Sippe hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

Hoi hoi! Wij hebben ons huis opnieuw gemeubileerd, en nu willen we niet meer dat de honden op de bank gaan. Dus heel consequent stuur ik nu elke keer de hond ( is er maar 1 die er steeds op wil) van de bank. Nu is hij echt 'sip'! Vind het erg sneu. Hij gaat echt een soort teneergeslagen rondlopen,  en uiteindelijk met een trieste blik ergens anders liggen. Ik hoop dat dit over gaat, arme Boy maar het is niet anders.hij is een reu en laat vieze plekken achter, kan hij niets aandoen maar op de nieuwe bank en kussens willen we dat niet meer.iemand een soortgelijke sippe hond gehad? En kwam het goed? Haha.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Misschien kun je ook eens een lekker kleedje neerleggen en bij hem op de grond gaan zitten? Dat hij merkt dat het echt met de bank te maken heeft en niet dat jij hem niet meer lief vindt? Ik weet het niet hoor, ik roep maar wat! 

 

Of aanleren dat ze alleen op de bank mogen als er een kleed op ligt?

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Ach gossie. Heb je geen bedje voor hem, leg het voor de bank op de grond en van lieverlee wat verder bij de bank weg.Zielepootje...

 

 

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

Nou k heb een heerlijk schapenvachtje gekocht en voor de bank gelegd maar vind t zo sneu ook.. Maar m'n man wil echt niet meer dat ze op de bank komen, en op n kleedje helpt niet , hij duikt gelijk tussen de kussens en dat willen we nou net niet zeg maar..

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Hier mochten de honden, ook onze vorige, altijd op de bank. We hadden altijd leren banken i.v.m. hondenhaar, prut en andere viezigheid. Nu hebben we 1,5 jaar geleden een stoffen gekocht en mochten de honden niet meer op de bank. Uh nee, leuk vonden ze dat niet. Wel hebben we ze beide een eigen stoel gegeven, die aan weerskanten van de bank staan en ze er dus toch echt bijzitten en dat gaat prima, geen boze of sippe honden Nu prop ik mezelf er af en toe bij in de stoel, gaat prima  

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Hier mogen ze niet meer op de bank na 11 en 8 jaar op de bank te hebben gelegen. Ik heb een heerlijk hondenbed voor hun gekocht,ze vinden het zalig en kruipen zelfs niet op de bank als ik weg ben.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Dat komt nooit meer goed! 

 

De oplossing: doe een hondenkleed op je bank, dan krijg je weer een blije hond.

 

 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Nou nou. Jawel hoor, dat komt goed.

Honden passen zich prima aan! Kijk naar Monique: na ruim 10 jaar bankzitten kon het niet meer.

Andere fijne stoel of mand voor hond lief gekocht en binnen afzienbare tijd is dat nu hun nieuwe plek.

Honden gaan anders om met veranderingen; voor hun is dat gewoon de nieuwe werkelijkheid......

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

Ik weet niet of ik mijn man zover ga krijgen .. Omdat hij niet op een kleedje gaat liggen maar pal tussen de kussens ( ligt lekkerder.. Logisch..)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Nou nou. Jawel hoor, dat komt goed.
Honden passen zich prima aan! Kijk naar Monique: na ruim 10 jaar bankzitten kon het niet meer.
Andere fijne stoel of mand voor hond lief gekocht en binnen afzienbare tijd is dat nu hun nieuwe plek.
Honden gaan anders om met veranderingen; voor hun is dat gewoon de nieuwe werkelijkheid...... "

 Mijn reactie omdat vaak van te voren niet goed wordt nagedacht wat men ev in de toekomst zou willen.

Hond niet op de bank, geen probleem.

Ik vind het alleen niet helemaal handig, hond die altijd op de bank laten en dan ineens nooit meer.

