Dit is niet eenmalig nee. Inderdaad sinds anderhalve week constant.
vanochtend waren we met 9 honden in de wei. Ze waren met z'n allen aan het dollen. Na een half uur ongeveer komt hij met Bully de wei in en binnen 5 minuten liggen er 4 honden met hem in de clinch. nee niet met mijn honden. En ja...ik ben weggegaan. Wobbel is ook weggegaan.
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Ik snap je zin "mensen met angst" niet. Zoals ik steeds schrijf is het een leuke mooie en lieve bully die sinds kort erg lang vasthoudt en gaat schudden.
Nou dan heb je geen angst ,des te beter
Dan is het gewoon een kwestie van bully begrenzen en lekker laten spelen Maar als de eigenaar hier een probleem om maakt dan kun je idd beter de hond mijden .
Wammes neemt Willem ook mee aan de halsband. Als Willem zijn kop ietsje draait laat Wammes alweer los. Het is pakken en loslaten. Deed hij ook met het tuig van Willem. En indd zie ik dat ook bij andere spelende honden wel eens. Maar ze laten los. En schudden of sjorren al helemaal niet
Schudden en sjorren hoort niet ,dat moet begrenst worden
overdreven weer om twee keer hetzelfde te plaatsen ;-)
Als ik het zo lees overdrijf je helemaal niet. Spelen mag maar er zijn grenzen. Niet gezegd dat er gewonden gaan vallen, maar er zijn grenzen. Als die nu niet aangegeven worden, wordt het steeds extremer en in het ergste geval komt hij een hond tegen die dit niet waardeert. Aan Bink had hij een verkeerde gehad. Dan heb je stront aan de knikker.
Jammer dat de eigenaar er gewoon zijn ogen voor sluit . Hij heeft er uiteindelijk zichzelf mee.
De foto zegt mij ook niet zoveel, omdat het een momentopname is.
Maar het verhaal vind ik zeker niet ok klinken en ik zou het zeker niet toelaten.
Yara speelt met haar OEB maatje ook heel ruig, maar dit is van 2 kanten. Ook gaat de OEB regelmatig op de grond liggen en dan zou ik ook zo'n foto kunnen maken. Maar yara werkt haar niet tegen de grond. En als ze ligt probeert yara aan te sporen om weer te rennen ipv in haar nek te bijten.
Dus ik zou de hond zeker ontwijken. Verder kan je er weinig aan doen helaas, want als hij zelf het probleem niet ziet, zal hij er ook niks mee doen.
Maar aan je verhaal te horen overdrijf je niet in elk geval.
Wettelijk gezien, staat de verzekering er buiten.
Je bent verantwoordelijk voor de schade die je hond toebrengt aan een ander. Dit staat volledig los van de schuldvraag.
Er zijn uitzonderingen: hond is aangelijnd op eigen terrein en jij gaat op de hond af, of als er opzet is, dus als de hond door de eigenaar moedwillig is aangespoort om te bijten.
Elke verzekering hanteerd eigen regels, misschien valt een bijtincident buiten de dekking.
Ik liet de foto alleen maar zien omdat het de enige is die ik heb en je daarop kan zien hoe hij als hij Wammes bij zijn halsband pakt dit doet. Het is heus niet zo dat ik de hond op de foto agressief vind. Inderdaad momentopname. Dat is altijd met foto's ;-)
bij jou hond gaat de oeb ook op de grond liggen, omgekeerd hetzelfde dus. Dat is hier niet het geval. Wammes gaat overigens wel snel liggen. (Lui....hij heet niet voor niets Wammes he...)
Laat ze maar bewijzen dat het jou hond was die beet. Je hebt een Friese stabij, staan niet bekend als agressief.
Hij wilde de honden splitsen, meer niet waarschijnlijk.
Die bully was aan het schudden, gebruikt zijn bek dus al, grote kans dat hij de beet heeft veroorzaakt.
Ik was er niet bij, heb geen idee, maar zo zou ik het spelen.
Suzanne, een WA verzekering is een WA verzekering. Daar zijn geen eigen regels voor.
Als er schade veroorzaakt wordt door jouw hond, zal deze worden betaald.
Nee, de verzekering kan nog al eens moeilijk doen, over de schuldvraag, weet ik toevallig.
Oh bedoelde het ook niet specifiek naar jou hoor. Meer dat mijn mening gebaseerd was op het verhaal en niet de foto.
Haha passende naam dus!
Vanochtend was het al niet grappig. Eerst kreeg hij het aan de stok met een dobermann van 8 maanden. Deze dobermann schreeuwde echt van angst of pijn?? Lag onderop helemaal een soort van opgevouwen. Het stomme is dat de baas er dus niks tegen deed, dus ben ik ertussen gegaan. Wammes wilde er nl tussen en dat leek me niet zo'n goed idee.
Later lagen er 4 in de clinch waaronder de dobermann, de bully, een doodle en een kruising ridgeback (kleine uitvoering) Dit ging echt hard. Je raadt het al.....baas doet niks. Ik ben ertussen gelopen en heb er twee weg kunnen halen. De baas zegt:" dit soort dingen lossen de honden zelf wel op."
