rijden & eerste loopsheid?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

Hallo! ik heb een vraagje.

 

Vroeger reed zelda soms op mij tijdens wandelingen. Volgens de gedragstherapeut was dat omdat er geen respect voor mij was. Hier hebben we heel goed opgeoefend en het gedrag was helemaal weg.

 

Sinds 2 a 3 weken is dit terug, maar echt enorm fel. liggen we samen in de zetel/bed en ik sta bruusk op, dan verschiet ze haar en probeert ze mij te grijpen en begin ze te rijden. Juist tijdens de wandeling heeft ze het wel 10 x geprobeerd. Toon ik mijn vinger nog maar stopt ze direct.

 

Vanaf ik doorstap terug opnieuw. Ze weet het goed genoeg dat het niet mag maar probeert enorm. Zelda is nu 10 maand en gaat voor de eerste keer loops worden. (haar vulva is helemaal opgezwollen en lekt enorm veel) Daarom vroeg ik mij af, kan dit gedrag bij het loops zijn worden voorkomen? Zijn er nog teefjes die dit aan de hand hebben gehad?

 

Het is niet van overprikkeling want ze doet het ook als ze aan het slapen is en ik sta recht waardoor ze wakker word, ziet ze mij voorbij komen, neemt ze mij vast en rijdt ze op mij..

 

Het is heel moeilijk te zien als Zelda nu al loops is of niet, we vinden geen bloed maar ze lekt wel constant en heeft dus een opgezwollen vulva (al een maand..) Vroeger had ze etterige uitscheiding uit haar vagina en dit zou weg zijn als ze loops is geweest.. dit heeft ze ook al een tijdje niet meer.

 

De mannetjes zijn misschien 2 weken 'zot' van haar geweest maar ook niet overdreven zot, ze liepen achter haar en roken fel aan haar, maar bijvoorbeeld proberen te rijden dan weer niet.

 

Gisteren ben ik naar mijn vriend zijn hond gegaan met haar en deze reageert normaal heel fel op loopse teven en nu gaf hij geen kick..

 

dus help help! 

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

Ik begrijp je stukje echt niet.

 

Ze zou nog niet loops zijn maar heeft wel de tekenen.

Dan zijn andere honden wel 2 weken zot op haar geweest.

Bij je vriend zijn hond doet deze niets.

 

Is ze nu wel loops geweest of niet?

Loopse teefjes kunnen inderdaad gaan rijden maar dan moeten ze ook echt loops zijn...

 

 

honden page profiel AgnesAgnes

honden foto van Agnes

Volgens mij is je hond gewoon loops geweest als ik de tekenen zo eens lees. De mijne is er nu net bijna vanaf en was ook vol op aan het rijden tegen mijn vriend zijn been, wordt minder nu  Heeft wel met de hormonen te maken.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wanneer een hond op je rijd , wat je trainster daar vertelt dat de hond dan geen respect voor je heeft, grote onzin.........mijn hond was blij dat ik thuis kwam, deed de riem om om te wandelen, uit te laten, een vijf minuten later, een omhelzing, niets geen respect voor  me ?  nee heerlijk opgewonden dat ik thuis was, Bams was l ruim zeven maanden dus behoorlijk zwaar, heb haar even uit laten wippen en daarna de weg vervolgd en vanaf toen alert geweest, zodat het niet meer gebeurde, rijen is opgewondenheid of te veel prikkels, blijdschap als er een bezoeker komt, kan zoveel redenen hebben, maar respectloos nee die voeg ik niet aan het lijstje toe..........wanneer mijn hond loops is, heeft ze geen aandrang om te rijden......

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wil je haar laten castreren ? ......je schrijft ze wil wel tien x rijden op me, wat doe je met haar dat ze zo opgewonden is ? zelfs als ze slaapt beschrijf je het, als je maar langs loopt pakt ze je......

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

Het rijden kan ook door overprikkeling komen. Wat doe je al zo met haar op een dag?

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

" Ik begrijp je stukje echt niet.
 
Ze zou nog niet loops zijn maar heeft wel de tekenen.
Dan zijn andere honden wel 2 weken zot op haar geweest.
Bij je vriend zijn hond doet deze niets.
 
Is ze nu wel loops geweest of niet?
Loopse teefjes kunnen inderdaad gaan rijden maar dan moeten ze ook echt loops zijn...
 
  "

 

 

het is dat dat ik niet weet! Ze lekt zoveel dus we hebben (nog) geen bloed gevonden. Kheb gisteren aan een dierenarts & assistente gevraagd als dat kon, loops zijn zonder dat we er iets van merken..

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

Ik merk aan Lèxi die nu 2 weken loops is dat ze inderdaad veel meer rijgedrag vertoont (op mn andere hond Luna). Ik vind overdag ook geen uitvloeiing in huis, alleen s'nachts als ze geslapen heeft een paar druppeltjes. 

Maar sinds de afgelopen 3 maanden rijdt ze af en toe op mn andere hond, alleen nu tijdens de loopsheid is het véél erger (ze is nu 11 maanden oud). Denk dat het bij een jonge hond gewoon met hormonen te maken heeft die op dat moment heeel erg opspelen (en niet zo zeer met gebrek aan respect voor jou).

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

Zelda haar dagschema:

06:50 opstaan en 20 mintjes een kleine wandeling

daarna eten, dan komt mijn metekindje tot half 9 en gaat dan naar school. Zij gaat dan voor 3 uurtjes te bench in terwijl mijn moeder werkt.

