Goedemorgen,
Ik zie even door het de bomen het bos niet meer en ben op dit moment best gefrustreerd. Hierdoor weet ik even niet meer zo goed hoe we verder moeten en hoe we dit het beste aan kunnen pakken.
Het is duidelijk dat Senna iets mist, dit kan structuur zijn (waarvan wij het idee hebben dat, dat best goed gaat) of dat ze bijvoorbeeld niet genoeg naar energie kwijt kan (wat wij denken, dat ook niet zo is), maar misschien zien we het helemaal fout. Of nog iets wat ik hier niet genoemd heb. Graag zou ik jullie visie / mening, maar vooral ook tips horen hoe we het beter aan kunnen pakken.
Hier een kleine intro. Senna is bijna anderhalf jaar. Ze heeft vanaf het begin een aantal medische probleempjes gehad. Giardia, voedselallergie en huisstofmijtallergie. Giardia is gelukkig al heel lang weg en nooit meer teruggekomen. Voedselallergie is onder controle. Alleen zijn we nog bezig om de huisstofmijtallergie aan te pakken. We zijn gestart met de immunotherapie en ze krijgt ter ondersteuning Apoquel. Onze focus was in het begin vooral om haar weer gezond te krijgen. We hebben wel cursussen met haar gedaan, maar hebben er niet altijd genoeg energie in gestoken. Zeker in de periode van de voedselallergie was het lastig om snoepjes te vinden, die we konden gebruiken om haar te belonen. Ondanks dit hebben we puppycursus, vervolgcursus en o rally afgerond. Dit was in een loods. Hierbinnen deed ze alles perfect, maar buiten is er teveel afleiding voor haar. Snoepjes werken dan ook niet altijd, zeker niet wanneer ze andere honden ziet. Daar wilt ze het liefst naar toe om te spelen. Hierdoor trekt ze ook aardig aan de riem. Als we alleen met haar lopen valt het mee, maar zodra we met andere mensen lopen, trekt ze vrijwel altijd. We lopen nu sowieso elke avond samen, waarbij als ze trekt we uhuhuh zeggen en de andere kant op lopen, totdat de lijn ontspannen is en we weer de gewenste kant oplopen. Dit herhalen we keer op keer. Na een aantal keer vertoond ze lijnfrustratie (weet niet of dit het juiste woord ervoor is, maar weet ook niet hoe ik het anders kan noemen). Ze begint dan te bijten in de lijn. Als je er iets van zegt of negeert, wordt ze alleen maar feller. Het enige wat helpt is een beetje water uit een flesje over haar heen gooien. Dan stopt dit direct. Doordat we dit een aantal keer hebben herhaald, is het tegenwoordig weer voldoende om alleen flesje te zeggen.
Maar het probleem waar we nu tegen aanlopen, is dat ze in onze handen bijt en tegen ook opspringt als we er iets van zeggen. Ze doet dit onder andere als ze aandacht van ons wilt als we op de bank zitten. We hebben geprobeerd dit te negeren, maar het doet gewoon zeer, waardoor we er iets van zeggen en haar proberen een time out te geven door haar naar een hoek te sturen en zeggen dat ze daar moet blijven liggen en pas weg mag als we vrij zeggen. Maar dit is een hele strijd, waardoor ze alleen maar feller wordt en het als een spelletje ziet. Snel nog even springen, happen en snel wegrennen en weer terugkomen. En dus blijkbaar niet de goede aanpak. Maar wat dan wel? En waar komt haar frustratie (of is dit geen frustratie) vandaan? Het enige wat ook hierbij weer helpt is het flesje, maar dit kan toch niet de bedoeling zijn? Ze bijt trouwens ook in handen als we bezoek hebben en ze haar een tijdje aaien. Naar ons inzien ziet ze dit dan als spelen. Want ze bijt absoluut niet door. We vragen dan het bezoek om te stoppen en weg te lopen.
