Hoi
O'die is sinds dat hij 10 weken is af en toe wagenziek geworden. Zoals de meeste onder jullie wel weten is o'die tot 15 weken bij de fokker gebleven ivm met de nieuwe wetgeving. O'die is het enigste hondje uit dit nest dat hier last van heeft. Hij heeft bij de fokker paar keer overgegeven en toen we hem zijn gaan ophalen heeft hij ook gedurende de lange autorit overgegeven. Hij werd in het begin misselijk en wij denken dat hij hierdoor de auto met iets minder leuk heeft geassocieerd. O'die rijdt nu dagelijks mee met de auto. We gaan dan leuke dingen doen zoals in het bos wandelen. Hij heeft niet meer overgegeven maar hij produceert nog wel slijm. Bij de fokker was dit veel meer dan hier dus het is wel al enorm veel verbeterd. Maar hij slijmt nog steeds een klein beetje. Verder is hij wel rustig in de auto (in de zin van niet piepen of dergelijk). Nu is de vraag ontwikkeld hij speeksel door de stress of omdat hij nog steeds misselijk wordt?
Wat zijn dan de oplossingen? medicatie geven voor de misselijkheid of iets geven voor de stress zoals bachbloesem?
Alvast bedankt voor het meedenken.
Bij ons op de training zat ook een hondje dat wagenziek was. Volgens de trainer kunnen ze daar ook overheen groeien maar ik weet niet zeker of dit zo is. Wie weet een kwestie van tijd?
Ja dat hebben we inderdaad ook al gehoord en veel shelties zouden er last van hebben. We kunnen inderdaad gewoon afwachten. Maar dan vraag ik me af of hij slijmt door de misselijkheid of door de stress... of een combi van beide
upje
Ik zou zelf nog even lekker niks geven. Je zegt dat O'die nu in plaats van kotsen alleen nog maar speekselt, en dat is op zich al een enorme verbetering. Ik zou hem inderdaad elke dag even meenemen en dan aankijken of het vanzelf ophoud, zo niet, dan zou ik pas gaan kijken naar medicatie o.i.d.. En zoals Hannah ook al zei, heel veel pups groeien hier nog overheen.
Is inderdaad misselijkheid.
Wolfhonden hebben dit ook vaak, vind het zo sneu om te zien!
Je hebt Primatour, dat is tegen wagenziekte.
Ook heb je strips voor onder de auto, daar kunnen ze ook positief op reageren.
Bach bloesem gaat denk ik niet helpen bij zoiets.
Aiden is ook wagenziek geweest als pup, bij hem hielp het als hij zelf mocht kiezen waar hij ging liggen. Ik zette hem altijd voorin, maar hij was achterin juist veel minder misselijk.
Hier ook 2 gehad die het hadden. De spanning van 'we gaan wat leuks doen' in combinatie met was nooit zo'n succes.
Ze groeien er weer overheen. Hij gaat gelukkig al een stuk beter
Het kwijlen kan zeker door misselijkheid komen, mijn flatcoated retriever was ook altijd misselijk als zij met de auto mee moest, zij is er nooit helemaal overheen gegroeid.
Zij kwijlt nu nog steeds, en is bijna 13 jaar, als wij echt grote stukken rijden ( meer dan 45 minuten ) dan krijgt ze een reistabletje ( primatour voor mensen ) dit op aanraden van de dierenarts.
Geven wij de primatour niet, gaat ze geheid overgeven als de rit te lang duurt.
Die strips onder de auto heb ik inderdaad ook gehoord. Bij de fokker begon hij soms al te kwijlen terwijl we nog niet vertrokken waren. Daarom dat ik dacht aan stress. Nu kwijlt hij een beetje maar wel altijd. hij heeft het al 2 maanden. Eind volgende week gaan we op vakantie dus we gaan dan sowieso iets halen tegen de misselijkheid
Het probleem is dat we eind volgende week op vakantie gaan en we zouden hem graag willen meenemen. De rit is ongeveer tien uur...
Dan zou ik hem zeker iets gaan geven, als hij misselijk word ervaart die dat alleen maar als vervelend, en kan het zomaar zijn dat hij de auto niet meer in wil, en ook nooit leuk gaat vinden.
Mijn flatcoat gaat het liefst op de grond achter de auto liggen, mag haar dan echt van de grond optillen om haar in de auto te krijgen.
Kan een stukje spanning zijn, dat hij zijn misselijkheid koppelt aan het auto rijden en dus bij het zien van de auto indd al spanning opbouwt...
Zou indd lekker iets halen tegen de misselijkheid en zorgen dat hij in de auto wat afgeleid is ( met een speeltje of iets? )
Onze Evita was ook wagenziek, wij hebben, op aanraden van de DA, het rijden in de auto opgebouwd. Eerst reden we maar tot het einde van de straat, dan iets verder en zo hebben we het langzaam opgebouwd. Na een tijdje kwijlde ze soms nog in de auto, een teken dat ze misselijk was, maar als we een raampje openzetten, zodat er lucht in de auto kwam, verbeterde het kwijlen.
Na een maand moest ze al niet meer overgeven en ook het kwijlen is later gestopt.
Ik zou niks geven, maar opbouwen. Van die medicatie tegen wagenziekte worden ze suf.
Toen Mila 10 maanden oud was begon ze ook ineens heel erg te kwijlen in de auto.Daarvoor nooit gedaan en 2 weken later ook nooit meer gedaan,bij haar was het een angstfase waardoor ze begon te kwijlen.
Zij was in ieder geval niet misselijk,want ze deed het al terwijl de auto nog stil stond.
Ik denk dat zoveel kwijl aanmaken eerder wijst op stress,omdat je al weet dat als hij misselijk wordt hij gaat spugen,de situatie werkte toen op zijn maag.Idd heeft hij nu wellicht die nare associatie onthouden en werkt het bij voorbaat stress in de hand.
Vaak helpt het voor honden wel als ze uit het raam kunnen kijken.
Soms kwijlt hij idd al voordat we vertrokken zijn. En soms kwijlt hij helemaal niet. Dus er zit zeker stress in het spel. We doen altijd korte stukjes. Elke dag van ons huis tot aan het bos (1-2 min rijden). Een botje zal wrs wel helpen als we de lange rit gaan maken.
Ik heb zelf nooit een hond gehad, die wagenziek werd.
Van meerdere personen gehoord, dat het volgende homeopathische product helpt:
http://www.medpets.nl/puur+reisziekte/?gclid=CO3Ht9SI_8oCFWcq0wodpyMIIA
Ik heb zo gauw geen BE website gevonden. Producent is HEEL België.
Bedankt loesje ga er eens naar kijken
Charlie gaf over in de auto toen hij klein was. Opbouwen met kleine stukjes en steeds leuke dingen doen erna. Dat doe je dus al. Homeopathie heeft hij er ook voor gekregen van de dierenarts geen idee welke. Is overgegaan. P.s. Homeopathie bedoel ik korreltjes die je kan oplossen in water.(granulen of globulen)
Bedankt !
Er zijn inderdaad honden die er uit groeien.
Het is een probleem met het evenwicht. Een deel honden vinden ook baat bij het naar buiten kunnen zien. Waardoor ze minder of geen last hebben.
het probleem is dat hij altijd gaat liggen. Dan kan hij niet naar buiten kijken.
Soms helpt ook zo'n ding aan de auto om de statische electriciteit af te leiden. Heb je dat al geprobeerd?
Nee dat heb ik nog niet geprobeerd. Maar iemand vertelde mij dat het wel kan werken. Misschien moeten we dat eens proberen!
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?