ik gebruik eigenlijk helemaal niets aan vlooien of wormen bestrijding...
Wil je toch preventief beschermen, zou ik kijken naar natuurlijke middeltjes. die goedjes en die pipetjes, ja het helpt, maar het is ook gewoon troep wat je op je hond smeert...
tot honden die er ziek van worden of zich kaal krabben, verbrande huid hebben etc...
ik zou dit dus nooit zomaar, standaard, op mijn hond gaan smeren...je zit je hond te vergiftigen, terwijl er nog niets loos is..
Inderdaad wat Jeroen zegt, dan kun je beter natuurlijke middelen gebruiken. Op deze site zijn die te verkrijgen, heb ik zelf ook een keer een wormkuur gehaald. Je kunt ook bij de recensies kijken, het ziet er naar uit dat dat wel degelijk goede middelen zijn.
http://www.huisdierendokter.nl/
Zoals ik in de vorige reactie al aangaf is er bij Puk wel meteen iets loos als ze geen vlooien bescherming heeft.
Daarom kies ik er ook voor haar continu het hele jaar zn band te laten dragen. Natuurlijke middeltjes zijn niet genoeg effectief helaas. Anders was ik er allang op overgestapt.
Puk heeft geen last van de vlooienband. Geen kale plekken, roodheid of irritatie of brandwonden. Ook haar algehele gesteldheid veranderd niet nadat ze zn nieuwe band heeft om gehad.
Als ze onbeschermt is heeft ze na een aantal dagen al vlooien, zeker in de zomer. Ik zou het nog zieliger vinden om af te wachten tot er weer vlooien komen. Daar gaat ze zich juist van open krabben en krijgt ze kale plekken en wondjes en om daarna toch te beslissen weer zn band of ander middel te gebruiken omdat helaas niks anders helpt.
Geloof me, als mijn hond ergens verkeerd op reageerd en er irritaties van krijgt dan ga ik er natuurlijk niet mee door, dat lijkt me logisch.
Ik snap dat dat in jouw geval het beste is!
ik heb een hond waar ik makkelijk vlooien en teken vind, en die er eigenlijk noooit 1 heeft...dus ik heb makkelijk praten
maar ik denk wel, velen doen dat maar, gewoon, "omdat het hoort" , vind ik echt jammer, waarom al die troep als het niet eens nodig is??!
maar soms, is het wel nodig en verstandig, zoals bij jou.
snap ik hoor
Je hoeft de drol... van Binky in het geheel niet te testen, het is geen moeten hoor, integendeel, als jij preventief chemie wilt geven is dat aan jou, en je goed recht, maar het is ergens zonde om chemie aan je hond te geven als het ook anders kan......maar aan jouw de keuze hoor. .......als men vlooien hebt moet men wel eens drastisch het aanpakken, daar ontkom je vaak niet aan.
Ik laat controleren op wormen. 2x per jaar.
Tegen vlooien frontline pipet. Tegen teken niets specifiek omdat hij die weinig heeft.(afkloppen)Voor naar het bos wel iets natuurlijks er bovenop tegen teken maar of dat ook werkt? Twijfelachtig meer voor mijn goed gevoel.
Puk is ook kortharig en gelukkig zie je de teken ook snel zitten. Als ze die al heeft. Zeker zomers word ze 2 keer per dag nagekeken op teken als we terug zijn uit het park. Mochten er toch een paar 'opstappertjes' zijn dan zien we die ook gelijk.
Sommige mensen die lezen zich totaal niet in op dit gebied en geven maar wat omdat het hoort. Dat is natuurlijk zeer onnodig! Dat ben ik met je eens.
Helaas zie ik soms ook juist de andere kant. Een hond die totaal niet beschermt word en nooit nagekeken word. 'ja hij heeft van die kale plekken maar hoe het komt weet ik niet hoor' .. Zucht!
Dan zou ik het nog een betere oplossing vinden als ze die hond een chemisch bestrijdingsmiddel geven zoals een band of pipetjes dan helemaal niks doen. Uiteindelijk kan de hond dood gaan aan een teken of vlooienplaag in het allerergste geval. Dat zie ik met goed en bewust gebruik van de chemische middelen nog niet zo snel gebeuren. Puk is afgelopen maandag ook weer helemaal gezond verklaard door de dierenarts tijdens haar jaarlijkse gezondheidscheck en inentingen.
Ik laat de ontlasting 2x per jaar onderzoeken op wormen. Dit doe ik bij mijn eigen dierenarts die een laboratorium hebben voor die onderzoeken. En in de zomer geef ik advantix voor teken omdat die hier in Brabant erg veel zijn.
Vlooien en teken vind ik voor Black wel belangrijk, helemaal zomers, dat ik hem preventief behandel met vlooien/teken tablet.
Dit omdat hij in het bos overal induikt, door bosjes heen kruipt, in het water en struikgewas komt etc.
Dus hij pikt alles op met z'n krullen.
