Wij hebben een teckelpup van 9maanden hij heeft alle nodige inentingen gekregen Nu hebben we vernomen dat iederjaar je hond een herhalings inenting geven onnodig zelfs gevaarlijk kan zijn ? Iemand ervaring of raad ? Wij wonen wel in België !
Ze krijgen elk jaar alleen de enting die ze dan nodig hebben. Ziekte van wijl is elk jaar, de overige om de 3 jaar.
De jaarlijkst controle door de da vind ik ook belangrijk. Ze luisteren hart, longen, kijken gebit, ogen en oren na, voelen alles goed na.
Er zijn spook verhalen over entingen, er zijn uitzonderingen die niet tegen een enting kunnen.
Ik laat gewoon enten volgens schema.
Je kunt ook laten titeren. Adhv een bloedafname wordt bepaald hoeveel antistoffen er nog zijn. Meestal hoef je dan niet te enten. Bij een enting, ent de dierenarts 3 onderdelen, of ze nodig zijn of niet. Als je titert ent je op maat! Misschien is de site van Tannetje Koning, Oase dierenkliniek interessant. Op haar site staat een filmpje over enten en titeren!
Mijn honden worden geënt volgens schema.
Ze hebben er nooit last van gehad, de oudste hond is zelfs bijna 15.
Maar inderdaad, titeren kan je ook doen bij sommige dierenartsen.
1 x per jaar is enkel de leptospirose of de rattenziekte en de kennelhoest ( als je de kennelhoest niet wil geven geven ze vaak wel nog de parainfluenzia deze zit in het kennelhoest vaccin maar kan je ook apart geven. ( kennelhoest is maar een half jaar werkzaam).
de hondenziektes ( DHP) en rabies ( wordt vaak de grote cocktail genoemd) zijn om de drie jaar.
Je zou eventueel kunnen overwegen om te titeren. Dan ga je eigenlijk enkel vaccineren als het nodig is.
Honden worden naar mijn idee te lang en te veel ge-ent. Romeo is in 2009!! voor het laatst ge-ent, nu al meer dan 6 jaar geleden. Wel 2 keer getiterd! Als ik mijn vaste dierenarts had gevolgd, had hij nu een aantal keren een overdosis gehad! Dierenartsen titeren niet graag, want ze maken geen omzet, als ze je moeten melden, dat je pas over 6 jaar! terug hoeft te komen. De hond is zelfs heel vaak levenslang beschermd!
Gevaarlijk zou ik niet zeggen. Het enige is wat nog wel eens vootkomt dat je een bultje kan krijgen op de plek waar is geënt. Of dat de hond wat slomer kan zijn of een dagje niet lkkr in zijn bel zit, dit gaat allemaal over. Maar ik moet zeggen dat dat haast niet voorkomt. Je kan idd zoals hier boven werd gezegd een titer bepaling laten doen of het nog wel egt nodig is dat de hond wordt geënt. Dan hoef je niet overbodig te vaccineren.
Ik ga hier volledig met je mee.
Al mijn honden zijn als pup gevaccineerd geweest, zoals het hoort. Maar daar stopt het dan ook bij mij.
Tijdens mijn lessen is mij door een dierenarts aangeleerd:
Wanneer men in contact komt met de virus (dmv vaccins )wordt er in de hersenen een data base aangelegd, over de soort van virussen. Behalve dat er dus antistoffen worden aangemaakt slagen de hersenen deze gegevens van de virus op. Zodat het lichaam meteen het nodige kan doen wanneer er een "herkende" virus het lichaam betreedt.
Dus je pup laten vaccineren is echt wel van levensbelang. Omdat dit ook wel van levensbelang is. Er zijn bepaalde virussen bij waarbij ze zonder vaccinatie geen schijn van kans maken om te overleven. Het beste voorbeeld hier is parvo
Een pup vaccineren is inderdaad een must, Elaine. Wat mij wel steeds weer opvalt, is dat de dierenarts geen separate enting in huis heeft. Alleen cocktails. Dus zou er van de 3 onderdelen 1 teruggelopen zijn, kunnen ze niets anders dan de cocktail geven! Dat vind ik dus klakkeloos en belastend! De enige enting waarvan ze een separate enting hebben, is de enting van parvo. Hondenziekte komt niet meer voor in Nederland en zou die teruggelopen zijn, zou je kunnen kiezen om niet voor hondenziekte te enten, want daarvan hebben ze geen separate enting! Een teken dat de dierenartsen alleen cocktails bestellen! Een teken aan de wand! Elke dierenarts zou standaard moeten voorstellen te titeren en niet zomaar alles te enten, ook als ze bv. de historie van een hond niet kennen. Ze enten meteen de cocktail, zonder iets te testen! Schijnbaar weten de dierenartsen dit, maar blijven toch op datum enten!
