Ja, en nu is het niet eens zo dat ik vroeger zoveel ongezonder at, maar nu vraag ik me bij werkelijk alles af ... "wat hebben ze erin gestopt". Ik heb bv al jaren geen brood meer in de winkel gekocht en het lukt me ook niet meer, hooguit een biologisch brood ... maar dat kan ik zelf dan toch weer vele malen goedkoper
nou, jou Jip gedijt anders maar wat goed op die eenvoud!
Ik ben echt zo blij voor jullie
maar ik kreeg vaak trek als ik het eten van charlie zag
Helaas ontbreekt daar dan mij de tijd/energie weer voor
om alles zelf te maken
Dingen als vegetarisch burgers maak ik wel zelf
Maar brood woont in de winkel
Helaas ontbreekt daar dan mij de tijd/energie weer voor
om alles zelf te maken
Dingen als vegetarisch burgers maak ik wel zelf
Maar brood woont in de winkel
Wupsel, faro reageert niet goed op aardappel, wel zoete aardappel, en er zitten algen in, die bevatten een stof die weer niet goed is voor een schildklier die medicatie gebruikt.
Al onthoud ik het wel, ik kan een 3 kilo zak kopen om te proberen.
Die burgers doe ik dan weer niet Ik neem bv sla, een hand pitten/zaden en kiemen et voila of ik gooi bv handje quinoa extra door het eten. Dus aan de losse ingrediënten kom ik verspreid door de week wel. Gemak dient nog steeds de mens
Ik eet ook veel niet. Geen vlees, noten, tarwe, en zo nog wat, dus er valt best veel af.
zit veel jodium in algen en zeewier
Dus dat kan je beter mijden bij schildklier klachten
Een hele tijd terug was ik op zoek naar info over een bepaald ras
Op een bepaald moment kwam ik een artikel tegen waarin beschreven stond dat de herders hen een maaltijd geven van tarwe en melk. Ze spraken daar van honden met 18 en 19 jarige leeftijden.
=>
Het eten is altijd vegetarisch en bestaat uit 700 gram haver en tarwe, geweekt met kokend water en vermengd met wat melk.
De omstandigheden waaronder deze honden moeten werken zijn hard, in de bossen van Bulgarije zijn nog veel wolven en beren, toch worden de honden 18-20 jaar en als ze 12 jaar zijn werken ze nog steeds en op 15-16 jarige leeftijd krijgen de teven nog puppen.
Bron: als bronnen zijn gebruikt, Onze Hond, jaargang 1996-2008 en het internet.
Daar denken de herders nog dat wanneer ze de kuddebewakers vlees geven er voor gaat zorgen dat ze de dieren van de kudde zouden aanvallen en opeten.
En als je groente wil geven, steeds mixen/pureren. Een hond zijn darmen kan de cellulose structuur van groeten niet afbreken -> vandaar dat ze er in stukjes/onverteerd terug uitkomen.
Ik ga er ergens van uit dat als mensen die vegetarisch eten ook gezond kunnen zijn en de goede voedingsstoffen binnenkrijgen, dat het bij honden ook moet kunnen maar ik denk dat het samenstellen van de juiste voeding wel wat werk zou vergen.
Ik ben wel eens dat het kan...maar vind de vergelijking met een mens niet kloppen
De mens heeft een veel langer darmstelsel ivm een omnivoor
de hond blijft een carnivoor maar zou gekookt of gemalen groen voer ook rederlijker wijs moeten kunnen verteren
Normaal zouden ze het binnen krijgen via de maag van een prooidier dus ook ietwat voorverteerd en met bepaalde "eigen lichaams vreemde enzymen" erbij
De celwandenvan groenvoer moeten kapot zijn voor een hond..bij mensen hoeft dat niet
Dat bedoel ik dus ook met dat het met honden wel lastiger is, en daarom zal ik het ook niet snel overwegen, tenzij het niet anders kan.
Ligt eraan wat voor een schildklier klachten. Schildklieren voegen jodiumatomen toe aan het schildklierhormoon. Daarom als een schildklier te snel gaat, is méér jodium gebruiken niet handig: er wordt dan nóg méér schildklierhormoon geproduceerd. Echter, bij een te trage schildklier maakt het niet veel uit, die zit al aan zijn limiet qua productie.
Bij mensen heb je dan nog Hashimoto, waarbij de schildklier trager wordt en soms door afsterven ineens gigantische hoeveelheden hormoon dumpt - dan is extra jodium nemen ook niet handig.
Echter is een schildklier "gewoon" te traag, dan maakt extra jodium niet uit. Een jodium tekort kan zelfs een trage schildklier veroorzaken.
@Eliane,
Dat klopt als je het rauw geeft, maar eenmaal gekookt/gestoomd is dat volgens mij niet perse noodzakelijk. Heb jij daar andere info over? Ben ik wel benieuwd naar.
ik ben al heel wat tegengekomen, maar met een granenallergie is het toch wel lastig, al zijn er wel een paar graanvrij, maar dan zit er weer wat in waar faro slecht op reageert.
Ik ben nu een tijdje aan het lezen, er bestaan dus echt vegetarische honden die ook oud worden, en dan echt oud.
