2 pitbull teefjes samen houden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel angeliqueangelique

honden foto van angelique

hallo forummers =)

 

even een korte situatie schets:

ik heb onverwachts een pitbull pup gekregen, ze is nu 6 maand en is bij ons vanaf haar 11e week.

de andere teef is bijna 2.

tussen die 2 gaat het super, de oudere teef is schijnzwanger en word in januari gesteriliseerd, zit een super karakter in dus daar ben ik verder niet bang voor.

omdat ik haar (de oudste dus) na maanden zoeken pas heb gevonden en puur en alleen om de karakters van de ouders heb gekocht zit het met pup totaal anders.

ik ken vrijwel helemaal niks van haar achtergrond...

het enige dat ik van haar weet is dat ze niet in huiselijke kring is opgevoed en ze enorm aan mij hangt, gevalletje verlatingsangst is ook zeker op haar van toepassing.

 

 

en dan nu mijn misschien ietwat domme vragen: vanaf welke leeftijd kan het gedonder tussen hond 1 & 2 beginnen en vanaf welke leeftijd kan je zeggen dat ze samen kunnen?

de oudste is 1 van de weinige pitbulls die met elke sociale hond samen kan, daar durf ik serieus mn handen voor in het vuur te steken alleen met pup is het een groot vraagteken, zijn er specifieke dingen waar je op moet letten bijvoorbeeld?

 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bij verzorging is een Stafford topic met allemaal eigenaren van Staffordshire en pitbull , ik kan je advies geven maar ik heb dit ras niet, vandaar ga daar je licht eens opsteken en vraag daar advies...

honden page profiel angeliqueangelique

honden foto van angelique

bedankt voor de tip :)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Nouja een pitbull is ook een hond he 

 

Goed begeleiden in elk geval en dingen die mogelijk kunnen triggeren tot onenigheid of jaloezie zoals botjes en speeltjes alleen geven onder toezicht.

Ook zorgen dat beiden in alle rust kunnen eten en er geen voedselnijd ontstaat.

 

Verder goed de hondentaal van jouw honden onder de knie krijgen n weten wat voor elke hond belangrijk is, zodat je onenigheid voor kan zijn.

Bij het weggaan oppassen dat ze elkaar geen kwaad kunnen doen.

 

Beide honden eerlijk behandelen en steunen. Zodat beiden zich veilig voelen onder jouw hoede.

 

Als de jongste volwassen geworden is, en de hormonen gaan werken, is het weer extra oppassen geblazen en vereist dat ook een goede begeleiding.

 

Voor de pup nu goed de herplaatsregels toepassen, zoals in alle rust eerst maar laten wennen en genoeg tijd om alle nieuwe indrukken te verwerken .

 

Het achter je aanhobbelen is wel bekend van herplaatsers, zelf laat ik dat gewoon gaan, op een natuurlijke manier, het ging vanzelf over.

 

Super trouwens dat je de pup een gouden mandje wil geven

 

 

edit: sorry zie nu pas dat je de pup al wat langer hebt dus is eigenlijk veel informatie niet van toepassing

honden page profiel angeliqueangelique

honden foto van angelique

ben al blij met je antwoord 

is het dan niet  ''veiliger'' om pup zometeen ook te laten steriliseren?

we zijn al zo van het hondje gaan houden dat we haar echt niet meer kwijt willen, heb er iig veel voor over om te zorgen dat het geen gedoe word tussen de 2 dames.

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

Gefeliciteerd cool weer een pitbull erbij

Op welke leeftijd je een onderonsje kunt verwachten kun je geen eenduidig antwoord opgeven .Het scheelt dat ze als pup aan elkaar kunnen wennen .Ik ga met dobry mee ,de triggers in de gaten houden en als het uit de hand dreigt te lopen treed je op en zorg je dat ze elkaar de ruimte geven en de rust wederkeert  Het is de kunst om daar de juiste balans in te vinden ,van een snauw(waarschuwing) is niets mis mee en leert een pup alleen maar van .Zitten ze eens een keer in elkaar ,haal ze van elkaar af (met een energie die duidelijk is ) en meer hoef je niet te doen .Persoonlijk vind ik dit geen reden om een pup te steriliseren . Je hoort gewoon te zorgen dat je je honden zo weer in het gareel hebt . Is je teef beschermend dan kan het helpen als ze niet meer schijnzwanger of loops  wordt. Daarom is het nu van belang  dat je al zorgt voor een psychologisch overwicht .