Daarbij met z'n dikke zwarte krullen, is het bijna onmogelijk om zelf vlooien of teken op te sporen.
Freggle is dat veel minder, die is wit en heeft korte krullen, daar zie je alles op. En hij blijft altijd keurig op de paden
Ik geef hem 1 x per jaar, in het hoogseizoen van de teken/vlooien een tablet.
Dat is ook mijn vraag aan Cindy. Ik vind dit namelijk een goed topic wat heel informatief kan zijn voor mensen die er nog nooit over hebben nagedacht of gewoon weinig weten wat er mogelijk is.
Vandaar dat ik uitleg waarom ik niet preventief ontworm, maar wel een scalibor om zijn nek hang.
Dat is best tegenstrijdig, alleen zit erachter dat ik het beste uit 2 kwaden moet kiezen.
Precies. Wat voor jullie misschien heel vanzelfsprekend is, om daar over na te denken, is voor mensen met een eerste hond niet zo. Max is dus mijn eerste hond en voor mij lijkt het zo te zijn dat er maar één optie is: die ze me in het dierenasiel verteld hebben. Nu is het niet zo dat ik niet nieuwsgierig ben naar andere opties, maar als je er niets van weet...? Dus daarom vind ik het goed dat dit forum er is.
@Anderen: Alleen is het wel belangrijk om te accepteren wat een ander hier zegt. En er niet direct van uit te gaan dat iemand hier een ander ompraat. Willemijn geeft alleen informatie over het opsturen van ontlasting... Als je dat al ompraten vindt... Dus mensen kom maar op met alle informatie! :)
Vlooien-, teken-, wormenspul: nah, hier niks van dat alles
Taika heeft als pup nog 2x een wormenkuur gehad, maar daarna helemaal niks meer.
Beide dames hebben nog nooit een vlo gehad, geen wormen en ook nog nooit een teek gezien terwijl we bijna dagelijks in het bos lopen. (Al 5,5 jaar lang besparen we dus veel geld )
Het zal allicht ook liggen aan waar je zit, waar je wandelt, waar alles actief is. Hier komen we bijna letterlijk geen hond tegen, dus de kans op (worm)besmetting via ontlasting is hier bijvoorbeeld al nihil. Ik weet dat in het stuk bos 30km verderop in bepaalde periodes aardig wat teken zitten, dus daar ga ik dan niet wandelen. Etcetera.
Doen wat goed is voor je hond, maar wel met gezond verstand een weloverwogen keuze maken
Ik ontworm ook regelmatig, en ook gebruik ik Bravecto tegen vlooien & teken.
Je leest vaak dat veel mensen ontwormen onzin vinden en dat ze nog nooit een parasiet in de ontlasting van hun hond zijn tegengekomen, wat ze vaak niet beseffen is dat ze vaak profijt hebben van vele andere baasjes die hun honden wel standaard ontwormen en daarmee de infectiedruk ook wat omlaag brengen.
Dat heeft niks te maken met de infectiedruk omlaag brengen. Als mijn hond geen wormen heeft en ik geef haar alsnog een pil, breng ik dan op dat moment de infectie druk omlaag? Nee, want de hond heeft geen wormen. (als dat uit het ontlastingsonderzoek gebleken is uiteraard)
Jij kan je hond dan wel ontwormen, maar als hij bijvoorbeeld een week na die pil besmet raakt, dan kun je er dus weer een geven, want die andere zit al lang niet meer in het lichaam..
Met andere woorden, het geven van een ontwormingskuur heeft alleen zin als er daadwerkelijk wormen zijn.
Ontwormen doe ik wanneer van toepassing of op tussendoor aanraden van de da.
Laatste keer dat ik ontwormt hebt is een week nadat Willem ziek is geweest, diarree en overgeven op aanraden van de da.
Ik ontworm dan met milbemax.
Ontvlooien, in de winter niet.
Dan kam ik Willem en Koos (kat), geen vlooien? Niks gebruiken.
In de lente en zomer kan ik er donder op zeggen dat ze vlooien hebben. Dus daar wacht ik niet meer op. Einde deze maand krijgt Willem bravecto en Koos een pipetje bolfo, die werken hier het best!
Dat zeg ik toch ook niet, ik zeg dat omdat de meeste hondenbezitters hun honden wel regelmatig, al dan niet onnodig ontwormen, dit de infectiedruk omlaag brengt.
Het is ook absoluut niet nodig, maar ik ben toch blij dat het gros van de hondenbezitters er wel heilig van overtuigd zijn dat regelmatig ontwormen en de jaarlijkse enting toch echt nodig zijn. Ik geloof niet dat de meeste hondeneigenaren hier zelf de verantwoordelijkheid voor zouden kunnen dragen.