 

Dan is ze uit de bench tot half 6 en trippelt ze gewoon door het huis en knabbelt ze op haar speeltjes of dergelijke.

 

Wanneer ik thuis kom om half 6 maak ik weer een kleine toer voor het eten. Dan eet ik zelf en zij ook en om 7uur/half 8 krijgt ze haar grote wandeling van een uurtje of gaan we naar de hondenschool.

 

Daarna gaat ze rustig slapen weer bij ons in de zetel of als ik op mijn bed zit.

 

Dus ik zou echt niet weten van waar de overprikkeling zou komen..

 

Ik heb de fokker gecontacteerd en die zei dat het inderdaad door de loopsheid misschien zou kunnen ja.

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

Het respect verhaal was toen ze 5 maand was. We hebben hier toen goed op geoefend en toen was haar rijgedrag ook weg, de afgelopen maand ongeveer is het weer terug.. sinds haar vulva opgezwollen is.

 

Ik denk dat ik het nog 1 a 2 weken afwacht en misschien dan een kweekje zou laten nemen bij de dierenarts?

 

Wat denken jullie? Want stel dat ze al loops is geweest moet ik dit weten ivm sterilisatie..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  

 

het is dat dat ik niet weet! Ze lekt zoveel dus we hebben (nog) geen bloed gevonden. Kheb gisteren aan een dierenarts & assistente gevraagd als dat kon, loops zijn zonder dat we er iets van merken.. "

 



je schrijft dat haar vulva opgezet is en dat er vocht uitkomt, ook al zie je geen bloed, dat kan ze weg likken, dan is dit de voorbode van loops zijn, heb je twijfel dan moet je naar je dierenarts er mee.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Het respect verhaal was toen ze 5 maand was. We hebben hier toen goed op geoefend en toen was haar rijgedrag ook weg, de afgelopen maand ongeveer is het weer terug.. sinds haar vulva opgezwollen is.

 

Ik denk dat ik het nog 1 a 2 weken afwacht en misschien dan een kweekje zou laten nemen bij de dierenarts?

 

Wat denken jullie? Want stel dat ze al loops is geweest moet ik dit weten ivm sterilisatie.. "

 



ga naar je dierenarts die kan zien of ze loops is, zelf schrijf je een opgezette vulva.... dat is dat een teefje loops is.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Lees dit stukje eens mbt rijgedrag:

 http://www.moniquebladder.nl/rijgedrag-van-je-hond-verklaard/ 

 

Ik denk dat ze nu meer is gaan rijden, omdat ze anders in haar vel zit, eerste keer loops, niet wetend wat aan te moeten met die extra hormonen zorgt soms voor stress wat rijgedrag kan veroorzaken.

Het KAN dominantie/gebrek aan respect zijn.. maar dat schijnt echt zelden de oorzaak te zijn..

 

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Mijn hond deed het ook op de reu van mijn broer (hij was dominant boven haar). Hij negeerde het, dus als je normaal geen problemen hebt met haar, zou ik het nu ook eerst negeren. Al kun je het wel corrigeren als het te ver gaat of te lang duurt. Als je het idee hebt dat het niet meer zozeer een hormonale kwestie is, maar echt rangorde, dan zou ik wat privileges als op de bank mogen e.d. Het kan zijn dat ze in deze tijd zou meer duidelijkheid nodig heeft qua rangorde, nu ze zo hormonaal is. Mijn eigen hond is het hele jaar door erg hormonaal, dus ik heb gemerkt dat duidelijkheid en consequente regels goed helpen. En ook het beperken van de privileges als dat nodig is.

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

Ja ik ga het nog eventjes afwachten denk'k en dan binnen 1 of 2 weken eens naar de dierenarts gaan!

 

vandaag heeft ze nog niet gereden op mij :p

dat artikel van monique heb ik ook gelezen maar volgens mij kan dat niet alleen de oorzaak zijn van rijden.. niet alles kan toch de oorzaak zijn van stress?

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

" Ja ik ga het nog eventjes afwachten denk'k en dan binnen 1 of 2 weken eens naar de dierenarts gaan!
 
vandaag heeft ze nog niet gereden op mij :p
dat artikel van monique heb ik ook gelezen maar volgens mij kan dat niet alleen de oorzaak zijn van rijden.. niet alles kan toch de oorzaak zijn van stress? "

 Stress kan wel degelijk een oorzaak zijn van rij-gedrag. Dat hele niet-respect verhaal vind ik persoonlijk achterhaald.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"  Stress kan wel degelijk een oorzaak zijn van rij-gedrag. Dat hele niet-respect verhaal vind ik persoonlijk achterhaald. "

 Eens. 

Hier een herplaatser die met een jaar oud bij ons kwam en constant op ons klom. 

Dan kunnen wij denken,  er is toch niks bijzonders, maar blijkbaar voor de hond wel.

Ik zag bij de onze dat overprikkeling maar ook onzekerheid het kon triggeren. 

 

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

ja het kan een oorzaak zijn hé! dat bedoel ik, maar is dat hier de oorzaak? want het is sinds 2 weken dat ze zo doet.. terwijl ons schema altijd hetzelfde blijft?

 

juist weer een momentje gehad dat ze probeerde meermaals.

voor de rest vandaag nog niets..

Volgende forumvraag: Hond kan niet omgaan met baby's
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^