Het trekken aan de lijn heeft ze altijd wel gedaan, maar het bijten in handen is weer teruggekomen. Kan dit ook met de laatste puberfase te maken hebben?
Hoe ziet onze dagen eruit:
Maandag en woensdag gaat ze naar mijn ouders, die de hele dag thuis zijn. Dinsdag en donderdag loopt mijn vriend een groot rondje met haar. Is ze een paar uur alleen thuis. In de middag loopt hij ook een groot rondje met haar en is ze weer een paar uur alleen thuis. Dan kom ik thuis en speel dan met haar, krijgt ze een botje of iets dergelijks. Elke avond lopen we samen een groot rondje met haar. Vrijdag werkt een van ons een halve dag. Dan is ze in de ochtend alleen en in de middag gaan we met haar naar het bos. Zaterdag en zondag gaan we ook elke dag naar het bos of strand. De bedoeling is dat ze weer op een vrijdagmiddag met de uitlaatservice meegaat. Hier waren we even mee gestopt ivm het trekken aan de riem en haar loopsheid.
Dit is natuurlijk een heel globaal overzicht, maar we laten haar snoepjes zoeken in huis. Als we haar uitlaten, werken we nog steeds aan het niet trekken, waardoor dit best intensief voor haar is. Het alleen thuis zijn, gaat super. Daar heeft ze geen moeite mee.
Ondanks de beschrijving hierboven, is het echt een super lieve hond. Heel aanhankelijk, wil overal bij zijn, is heel kroelerig en vooral ook heel nieuwsgierig. We hebben ook niet het idee dat het aan haar ligt, maar dat we zelf niet duideijk zijn in dingen of dat we misschien meer met haar moeten doen. Maar wat zouden jullie ons dan aanraden?
We zien jullie inzicht en tips graag tegemoet :).
Krijgt ze tijdens de wandeling genoeg momenten waarop ze zelf mag bepalen wat ze leuk vindt? Snuffelen, ergens blijven treuzelen, indrukken opdoen, zonder dat er iets van haar verwacht wordt…
Als ik je tekst lees, gaat het heel erg over het trainen van het volgzaam meelopen, maar dit kan voor een hond té veel worden. En dat leidt tot frustratie en protest. Ze hebben het nodig effe hun ding te mogen doen, kopje leeg te maken, niet steeds aandacht te hoeven geven.
Wanneer je hond in frustratie schiet (happen in de lijn) is het geen goed idee die gevoelens nog op te flakkeren door water over haar heen te gieten. Ze stopt dan misschien wel met haar gedrag omdat ze van het water geschrokken is (en dit dus wil vermijden), maar in haar hoofd zit diezelfde frustratie nog even opgebouwd. Je hebt dus enkel een symptoom aangepakt, en niet de emotie zelf.
Zorg er dus voor dat het niet zo ver komt dat ze gaat happen. Dat je dit gedrag (en de gevoelens erachter) voor bent. Dat kan je door de wandeling meer op haar maat te maken, bijvoorbeeld door meer snuffelmomenten, of haar eens vrij laten lopen (zonder lijn en zonder commando's). Dat kan voor elke hond wat anders zijn, dus kijk naar wat zij leuk vindt en waar ze een voldaan gevoel van krijgt, en biedt haar dit aan tijdens een wandeling.
Het gedrag van het handen happen is eigenlijk hetzelfde. Kijk naar de hele context die zich afspeelt voor en tijdens dat jullie op de bank gaan zitten. Is er dan genoeg quality-time geweest voor de hond? Wordt de hond betrokken in het samen-zijn daar aan die bank? Zijn er te veel prikkels of overvraging geweest waardoor ze in protest schiet? Of heeft ze net te weinig aandacht gekregen? En zoek een evenwicht hierin.
