Hond kan niet omgaan met baby's

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fran & SnorryFran & Snorry

honden foto van Fran & Snorry

Hallo allemaal, mijn zus is een maand geleden bevallen. Ze komt dan af en toe eens met de baby langs bij ons thuis. Snorry vindt dat echt verschrikkelijk, hij begint helemaal te trillen en blaffen. We zijn bang dat hij opeens gaat bijten dus steken we hem in de bench. Maar ik denk niet dat dat de oplossing is. Hoe kan ik mijn hond leren omgaan met baby's? Kan dat wel?

Alvast bedankt.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Zou hem gewoon de ruimte geven om te gaan en staan waar hij wilt. Dus echt de deuren open zodat hij weg kan. Als hij normaal niet bijt waarom zou hij het nu dan ineens wel doen? Zolang hij niet op de bank zit kan hij het toch nooit bijten? 

 

 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Heel spannend voor hem, niet direct wegsturen , goed in de gaten houden, je kent toch je eigen hond ? Hier een hond die geen baby,s gewend is dan is het heel spannend voor de hond, zorg dat je er altijd bij blijft, alert zijn , is je hond een hond van vertrouwen dan niet direct wegsturen....blijf jij rustig, en de baby bij je zus houden zodat jij je handen  vrij hebt en de hond kan sturen als deze te opdringerig wordt........

honden page profiel Fran & SnorryFran & Snorry

honden foto van Fran & Snorry

Het probleem is dat ik Snorry wel vertrouw maar mijn zus niet. Je moet begrijpen dat ze haar pasgeboren kindje zoveel mogelijk uit de buurt wilt houden van die hond, ook al ben ik 99% zeker dat hij niet zal bijten. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Het probleem is dat ik Snorry wel vertrouw maar mijn zus niet. Je moet begrijpen dat ze haar pasgeboren kindje zoveel mogelijk uit de buurt wilt houden van die hond, ook al ben ik 99% zeker dat hij niet zal bijten.  "

 Je spreekt jezelf wel een beetje tegen,in je begintopic zeg je,We zijn bang dat hij opeens gaat bijten dus steken we hem in de bench.

 

Zorgen dat de hond niet bij de baby kan en verder negeren of naar zijn plaats sturen.

Hier hebben mijn honden een vaste plaats en als ze zich niet gedragen dan moeten ze naar hun mand.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" Het probleem is dat ik Snorry wel vertrouw maar mijn zus niet. Je moet begrijpen dat ze haar pasgeboren kindje zoveel mogelijk uit de buurt wilt houden van die hond, ook al ben ik 99% zeker dat hij niet zal bijten.  "

 Dan heb jij best een probleem eigenlijk.....je zus die niet wil dat de hond in de buurt komt waardoor jij eigenlijk je hond achter slot en grendel steekt. Lijkt me niet de de ideale manier.....wanneer hier een baby binnen komt introduceer ik deze zelf altijd waardoor de honden ook weten dat ik het goed vind dus hun eigenlijk automatisch ook.

 

Zou met je zus afspreken de volgende keer dat je de hond even aan de lijn houdt maar dat zij ook even de hond vriendelijk aandacht geeft. Nu gaat de hond straks jaloezie aangereikt krijgen. Een baby is dan niet leuk maar gevangenschap in de bench.....daar is de bench ook niet voor bedoeld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

l

honden page profiel nikkie en Kittana ( r.i.p )nikkie en Kittana ( r.i.p )

honden foto van nikkie en Kittana ( r.i.p )

ik vind dat je een hond en een baby wel uit elkaar moet houden. 

een keer ruiken aan de baby prima maar daarna lekker afleiden met een botje of een balletje en uit de buurt van de baby houden. 

 

we kunnen veel zien aan het gedrag of de houding van de hond maar het blijft een dier die jou niet kan zeggen of het de baby wel zo leuk vind.

honden page profiel JessicaJessica

Waar ik aan denk is wat jouw zus gaat doen als de baby gaat kruipen en er zelf voor 'kiest' om naar de hond te gaan.

 

Beter nu begeleiden in een vroeg stadium, waarin de baby erg makkelijk te managen is. (NAtuurlijk wel oog houden voor de kwetsbaarheid van een baby vs. Hond). Dan dat over een aantal maanden de situatie niet meer te managen is omdat de  wisselwerking tussen hond / dreumes / moeder / jou stroef verloopt.

 

Of je kiest er voor om de hond in de bench te steken tot het kind 'x' jaar oud is... Je zult een keuze moeten maken....

ik weet niet hoe groot de hond is nu ik dit schrijf. Maar je zou met de baby op schoot op de grond kunnen gaan zitten. Pak de knuistjes van de baby in je eigen hand (steek je vinger in de knuistjes, meestal pakt de baby dan vanzelf je vinger vast, de rest van je hand kan je er zachtjes omheen leggen). Zo zit je beschermend om de baby heen, kan de baby niet plotseling in de vacht graaien zodat de hond schrikt. En heeft te hond alle ruimte om te ontdekken op eigen tempo. Ik denk dat je de hond best aan de baby kan laten snuffelen (als de moeder dat goed vind). Tussen daadwerkelijk snuffelen of bijten zit voor een hond een heel verschil....  

