aankeuring en conditietest Beppie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Dit is Beppie  

Onze drie jarige engelse bullen meid ,

Afgelopen zaterdag heeft ze meegedaan aan de fokgeschiktheids keuring van de vereniging in samenwerking met de raad van beheer .Bij aankomst in Zaltbommel werd ze ingeschreven ,paspoort controle ,gewogen (18 kilo) gemeten van kop tot staart  borst en buikomvang,Ze straalde van plezier van zoveel aandacht ,Daarna ging ze uitgebreid op de foto ,wat ze ook vrolijk onderging maar dat is ze gewend.

Daarna was het wachten op onze beurt ,Na verloop van tijd mocht ze beginnen aan het patella onderzoek wat ze met glans doorstond ,Uiteraard had ik allang zelf haar knietjes nagekeken en goed bevonden .

Toen kwam de conditietest  ,eerst werd haar hartslag en temperatuur opgenomen door twee verschillende dierenartsen ,Bij zoveel aanraking wordt Beppie opgewonden dus haar temperatuur steeg ook wat ,Daarna moest ze 1 kilometer lopen binnen 12 minuten in een leuk tempo ,dat liet ik uiteraard vriend doen ,die rookt en door het doorstappen rochelt hij als een ongezonde bull ,Binnen 8 minuten was ondans zijn gerochel de klus geklaard .Beppie werd gelijk weer beluistert en haar temp opgemeten ,Binnen een kwartier gebeurede dat nog drie keer en ze vond het zo prachtig al die dokters aan haar mooie lijfje dat bij de derde x haar temp wat zakte ,maar doordat ze zo vrolijk en springerig was ,zagen ze wel dat ze in goede conditie was ,dus test geslaagd.

Op naar het volgende onderdeel ,exterieur keuring door twee keurmeester die al beppies onderdelen per stuk bespraken en noteerde ,en ook daar moest weer gelopen worden .

Volgens zeggen is onze Bep met glans door alle testen gekomen maar de officiele uitslag met diploma volgt binnen twee weken.

Wij waren al daarvoor bij de oogarts geweest en ook haar pientere kijk op de wereld is prima ,Ook de HUU test is mooi uitgevallen dus we waren al ff op zoek naar een net zo knappe vlotte gezonde bullen reu ,maar dat is moeilijk zeg .

Bij bullen mag je fokken met patella graad 1 ,2 en drie ,wat een idioot gedoe  dan fok je dat in het ras ,Bij bullen mag je fokken met entropion ,dat vinden ze niet fokuitsluitend ,maar dat vind ik wel ,dus ook die reuen vallen af .

Persoonlijk vind ik bij elk  ras en zeker  de engelse bull moet je gewoon fokken met gezonde honden en als de vereniging dit soort dingen toestaat en de raad het accepteert ,blijven er maar weinig echt gezonde bullen over .

Beppie haar keuze zijn er nu twee ,maar ik heb nog een paar weken om te bedenken wie het echt gaat worden .

 

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Xtine

Proficiat met je test en hopelijk snel een leuke gezonde en lieve "loverboy" gevonden.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Hihi wat een leuke kop zit er op Beppie! Gefeliciteerd en hopelijk komen er straks mooie en lieve pups!

 

Leuk om eens te lezen hoe het daadwerkelijk allemaal in zn werk gaat zo'n keuring! 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Worden er ook fotos genomen of enkel klinisch onderzoek vd knieen?

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Hartelijk gefeliciteerd mooi hoor

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jee wat geweldig dat er zo uitgebreid getest wordt...vooral de conditie test vind ik goed....en wat  raar dat ze met Bullen in de zoveelste graad mogen fokken, eerlijk dat begrijp ik niet...het is erfelijk, je zal maar een pup hebben met deze aandoening...Heleen, kijken naar gezonde Bullen en fok daarmee, de toekomstige eigenaars zullen je dankbaar daarvoor zijn............toch nog een vraag, je kijkt naar vrije honden die niet de erfelijke gebreken hebben, maar aangezien het toegestaan is, is het zoeken met een lantaarntje ? En is de achterban dan ook vrij ? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Patelle een twee en derde graad is dus toegestaan, begrijp ik niets van.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Worden er ook fotos genomen of enkel klinisch onderzoek vd knieen? "

 Nee foto's nooit bij patella onderzoek ,dat kan je zo voelen .