Ik vind dat je het goed doet, voldoende aandacht, en het hoef niet iedere dag van alles te zijn, je hebt een hond van anderhalf jaar, die zijn vol energie , als de wandeling er op zit , geef je op haar rustplek een goed bot en laat haar er mee alleen, aandacht is niet nodig 24 uur, ze is een lieve hond beschrijf je, kroelerig alleen zijn er wat puntjes die je wilt verbeteren, doe dat rustig aan het trekken rustig corrigeren zodra ze de fout ingaat, draai je om en als ze meekomt prijzen.....en zoek eens een veilige plek op waar ze dan even al is het maar tien minuten los kan..speel daar met d'r, je hebt een hond die graag voor je werkt, leer de apporteren , zodat ze wat te doen krijgt, de wandelingen aan de lijn frustreerd een hond niet, dat denken wij mensen, als jij de wandeling leuk maakt aan de lijn is het voor je hond niet erg dat tie aan de lijn zit, de pas eens veranderen met volg , en als jij het kan loop eens hard, dan weer zacht, en laat de hond aan de lijn even snuffelen , en dan weer gaan.......het is een energieke leeftijd wat ik er van lees , je doet heel erg je best.....niets mis mee, blijf conseqwent, ga eens met een bevriend iemand wandelen, met een sociale hond, veilige plek, kwartier lekker laten spelen en dan weer samen aan de lijn, volgen, je hond is moe en dan zal het gemakkelijker zijn om het trekken af te leren.....
Hi Alaska Finest, bedankt voor je snelle reactie! Geen idee hoe ik kan quoten, dus doe het even zo. Zodra we bij gras lopen mag ze snuffelen en zitten er geen commando's aan vast. Maar zodra we in de straat lopen of ergens naar toe, proberen we het trekken af te leren. Wat betreft het flesje, kan ik heel goed begrijpen wat je bedoelt. Maar we vinden het lastig om het te voorkomen. Ze doet het bijvoorbeeld ook wanneer ze niet naar een andere hond toe mag, omdat we de andere kant op moeten. En dan helpt een snoepje niet meer om haar af te leiden. Direct daarna begint ze dan te bijten in de riem.
In het bos loopt ze altijd los. En roepen we haar alleen als we vinden dat ze tever vooruit loopt of als ze moet wachten bij een fietspad bijvoorbeeld. Dan komt ze ook direct. Er zitten voor de rest geen andere commando's aan vast. Los lopen doet ze juist harstikke goed.
Als ik het zo lees, zou je aanraden eerst bijvoorbeeld met de hond te spelen en dan op de bank te gaan zitten? Ze mag altijd op de bank en bij ons zitten als ze dit wilt. En dan wordt ze ook altijd geaaid. Ik vind het lasting te zeggen, waardoor ze dan ineens gaat bijten. Het kan soms zijn als we haar aaien (na vijf minuten ofzo). Of als we op de bank zitten en we haar niet direct aandacht geven.
Lees dit topic ook eens door, wie weet kun je er wat uit halen
Wat heel belangrijk is bij het trainen van een hond is de diversiteit van plaatsen. Als je steeds maar op één of twee vaste plaatsen traint gaat de hond dit linken aan die plaatsen.
Wanneer een hond trekt, is het best wel handig te begrijpen waarom hij trekt. Een halsband is helemaal niet natuurlijk voor een hond. Zij hebben 4 poten en die zijn heel wat sneller dan onze 2 benen. Dus die lijn is al heel vervelend en dan hangt daar nog iets aan vast dat niet vooruit geraakt.
Wanneer een hond trekt en je dan de andere richting uit gaat is niet echt effectief tegen het trekken. Het maakt de hond alleen verward. Vandaar ook het bijten in de riem.
Ipv een halsband, kan je misschien een Y vormig tuig gebruiken. Dat zit voor hun ook heel wat aangenamer. Sommige honden trekken omdat ze de halsband vervelend vinden en er vanaf willen. Maak ook gebruik van een lange lijn. Zodat de hond toch een beperkte vrijheid heeft om zelf links of rechts te kunnen gaan snuffelen.