Ik denk dat in deze setting de hond ook wel interesse verliest in de baby. Evt daarna een kong geven kan altijd...

honden page profiel ElianeEliane

hij begint helemaal te trillen en blaffen
" Het probleem is dat ik Snorry wel vertrouw maar mijn zus niet. Je moet begrijpen dat ze haar pasgeboren kindje zoveel mogelijk uit de buurt wilt houden van die hond, ook al ben ik 99% zeker dat hij niet zal bijten.  "

 Het beginnen trillen en blaffen is van spanning.

 

Jouw zus komt binnen met een baby. Een levend wezen. Een grote prikkel. De hond is ontzettend nieuwsgierig. Hij wil weten met wat je binnen komt. 

En dit wordt angstvallig uit zijn buurt gehouden.

Door dit te doen activeer je de prikkels nog meer. Door hem op te pakken en op te sluiten ga je alleen maar een negatieve link maken met de baby.

 

Wanneer mijn kinderen geboren zijn en ik er mee thuis kwam. Was het eerste wat ik deed de maxi cosy op de grond zetten zodat de honden lekker konden snuffelen.

Wat ik wel op voorhand heb gedaan was gedragen babykleding en plaspampertje dagelijks mee naar huis geven. Zodat de honden vertrouwd waren met de geur van de baby.

 

Dit kun je dus ook al doen. En vraag aan jouw zus dat je een paar gedragen niet gewassen rompertjes en een plaspamper aan jouw hond geregeld kan laten ruiken. Zo is de baby al niet meer volledig vreemd. 

Als jouw zus het niet vertrouwd, kan je jouw hond aan de lijn houden. Maak die lijn ergens aan vast. Jullie gaan samen in de zetel zitten en je zus houdt de baby op schoot. Zodat hij op een paar cm van de baby zit. Laat hem aan de voetjes snuffelen. Als hij flink is beloon je hem met lekkers. En zo wissel je af snuffelen, braaf zijn en dan lekkers geven. De hond zal leren van rustiger te zijn en hopelijk leert je zus te ontspannen  zodat de hond de kans krijgt de baby te leren kennen.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" Het probleem is dat ik Snorry wel vertrouw maar mijn zus niet.....  "

 Dan moet je je zus in de bench stoppen

 

Grapje

 

Zorg inderdaad dat Snorry de baby... en hoe jullie ermee omgaan kan zien van op een veilige plaats... Veilig voor de baby,... en ook "veilig" voor Snorry, zodat die de ruimte heeft om achteruit of weg te gaan.

 

Ik zou hem zeker niet voortdurend in de bench doen, want dan lijkt het wel alsof hij gestraft wordt als de baby er is... Dus... dat baby in huis niet leuk is.

 

Misschien kun je snorry aan de speeltjes, kleding en/of dekentjes laten ruiken.  Streel hem ondertussen... zeg dat hij braaf is als hij rustig of geïnteresseerd ... opgewonden... snuffelt...  Praat ondertussen over de baby en noem ook zo vaak mogelijk de naam van de baby... Stel Snorry gerust bij die spulletjes van de baby.  Zeg dat het leuk is... Dat Snorry lief is... Dat baby lief is.

 

Die woorden zeggen voor een hond misschien niet zo veel, maar de manier waarop je ze uitspreekt wel.  Het gevoel dat jij erin legt wel.  En de associatie komt wel...

 

Als het allemaal te moeilijk gaat samen in één kamer, dan kun je Snorry na een poosje met iets lekkers in een andere kamer doen.  Of in de bench als dat een plekje is waar hij graag zit.

 

Je kunt, als je zus wweer weg is Snorry weer laten snuffelen waar de baby was... Naam noemen... zeggen dat baby lief is, dat Snorry lief is...  Tussen 2 bezoekjes in haal je dat nog eens boven... Misschien iets van de baby bij jullie in huis laten en weer met veel liefde tonen aan Snorry... laten snuffelen... 

 

Als je zus dan weer eens op bezoek gaat komen vertel je Snorry weer dat je zus komt... lieve "naam" komt... Enz...

 

Het vergt wat geduld, maar zal zeker helpen. 

 

Bovenstaand lijkt misschien gezeur, maar ik weet waar het zo heel goed verlopen is. 

 

En hoe lief ook... zonder gespannen te zijn, altijd blijven opletten, zeeeker als het niet de huishond met eigen kinderen is.