Niet helemaal eerlijk.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Hier mochten de honden, ook onze vorige, altijd op de bank. We hadden altijd leren banken i.v.m. hondenhaar, prut en andere viezigheid. Nu hebben we 1,5 jaar geleden een stoffen gekocht en mochten de honden niet meer op de bank. Uh nee, leuk vonden ze dat niet. Wel hebben we ze beide een eigen stoel gegeven, die aan weerskanten van de bank staan en ze er dus toch echt bijzitten en dat gaat prima, geen boze of sippe honden Nu prop ik mezelf er af en toe bij in de stoel, gaat prima   "

 Dat vind ik een goede oplossing! 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ik weet niet of ik mijn man zover ga krijgen .. Omdat hij niet op een kleedje gaat liggen maar pal tussen de kussens ( ligt lekkerder.. Logisch..) "

 Is het kleedje niet zo groot dat het ook over de kussens heen gelegd kan worden?

 

Mocht hij dan nog tussen de kussens gaan liggen, dan zou er bij mij een ferme 'nee' uit komen en werd de hond weer op het kleed gelegd.

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Hier ook een sippe hond, die mocht niet op de bank, maar deed het toch als we weg waren

 

We hebben een leren bank, na 6 jaar ging hij graven, dus er kwamen krassen, een kleed er op is geen optie, dan gaan ze helemaal het bed op schudden.

Dus gaan we nu weg, zetten we op iedere bank een poef, en ben ik thuis en ga naar boven, ik hoor hem dan al naar de bank sloffen, kom ik weer terug en zeg, nee vriend, niet op de bank he, en dan die droevige kop, zo van, oh ja, en hij sloft weer terug naar zijn mand.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Hier mocht onze westie vroeger ook altijd op de bank op haar eigen kleedje. Al snel kwam ze ook regelmatig op andere plekken maar dit werd "gedoogd". Toen kwam onze Lobbes erbij een grote golden retriever en die was natuurlijk zielig als die er niet op mocht. Dus dat werd ook gedoogd... Op een gegeven moment lag hij meestal breeduit op de bank ondersteboven te slapen. Hele bank onder het haar...

Onze Obi mag niet op de bank en het mooie is hij doet het ook niet... ook niet als ie alleen is. Eigenlijk ideaal... Hij doet wel vaak zielig alleen zo met z'n pootje op je schoot. Ja nouja zielig vind ik het niet.. hij mag ook geen glasscherven van de grond af eten als er iets kapot valt perongeluk. Dan doet ie ook wel eens zielig als ik hem weg stuur. Sommige dingen zijn voor zijn eigen bestwil. En sowieso Obi is zo groot dat we dan geen bank meer over zouden hebben.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ach gossie.........zo sippie, ken het wel een beetje, hahaha.....maak een vetbed op naast de bank......en leer daar je hond te gaan liggen, vlakbij jullie, later kan je steeds wat verder van de bank een plek creëeren ...........

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Weet je meiden, vaak moet ik er toch om lachen.....eerst altijd op de bank , lekker op bed, soms zelfs onder het dekbed tot..............we het zat zijn ...en dan opeens de vraag hoe moet het nou........hier ook een grote beer, als ik het toe zou laten, zij op de bank ik op de grond, zij in mijn bed en ik ernaast......het zijn honden en het blijven honden al kijken ze nog zo sippie.......en als je een lekker vetbed voor ze heeft, zullen ze zich er echt in gaan schikken, toch sippie kijken ? Gewoon je rug er naar toe draaien en de sippie blik negeren.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Weet je meiden, vaak moet ik er toch om lachen.....eerst altijd op de bank , lekker op bed, soms zelfs onder het dekbed tot..............we het zat zijn ...en dan opeens de vraag hoe moet het nou........hier ook een grote beer, als ik het toe zou laten, zij op de bank ik op de grond, zij in mijn bed en ik ernaast......het zijn honden en het blijven honden al kijken ze nog zo sippie.......en als je een lekker vetbed voor ze heeft, zullen ze zich er echt in gaan schikken, toch sippie kijken ? Gewoon je rug er naar toe draaien en de sippie blik negeren. "

 tja, bij zo'n grote hond had ik dat ook niet toegestaan. Ik heb een klein hondje, die mag op bed en op de bank. Heb toch geen mens bij in huis die zegt dat het niet mag haha. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  tja, bij zo'n grote hond had ik dat ook niet toegestaan. Ik heb een klein hondje, die mag op bed en op de bank. Heb toch geen mens bij in huis die zegt dat het niet mag haha.  "