Aah snuffelen, zooooooo belangrijk voor een hond
Laat de hond zelf aangeven hoe en wat. Als hij wil snuffelen laat hem dat dan ook doen. Wacht gewoon tot hij gedaan heeft.
Het kan zijn dat hij niet wil snuffelen. Dan is de meest voor de handliggende mogelijkheid niet genoeg ontspannen zijn. Dan kun je gezonde snoepjes strooien om dit te stimuleren. Gezonde snoepjes = gedroogd vlees. Er zal allicht een soort te vinden zijn waar hij niet allergisch voor is.
Het gedrag dat jullie hond nu vertoont, wat je ziet en voelt is de stress die overloopt. Ze zijn al meestal onzeker van zichzelf en dus ook vatbaarder voor spanning en stress.
Dat ze niet veel alleen moet zitten is wel goed.
Maar ken je de uitdrukking Less is more?
Doe dit ook met haar. Zowel binnen als buiten. Kalmte is zo belangrijk, honden hebben een grandiose hekel aan drukte. Dat brengt alleen maar spanning voor hun met zich mee.
En de wandelingen misschien meer kwalitatief (snuffelen en sporen laten volgen) ipv van kwantitatief (extra lang te maken waar de hond geen hond kan zijn) te maken.
Het eerste zorgt voor heel wat meer ontspanning en rust. Ook in het gedrag.
Hieronder wat meer informatie hierover.
http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven
https://www.youtube.com/watch?v=ptgqVgtFEI4
Handig , is heeeeel wat korter dan de mijne
Alaska Finest heeft het goed verwoord en ik sluit me erbij aan.
Ik zou zelf eens en tijdje proberen om de wandelingen die je niet in het bos maakt, wat korter te maken, en niet met andere honden en mensen erbij totdat ze eerst maar eens geleerd heeft dat men ook rustig aan de lijn kan lopen. De lijn geeft haar blijkbaar veel spanning icm met veel prikkels.
Ik heb dat in het begin ook geprobeerd om bij het trekken van Jenna terug te lopen totdat de lijn slap hangt en dan weer verder, maar dat zorgde hier voor veel te veel spanning en frustratie voor haar. Toen heb ik haar ipv aan een wat langere lijn steeds aan een korte lijn naast me laten lopen met de riem in twee handen en die handen stil zodat ze niet kon springen, en in de riem bijten of naar alle kanten trekt. Dit loopt natuurlijk ook niet altijd lekker, dus waren de wandelingen eerst nog kort, en saai, en later wisselde ik het af weer een tijdje lange lijn en als ze te trekkerig werd weer even kort naast me. Dat alles zonder verbale commando s, verder. Wel zei ik soms iets tegen haar om gerust te stellen: "is goed, gewoon rustig lopen", zoiets.
Als er dan iets van afleiding is zoals een andere hond maakten wij bogen, of liepen desnoods terug. Toen ze dat eenmaal doorkreeg werd ze ook rustiger.
Aanrader is ook Turid Rugaas haar boekjes Kalmerende Signalen en Help mijn hond trekt.
Binnen zou ik als ze gaat happen en aandacht vragen haar ipv negeren liever kalmeren en geruststellen. Het overnemen door bijv. even een spelletje of oefeningetje te doen en dan klaar. Zo heeft ze toch even haar aandacht maar daarna moet het dan ook afgelopen zijn.
Mooie hond zeg!
Ik volg even, Noor is ook snel gespannen/overprikkeld in bepaalde situaties. Kan je verder geen tips geven, maar wel succes met opvolgen van het advies dat hier gegeven is.
Dat hangt heel er van je hond af. Let op haar gemoedstoestand. Sommige honden worden opgewonden van spel, andere krijgen er net een voldaan gevoel van en zijn daarna rustig.
