Hapje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CarolineCaroline

Blitz is sindskort erg van happen! Als zij niet naar haar zin krijgt dan happen ze naar mijn voeten of handen. Of bij iemand anders ( daar vind ik erg vervelend!!). Als zij niet naar andere honden mag die voorbij lopen, dan hap ze ook. Andere mensen die haar wilt aaien. Als ze het niet wilt dan hap ze. Vaak laat ze ook toe, dan is ze weer poeslief! Ik volg jonge honden cursus, echter door mijn werk moest ik helaas paar keer de cursus missen. Alvast bedankt! En oh ja, mijn dochter had haar spreekbuurt over Blitz en mag Blitz op school plein komen en de kinderen mag (als ze het willen) Blitz even aaien, daar was ze super lief, rustig en laat de kinderen toe. Het is sinds paar dagen dat happen...

honden page profiel CarolineCaroline

Oh ja... even toe voegen, ze is naar ons toe en naar onze kinderen erg aanhangkelijk en lief. 

honden page profiel -- 1 doggies

Waarom doet ze dit? Is het misschien dat ze overprikkeld is, het te druk word en ze daarom gaat happen? Of juist enthousiasme? Probeer dat te achterhalen. Misschien geeft je hond aan dat drukke situaties nog wat veel voor haar zijn.

 

Trouwens, in mijn ervaring is het makkelijker om ander gedrag aan te leren, dan om een gewoonte af te leren. Leer haar wat opdrachten en geef haar die voordat ze gaat happen. Bijv. Mooi zitten. Uitgebreid belonen natuurlijk. Zo haal je haar uit de focus en kun je samenwerken. Mijn Chi viel aan wanneer er iemand binnen kwam. Die moet nu naar de keuken komen en krijgt dan een beloning. Rent al naar de keuken als de bel gaat 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Consequent blijven is denk ik nodig. Nee is nee. Ik lees dat je jonge honden cursus doet. Denk dat je hond nu in de puberteit zit? Dan is hij flink zn grenzen aan het verleggen en kijkt tot hoever of die kan gaan.

Consequent blijven dus. Dat betekent uiteraard niet dat je gelijk heel streng/boos/agressief naar de hond moet reageren als die hapt. Maar gewoon een duidelijke Nee, en dan verder gaan. Misschien kun je tijdens het happen een ander alternatief aanbieden, zoals een paar gehoorzaamheid oefeningen. Gedachten ergens anders voor de hond.

honden page profiel CarolineCaroline

" Waarom doet ze dit? Is het misschien dat ze overprikkeld is, het te druk word en ze daarom gaat happen? Of juist enthousiasme? Probeer dat te achterhalen. Misschien geeft je hond aan dat drukke situaties nog wat veel voor haar zijn.
 
Trouwens, in mijn ervaring is het makkelijker om ander gedrag aan te leren, dan om een gewoonte af te leren. Leer haar wat opdrachten en geef haar die voordat ze gaat happen. Bijv. Mooi zitten. Uitgebreid belonen natuurlijk. Zo haal je haar uit de focus en kun je samenwerken. Mijn Chi viel aan wanneer er iemand binnen kwam. Die moet nu naar de keuken komen en krijgt dan een beloning. Rent al naar de keuken als de bel gaat  "

 

honden page profiel CarolineCaroline

"   "

 

honden page profiel CarolineCaroline

"   "

Ik zou niet weten! (sorry paar keer verkeerde knop gedrukt) Robyn, Bailey, Bobby en Chloé! Misschien omdat ze daarvoor druk met spellen met haar vriendin en daarna denk ze dat ze met alle honden mag spellen?

honden page profiel CarolineCaroline

" Consequent blijven is denk ik nodig. Nee is nee. Ik lees dat je jonge honden cursus doet. Denk dat je hond nu in de puberteit zit? Dan is hij flink zn grenzen aan het verleggen en kijkt tot hoever of die kan gaan.
Consequent blijven dus. Dat betekent uiteraard niet dat je gelijk heel streng/boos/agressief naar de hond moet reageren als die hapt. Maar gewoon een duidelijke Nee, en dan verder gaan. Misschien kun je tijdens het happen een ander alternatief aanbieden, zoals een paar gehoorzaamheid oefeningen. Gedachten ergens anders voor de hond. "

 Consuquent doen we altijd al. Maar het is erg moelijk om kalm te blijven als naar andere mensen gaan happen. Ze bijt niet, allen mensen laten schrikken door in de lucht te happen. 

honden page profiel --

Ik kan het vanaf hier natuurlijk ook niet zien  Maar zoals je het omschrijft, echt in de lucht happen bij situaties dat ze veel prikkels krijgt lijkt me dat het haar toch wat veel word allemaal en ze over-excited reageert. Honden kunnen immers niet praten, alleen reageren.

