Hallo de Mannen .hier kan ik wat mee .Maar ik doe hem geen pijn hoor .houd alleen zijn bekje even vast .En daarna zeg ik duidelijk foei Lucky.Misschien niet de juiste manier.Dus kan het misschien ook anders doen ,hij heeft al een plint stuk gevreten .Lucky is echt een heel actief hondje ,maar samen redden we het wel .En hij heeft natuurlijk ook al heel veel speeltjes .Groetjes Maggie
Dit is Lucky zijn veilig plekje .Word niet afgeleid .volledige rust .Tot de tijd dat hij weer wakker is .In tussen tijd bedenkt hij al zijn plannetjes .Om zijn baasje heeel bezig te houden .Het is gewoon een hele hoge doos .Heeft natuurlijk ook zijn mandje .Met al mijn vorige hondjes ook zo gedaan .En ik kan je vertellen het waren schatten van honden .
Ja het is een reutje .
Wellicht kunnen jullie mij geruststellen met iets heel anders. Ik maak me heel erg zorgen over iets waar ik bijna niet door kan slapen.
In de 1e week dat we bij een grasveld aan het lopen waren maakte leo een misstap. Hij staat nog beetje zwak op zijn pootjes natuurlijk. Toen hij de misstap maakte begon hij hard te janken. Ik tilde hem direct op en we gingen naar huis. Ik heb hem toen een even rust gegeven en niet meer met hem gespeeld. Paar uur later liep hij weer normaal. Ik dacht het is over. de volgende dag wilde ik kijken hoe het was met zijn pootje. We hebben toen gespeeld en hij leek weg te zijn. Ik was gerust en dacht ik verstap mezelf ook wel eens. Maar eergisteren wilde hij onder de tafel kruipen en begon hard te piepen ineens en tilde het zelfde pootje omhoog en liep weer mank. Heb direct de DA gebeld en advies gevraagd. Ik ben langs gegaan en ze heeft gekeken. De DA heeft zijn linker en rechter poot nagekeken en deed diverse handelingen verricht. Toen ze beide ellebogen ging vergelijken en wat rek en strek oefeningen deed piepte hij bij wederom bij zijn rechter pootje. We hebben gisteren foto's laten maken van zijn pootje. De DA geeft aan niets te kunnen zien. De DA gaat de foto's opsturen naar een orthopeed zo dat een deskundige naar kan kijken. Mijn vraag aan jullie is. Moet ik me zorgen maken of kan dit iets heel onschuldigs zijn. We spelen nu niet meer en geven hem veel rust. Hebben jullie ook wel eens zo iets meegemaakt met een pup of volwassen hond?
Tja kan het niet gewoon verzwikt zijn, dat zie je verder niet, hij is natuurlijk wel in de groei. dus alles is al wat fragiel.
Ik zou even een weekje aankijken.
Je pup geeft eigenlijk aan, dat hij op dat moment niet geaaid wilt worden.
Waar aai je hem? Niet alle honden willen altijd geaaid.
Dat hij niet loslaat, kan omdat hij het als een spelletje gaat zien. Alles wat je zegt, ook nee, kan voor hem als aanmoediging zijn.
Stop dus met aaien op die momenten, voorkom dat hij je pakt.
Als hij je vast heeft en niet los wilt laten, brokje voor zijn neus. Zo laat hij los en gelijk: braaf. Dan kan je er een commando aan gaan koppelen.
Als hij je vast heeft: vast. Dan brokje voor zijn neus en als hij loslaat: los.
Zorg dat je altijd een speeltje bij je hebt, zodra hij gaat bijten, hou dat speeltje voor zijn neus. Als hij die pakt: goed zo!
Ook dan kan je vast en los oefenen.
Ik heb de fokker ook op de hoogte gebracht van dit gebeuren. De fokker geeft aan dat als ik het niet vertrouw de pup kan terug brengen. Maar ik wil dit uiteraard niet. Nu lees ik overal op internet over elleboogdysplasie. Dit is een groei afwijking en maak me druk dat er meer aan de hand is. Als het na een week niet beter is wat te doen verder?
Pups maken soms onhandige bewegingen. De banden, pezen, en kraakbeen en groeischijven zijn kwetsbaar.