Romeo krijgt vers en heeft daardoor een natuurijke afweer opgebouwd tegen wormen. Hij krijgt ook geen pipetjes, waar insecticides inzitten en zeker geen pillen. Pillen die ingenomen worden en de beestjes doden op de vacht! Dat kan nooit gezond zijn. Ik heb CDvet in huis, voor het geval dat, maar het is nooit nodig. Wel had Romeo vorig jaar voor het eerst 2 teken op zijn kop, die heb ik weggehaald, 2 maal daags ontsmet en er was verder niets aan de hand. Een hond krijgt levenslang veel te veel chemie binnen. Romeo is sinds 2009 niet meer ge-ent, wel 2 keer getiterd en nog steeds heeft hij meer dan genoeg antistoffen. Hij is aangetoond beschermd!
Aha ja ik snap nu beter wat je bedoelt. Dank voor de uitleg.
Oh ik voel mij nu heel slecht, ik ontworm alleen als ik worm zie en moet zeggen zag ze anderhalf jaar geleden bij Shengye, die behandeld en daarna nooit weer, Sari-kiz heb ik nooit ontwormt, die heeft ze ook niet.
Ik moet ook zeggen ik neem ook niet elk jaar een wormkuur en gebruik ook niet elke 3 maand anti luis.
Dus waarom zou ik mijn dier behandelen als er niets is.
Hier wordt toch een onwetendheid wat betreft ontwormen en enten .....drol testen is prima toch, dan heeft je hond of wormen of geen, en enten daar zijn we het allemaal toch nu wel over eens, ente met mate, er zijn entingen die drie gaar geldig zijn, en titeren is toch ook al aan de orde.....formatie kan je hier genoeg krijgen hier op het forum,
Dierenartsen weten ook dat levenslang enten overbodig en bovenal slecht is. Het heeft alles met omzet te maken. Ze zeggen niet graag : kom over 6 jaar maar terug, na titeren! Dierenartsen laten hun eigen kinderen ook niet elk jaar enten, waarom doen ze dat bij honden dan wel? Buiten de pipetjes waar ze veel aan verdienen, zijn de insecticides die daarin zitten, puur vergift! Een hond van hondenpage heeft als pup de 6 en 9 weken-enting gehad, verder niets en nu hij 5 jaar is, blijkt na titeren, dat hij geen cocktail nodig heeft ! De vaste dierenarts sprak hel en verdoemenis uit, maakte het baasje bang, maar toch liet ze hem elders titeren. Volgens de dierenarts mocht de hond niet bij andere honden, totdat hij de cocktail had gehad, hij kon ziek worden, andere honden besmetten en de ontlasting opsturen, daar lachtte ze om, enten dat moest en ontwormen! Dus niet ! De hond heeft na 5 jaar nog meer dan genoeg antistoffen. Romeo is sinds 2009 niet meer ge-ent!
Ook ik ken een hond van nu 11 jaar in mijn nabije omgeving. Niet een hond van mij. Die is het 1e jaar ingeent. Hij is nog nooit ziek geweest,nog nooit ergens voor bij een dierenarts geweest.
Het blijft lastig dat wel of niet 'preventief' ontwormen. Geen wormen in de ontlasting wil absoluut niet zeggen dat er dus ook geen wormen zijn. Buiten kunnen honden heel makkelijk een worminfectie oplopen. De drol laten testen is dan inderdaad wel een goede methode.
Bij Toby zag je als pup ook niks in de ontlasting, tot hij zijn eerste wormpil via het asiel kreeg... Ik had een drol in huis (hij was nog niet zindelijk) met enorme levende spoelwormen erin! Blegh, brrr niks viezer dan wormen...
Ik zit nu wel een beetje twijfelen over de enting... In principe zou hij deze maand weer moeten... Maar ik denk dat ik ga vragen of ze ook aan titerbepaling doen bij de DA, want al zoveel gelezen over over-vaccinatie.
Ontvlooien doe ik alleen als ik zie dat er vlooien zijn. Aangezien Toby veel geborsteld moet worden heb ik dat snel genoeg door. Tot nu toe één keer vlooien gehad, via de pleegkittens... Om die reden ontworm ik ook regelmatig, 4 keer per jaar, want kittens van de straat zitten vaak ónder de wormen... En ik laat ze in de huiskamer socialiseren, soms voorkom ik niet dat Toby stiekem een drol jat uit de kattenbak...
Machtel AL,mijn honden en katten werden regelmatig geënt voor vlooien en ze zijn toch allemaal heel oud geworden.
ik denk als je hond eenmaal een vlooienallergie ontwikkeld , en daarvoor helpt alleen cortisone injecties...ik denk dat dát veel slechter is.
Ik heb het gezien al enkele malen hier in de buurt, ook bij mijn moeder haar yorkje, neen dan ga ik liever door met jaarlijks enten én pipetten tegen de vlooien.
Ik heb mijn twee huisdieren dus vandaag hun pipet ADVANTAGE gegeven. Nog nooit een slechte reactie erop gehad.
wil ook absoluut niet het risico lopen van een keer vlooien in huis te krijgen omdat de kat buiten loopt.
Lance komt ook op bed dus.....
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?