 

Hoe oud is blitz?  Ik zou proberen het iets rustiger voor haar te houden allemaal en zoals ik al aangaf wat opdrachtjes aanleren. 

honden page profiel CarolineCaroline

" Ik kan het vanaf hier natuurlijk ook niet zien  Maar zoals je het omschrijft, echt in de lucht happen bij situaties dat ze veel prikkels krijgt lijkt me dat het haar toch wat veel word allemaal en ze over-excited reageert. Honden kunnen immers niet praten, alleen reageren.
 
Hoe oud is blitz?  Ik zou proberen het iets rustiger voor haar te houden allemaal en zoals ik al aangaf wat opdrachtjes aanleren.  "

 Blitz is nu 8 maanden. Misschien is zij idd overgeprikkeld. Ik zal proberen wat meer rust tijd en opdrachtjes aanleren. Super bedankt!

honden page profiel --

Ah, een puberhond Zo'n jonge hond heeft echt grenzen en rust nodig, anders raakt het koppie oververhit en krijg je dit soort dingen.

 

Succes!

honden page profiel Loco en ikLoco en ik

honden foto van Loco en ik

"  Consuquent doen we altijd al. Maar het is erg moelijk om kalm te blijven als naar andere mensen gaan happen. Ze bijt niet, allen mensen laten schrikken door in de lucht te happen.  "

 Als je weet in welke situatie je hond naar andere mensen ga happen kan je het proberen te voorkomen.

 

Hier ook een jonge hond van bijna 7 maanden. In bepaalde situaties wil Loco ook nog wel eens gaan happen. Bijvoorbeeld als mensen handschoenen dragen, een rugzak dragen, of overdreven met hun armen zwaaien.  Heel leuk spelletje, handschoen of rugzak vangen. Ik laat Loco dan een stukje volgen zodat hij aandacht voor mij heeft en niet voor de mensen die passeren. Of ik strooi wat lekkers in het gras. Is hij druk met zoeken en heeft hij ook geen aandacht voor de mensen die voorbij lopen.

 

Door vreemde geaaid worden vind hij ook niet fijn. Jammer voor die mensen maar mijn hond word niet geaaid door vreemden. Daarmee is het happen ook gelijk opgelost.

honden page profiel CarolineCaroline

"  Als je weet in welke situatie je hond naar andere mensen ga happen kan je het proberen te voorkomen.
 
Hier ook een jonge hond van bijna 7 maanden. In bepaalde situaties wil Loco ook nog wel eens gaan happen. Bijvoorbeeld als mensen handschoenen dragen, een rugzak dragen, of overdreven met hun armen zwaaien.  Heel leuk spelletje, handschoen of rugzak vangen. Ik laat Loco dan een stukje volgen zodat hij aandacht voor mij heeft en niet voor de mensen die passeren. Of ik strooi wat lekkers in het gras. Is hij druk met zoeken en heeft hij ook geen aandacht voor de mensen die voorbij lopen.
 
Door vreemde geaaid worden vind hij ook niet fijn. Jammer voor die mensen maar mijn hond word niet geaaid door vreemden. Daarmee is het happen ook gelijk opgelost. "

 Dank je voor de advies, ik zal proberen de strooi wat lekkers is het gras als afleiding! Alleen Blitz is een berner sennen, het is vrij bekend dat dit soort ras erg rustig en lief zijn, dus mensen neem ook gelijk aan dat het altijd goed is. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Dank je voor de advies, ik zal proberen de strooi wat lekkers is het gras als afleiding! Alleen Blitz is een berner sennen, het is vrij bekend dat dit soort ras erg rustig en lief zijn, dus mensen neem ook gelijk aan dat het altijd goed is.  "

 

Rustig en lief, daar zul je ook flink in moeten trainen uiteraard. Dat soort dingen komen niet vanzelf, dat zien veel mensen natuurlijk niet. Misschien kun je een tuigje aanschaffen met daarop iets in de trend van: niet aaien, in training?
Heb je al op het Belgisch Berner forum gekeken?

http://www.bernerforum.be/forum/

honden page profiel CarolineCaroline

"  
Rustig en lief, daar zul je ook flink in moeten trainen uiteraard. Dat soort dingen komen niet vanzelf, dat zien veel mensen natuurlijk niet. Misschien kun je een tuigje aanschaffen met daarop iets in de trend van: niet aaien, in training?Heb je al op het Belgisch Berner forum gekeken?
http://www.bernerforum.be/forum/ "

 Dank je voor de forum! Ik heb gelijk gekeken. En Dank je voor je advies, het is waar, ik ben flink aan het trainen. Maar de honden school waar ik nu zit, bevalt me niet. Ze leert meer truckjes dan leren over het gedrag. Daar zit ik nu nog op te zoeken. 

Volgende forumvraag: Waarom dromen honden hetzelfde?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^