Het kan zo gebeuren, dat ze iets verrekken.
Goed nieuwd dat de da niets zag, beschadigd zal er dus niets zijn.
Proberen enigzins beheerst te laten bewegen, zodat het pootje rust krijgt om te herstellen.
Even buiten aan de lijn.
Heb het met een kitten gehad. Was redelijk snel weer over.
Fijn te lezen dat het uiteindelijk voor beide honden goed is afgelopen
Wacht even op de uitslag van de orthopeed, Ed is te zien, meestal op een leeftijd van ongeveer vijf maanden, hou de hond voorlopig aan de lijn zodat er geen onverwachte bewegingen gemaakt worden, lijnrust heet dat.....
Dat is vaak zo, hoor. Je wacht zo lang op die puppy, je leest je in, je bereidt je voor, en dan is ie daar eindelijk en wil je de perfecte opvoeder zijn. Het gevaar is dan dat je de lat veel te hoog legt, zowel voor jezelf als de hond. Er komt te veel druk op de prille relatie, en dat is nergens voor nodig. Go with the flow! Hoe minder je verwacht, hoe meer je krijgt Dus laat schema's en strakke structuren los, en volg gewoon het ritme van je hond. Je hebt zeeën van tijd om samen een fijne vriendschap op te bouwen. En als een bepaalde insteek niet werkt? Da's niet erg en dat moet je niet als een fout zien. Stel jezelf open, kijk naar je hond en z'n karakter en mogelijkheden en je vindt vast een andere manier om dingen aan te leren. Opvoeden is geen vaste methode die je moet volgen, het is een doe-woord, dus hoe losser het opzet, hoe soepeler het kan gaan.
Dank je voor je reactie. Ik ga mijn best doen.
Heel erg bedankt voor je feedback.
Ja dat doen we beetje bij beetje. Nu slaapt hij lekker in zijn bench. De 1e keer was het een uur janken. 2e keer was het 45min. 3e keer 30min. Nu is hij na 5 min stil. Dus het gaat beter en beter. We maken de bench zo prettig mogelijk voor hem. We doen er lekkere snoepjes in en speeltjes. Ik hoop dat hij dit als prettig gaat ervaren met de tijd want leuk vind hij het absoluut niet. Maar ik blijf het proberen tot het goed gaat. Hij leert best snel merken we. Ik wil de pup niet in mijn woonkamer alleen laten als ik even wat te doen heb en niet kan opletten.
Ik begrijp je reactie,als ze het hier te bont maakten,pakte ik ook wel eens door. Maar weet je?, ik zal het niet adviseren want jij weet misschien hoe ver je gaat maar een ander die dit advies opvolgt gaat misschien te ver,knijpt te hard....Ik denk dat je wel snapt wat ik bedoel.
En ik weet ook dat pups soms kunnen piepen als je bij wijze van spreken nog maar naar ze kijkt en corrigeert.
Ik ga er niet vanuit dat je,je pup pijn doet maar gewoon dat je pup dit als onprettig ervaart en daarom piept.
Blijkbaar is er iets veranderd op HP want ik kan geen foto meer plaatsen zoals ik daarvoor deed.
Advies hier voor is welkom.
Ik wilde dus een RX opname plaatsen van een paar weken oude pup. Zodat je kan zien dat een hond zijn beenderen nog heel wat moeten groeien. Ook hun spieren moeten nog helemaal ontwikkelen.
Dus wandelen, spelen, enz.... allemaal op het tempo van de pup.
Uiteraard is grasveldjes zie je niet altijd dat er putjes zijn. En kan die zich flink mistrappen. Net zoals dat wij iets kunnen verzwikken. Als je dan rond stapt en je beweegt verkeerd, zal de pijn je er wel aan herinneren dat je iets verzwikt hebt.
Dus uitlaten op een laag pitje.
Gedrag
Er bestaat zoiets als overprikkeling.
Maar, je hebt ook nog zoiets als normaal natuurlijk gedrag. Voor de hond althans.
Wij als mens zijn niet echt bestand tegen puppytandjes (ik noem ze liever haaientandjes). Ze krijgen je zo op je knieën met die vlijmscherpen puntjes.