Zo ook met bijvoorbeeld kauwspulletjes: toen mijn honden nog jong waren, werden ze opgewonden van bijvoorbeeld de Kong. Dus dan zaten ze net sneller in het frustratie-gevoel ("ik krijg al dat lekkers niet meteen uit dat ding, grrrrr!") en dat was hier geen goed idee om hen rustig te krijgen. Bij andere honden werkt het dan weer net omgekeerd.
Dus kijk naar je hond, waar krijgt ze een voldaan gevoel van, en kijk of je dit kan gebruiken in het bank-moment.
Wow bedankt voor jullie reacties en tips! Dit zijn zeker dingen waar we wat mee kunnen. Soms heb je gewoon inzicht nodig van anderen. We merkten ook wel tijdens het uitlaten dat we haar vaker corrigeerden dan dat we het op een gegeven moment leuk hadden buiten, maar wisten ook niet hoe we dat aan moesten passen. Daarnaast ook de druk dat je niet voor *** wilt staan (hoe stom ook) dat mensen denken dat je je hond niet goed opvoed en onhandelbaar is. Maar dat moeten we gewoon loslaten.
Bedankt voor het topic stabij gijs, ga ik zeker even doorspitten.De rest uiteraard ook bedankt voor de tips en het meedenken! Senna heeft geen halsband, maar een tuig. Deze heeft alleen geen Y vorm, wat we zeker nog wel willen overwegen.We geven haar nu ook gedroogde snoepjes die ze gelukkig lekker vind :). We hebben ook zelf een droger aangeschaft, alleen zijn we hier nog geen ster in helaas haha.
We gaan gewoon weer even terug naar de basis en gaan proberen haar veel te laten snuffelen. Laten jullie je honden ook sporen zoeken? En hoe doen jullie dat dan?
Mijn laatste vraagje over aan de lijn lopen is wel dat ze vaak ook van links naar rechts loopt. Hoe kunnen we dit voorkomen? De lijn korter houden? Maar stimuleer ik dan niet juist het trekken?
Dobry ik heb indd de naam van het boek vaker voorbij zien komen. We gaan die toch maar bestellen. Bedankt voor het compliment :).
Dit is iets wat wij (op onze manier) doen, Jenna vindt dat meestal heel leuk
http://digidog.nl/speuren-met-je-hond-nu-gratis-e-book/
Het van links naar rechts lopen herken ik, ik heb daar op zich geen bezwaar tegen, maar in bepaalde situaties zoals verkeer, en drukte laat ik haar kort naast me lopen omdat dat veiliger is en je ook meer controle hebt. Ik heb Jenna inmiddels ook aangeleerd dat als er iemand aankomt ik dan tussen haar en die persoon loop en zij op dat moment ook kort naast me loopt zodat ze er niet naar toe kan schieten onverwachts. (Vooral dames met rollators en vluchtelingen die op een bankje zitten hebben haar interesse omdat ze daar vaak iets van krijgt als ze daarop toestapt en dat is eigenlijk niet de bedoeling)
Wat noem je trouwens een groot rondje? Voor sommige mensen is dat namelijk 30 minuten, voor andere een uur en anderen vinden dat eerder een wandeling van 2 uur of meer.
Een groot rondje is bij ons tussen de 30 en 45 minuten. Waarbij ze achteraf gezien wel veel dingen moest. Niet trekken, wachten bij de stoep voor het oversteken, naast lopen (tenzij ze bij een grasveld was waar ze dan wel mocht snuffelen), zitten en niet van links naar rechts lopen. Achteraf gezien best intensief voor haar en minder leuk. We waren meer met corrigeren bezig, dan wandelen.
Ik denk dat het zou helpen elke dag een stukje te gaan fietsen. Snuf en Tinke worden hier een stuk rustiger van wanneer ze een stuk hebben kunnen rennen
Ik denk dat je beter dan een halfuurtje met haar naar een bos gaat waar ze los kan en snuffelen of waar ze aan de lange lijn kan en snuffelen. Dat grote rondje, daar heeft een hond niks aan.