 Ik had vroeger ook grote honden,die mochten nooit op de bank en later kwam er hier zo'n klein lief staffordje en ik deed het niet goed,die mocht wel op de bank,de 2e ook.

Maar nu lopen hier kleinkindjes over de vloer,die klimmen op de banken,de honden zijn extreem kindvriendelijk maar die hadden ook nergens rust meer.

 

De aanschaf van een nieuw bankstel heeft mij doen besluiten om ze van de bank te sturen en eerlijk is eerlijk binnen 1 dag snapten ze het,ze probeerden het nog eens de eerste dagen maar nu geven ze er helemaal niet meer om.

Honden zijn zo veel gemakkelijker dan we denken.

 

Hun bed daar moeten de kinderen vanaf blijven,mogen ze ook niet in van mij. En op drukke dagen vinden de honden het heerlijk om rustig hun eigen plekje te hebben.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Weet je meiden, vaak moet ik er toch om lachen.....eerst altijd op de bank , lekker op bed, soms zelfs onder het dekbed tot..............we het zat zijn ...en dan opeens de vraag hoe moet het nou........hier ook een grote beer, als ik het toe zou laten, zij op de bank ik op de grond, zij in mijn bed en ik ernaast......het zijn honden en het blijven honden al kijken ze nog zo sippie.......en als je een lekker vetbed voor ze heeft, zullen ze zich er echt in gaan schikken, toch sippie kijken ? Gewoon je rug er naar toe draaien en de sippie blik negeren. "

 Dat bedoel ik idd met goed overnadenken wat je wilt voor later. 

Toen Bamse klein was, zou het nog gepast hebben. Daarom goed dat je er goed over nadacht wat er gebeurd toen ze groot was.

Dan mag je wel een king size bank en bed hebben

Zeker nu er nog eentje is. 2 king size banken en bedden

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

Nou gelukkig gaat het vandaag al beter! Hij probeert al veel minder om op de bank te springen, ligt gelukkig steeds meer uit zichzelf op het schapenvachtje . Dat ligt naast de bank voor de sfeerhaard dus dat blijft daar ook gewoon, ligt hij toch lekker naast ons. Ben een paar keer bij hem gaan liggen om te knuffelen en hij kijkt al minder sip hihi. Alleen als ik hem van de bank af til kijkt hij nog een beetje sneu, maar ik hoop en denk dat dat dan ook wel over gaat. Knapperd , die Boy van me !:-)

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Weet je meiden, vaak moet ik er toch om lachen.....eerst altijd op de bank , lekker op bed, soms zelfs onder het dekbed tot..............we het zat zijn ...en dan opeens de vraag hoe moet het nou........hier ook een grote beer, als ik het toe zou laten, zij op de bank ik op de grond, zij in mijn bed en ik ernaast......het zijn honden en het blijven honden al kijken ze nog zo sippie.......en als je een lekker vetbed voor ze heeft, zullen ze zich er echt in gaan schikken, toch sippie kijken ? Gewoon je rug er naar toe draaien en de sippie blik negeren. "