Tja en als ze in onze kleren hangen, dat vinden we ook niet leuk want dan komen er gaatjes in of scheurt het kapot.
Welkom bij de wereld van de pups!
Gaandeweg gaan wij dat gedrag veranderen, want wij (de mens) vindt dit ABSOLUUT niet leuk. Dat willen we niet hebben.
Ok maar leer hem dit dan aan. Niet door z'n bek bijeen te nijpen tot hij piept om aan te geven dat het pijn doet.
Begin al eerst met kleding te dragen waarvan je het niet zo erg vind als er een gaatje in is.
Suzanne heeft het hier al aangegeven. Wanneer je pup in je kleding of aan je hand hangt en een beetje te hevig wordt bied dan een alternatief aan. Maar dan wel eentje dat de moeite is. En dat echt wel voor afleiding zorgt.
Bvb een gedroogd konijnenoor! Vinden ze heel lekker en dat gaat niet roepen auw je doet me pijn
Op onderstaande link
https://www.youtube.com/watch?v=C6LXL79TK_s
Zie je leonbergerpups (deze zijn nog klein en in de nest) maar het eerste wat je ziet zijn 2 pups waarvan de één in de andere zijn neus bijt.
Ik heb het ook al mogen voelen. De tranen springen je meteen in de ogen. Maar dat zijn wij de mens, lichamelijk anders dan de hond.
Als je verder naar het filmpje kijkt. Moet je maar eens zien -> ze volgen elkaar. Blijven steeds in elkaars buurt.
Dat doet de pup ook wanneer we hem in huis nemen. Dat is genetisch geprogrammeerd. Bij elkaar blijven, voor de veiligheid. En wanneer ze visueel het contact verloren zijn beginnen ze te piepen of te janken om te laten weten waar ze zijn. Zodat ze kunnen terug gevonden worden.
Dus ja een pup volgt je overal in huis en piept of jankt als hij je niet ziet.
Dat is normaal, dat is natuurlijk hondengedrag.
En dat grommen tijdens het spel? Dat is ook normaal. De ene hond maakt al meer lawaai dan de andere. Zeker wanneer de opwinding groter wordt.
Als mijn bende volwassen honden beginnen te spelen en er zijn mensen op bezoek die niet zoveel van honden weten, die denken dat de honden elkaar gaan verscheuren. Terwijl ze enkel spelen.
Nu tegenwoordig wordt je als hondeneigenaar (tot zelfs willen of niet) met allerlei advies rond je oren geslagen. Goed bedoeld uiteraard. Maar niet altijd juist en er wordt zoveel gezegd.
Je "moet" zoveel met en voor de hond doen, anders ben je niet goed bezig.
Zoals bvb die regel van 2 uur spelen en 1 uur slapen. Ik vraag me dan echt soms af of die mensen dat ook daadwerkelijk timen.
Ik vind het een beetje te gek om los te lopen. Honden zijn polyfasische slaper. Anders dan de mens nemen zijn hun slaap in blokjes. Verdeeld over zowel dag als nacht.
Een volwassen hond slaapt gemiddeld 14 à 18u per 24u. De helft daarvan hebben ze nodig voor hun vaste slaap.
Maar ik heb nog nooit een pup in een hokje gestoken omdat hij zijn slaap moet nemen. Hier kon de pup altijd vrij kiezen. Was hij moe er was altijd wel een zacht cozy plekje om te slapen. Dan ging hij slapen. De ene moment een half uurtje en dan soms weer 2 of 3 uur. Maar de omgeving was altijd wel zo dat de pup zich gerust en ontspannen genoeg voelde om zijn rust te nemen.
Ik heb de pups de eerste maanden nooit alleen gelaten. Waarvoor er dan soms gerepliceerd wordt, ja maar niet iedereen kan thuis blijven er moet ook gewerkt worden.
Inderdaad. Maar men staat dan best ook eens even stil bij zijn keuze. Elke keuze die we in ons leven maken leidt tot een bepaald resultaat.
De keuze ik wil een hond, begint hier al vanuit ik wil (of wij).
En dan is de vraag kiezen we voor een hond en zal die zich moeten onderwerpen aan alles zoals wij het zien en graag willen.