Ik zou ook niet fietsen met haar, om dezelfde reden, ze heeft geen tijd om te snuffelen en zich te ontspannen. Ik neem tenminste aan dat het de bedoeling is dat ze zich ontspant en niet dat ze gewoon moe wordt.
Van al dat corrigeren en oefenen krijgt ze stress. Wij hebben deze fout ook gemaakt met onze eerste hond, tot we doorkregen dat ze gewoon gestresseerd terug thuis kwam. Vanaf dan zijn we ergens gaan wandelen waar ze heerlijk los kon en snuffelen wanneer ze maar wilde. Zij had het zo erg dat mijn man met haar thuiskwam, haar lijn afdeed en ze gewoon over de leuning van de zetel vloog of één keer zelfs over mijn hoofd in de zetel sprong... ze wist met zichzelf absoluut geen blijf.
Nu is bij ons een "korte" wandeling tot anderhalf uur en een "lange" wandeling zo'n drie uur.
In de zomer hebben we meer lange wandelingen omdat het dan laat licht is. In de winter is dit alleen de weekends of als we verlof hebben. Maar het volstaat wel om mijn meiden ontspanning te geven.
Hier ben ik het helemaal mee eens.
Hier een labrador van ongeveer dezelfde leeftijd als jullie hond.
Op een gegeven moment werd hij druk in huis, pfff er was geen rust meer in te krijgen.
Wat dacht ik? Hij wandelt vast niet genoeg.. Dus we gingen langer en langer wandelen. Hij werd alleen maar drukker!
Toen viel het kwartje, hij werd juist door de lange wandelingen veel en veel drukker!
Toen ben ik begonnen met korter wandelen en vooral ontspannen wandelen. Lekker zij kant oplopen zodat hij lekker zijn neus kon volgen.
Wat bij Willem ook erg geholpen heeft ( krijg nu waarschijnlijk half hp over me heen ) is een Flexi lijn! Hij trok ook altijd enorm aan de riem, ik had zo'n politielijn. Ik heb daarna een lange lijn geprobeerd, maar dat vond ik zelf verschrikkelijk. Vooral wanneer ik hem naast moest laten lopen, omdat we iets of iemand moesten passeren.
Dus hij loopt nu (bijna) altijd aan de Flexi van 5 meter en dit gaat super! Hij heeft bewegingsvrijheid om lekker te snuffelen. Door de kortere wandelingen (we lopen nu ongeveer 3 x een uurtje en even een keer kort plassen), en door de wandelingen (deels) door hem te laten bepalen is er veel meer rust zowel buiten tijdens de wandelingen als daarna in huis.
Goed van je, Moira, dat je er even bij stilstaat wat er allemaal vd hond gevraagd wordt!
Dat is vaak heel wat meer dan mensen in eerste instantie beseffen.
Wandelen gaat vooral om de beleving, en in tweede plaats om de beweging.
Natuurlijk mag je je hond leren op bepaalde plaatsen naast je te lopen, even op te letten of te volgen. Maar wissel dit af met vrije momenten, waar de hond zich mag ontspannen, zijn eigen interesses mag volgen. En ga daar gerust in mee, samen op snuffel-scharrel-ontdekkingstocht is leuk voor jullie alemaal!
Het lopen van links naar rechts doen ze vaak omdat ze een geur spoor ruiken en dat dan volgen. Zo n geur spoor waaiert een beetje uit en dan lopen ze tot de 'randen' van de geur..
De laatste pubertijdsfase kan.
Is er ook voldoende rust?
Kan je hond tegen paard? Online zijn ook paardesnacks verkrijgbaar.
Niet alle maar veel allergie gevoelige dieren schijnen paard te verdragen.
Aan de lijn is ons Sadi rustiger en relaxter sinds langere lijn.
Verder geregeld uitjes naar een vaste plek waar ze volledig haar neus achterna mag. Weinig andere triggers vrijwel geen andere honden en mensen vooral geurtjes van konijnen herten etc.
