pijnlijker gaat worden, dus iets gedaan moet worden. Ik snap overigens ACE niet dat deze niet iets ondernomen heeft. Waren er geen rontgenfoto's gemaakt in Spanje? En bij DA kosten zullen zij de kosten moeten dragen... zie Rijdende Rechter uitspraak zaak Vikash.
Tot op heden heb ik niet het idee dat het haar pijn doet. Ik mag er gewoon aankomen en aaien of masseren. Ze heeft haar poot nog nooit weggetrokken of gegromd wanneer je er aankomt. Dat was bij mijn vorige hondje wel anders, die mankeerde niets maar wilde absoluut niet dat je aan haar poten kwam...
Nee er zijn geen foto's in Spanje gemaakt, want daar heb ik naar gevraagd. Mij is medegedeeld dat er aan deze handicap niets gedaan kan worden. Ze zou er geen last van hebben al moet je natuurlijk wel in je achterhoofd houden dat ze met de jaren er meer last van kan ondervinden.
Mijn vriendin gaf me gisteren al aan dat ik het Rashof moet benaderen omdat ze specialist zijn op dit gebied, dus daar leg ik vandaag contact mee en luister even naar wat hun vinden.
Gisterenavond en vandaag loopt ze voor haar doen weer normaal, maar voorlopig geen lange boswandelingen... Ik houd jullie op de hoogte
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?