Of gaan we ons eerst even verdiepen in wat een hond is en wat zijn noden zijn. Zodat de hond zoveel mogelijk krijgt wat hij nodig heeft om goed op zijn manier te kunnen leven en niet zoals wij het zien.
Maar goed een hond nemen moet leuk zijn en zou moeten betekenen genieten in een 2richtingsverkeer. Wij van de hond en de hond van ons.
En ontspannen zijn is al een heel goed vertrekpunt. En als je dan nog op de hoogte bent van wat een hond is en nodig heeft. Tja dan zitten we al helemaal goed
Dus kijk een beetje naar je hond/pup, ze komen zoveel vertellen.
nou, please go ahead and shoot me...
maar ik heb mijn pup ook zeker wel eens een verplichte rust of slaap opgelegd...echt te gek om los te lopen ja!
en ze zat ook nog in een bench, arm beestje...
ik zie nu wat meer de tendens ook in bench afkeer...ik snap best een afkeer tegen opsluiten vanuit oogpunt "lekker makkelijk, even rust hebben."
voor mij was het gewoon een mooi hulpmiddel, ik heb daar dankbaar gebruik van gemaakt. en heb er ook veel aan gehad, absoluut. zie daar zeker geen probleem in...
maar niks hiervan vanuit oogpunt; lekker makkelijk toch...
Verplicht rust, de bench in voor een paar uur, geen probleem!
In tegendeel, een must als een pup zelf geen rust neemt.
Slapen, nee genoeg slapen is escentieel voor een pup!
Vind ik heel anders dan de bench gebruiken voor het gemak van de baas.
Ik snap jou ook, de oorzaak zoeken, maar helaas gaan sommige pups maar door, hebben gewoon nog geen geen stop knop.
Net als kleine kids, sommige hebben ook geen stop knopje, verplicht het bed in en slapen.
Vaak hoor je een grote zucht: eindelijk rust!
Ik merk dat de pup weinig rust neemt, hij blijft spelen en nog eens spelen. Ik zet hem dan in de bench zodat hij rustig word. En dit werkt fantastisch. Hij word snel rustig en gaat lekker een dutje doen. Zo wil ik het hebben. Zeker nu hij rustig aan moet doen i.v.m zijn pootje.
Ik heb geen hond genomen om hem uit gemak in zijn bench te plaatsen als ik er even geen zin in heb want ik wil de hond een goed leven bieden. Soms neem ik hem ook even mee in de auto zodat hij goed kan wennen aan de auto ect ect. Hij vind dit geweldig merk ik want hij weet inmiddels dat we ergens naartoe gaan wat hij leuk vind. De bench wil ik ook gaan gebruiken voor vrienden of familie die bang zijn voor honden. Dan is de bench even een goed middel.
Jammer dat je het zo persoonlijk aantrekt.
Maar ik spreek uit ervaring in de zin dat fysieke correcties niet helpen, en zeker niet bij een grote hond. Een herplaatser van 30 kg op de grond willen krijgen omdat iemand dat adviseerde. Het is hier eenmaal gebeurd, en de hond is nimmer op de grond gekomen, en dat door een man van 2 meter en ruim 100 kg.
Vanaf dat moment wist ik dat fysiek ingrijpen onzin is.
Een hond die niet wil, wil niet, en is vele malen sterker dan jij.
Waarom moet je je pup 'best stevig bij z'n bekje pakken tot ie piept'?
Denk je nu echt dat hij denkt, "oh ja, ik was net aan het bijten, en nu knijpt ze m'n bek dicht, dus voortaan bijt ik niet meer'.....
Hij piept omdat ie pijn heeft of op z'n minst angstig is.
Een hele grote reden is dat pups (en kids) niets van de gezelligheid willen missen. Ze willen zich gewoon niet aan de slaap overgeven, willen niets missen.
Ik sluit mij aan bij Eliane,de bench zou ik nooit gebruiken om mijn hond in op te sluiten voor familie en vrienden die bang zijn.
Een hond moet in huis ook gesocialiseerd worden,leren omgaan met drukte,visite in huis en dat doe je niet als je de hond opsluit.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?