De hond van de buren!!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Waar zal ik beginnen .....5 maanden geleden hebben mijn buren een hond een teefje zwarte herder mix overgenomen via de mp. Ook hebben ze een dochter van 17 en was tot kort goed bevriend met onze dochter. Nu is het probleem dat de buren werken en dochterlief naar school moet en de hond de hele dag zit te blaffen. Dit hadden we al een paar keer gezegd maar de vrouw des huizes zei....ze moet even wennen en natuurlijk heb ik daar alle begrip voor. Maar goed 5 mnd verder gaat het arme dier nog steeds tekeer als een bezetene. Mijn dochter vd week met het buurmeisje en zij reageerde met wat ben jij vroeg op(dochter van mij werkt in de horeca) waarop mijn dochter antwoorde met dat komt door jullie hond dus ik ben er maar uit gegaan. Waarop het buurmeisje zegt ......onze hond is stil die blaft al lang niet meer want we nemen vaak geluidsopnames en we horen nooit wat. Maar goed al met al kregen de dames onenigheid helaas en werd ik ineens bestormd op fb met berichtjes dat wij in de war zijn en dat het waarschijnijk gewoon een andere hond is. Maar het is echt 100% hun hond. Helaas is het ook geen lieve hond dus ik kan ook niet een paar x per dag het beestje tussendoor even uit laten. Maar al met al komt het er op neer dat ze ons dus niet geloven. Vrouw des huizes neemt ook geen adviezen aan want zegt ze ik ben opgegroeit met Herders dus ben echt niet gek ik weet heus wel wat ik moet doen. Voorbeeld is ....oudjaarsavond .het beestje was bang voor het vuurwerk en ze nam haar op schoot en praatte lieve woordjes tegen haar terwijl ze mij vlak daarvoor nog flink hapte. Er kwam geen sorry ......nee ze was zo bang ze kon er niets aan doen.

 

Wat moet ik hier nu mee wil geen klacht bij de WBV neerleggen en ook geen ruzie maar nu na 5 mnd wordt het wel hinderlijk

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 3 doggies

honden foto van Dutch Auti

Ben je hun enige buur of hebben ze aan de andere kant ook buren.

Als er meer zijn die er hinder van ervaren kan ze er niet zo makkelijk omheen als dat t alleen jullie zou betreffen.

 

Ik zou wellicht knettergek worden dus het op zijn beloop laten geen optie. Ook verhuizen zou door mijn hoofd schieten. 

 

Misdchien zelf geluidsopnames maken. Maar daar zal ze vast een weerwoord op hebben.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Zal je zeggen tussen hun huis en ons huis zit nog een huis maar bij hun aan beide kanten werken de mensen en die gaan voor 7 uur de deur uit en zij zelf om half acht en klokslaf 15 min later begint het gesodemieter zeg maar. En de weekenden tja dan zijn ze allemaal thuis dus is de hond stil. Geluidsopnames heb ik al gedaan maar dan zeggen ze.....dat kan iedere hond zijn en ja misschien is het wel de hond van nr 11 die is ook altijd alleen

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 3 doggies

honden foto van Dutch Auti

Frustrerend

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Zit de hond binnen of buiten?

Als hij buiten zit, kan je misschien vanuit je raam video opnames maken, dan zien ze hem blaffen?

Je zei dat je bereid was hem een paar keer uit te laten, misschien kan je met hen samenwerken om het vertrouwen van de hond te winnen zodat je wel bij hem kan komen?  Zo te lezen is de hond gewoon angstig en is dat de reden dat hij naar je uithaalde, als hij je vertrouwt, kan je bij hem komen en wordt hij misschien kalmer als hij weet dat er regelmatig iemand langskomt?