Mijn honden zijn 8 jaar en ieder jaar gevaccineerd met de cocktail.
Na zoveel gelezen te hebben over titteren, ga ik hen nu voor de eerste keer laten testen via de vaccicheck bij een DA in België.
Er zijn heel weinig DA-en in België die de tittertesten doen.
Ziekte van Weil moet ik sowieso ieder jaar laten doen.
Mijn vraag is nu bestaat er een afzonderlijk vaccin hiervoor ?
Er is een nieuwe vaccin Nobivac L4 die is apart en biedt een bredere bescherming
Ik heb vorig jaar mijn hondje de Weil enting separaat laten geven. Mijn dierenarts geeft niet de nieuwe L4 enting van Nobivac, maar de oude L2. Nogal wat honden worden ziek van de L4. Ook moet men als de hond deze nieuwe enting voor het eerst krijgt na 3-4 weken terugkomen voor een zogenaamde booster. Mijn DA is besmetting van de 2 nieuw toegevoegde bacteriën van de ziekte van Weil in zijn praktijk nog niet tegengekomen.
Voor de elementen van de cocktail enting is mijn hondje getiterd en heeft tot 2020 voldoende antistoffen. Ik ga niet met hem naar het buitenland, dus rabiësenting niet nodig.
http://www.dierbewust.nl/jaarlijks-inenten-of-vaccineren-van-de-hond/
vacci check titeren lijst van dierenartsen in NL en BE. Deze wordt up-to-date gehouden https://www.nmlhealth.com/vaccicheck
Ik heb Santa nu 5 jaar en hij is 6.
Ruim 2 jaar geleden laten titeren en niet alles was voldoende.
(Weer niet eens meer wat, in ieder geval had ie Weil gemoeten)
Na lang nadenken heb ik besloten dat ie helemaal niet meer ingeënt wordt. Zijn weerstand is snel van slag en nog steeds wegen de gevolgen daarvan voor mij zwaarder.
Als ik ooit een pup krijg zal ik hem laten inenten volgens t schema, maar daarna waarschijnlijk niet meer.
Ik volg op Facebook Cees Fauna, hij heeft ook een website http://www.diamondfauna.nl/index.php/alles-over-ziektes/72-vaccinatie-bij-honden ik ga ook mee met zijn denkwijze en zoals hier ook wordt gemeld, honden worden teveel ingeënt, ben van mening dat het steeds meer een commerciële kwestie wordt net zoals ze zo tegen KVV zijn.... Tsja hun praktijk staan vol brokken.....
Mijn DA is „voor" kvv.
Dan heb je een goede DA Suzanne, ik wou dat er meer DA er zo over denken.
Dierenartsen adviseren ook 3 maandelijks pipetjes. Of pillen. Een pil die via de ingewanden moet zorgen, dat de teken en vlooien doodgaan op de vacht! Toch zie ik in een andere topic dat baasjes deze pillen en pipetjes blijven geven, omdat ze ogenschijnlijk niets aan de hond zien en de dierenarts het adviseert, dus dat het geen schade aanricht. Of de lever of de nieren beschadigd zijn, merk je pas, als het te laat is. Romeo wordt bv niet ontwormd, doordat hij vers eet en krijgt nooit pipetjes. Wel heb ik middelen in huis, zonder vergift, voor het geval dat. Het is nooit nodig. Honden en katten krijgen levenslang veel te veel chemie toegediend.
Gelukkig zijn er meer die verder kijken dan hun neus lang is, ik hoor ook steeds meer DA die ook ves adviseren en er was een praktijk die het zelf verkocht.
Bij ons adviseren ze bij een voedselallergie te elimineren met vers vlees.
Helaas zijn er bazen die liever geen vers voeren. Helaas zijn er honden die het niet goed doen op vers. Gelukkig zijn er goede alternatieven.
Ik laat mijn honden al jaren niet meer enten, ze zijn 3 jaar terug getitterd door Tannetje Koning en ze hebben nog genoeg entstof voor minimaal de komende 4 jaar dus ze worden niet meer geent!
Mijn honden worden jaarlijks geënt.
Verplicht van het werk uit niet iedereen heeft dus de keuze.
Moest ik er niet mee werken was het niet anders denk ik.
Klopt helemaal!
Ook dit klopt helemaal.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?