 Ik wil hier toch even op reageren omdat ik mij aangesproken voel, zeker wat betreft de opmerking "zelfs onder het dekbed" Dat gaat ongetwijfeld over ons. Onze honden hebben 22 jaar op de bank gelegen en hadden dit nog steeds gedaan als ons teefje geen spondylose had opgelopen. Doordat zij met regelmaat de trap naar boven niet op kan en haar ook niet laat tillen i.v.m. de erge pijn in haar rug, hebben wij besloten een slaapbank te kopen om die keren dat zij niet naar boven kan, beneden bij haar te slapen. We hebben ons best gedaan, maar geen, naar onze smaak, leren slaapbank kunnen vinden. Dus helaas moeten we het doen met een stoffen bank. Ik wil niet als er onverwachts visite komt dat die met zijn/haar achterwerk in de haren moet gaan zitten. Met de leren bank veegde ik het zo er van af, maar met de stoffen gaat dat even niet. Vandaar ons besluit dat de honden ieder een eigen stoeltje gelijk naast de bank hebben gekregen en er zo nog volledig bij horen. Geen sippe koppies gezien, binnen een paar dagen viel het kwartje. Ik ben dus helemaal niets zat, want ze liggen nog altijd lekker onder het dekbed, haar of geen haar, dat maakt ons helemaal niets uit. Het is puur rekeninghoudend met de mensen die hier over de vloer komen. En wat betreft Bamse. Zou zij mijn hond zijn, ook zij zou bij mij op de bank mogen. Zo'n onzin omdat het een wat grotere hond is, dat dit niet mogelijk is. Ik ken diverse fokkers van Bullen, zij hebben tussen de 8 en 13 Bullen, die liggen ook allemaal op de (leren) banken. En de eigenaren wringen zich er gewoon lekker tussen. En 8 Bullen is wel even wat meer als 1 Bamse . Dus niets is onmogelijk hé .  Het is net wat je wilt en daarin respecteer ik ieders mening en jouw mening is dat het honden zijn en honden blijven. Voor mij zijn mijn honden net wat meer als gewoon honden

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Ik wil hier toch even op reageren omdat ik mij aangesproken voel, zeker wat betreft de opmerking "zelfs onder het dekbed" Dat gaat ongetwijfeld over ons. Onze honden hebben 22 jaar op de bank gelegen en hadden dit nog steeds gedaan als ons teefje geen spondylose had opgelopen. Doordat zij met regelmaat de trap naar boven niet op kan en haar ook niet laat tillen i.v.m. de erge pijn in haar rug, hebben wij besloten een slaapbank te kopen om die keren dat zij niet naar boven kan, beneden bij haar te slapen. We hebben ons best gedaan, maar geen, naar onze smaak, leren slaapbank kunnen vinden. Dus helaas moeten we het doen met een stoffen bank. Ik wil niet als er onverwachts visite komt dat die met zijn/haar achterwerk in de haren moet gaan zitten. Met de leren bank veegde ik het zo er van af, maar met de stoffen gaat dat even niet. Vandaar ons besluit dat de honden ieder een eigen stoeltje gelijk naast de bank hebben gekregen en er zo nog volledig bij horen. Geen sippe koppies gezien, binnen een paar dagen viel het kwartje. Ik ben dus helemaal niets zat, want ze liggen nog altijd lekker onder het dekbed, haar of geen haar, dat maakt ons helemaal niets uit. Het is puur rekeninghoudend met de mensen die hier over de vloer komen. En wat betreft Bamse. Zou zij mijn hond zijn, ook zij zou bij mij op de bank mogen. Zo'n onzin omdat het een wat grotere hond is, dat dit niet mogelijk is. Ik ken diverse fokkers van Bullen, zij hebben tussen de 8 en 13 Bullen, die liggen ook allemaal op de (leren) banken. En de eigenaren wringen zich er gewoon lekker tussen. En 8 Bullen is wel even wat meer als 1 Bamse . Dus niets is onmogelijk hé .  Het is net wat je wilt en daarin respecteer ik ieders mening en jouw mening is dat het honden zijn en honden blijven. Voor mij zijn mijn honden net wat meer als gewoon honden "

 Ik vind dat je het ook super heb opgelost met hun eigen stoelen.