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Lastig

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" Zit de hond binnen of buiten?
Als hij buiten zit, kan je misschien vanuit je raam video opnames maken, dan zien ze hem blaffen?
Je zei dat je bereid was hem een paar keer uit te laten, misschien kan je met hen samenwerken om het vertrouwen van de hond te winnen zodat je wel bij hem kan komen?  Zo te lezen is de hond gewoon angstig en is dat de reden dat hij naar je uithaalde, als hij je vertrouwt, kan je bij hem komen en wordt hij misschien kalmer als hij weet dat er regelmatig iemand langskomt? "

 Het probleem is .......de buurvrouw gelooft heel sterk in haar eigen kunnen alleen is er geen kunnen bij haar. Ze is er van overtuigd dat de hond gelijk gaat aanvallen dus samenwerking op dat gebied zit er niet in. Ze zei laatst ook dat Luna van ons slaafs is omdat ze zo goed luisterd en dat is niet goed volgens haar.....een hond moet ook zijn/haar ding kunnen doen. Het is vogens haar ook niet goed dat wanneer ik een bal gooi Luna het steeds gaat halen.....dat doet ze volgens haar alleen maar omdat ze het moet en niet omdat ze het leuk vindt

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

"  Het probleem is .......de buurvrouw gelooft heel sterk in haar eigen kunnen alleen is er geen kunnen bij haar. Ze is er van overtuigd dat de hond gelijk gaat aanvallen dus samenwerking op dat gebied zit er niet in. Ze zei laatst ook dat Luna van ons slaafs is omdat ze zo goed luisterd en dat is niet goed volgens haar.....een hond moet ook zijn/haar ding kunnen doen. Het is vogens haar ook niet goed dat wanneer ik een bal gooi Luna het steeds gaat halen.....dat doet ze volgens haar alleen maar omdat ze het moet en niet omdat ze het leuk vindt "

 Nou ja...

Dan wordt het wel moeilijk, natuurlijk moet een hond zijn ding kunnen doen en ik houd ook niet van "slaafse" honden, daarom heb ik ook een zelfstandig ras gekozen, maar er is een verschil tussen slaafs en gewoon gehoorzamen, vind ik.

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

"  Nou ja...

Dan wordt het wel moeilijk, natuurlijk moet een hond zijn ding kunnen doen en ik houd ook niet van "slaafse" honden, daarom heb ik ook een zelfstandig ras gekozen, maar er is een verschil tussen slaafs en gewoon gehoorzamen, vind ik. "

 

mee eens

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Och dat is heel gemakkelijk op te lossen, dan stuur je een mailtje naar je gemeente, die nemen dat in behandeling, als ze net zo snel zijn als gemeente Assen, heb je binnen een week een medewerker van de gemeente aan de deur.

Hier had ik ook tegenover twee honden die de hele dag de boel bij elkaar jengelden, hoor ze nu nooit meer, een korte periode nadat de gemeente medewerker was geweest reed de overbuurman met een aanhanger isolatie materiaal en hoor je heeeeeeelllll in de verte nog geblaf.

Je kan gewoon tegen die medewerker zeggen, jij woont daar niet vanwege het mooie geblaf van de hond van de buren.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" Och dat is heel gemakkelijk op te lossen, dan stuur je een mailtje naar je gemeente, die nemen dat in behandeling, als ze net zo snel zijn als gemeente Assen, heb je binnen een week een medewerker van de gemeente aan de deur.

Hier had ik ook tegenover twee honden die de hele dag de boel bij elkaar jengelden, hoor ze nu nooit meer, een korte periode nadat de gemeente medewerker was geweest reed de overbuurman met een aanhanger isolatie materiaal en hoor je heeeeeeelllll in de verte nog geblaf.

Je kan gewoon tegen die medewerker zeggen, jij woont daar niet vanwege het mooie geblaf van de hond van de buren. "

 Ja maar ik wil juist dat niet doen ......zou het gewoon op een gepaste manier willen oplossen. We gaan/gingen op een leuke manier verders met elkaar om. Met verjaardagen even een kaartje of een bloemetje aan de deur  en zo wil ik het ook houden. Alleen het eigenwijze en zeggen dat het hun hond niet is terwijl dat wel zo is is gewoon een frustratie.