 

 

honden page profiel Fran & SnorryFran & Snorry

honden foto van Fran & Snorry

Dankjewel voor jullie reactie's. We zullen het zeker proberen. :)

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Hopelijk komt het goed voor sorry en de baby het kunnen beste maatjes worden later snorry ziet er toch lief uit

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Je hond vind het dood eng, herkenbaar. Mijn eerste kat was als de dood voor baby's, ze vluchtte naar de slaapkamer. Prima toch?

 

Onze eigen baby, daar was ze niet bij weg te slaan. Zo lief!

 

Maar ik zou je hond op een veilig plekje leggen met een heel lekkere kluif. Weg van de baby. Voorzichtig laten wennen.

Als ze zich prettig in de bench voelt met een kluif, waarom niet.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

"  Het beginnen trillen en blaffen is van spanning.
 
Jouw zus komt binnen met een baby. Een levend wezen. Een grote prikkel. De hond is ontzettend nieuwsgierig. Hij wil weten met wat je binnen komt. 
En dit wordt angstvallig uit zijn buurt gehouden.
Door dit te doen activeer je de prikkels nog meer. Door hem op te pakken en op te sluiten ga je alleen maar een negatieve link maken met de baby.
 
Wanneer mijn kinderen geboren zijn en ik er mee thuis kwam. Was het eerste wat ik deed de maxi cosy op de grond zetten zodat de honden lekker konden snuffelen.
Wat ik wel op voorhand heb gedaan was gedragen babykleding en plaspampertje dagelijks mee naar huis geven. Zodat de honden vertrouwd waren met de geur van de baby.
 
Dit kun je dus ook al doen. En vraag aan jouw zus dat je een paar gedragen niet gewassen rompertjes en een plaspamper aan jouw hond geregeld kan laten ruiken. Zo is de baby al niet meer volledig vreemd. 
Als jouw zus het niet vertrouwd, kan je jouw hond aan de lijn houden. Maak die lijn ergens aan vast. Jullie gaan samen in de zetel zitten en je zus houdt de baby op schoot. Zodat hij op een paar cm van de baby zit. Laat hem aan de voetjes snuffelen. Als hij flink is beloon je hem met lekkers. En zo wissel je af snuffelen, braaf zijn en dan lekkers geven. De hond zal leren van rustiger te zijn en hopelijk leert je zus te ontspannen  zodat de hond de kans krijgt de baby te leren kennen. "

 Ik ben bij de bevalling van mijn schoondochter geweest die overigens thuis beviel.......en heb de kleine ook op mijn arm geintroduceert bij twee Rottweilers. Wel gezegd zachtjes he ....is nog een baby en dat ging fantastisch. Mijn eigen jongste lag in het wiegje in de slaapkamer, als ze begon te huilen reageerde de Rottweiler heren hier ook op met piepen en naar mij en de deur lopen. Maar nooit geen problemen hier in gekent.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Het beginnen trillen en blaffen is van spanning.
 
Jouw zus komt binnen met een baby. Een levend wezen. Een grote prikkel. De hond is ontzettend nieuwsgierig. Hij wil weten met wat je binnen komt. 
En dit wordt angstvallig uit zijn buurt gehouden.
Door dit te doen activeer je de prikkels nog meer. Door hem op te pakken en op te sluiten ga je alleen maar een negatieve link maken met de baby.
 
Wanneer mijn kinderen geboren zijn en ik er mee thuis kwam. Was het eerste wat ik deed de maxi cosy op de grond zetten zodat de honden lekker konden snuffelen.
Wat ik wel op voorhand heb gedaan was gedragen babykleding en plaspampertje dagelijks mee naar huis geven. Zodat de honden vertrouwd waren met de geur van de baby.
 
Dit kun je dus ook al doen. En vraag aan jouw zus dat je een paar gedragen niet gewassen rompertjes en een plaspamper aan jouw hond geregeld kan laten ruiken. Zo is de baby al niet meer volledig vreemd. 
Als jouw zus het niet vertrouwd, kan je jouw hond aan de lijn houden. Maak die lijn ergens aan vast. Jullie gaan samen in de zetel zitten en je zus houdt de baby op schoot. Zodat hij op een paar cm van de baby zit. Laat hem aan de voetjes snuffelen. Als hij flink is beloon je hem met lekkers. En zo wissel je af snuffelen, braaf zijn en dan lekkers geven. De hond zal leren van rustiger te zijn en hopelijk leert je zus te ontspannen  zodat de hond de kans krijgt de baby te leren kennen. "

 Tenzij de hond de bench, of zijn mand als veilige plek ziet. Geef hem op de afstand waar hij zich veilig voelt, iets lekkers te knagen. Zo kan hij wel een positieve associatie met de baby krijgen.

 

Er zit overigens een wezenlijk verschil in je eigen baby, of die van een ander. Je eigen kindje, kent je hond al 9 maanden lang bij de geboorte.

Die zal veel meer en eerder vertrouwd zijn bij introduceren, de geur is vertrouwd.

 

Het is zeker een goed idee een doek of iets met de geur van de baby van de zus bij de hond te leggen.

^