Dit gebeurde dus in 5 minuten tijd en toen ben ik gelijk met mijn honden en dus baasje van Wobbel weggegaan. De dobermann en doodle en kruising ridge liepen tegelijkertijd gezamenlijk aan de andere kant de wei uit. Nog steeds zei de baas, nu tegen die baasjes....honden vechten dit zelf wel uit. Hij ziet niet dat het daarvoor dus veel te hard gaat. Ik had ook niet verwacht dat de dobermann het onderspit zou delven. Weer wat geleerd
dussssss.....als hij al in de wei is blijf ik eruit. Komt hij de wei in als ik er ben, ga ik direct weg. In de hoop dat het goedkomt en ze straks misschien wel weer kunnen spelen.
Heel goed. Zou ik ook doen. Blijf er weg alshij er is.
Honden zelf uit laten zoeken hoor ik hier ook domme mensen. Bij jullie weitje kun je wachten tot het verkeerd gaat zo jammer.
Heh bah..
Lijkt er een beetje op dat heel de groep dankzij 1 hond (nou ja, 1 baasje eigenlijk) overhoop ligt.
Jammer dat hij zo'n instelling heeft en ook niet naar jullie wensen luistert.
Onze Nahla kan ook héél erg bruut spelen en gooit ook graag honden op de grond om er dan boven te gaan staan. Als ze dan rechtkomen en wegrennen, loopt ze er weer achteraan en buldozert ze terug de grond op. Ik onderbreek dat altijd, de meeste honden houden inderdaad niet van zulke spelletjes.
In onze groep is er één hond die het net zo leuk vindt, maar ook dan onderbreek ik het spel. Zoiets kan snel escaleren.
Ik zou die baas erop aanspreken. Hij màg niet wachten tot de honden dit opgelost hebben, dan zouden er wel eens gewonden kunnen vallen. Hij moet sociaal zijn en zorgen dat andere mensen hun hond niet wordt lastiggevallen.
Als mijn twee dogo's vroeger speelden, gebeurde dit ook zo en zij vonden het beiden leuk, maar ook dan moet je het spel in het oog houden en ingrijpen... domme baas is dat.
Ik zou de baas van die hond echt eens vragen hoe zoiets in zn werk gaat, dat uitvechten.
Tot wanneer er dan gevochten moet worden....
En waar hij die uitspraak op baseert? Ervaring? Theorie? Cursus?
Gewoon als serieuze vraag.
Wat t antwoord ook is, hij mag zijn mening en visie hebben, en zijn hond daaraan blootstellen.
Maar dan zou ik hem nog eenmaal uitleggen dat ik mijn hond die ervaringen niet wil meegeven en hij fikkie dus in t vervolg bij mijn hond mag weghouden.
Vraag ik me ook af. Moet er dan een hond sterven? Zegt hij dan ook nog ze moeten het uitvechten? Zal hij dat ook zeggen als zijn kind lastig gevallen wordt? Pfff
Dat "laat ze het maar uitvechten" is weer zo een uitspraak van "vroegere tijden". Een uitspraak die vergeten mag worden, als je tenminste prijs stelt op het welzijn van je hond.
In de wet staat dat de eigenaar van de hond ten aller tijden aansprakelijk is. Ook al gaat de buurman je hond uitlaten. Daarnaast ben je aansprakelijk als de hond is aangelijnd en als eerste bijt. Ook als de hond uitgedaagd word ben je als eigenaar aansprakelijk. Je WA moet dit ten aller tijden dekken, dit is een verplichting. Uitsluiting kan niet omdat de hond een onderdeel is van je verzekering. De verzekering kan een procedure starten met de andere verzekering.
Bij ons heeft de verzekering goed geholpen! De eigenaar van de hond dir max dood beet vond dat hij niet in geen enkel geval verantwoordelijk was. Het gebeurde dan wel op een terrein van hem ( waar mijn paard stond). Rechtsbijstand ertussen gekomen ( niet dat we echt geld wildr maar wij wilde hem wel laten zien dat hij wel degelijk verantwoordelijk is voot de daden van zijn hond). Wij zijn tenslotte in ons gelijk gesteld. Zijn eige verzekering heeft hem verantwoordelijk geacht. Op de politie konden we niet rekenen en een rechtzaak was voor ons te lange aansleep. Dus via familiale verzekering opgelost
Klopt! Zo is het bij ons gegaan
Precies.
Uitlaatservices eisen toch ook niet voor niets dat je WA verzekerd bent, en bij de hondenschool trouwens ook.
Ik ben het met jullie eens, dat een hond onder je wa valt, dat je gewoon voor de kosten gedekt ben, en toch ken ik helaas gevallen, waar een verzekering niet uit wilde betalen.
Dan sta je met je rug tegen de muur.
Sommige verzekeringen doen heel erg moeilijk met uitbetalen.
Als je geen getuigen hebt, de tegenpartij beweert iets anders, ontkent alles.
Ook al bij je hond niet als eerste, als jou hond met die beet de ander verwond, is de eigenaar toch aansprakelijk Martinezborder.
Wat fijn dat het uiteindelijk toch is opgelost. Ik had je topic wel gevolgd, maar de afloop wist ik niet.
Het gaat idd niet om het geld, maar om idd het nemen van de verantwoording van die eigenaar.
Het enige wat ik hoop is dat die hond geen slachtoffers meer maakt. maar de eigenaar ziet het probleem niet
Ik bots net op een artikel over "hondenetiquette", hier zou iedereen zich moeten aan houden, vind ik.
http://www.doggo.nl/artikelen/recreatie/hondenetiquette.php
Ik vind het bijzonder nuttig en zou wensen dat elke hondeneigenaar dit in acht neemt.
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?