 

 

@Martine.......Luna is echt niet slaafs hoor maar ze wil graag spelen met een bal en ja als ik zeg zit dan gaat ze keurig zitten maar slaafs is ze zeker niet en ze weet goed wat ze wil. Tijdje terug kwamen we elkaar tegen en hun hond ging echt tekeer ......dan laat ik Luna zitten nou volgens haar hoort mijn Luna dan uit haar bol te gaan.

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

"  Ja maar ik wil juist dat niet doen ......zou het gewoon op een gepaste manier willen oplossen. We gaan/gingen op een leuke manier verders met elkaar om. Met verjaardagen even een kaartje of een bloemetje aan de deur  en zo wil ik het ook houden. Alleen het eigenwijze en zeggen dat het hun hond niet is terwijl dat wel zo is is gewoon een frustratie.
 
 
@Martine.......Luna is echt niet slaafs hoor maar ze wil graag spelen met een bal en ja als ik zeg zit dan gaat ze keurig zitten maar slaafs is ze zeker niet en ze weet goed wat ze wil. Tijdje terug kwamen we elkaar tegen en hun hond ging echt tekeer ......dan laat ik Luna zitten nou volgens haar hoort mijn Luna dan uit haar bol te gaan. "

 Onze Niké is ook gek op haar bal hoor en een gehoorzame hond, daar is niks mis mee.  De dame neemt vrijheid té letterlijk, vrees ik.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

"  Onze Niké is ook gek op haar bal hoor en een gehoorzame hond, daar is niks mis mee.  De dame neemt vrijheid té letterlijk, vrees ik. "

 Ik denk dat ze het zegt omdat ze gewoon niet weet hoe het moet maar dit niet kan accepteren. Zo jammer dat sommige mensen geen hulp willen. Vroeg haar ook de reden waarom de vorige eigenaars afstand hadden gedaan van deze hond. Nou zegt ze ...ze hadden er drie maar werd te druk dus hadden ze besloten er 1 weg te doen en dan wel de liefste want die verdiende een goed huisje. Nu kan het arme dier met geen een hond overweg reuen teefjes en pups niet dus tja wat moet ik er van denken?

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

"  Ja maar ik wil juist dat niet doen ......zou het gewoon op een gepaste manier willen oplossen. We gaan/gingen op een leuke manier verders met elkaar om. Met verjaardagen even een kaartje of een bloemetje aan de deur  en zo wil ik het ook houden. Alleen het eigenwijze en zeggen dat het hun hond niet is terwijl dat wel zo is is gewoon een frustratie.

 

 
"

 



Ik denk dat je die fase inmiddels al voorbij bent, maar jaren naar een jengelende hond luisteren is ook leuk. Hun beweren dat de hond niet blaft, jullie wel en zo begint het ja nee spelletje, vervolgens de ergenis en de hond blaft wel vrolijk door.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Klopt .....maar echt hinderen doet het mij niet eens maar wel mijn dochter die natuurlijk laat thuis komt in de avond en daardoor s óchtends een beetje wil uitslapen. En wat ik heel jammer vind is dat haar vriendschap naar de knoppe is.

 

Ergenis wat ik heb is dat ze aan een herplaatser zijn begonnen terwijl er zelden iemand thuis is en ik dit ook nog eens zielig vind. Niet eens tijd om het op te bouwen want ze zijn bewust na de vakantie aan een hond begonnen

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

" Klopt .....maar echt hinderen doet het mij niet eens maar wel mijn dochter die natuurlijk laat thuis komt in de avond en daardoor s óchtends een beetje wil uitslapen. En wat ik heel jammer vind is dat haar vriendschap naar de knoppe is.

 

Ergenis wat ik heb is dat ze aan een herplaatser zijn begonnen terwijl er zelden iemand thuis is en ik dit ook nog eens zielig vind. Niet eens tijd om het op te bouwen want ze zijn bewust na de vakantie aan een hond begonnen "

 




Oh het gaat dan al snel beter, want in je eerste bericht zei je
"
Wat moet ik hier nu mee wil geen klacht bij de WBV neerleggen en ook geen ruzie maar nu na 5 mnd wordt het wel hinderlijk "

 




Nou nog even en het is helemaal niet meer vervelend

honden page profiel ShadowthegoldenShadowthegolden 3 doggies

honden foto van Shadowthegolden

In mijn ogen ben je toe aan de stappen die je eigenlijk niet wilt ondernemen.

