Ik zal de Parson Russell Terriër voorzien
Dit is een tekening van Trump die de eerste Foxterriër zou zijn van John Russell.
Dit is Carlisle Tack geboren in 1884 en de eigenaar was ook John Russell. Lijkt enorm veel op een Parson Russell Terriër maar in de tijd gingen ze door het leven als een Foxterriër.
1873 heeft John Russell een kennelclub en de terriërs werden als foxterriër bestempeld. Na de dood van John Russell zijn ze op het platteland verder gaan fokken met de dit type ras en werden ze 'working terriërs genoemd'. John Russell zag ze liever onder de naam Jack Russell Terriër. In 1975 werd in Engeland de “The Jack Russell Terrier Club of Great Britain” en 22 januari 1990 werd deze terrier als zelfstandig ras onder de naam “Parson Jack Russell Terrier”door de Engelse Kennel Club erkend. De FCI (Fédération Cynologique Internationale) volgde met een voorlopige erkenning van dit ras en nam de ras standaard van de Engelsen over.
Elf jaar later, juli 2001, werd dit ras door de FCI erkend en kreeg het een nieuwe naam.
De FCI heeft het verzoek van het land van oorsprong, dit ras “Parson Russell Terrier” te noemen, aangenomen. Met deze naamsverandering moet aangegeven worden dat de “Parson Russell Terrier” zich duidelijk van de “Jack Russell Terrier” onderscheid.
En dit is Harry van Pacolito uit de UK en de beste Parson Reu op de Crufts 2014.
Fantastisch om te lezen en te zien allemaal!
De Bull terriër begon ongeveer zo
Redelijk hoog op de poten, een vierkante kop en alleen een witte vacht was toegestaan. Uiteindelijk werd besloten ook andere kleuren toe te laten, gezien ze vaak doof waren en dat een gevaar was voor het ras.
Ook de vierkante kop werd steeds ronder.
En in 1972 werd Abraxas Audacity 'Best in Show' bij Crufts.
Ondertussen hebben we de Bull terriër in de normale versie en de miniatuurversie. De BT is een behoorlijk kleurrijk ras met de kleuren tricolor, brindle, wit, zwart, 'rood' en fawn.
Crufts Best in Show winner bij de miniaturen, Grasco's Honky Tonky
Sommige rassen zijn er nou niet bepaald op vooruit gegaan zeg... Ik heb dit soort foto's van allerlei rassen wel eens vaker bij elkaar gezocht en bij de meeste kun je je echt afvragen waar mensen in godsnaam mee bezig zijn geweest. Niet daadwerkelijk met de honden iig...
De Pembroke Welsh Corgi werd voor het eerst in 1928 gefotografeerd.
Zoals je ziet, zonder staart, "original bobtail".
De Engelse koningin, Elisabeth, fokt al tientallen jaren met dit ras.
Ook nu bestaat de Pem nog steeds in de originele vorm, wat staart betreft. Wel staat hij nu een stuk korter op de poten dan in 1928.
In de afgelopen decennia is de staart er bij de Pem ingefokt.
Charlii's overgrootmoeder van vaders kant is een bobtail. Charlii's vader heeft een staart. Haar moeder ook. Er was een kans geweest dat Charlii of broertjes of zusjes ook als bobtail waren geboren. Maar in dit nest had iedere Pem een staart.
Voor zover ik kan lezen had de corgi altijd al een lange staart, en hadden sommige corgis het gen voor bobtail. De lange staarten werden alleen standaard gecoupeerd, dus die zag je eigenlijk nooit.
Voor zover ik erover gelezen heb, heeft de Cardigan Welsh Corgi altijd al een lange staart gehad en dat is nog steeds zo. De Pembroke daarentegen heeft van oudsher het gen voor bobtail. De staart is er bij de Pem in de afgelopen decennia ingefokt. Een Corgi met een bobtail is altijd een Pem. Een Pem heeft tegenwoordig niet meer standaard een bobtail. Er zijn Pems met en zonder staart.
toch gek dat je bij veel honden de poten korter ziet, ik vind het zonde.
maar wat een leuk topic!!
Waar is de +0 knop voor. Sorry ik raakte hem per ongeluk bij Maylo en kreeg toen "modmelding" te zien en dat is niet de bedoeling!
Ja, maar bij de Pem als ze een lange staart hebben dan wordt die gecoupeerd.
Nee. Dat is bij de wet verboden.
In andere landen wel en vroeger hier ook.
de pembroke,werd zelden met een korte staart geboren.er was veel verschil in soms bijna staartloos maar ook met staartjes van5cm tot10cm de lange staarten waren in de meerderheid om die reden werd er gecoupeerd.vroeger waren de pem en cardy 1ras trouwens.
Hein.
Dat is het nieuwe waarderingsknopje De knop +1 is het nieuwe 'super antwoord'. Dus je hebt geen modmelding gedaan
Wat een verschil Hettie! Die eerste corgi zou ik niet eens herkennen als een corgi
Couperen is in de USA nog altijd toegestaan :(
Ik heb weer genoten van al die oude en nieuwe foto,s. Hein.
En In Engeland is de Parson Jack Russell Terrier een hond tussen de 25 en 26 cm en wordt de Jack vanaf 2016 officieel erkend. Overigens waren de Russells van de dominee niet altijd uniform van uiterlijk geweest, alle types
kwamen voor als ze maar konden werken.
http://www.thekennelclub.org.uk/jackrussellterrier
Moh is een kruising, maar hoe meer ik kijk naar de dwergschnauzer hoe meer ik ervan overtuigd ben dat dit er bij haar in zit.
De eerste geregistreerde kennel was in 1908 wat er allemaal precies door zat dat is me nog steeds een raadsel, maar 1908 was het geboortejaar van de Münchener Schnauzer, de voorvader van de Riesen Schnauzer.
Er waren veel kleuren, van strogeel met zwarte rug, bruin, zwart en peper en zout. Er werd gefokt op type en niet op kleur. Zwart was dominant.
Na de oorlog werd de peper en zout terug gefokt.
Boy vom widderhof, de voorvader van alle p&z
1976
Riesen Schnauzer tegenwoordig
Dwergschnauzer is waarschijnlijk een kruising tussen affenpincher, poedel en middenslag schnauzer.
Ik heb hier niet echt oude foto's van kunnen vinden.
Dwergschnauzer tegenwoordig.
Moh;
Wat denken jullie?
Ik denk dat moh zeker deels schnauzer is!
Aan die foto's te zien zit er zeker Schnauzer in Moh!
Officieel is de Jack Russell niet erkend in Engeland bedoel je niet de V.S? Daar heb je namelijk de Russell Terriër, Jack Russell Terriër en de Parson Russell Terriër.
Daarbij mag de Parson en de Jack niet samen meer genoemd worden. Het is of een Parson Russell Terriër of een Jack Russell Terriër die overigend in Australië verder ontwikkeld is.
Er is in ieder geval nog heel veel verwarring over ze. Hier is de Jack Russell Terriër in ieder geval wel FCI erken net als de Parson.
Bij de NVSW is vroeger wel onenigheid geweest, een aantal wouden een fijn gebouwde stabij (schoft max 50), anderen een grof gebouwde en een flink stuk hoger
Uiteindelijk is het een mengeling geworden
Ook hadden ze eerder meer wit, vooral op de kop ook
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?