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Jee wat geweldig dat er zo uitgebreid getest wordt...vooral de conditie test vind ik goed....en wat  raar dat ze met Bullen in de zoveelste graad mogen fokken, eerlijk dat begrijp ik niet...het is erfelijk, je zal maar een pup hebben met deze aandoening...Heleen, kijken naar gezonde Bullen en fok daarmee, de toekomstige eigenaars zullen je dankbaar daarvoor zijn............toch nog een vraag, je kijkt naar vrije honden die niet de erfelijke gebreken hebben, maar aangezien het toegestaan is, is het zoeken met een lantaarntje ? En is de achterban dan ook vrij ?  "

 Ja ik ga daar de raad en de twee bullen verenigingen toch eens over aanschrijven ,Je wilt toch een gezonde hond fokken en de pupkopers ellende besparen ,Inderdaad gaat er veel zoekwerk aan vooraf omdat er bijna geen bullen zijn die vrij zijn van entropion ,en ondanks dat de meeste bullen een vrij stijle achterhand hebben ,valt het bij de dekreuen mee met de grades .De meeste zijn ook vrij dus daarom snap ik niet zo dat ze 1,2 en 3 toestaan .Wij zoeken wel goed uit of ouders en voorouders ook vrij zijn ,wat dat aangaat is de databank van de raad mooi ,alles is er op na te gaan ,en kom je er niet uit dan bellen we even met de raad .

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Patelle een twee en derde graad is dus toegestaan, begrijp ik niets van. "

 Ik ook niet ,Bij de jack russell mag met graad 1 gefokt worden  al jaren ,daar heb ik ook op tegen gestemd ,je ziet nu toch meer dat graad 2 en 3 ook voorkomt bij de jack .En dat is een slechte zaak .

Maar waarom een patella onderzoek als je met 1,2 en 3 mag fokken ,onbegrijpelijk .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Ja ik ga daar de raad en de twee bullen verenigingen toch eens over aanschrijven ,Je wilt toch een gezonde hond fokken en de pupkopers ellende besparen ,Inderdaad gaat er veel zoekwerk aan vooraf omdat er bijna geen bullen zijn die vrij zijn van entropion ,en ondanks dat de meeste bullen een vrij stijle achterhand hebben ,valt het bij de dekreuen mee met de grades .De meeste zijn ook vrij dus daarom snap ik niet zo dat ze 1,2 en 3 toestaan .Wij zoeken wel goed uit of ouders en voorouders ook vrij zijn ,wat dat aangaat is de databank van de raad mooi ,alles is er op na te gaan ,en kom je er niet uit dan bellen we even met de raad . "

 Juist, daar ging het mij om, dat Beppie vrij is , is geweldig, maar dan ook ouders en grootouders enz, achterban, ook entropion vrij, ook daar snap ik niets van dat men daar dan mee mag fokken.....als men niet vrij is van entropion.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Ik ook niet ,Bij de jack russell mag met graad 1 gefokt worden  al jaren ,daar heb ik ook op tegen gestemd ,je ziet nu toch meer dat graad 2 en 3 ook voorkomt bij de jack .En dat is een slechte zaak .
Maar waarom een patella onderzoek als je met 1,2 en 3 mag fokken ,onbegrijpelijk . "

 Als men bij 3 mag fokken, dan is de kans groot dat de pup het ook heeft....super dat jij daar voor in de bres springt.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  Juist, daar ging het mij om, dat Beppie vrij is , is geweldig, maar dan ook ouders en grootouders enz, achterban, ook entropion vrij, ook daar snap ik niets van dat men daar dan mee mag fokken.....als men niet vrij is van entropion. "

 Zelf hebben we drie generaties die allen vrij zijn ,dus dat is mooi ,

Vroeger werd er niet op getest dus verder als drie of vier generaties kom je niet in de zoektocht .

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  Als men bij 3 mag fokken, dan is de kans groot dat de pup het ook heeft....super dat jij daar voor in de bres springt. "

 Ja wij willen bullen die uren kunnen lopen ,en ook graag zwemmen  ,daarnaast doen de onze nog mee met de jack russellraces  dus zo'n conditietest was voor beppie een peuleschil .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Ja wij willen bullen die uren kunnen lopen ,en ook graag zwemmen  ,daarnaast doen de onze nog mee met de jack russellraces  dus zo'n conditietest was voor beppie een peuleschil . "