 

Hun zelf aanspreken heeft blijkbaar geen zin. Dan is het in mijn ogen heel simpel, volgende stap.

 

En lullig misschien, maar uiteindelijk misschien wel beter voor het beestje.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

"  


Nou nog even en het is helemaal niet meer vervelend "

 Nogmaals voor mij is het niet echt hinderlijk......wel voor mijn dochter en dat begrijp ik best. Maar om nu in haat en nijd te gaan leven omdat hun hond blaft.....nee dat is niet mijn idee. Ik wil juist weten hoe ik het op een fatsoenlijke manier op kan lossen.

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik kan er me alles bij voorstellen. Onze ex-buren (zijn inmiddels verhuist naar Zweden) hadden Samojeeds.

 

Ze hadden eerst alleen een reu en die blafte sporadisch...nou oké een hond kan blaffen en daar heb ik alle begrip voor. Toen kregen ze ineens 2 Samojeed teven erbij en ja meneer des huizes heeft hier op HP gezeten en toen ook advies gevraagd als het wel verstandig was. Iedereen riep 'Nee' en wat doet meneer die slaat alles in de wind en neemt toch twee pups tegelijkertijd.

 

De pups kwamen en de hel brak los! Ze hadden sowieso 5 kinderen en dat was één chaotische benden bij elkaar. Er werd gescholden, geschreeuwd....en vaak door de moeder ook nog. Punt 1 wat we maar moesten slikken!

Toen de pups er bij kwamen, begon het eerst in de ochtend. Ze werden tegen 05:00 uur in de ochtend in de tuin geknikkerd. Blaffen...piepen enz. en dan geen 5 min lang...maar gewoon een vol uur! Mijn kamer was aan de tuinzijde dus ik zat om die tijd rechtop in mijn bed.

 

Dit ging een tijd door, totdat de pups zindelijk waren. Daarna gingen alle drie de honden om 07:30 naar buiten. Het naar buiten gaan, ging gepaard met een hoop geblaf, gegil en getier. Als namelijk één van de honden achterbleef...dan werd er geblaf...want de honden konden namelijk niet zonder elkaar! Want waar mijn buurman hier al voor werd gehoed, doe niet alles samen, deed hij dus wel.

 

Daarna werden de honden te pas en on te pas in de tuin gedaan. Daar gingen 2 van de drie dus zitten blaffen.....en niet 1 uurtje....ook niet 2 uurtjes maar bijna de hele middag! Terwijl mevrouw des huizes gewoon thuis was!!!! Maar die liep niet met de honden...nee de kinderen moesten dat doen...al werden ze over het hele veld heen getrokken.

 

Zelfs in de zomer was het erg.....we gingen maar binnen zitten, omdat de honden van de buren zaten te blaffen. Je werd er gewoon gek van. Wij hadden sowieso al geen goede band met de buren, maar we wilde ook niet gaan zitten zeuren. Wel zei ik eens tegen mijn moeder van 'Praat eens harder mam! Ik kan je niet verstaan door dat *** geblaf!' en dan net wat harder dat de buren het ook konden horen.

 

Afgelopen zomer werd het gewoon erger en erger. Ze blafte niet alleen meer overdag maar ook in de avond uren terwijl ze gewoon thuis waren! Samen met het gegil, gebonk en geschreeuw van die kinderen en mevrouw des huizes. Werden we gewoon gek!!

Totdat op een zondag dus de honden van letterlijk 13:00 tot ruim 18:00 hebben zitten blaffen in de tuin. Terwijl iedereen thuis was behalve de buurman. Ik moest wat maken voor school en ik kon me gewoon niet concentreren door het geblaf. Ik zat echt te huilen....

 

Ik ben toen naar hun toe gegaan en ik kreeg me toch een lading ontkenning over me heen. Onze hond zou ook blaffen....en dat had ze tegen mijn moeder gezegd. Leugen 1.....want mijn moeder praatte niet met die vrouw.