 

Wij hebben wel leren banken, vroeger stoffen bank. Toen hadden we alleen een pers. Het voordeel met die lange haren, dat je ze vrij makkelijk weg krijgt. Korte haartjes die zijn lastig, krijg je er heel moeilijk uit. Hadden we vroeger met onze boxers, overal die kleine haartjes. 

Leer heeft idd het voordeel dat je haren zo weg veegt.

 

Voor honden is het wennen als ze ineens iets niet meer mogen. Belangrijk is dat je ze dan een goed alternatief aanbied.

 

De bank, of een stoel is een plek van de vloer, geen tocht. Volgens mij zoeken honden daarom graag soms een hoge plek op. 

Ook de plek in de buurt van de baas, dat vinden ze fijn. Vooral waar de geur van de baas zit. 

 

Wij hebben geen plek voor een mand beneden. Luca ligt op de bank, als wij er op zitten. Ik zit graag aan de eettafel, dan ligt ze bij mijn voeten. Ik zelf zit graag op de grond voor de bank, komt ze naast me liggen. 

Denk dat het bij de baas zijn heel prettig is. Misschien ook het zelf een plekje kunnen kiezen?

Als je je hond niet op de bank wilt, kleedje naast de bank. Lekkere kluif op het kleedje. Zo wordt dat wellicht een fijne plek.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

"  Ik vind dat je het ook super heb opgelost met hun eigen stoelen.
 
Wij hebben wel leren banken, vroeger stoffen bank. Toen hadden we alleen een pers. Het voordeel met die lange haren, dat je ze vrij makkelijk weg krijgt. Korte haartjes die zijn lastig, krijg je er heel moeilijk uit. Hadden we vroeger met onze boxers, overal die kleine haartjes. 
Leer heeft idd het voordeel dat je haren zo weg veegt.
 
Voor honden is het wennen als ze ineens iets niet meer mogen. Belangrijk is dat je ze dan een goed alternatief aanbied.
 
De bank, of een stoel is een plek van de vloer, geen tocht. Volgens mij zoeken honden daarom graag soms een hoge plek op. 
Ook de plek in de buurt van de baas, dat vinden ze fijn. Vooral waar de geur van de baas zit. 
 
Wij hebben geen plek voor een mand beneden. Luca ligt op de bank, als wij er op zitten. Ik zit graag aan de eettafel, dan ligt ze bij mijn voeten. Ik zelf zit graag op de grond voor de bank, komt ze naast me liggen. 
Denk dat het bij de baas zijn heel prettig is. Misschien ook het zelf een plekje kunnen kiezen?
Als je je hond niet op de bank wilt, kleedje naast de bank. Lekkere kluif op het kleedje. Zo wordt dat wellicht een fijne plek. "

 Wij vonden dit ook een goede oplossing. De slaapbank was voor ons belangrijk omdat we toch wel regelmatig beneden sliepen i.v.m. de pijnlijke rug van ons teefje, en dan de matrassen elke keer van boven moesten komen. Gekgenoeg hadden ze het heel snel door en eigenlijk weinig gedram meegemaakt om op de bank te komen. De stoelen zijn ook net een verlengde van de bank. Buiten een eigen stoel, hebben ze ook ieder een eigen kussen met een kleedje. Alleen een kleedje is te min voor ze, haha. Ze moeten natuurlijk wel lekker zacht en warm liggen. Dus ze kunnen zelf kiezen voor hoog of laag. Maar meestal kiezen ze toch voor de stoel Dan zullen er nog mensen zich afvragen, waarom wij in godsnaam beneden gaan slapen als de hond niet naar boven kan. Ze zijn gewend om bij ons boven te slapen, dus vind ik het niet prettig om haar alleen beneden te laten en zeker niet als ze pijn heeft. Veel mensen begrijpen dat niet, althans in mijn kennissenkring, maar als we het zelf maar begrijpen hé 

 

 

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^