Voor Sadi werkt dit goed. Ze loopt dan aan een 8 meter flexi.
(flexi kan trekgedrag stimuleren om het t trekken beloont echter bij sadi is het grotendeels andersom. Ze is meer tevreden met de ruimte)
We hebben een paar keer een flexielijn geprobeerd, maar daar zijn we toen mee gestopt omdat ze ook hierin ging bijten en we bang waren dat de lijn zou breken. Het is best een dun lijntje. Van welk merk hebben jullie een flexie lijn?
Als ik het zo lees hebben we gewoon veel meer tijd gestoken in lange wandelen (dus de duur) met het idee dan wordt ze lekker moe. Maar zoals bij sommige hierboven ook aangegeven, wordt ze hier juist drukker van. Die link hadden we nooit gelegd. We gingen juist nog langer lopen, omdat we dachten dat het niet genoeg was.
We gaan de wandelingen inkorten en haar veel meer laten snuffelen. Ik ben benieuwd of we verschil gaan merken!
Dutch Auti (weet nog steeds niet hoe ik kan quoten), maar Senna kan gelukkig tegen paard. Ze kan alleen geen kip en rund verdragen. We hebben een dierenwinkel in de buurt waar we alles gedroogd kunnen kopen, maar hebben ook zelf een droger aangeschaft. Ik vind het alleen nog heel lasting om vlees voor de droger te vinden voor een redelijke prijs. Als je afwijkt van rund of kip wordt het al heel snel prijzig.
Ik gebruik de Flexi giant met lint van 5 meter. De versie met koord vind ik er persoonlijk ook erg breekbaar uitzien.
Hier heeft de combinatie van de Flexi en het korter, maar 'beter' wandelen echt geholpen.
Wat betreft het zelf drogen, worden de betaalbare opties inderdaad minder wanneer je kip en rund moet uitsluiten..
Wat wel erg betaalbaar is, en lekker volgens Willem, lamslong.
Kan vis wel? Dan worden je opties natuurlijk alweer wat breder..
Koolvis en surimisticks bijv zijn prima te drogen.
Ook de houdbare worsten van Rodi zijn goed te drogen en volgens mij hebben ze daar ook versies van zonder rund en kip.
En gewoon enkelvoudige KVV kan je natuurlijk ook gewoon in de droger doen..
Let wel op dat je bovenstaande dingen in nog bevroren toestand snijdt
Succes!
Wat betreft het quoten, rechtsboven zit een "quote" symbool, wanneer je daarop klikt bij de tekst die je wil quoten moet het lukken!
hier flexi giant xl tot 75kg 8 meter
Hier geen droger, ik bestel snacks gedroogt paard of hert her en der online.
Haar voer paard en zoete aardappel wolfsblut wideplain en celtic connection fresh fish snacks bestellen we bij food4pets.be. Paar euro duurder maar altijd op voorraard en voor 15.00 op werkdag besteld altijd volgende werkdag binnen.
Rechts bovenin een bericht dat je wilt quoten staat de tekst quote. Druk of klik daarop en de quote komt in een reactiescherm nar voren.
Even duidelijk eronder klikken voor je gaat typen, anders typ je in de quote.
Zie je deze optie niet dan gebruik je waarschijnlijk de oude editor die moet je dan instellen/omzetten naar de nieuwe editor.
Ik bestel m'n vlees hier:
http://www.dogmeat.nl/index.php?main_page=index&cPath=7&zenid=q1esrfnen2tco026gtudvdg2t0
Klik op de gewenste diersoort, en dan zie je wat ze zoal hebben (hart, pens, snijsel, enz.) en daar zitten best betaalbare dingen tussen die niet rund of kip zijn...
Voorbeeld, per kilo:
lamslong: 1,75 euro
schapenpens: 2 euro
paardensnijsel: 3 euro
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?