En onze hond zou dus als wij weg waren alle uren alles bij elkaar blaffen. Leugen 2.....heb het toen opgenomen tot meerdere malen en onze hond blaft niet....alleen als de telefoon gaat dan huilt hij max 5. En is daarna stil. Haar honden blafte omdat ze last hadden van inbraakpogingen....ik antwoordde daarop 'goh...ook overdag als iedereen gewoon thuis is?'. En 's avonds was het als haar man thuis kwam 'Duurt het dan gewoon bijna 2 uur lang dat uw man thuis komt?'.

Gesprek werd van kwaad tot erger, ze maakte me uit voor vanalles en ik zei op een gegeven moment 'Nou goed...als ik ze nog 1x zo hoor blaffen bel ik de politie en want ik kan blijkbaar niet met u gewoon normaal een gesprek voeren en hierbij eindig ik ook het gesprek, tot ziens'. Heb me omgedraaid en kreeg toen naar mijn hoofd geslingerd 'KINDERACHTIG! Je bent over 3 maanden toch van ons af we gaan verhuizen voor de honden!'. Ik zie alleen 'GOEDZO! HAIJE!'.

 

Ze zijn verhuist en weet je....ik mis ze absoluut niet. Ik heb staan te juichen toen ze vertrokken. Ik moet ook eerlijk zeggen, had ik maar de gemeente of de politie gebeld. Ik heb gewoon bijna 1,5 jaar lang me zitten ergeren aan het geblaf....maar om de lieve vrede te bewaren....en voor wat? Om uit gekafferd te worden en het heeft me enorm veel stress bezorgd.

 

 

 

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Jeetje dat is ook wel erg maar hun zijn verder een normaal gezin en wanneer ik zo als laatst een ongeluk had gehad met de fiets toen was man des huizes gelijk in de auto gestapt om mij te helpen dus dat zijn de dingen die het er niet makkelijker op maken toch?

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Jeetje dat is ook wel erg maar hun zijn verder een normaal gezin en wanneer ik zo als laatst een ongeluk had gehad met de fiets toen was man des huizes gelijk in de auto gestapt om mij te helpen dus dat zijn de dingen die het er niet makkelijker op maken toch? "

 Nee klopt ook onze situatie met de buren waren geheel anders dan die bij jouw, onze buren waren gewoon asociaal. Niet alleen naar ons toe maar naar veel buurtbewoners en ze werden daarom ook met de nek aangekeken. 

Ik moet zeggen ik vond het blaffen hinderlijk maar ook het feit dat er niks met die honden werden gedaan. Ze schaffen zich een ras aan die veel beweging moet hebben en vervolgens doen ze er niks mee en dat maal 3.....En wat ik dan nog het ergste vond was, dat de buurvrouw gewoon altijd thuis was en af en toe schreeuwde ''HOU JULLIE KOPPEN!!!!"....was het even stil en toen begon het gemier weer.

 

Misschien proberen met de buren om te tafel te gaan zitten? En kijken wat jullie er samen aan kunnen doen? Ik denk dat je dochter als het heel lang door gaat er echt schoon genoeg van gaat krijgen en dan krijg je dus wel de situatie waar wij in zaten.

 

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

"
 
Ergenis wat ik heb is dat ze aan een herplaatser zijn begonnen terwijl er zelden iemand thuis is en ik dit ook nog eens zielig vind. Niet eens tijd om het op te bouwen want ze zijn bewust na de vakantie aan een hond begonnen "

 Als je dat los kunt laten zul je veel minder last hebben.

 

Zet lekker een muziekje aan, dan ben je minder gefocust op wat er buitenshuis te horen is.

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

"  Nogmaals voor mij is het niet echt hinderlijk......wel voor mijn dochter en dat begrijp ik best. Maar om nu in haat en nijd te gaan leven omdat hun hond blaft.....nee dat is niet mijn idee. Ik wil juist weten hoe ik het op een fatsoenlijke manier op kan lossen. "

 



Het is geen haat en nijd, het gaat om jullie woongenot, nu zit je nog niet buiten, maar van de zomer denk je dat het dan nog zo leuk is?