 Ik heb eens meegelopen hier in de blauwe stad, allemaal Bullen, geweldig, wel 150 ....vele  soorten, en een newfoundlander, dat was Bams...er waten erbij die amper konden lopen, maar er waren er ook bij die gewoon de kilometers maakten, prettig karakter.....en ik heb toendertijd  genoten van al die Bullen.....en er waren er ook bij die gingen zwemmen, hahahaha

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik was er niet vaak mee in aanraking geweest, het waren Engelse Franse, mooie en lelijkers ........maar het karakter vond ik heerlijk. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  Ik heb eens meegelopen hier in de blauwe stad, allemaal Bullen, geweldig, wel 150 ....vele  soorten, en een newfoundlander, dat was Bams...er waten erbij die amper konden lopen, maar er waren er ook bij die gewoon de kilometers maakten, prettig karakter.....en ik heb toendertijd  genoten van al die Bullen.....en er waren er ook bij die gingen zwemmen, hahahaha "

 Ja mooi gezicht lijkt me dat  zoveel bullen bij elkaar ,vooral als ze gaan zwemmen 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ik was er niet vaak mee in aanraking geweest, het waren Engelse Franse, mooie en lelijkers ........maar het karakter vond ik heerlijk.  "

 Dat is het ook .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat me ook opviel, die hoofden, ik zeg het netjes, hahaha, frommels, Bams keek de ogen uit naar die frommels, het lijkt alsof de bekken extra groot zijn, en als er een in de buurt kwam van Bams moest ze toch eerst even afwachten wat deed die dan dan alleen maar begroeten, hahahahaha........en er waren erbij die gingen zwemmen, maar dat waren er niet veel, het leek wel alsof ze door hun romp zinken ....is dat zo ? 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Je brede bekken he ? de jacks en gossen kijken ook vaak vol verbazing naar de bullen 

inderdaad  bullen hellen snel over vanwege de bouw van de romp , die hele zware kunnen ook vaak niet zwemmen ,Bij ons zwemmen alle dames wel maar de reu doet aan pootje baden .

 

  de witte is devel  de reu  ,die gaat niet verder als zijn buik .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Heleen.....de fotoos zijn geweldig, ik heb toendertijd ook met verbazing  staan kijken naar de Bullen, hahahahaha.......enne Bams ook !! 

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Mooie foto's heleen

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Dank jullie wel !

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

 

Gefeliciteerd ,wowwwwwwwwwww wat een lekker ding die Beppie

Ben benieuwd naar de dekreu

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  
Gefeliciteerd ,wowwwwwwwwwww wat een lekker ding die Beppie
Ben benieuwd naar de dekreu "

 Dank je  ,

Ik aarzel nog tussen twee reuen ,zodra ik eruit ben zal ik een foto plaatsen .

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

 

Zag nu op voorkant clubblad Engelse Bulldog een mooie reu (meljane bulldogs King of the Desert ) Deze vind ik wel wat voor Beppie

 

http://www.respect-a-bull.nl/male_bruce.html 

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Gefeliciteerd met beppie

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  
Zag nu op voorkant clubblad Engelse Bulldog een mooie reu (meljane bulldogs King of the Desert ) Deze vind ik wel wat voor Beppie
 
http://www.respect-a-bull.nl/male_bruce.html  "

 Ik heb ff gekeken Whauuuu wat een verschijning zeg ,

Gelijk van alles opgezocht en ik kwam op een filmpje van hem ,

Helaas wil beppie een man met een pijlstaart omdat ze zelf een wat korte staart heeft ,net aan zal ik maar zeggen ,en iets meer ruglengte omdat beppie haar moeder wat korter is ,Ja ze is erg kritisch in haar zoektocht .Maar heel leuk dat je meeleeft met ons !Bedankt hoor .

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Gefeliciteerd met beppie "

 Bedankt Nadine !

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

"  Ik heb ff gekeken Whauuuu wat een verschijning zeg ,
Gelijk van alles opgezocht en ik kwam op een filmpje van hem ,
Helaas wil beppie een man met een pijlstaart omdat ze zelf een wat korte staart heeft ,net aan zal ik maar zeggen ,en iets meer ruglengte omdat beppie haar moeder wat korter is ,Ja ze is erg kritisch in haar zoektocht .Maar heel leuk dat je meeleeft met ons !Bedankt hoor . "

 Goed dat je daar oplet ,ik heb ook liever een pijlstaart en iets langer in de rug

Je zoekt meer zoiets http://www.bulldogclubnederland.nl/diggle-blitz-v-josa-bulls/ 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: reu gromt naar loopse teef
^