Ze gaan er dus zeker niet dood van zoals sommige mensen wel eens roepen hier op HP.
Het is best een eyeopener eigenlijk voor mij, vlees is niet slecht, maar voor sommige honden dus wel.
Ik ga niet meteen een vegahond maken van Faro hoor, ik moet me er echt wel wat beter in verdiepen.
Maar zoals Roos zei, misschien eens wat blikken kopen van een goed merk, wat dan ook echt samengesteld is, en dan mengen met vis of zo?
Ik heb nog voor 30 dagen blikvoer staan, de dozen zijn nog dicht, dat gaat echt wel op, dat is een doos ter waarde van 200 euro.
Ik moet de balans vinden, laat dat nou zo lastig zijn.....
Van 2 maanden goed voorbereid en uitgebalanceerd uitproberen gaat hij sowieso niet dood en stel nou dat het voor Faro perfect uitpakt, dan loopt hij nu meer risico met z'n voeding dan op iets wat 'ongebruikelijk' is, maar wel voor zijn darmen het beste. Een beschadigde darmwand kan heel veel problemen/tekorten geven in lichte tot ernstige mate. Als ik Jip 'gewoon' eten geef kan het zijn dood worden, dat hebben we al eens bijna beleefd en hoeft niet nog eens.
Ze KUNNEN er zeker van doodgaan hoor. Heel belangrijk is de juiste samenstelling en ik heb veel verhalen gelezen waar het compleet mis gaat omdat de vegetarische baasjes er veel te makkelijk over denken.
Maar ik ken jou een klein beetje en ik weet dat jij je goed inleest en niet zomaar ergens aan begint.
Klopt alleen als je medicatie gebruikt duurt het lang voordat je goed bent ingesteld, en dat kan dus een teveel aan jodium weer helemaal verzieken, en er is niks fijners dan goed ingesteld zijn.
Zelfde verhaal dus eigenlijk als wat de border collies kregen van herders vroeger in de Engelse grensgebieden. Opvallend dat het in twee heel verschillende regio's met twee verschillende rassen (wel allebei herders?) hetzelfde soort voedsel gebruikt wordt.
ja, ik ben het met je eens, maar ik ben voorzichtig, misschien dat ik volgende maand, als de baars echt zo goed valt zoals het nu lijkt, voorzichtig eens wat ga kopen.
Koken ga ik nog niet aan beginnen hoor, pfff ik vind het al vermoeiend om mezelf te wassen en aankleden, ik loop ook regelmatig in mijn Pyama Faro uit te laten, viespeuk ben ik heh!
Maar wie weet, misschien dat ik nog een keer mij verdiep in zo'n slowcooker, of hoe heet zo'n ding, dat lijkt me minder moeite.
nee ik ga niet klooien of zo, met faro doen we voorzichtig..
dat vind ik echt ongelooflijk, dat moet toch wat zeggen, die leeftijden zijn toch ook niet normaal.
Zo'n slowcooker lijkt mij ook wel wat, ook voor mezelf maar ja, dat zit er financieel 'even' niet in ... De moeite zit 'm vooral in de voorbereidende werkzaamheden (met slowcooker idem) en afwas van de vele potten en pannen (dat heb je bij een sc dan weer minder).
Dat geloof ik meteen, ik hoop voor je dat het Faro helpt. Jullie hebben er je handen vol mee.
Ja ik moet ook echt wel op de centen letten.
herkenbaar de kosten is wat me tegenhoud
Bij de slowcooker kan je best grof snijden
en die vriendin maakt de maaltijd voor 4 dagen ineens
ze brengt het alleen op temperatuur in apart pannetje dagelijks en de rest blijft in de koelkast
Ik snijd de groenten ook best grof. Pompoen/wortel enz. is snel gaar gestoomd. Als de pannen en zeven maar ruim genoeg zijn.
Nog even dan voor ik ga liggen.
Bij zo slowcooker moet je dan wel weten wat je kan maken, en dus of je er wat aan hebt voor Faro.
Ik zal dan denk ik beginnen met vismaaltijden, al weet ik niet of je hele huis er naar stinkt, want ieuw vies, vis
En wat voor merk zou je dan moeten nemen?
Een heleboel onderzoek vooraf voordat ik dat dus pas ga aanschaffen.
Ik kan je er niet in raden, weet er veel te weinig van. Maar het idee van alles in 1 pot en de lage temperatuur klinkt wel aantrekkelijk.
Ik denk dat het eerder te maken heeft met het feit dat ze met de kuddes samen leven en er zich constant tussen bevinden. En de herders denken, dat ze door vlees te eten of door te veel vlees te eten te agressief worden, of dan zelf de schapen gaan doden om vlees te kunnen eten
Of het schaap nu aan de ene kant van de wereld zit of aan de andere kant. De angst is wel hetzelfde.
beetje vreemd gedacht, Faro heeft geen drang om levende paarden aan te vallen.
maar het kan zijn dat ze dat dachten.
Er heeft wel eens iemand tegen mij gezegd, toen ik vers gaf, pas op hoor, daar worden ze agressief van, en gek genoeg kwam ik dat vanmiddag tegen in het commercieel verhaal over de vega brokken van yarrah.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?