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

"  Als je dat los kunt laten zul je veel minder last hebben.
 
Zet lekker een muziekje aan, dan ben je minder gefocust op wat er buitenshuis te horen is. "

 O maar dat doe ik ook en wat ik al eerder zei is dat het mij niet zo stoort maar mijn dochter als ze slaapt en er van wakker wordt heeft er wel last van.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

"  

Het is geen haat en nijd, het gaat om jullie woongenot, nu zit je nog niet buiten, maar van de zomer denk je dat het dan nog zo leuk is? "

 De hond zit gewoon in huis hoor en dan zelfs hoor je haar nog. Maar goed dan zet ik wel de radio een stukje harder.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  De hond zit gewoon in huis hoor en dan zelfs hoor je haar nog. Maar goed dan zet ik wel de radio een stukje harder. "

 T is t 1 of t ander. Met gewoon praten met de buren kom je er niet. Stappen richting de woningbouw wil je ook niet, zou ik ook niet doen hoor. Maar dan blijft accepteren en je er op aanpassen toch over?

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Is er bij jullie ook iets van buurtbemiddeling?

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" Is er bij jullie ook iets van buurtbemiddeling? "

 Nee dat is mij niet bekent hier......ik ga vanavond gewoon weer even praten met ze en kijken of we alsnog tot een oplossing kunnen komen mocht dat niet lukken dan ga ik ze vertellen dat er toch iets moet gaan gebeuren goedschriks of kwaadschriks. Daarbij dan wel aangevend dat ik het spijtig vind dat het op deze manier moet

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Zou toch proberen te blijven praten als je nu al zoiets hebt van ik wil eigenlijk niet zo'n relatie met die mensen. Desnoods met de man misschien?

Verder heb je ook van die fijne was bolletjes oordopjes, misschien is dat iets. Sommigen kunnen gewoon niet tegen geluid als ze willen slapen. Kan zelf ook slecht slapen met herrie. Ik wordt al wakker als obi zich op de benedenverdieping luidruchtig omdraait. Dus kan me dit probleem heel goed voorstellen, dat gezegd hebbe nde. Denk je niet dat ze misschien toch openstaan voor een normaal gesprek?

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" Zou toch proberen te blijven praten als je nu al zoiets hebt van ik wil eigenlijk niet zo'n relatie met die mensen. Desnoods met de man misschien?

Verder heb je ook van die fijne was bolletjes oordopjes, misschien is dat iets. Sommigen kunnen gewoon niet tegen geluid als ze willen slapen. Kan zelf ook slecht slapen met herrie. Ik wordt al wakker als obi zich op de benedenverdieping luidruchtig omdraait. Dus kan me dit probleem heel goed voorstellen, dat gezegd hebbe nde. Denk je niet dat ze misschien toch openstaan voor een normaal gesprek? "

 Ja ik hoop het maar dat ze een gesprek willen. Alles wat iedereen ook zegt daarop krijg je een antwoord die kant nog wal raakt en dat maakt het zo vermoeiend. Eerst moest de hond wennen heb ik begrip voor toen vroeg ze mij reageert ze niet op jullie honden toen was het de hond van nr 11 misschien wel en nu luisterd ze de opnames af en ze hoort niks. Laatst stonden we met een erkende fokker van Duitse herders te praten en vroeg ze zijn advies voor als de hond zou blaffen bij afwezigheid waarop hij zei....u heeft een herdersmix en deze willen werken dus adviseer lange wandeling speurwerk etc. Nou zegt ze maar het is een mix dus misschien zit er wel een luie hond in en dan wil deze helemaal niet werken en dat vind ik zielig. Man van haar een aardige kerel en stuurde mij wel een berichtje dat hij er graag aan wil werken want hij wil geen overlast voor de buren. Ik heb hem gezegd dat hij verder voor mij niets te vrezen heeft maar straks de vakanties weer voor de deur staan en wat dan de andere buren er van gaan zeggen dat weet ik niet

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rollen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^