Succes ,oja en kalm blijven hihi lol

honden page profiel angeliqueangelique

honden foto van angelique

dankje dogmaster.

ben een beetje bang geworden door alle wilde verhalen die ik om me heen hoorde ;)

komt er op neer dat ik al reageer zoals jij beschrijft gelukkig.

lopen ook beide met een halsband om thuis mochten ze wel een bitchfight krijgen.

alleen grote botten  zijn tot nu toe een risicofactor tussen die 2, hou er vanaf nu nogmeer rekening mee.

dat kalm blijven tja.... de eene keer gaat beter dan de ander zullen we maar zeggen haha, als iemand een meisje ziet lopen met een kop op onweer en de pas er goed in, its me :')

nee maar zonder dollen had nooit verwacht dat ik dit zou zeggen,maar  het is idd wel een ras apart.

 

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

Je angst zal(neg) doorwerken op je honden  Snap je wel maar hier laat ik geen halsbanden om of haal andere truckjes uit

Als ze een onderonsje hebben richt ik me op degene die het meest volhardend is (mijn geval de engelse buldog) als ik haar op afstand houdt stopt de andere vanzelf . Dan loop ik weg en je ziet dat dit meestal al genoeg is (ben 1x nog een keer terug moeten gaan )

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

Dit gebeurde een keer toen in thuis van nachtdienst kwam (ik laat ze alle 3 samen in keuken slapen als ik werken ben ) Weet niet hoe oud ze hier was maar denk ook niet ouder als 12 weken

Iedereen adviseerde apart houden en vond mij onverantwoordelijk

Sinds de dag van vandaag is er niets meer gebeurd ,sterker nog ze slapen zelfs op elkaar . Je moet je honden kennen ,cookie is geen killer (bolle al helemaal niet )

Ik heb vertrouwen in mijn honden en dan straal ik dat ook uit

Note: Dit kun je niet met iedere staffordachtige ,daarom is het ook zo belangrijk om je honden goed te kennen en opvoeding zal ook meespelen .Als ik vrij ben slapen ze bij mij in bed ,ik knuffel en tut met mijn honden en maak geen onderscheid

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Maar of het een veilig advies is om je honden zonder toezicht alleen te laten?

Mijn vriends ouders hadden 2 chowchow teefjes en alles ging prima totdat de jongste volwassen werd en op een dag barste de bom en werd er serieus gevochten en moesten altijd apart gehouden worden. Wat ik zelf denk (ik was toen nog niet in beeld), is dat er vantevoren geen signalen opgevangen zijn  en het niet goed begeleid is, zodat het van kwaad tot erger ging.

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

" Maar of het een veilig advies is om je honden zonder toezicht alleen te laten?
Mijn vriends ouders hadden 2 chowchow teefjes en alles ging prima totdat de jongste volwassen werd en op een dag barste de bom en werd er serieus gevochten en moesten altijd apart gehouden worden. Wat ik zelf denk (ik was toen nog niet in beeld), is dat er vantevoren geen signalen opgevangen zijn  en het niet goed begeleid is, zodat het van kwaad tot erger ging. "

 Kan ook alleen maar voor mijzelf spreken ,er zijn meerdere factoren die een rol spelen of een hond stopt of doorgaat zonder toezicht

Als je meerdere van dit soort honden hebt ,moet je niet raar opkijken als ze een onderonsje hebben en het  is aan de baas om ze zo weer in het gareel te hebben  Kun je dit  niet tja dan zal je ze moeten scheiden of in glazen kistjes stoppen(bench )  Maar ligt ook veel hoe  de baas ermee omgaat

Ik zal dus ook niet snel een volwassen stafford in mijn roedel nemen ,dat is de goden verzoeken

honden page profiel angeliqueangelique

honden foto van angelique

toen ik nog bij mn ouders woonde hadden we een bordercollie en een amerikaanse bulldog, de bull kregen we pas toen ze 6/7 maand was.

die 2 zijn altijd samen geweest, nooit apart gehouden en die hebben zelfs nog nooit naar elkaar lopen grommen.

 

de 2 pitjes zijn toch anders, vooral de pup kan bitchy reageren.

al vanaf dat ze een week of 15 is pikt ze het niet meer als de oudere op haar gaat ''rijden''  en moet met spelen af en toe ook afgeremd worden.

gelukkig is de oudste wel wijs en laat het gaan, die zoekt de confrontatie niet op, van pup weet ik het niet.

die 2 zijn gelukkig wel aan elkaar gehecht, toen pup heel ziek was week de ander niet van haar zijde dat was heel mooi om te zien.

vooral pup houd de oudste goed in de gaten, die huppelt er ook altijd achteraan.

slapen doen ze standaard met de koppen tegen elkaar aan.

het onderonsje hier ging om een grote bot wat eigenlijk mijn moeders schuld was, was heel veel lawaai maar geen schade gelukkig.

 

om ze gescheiden te houden zie ik niet zitten, dan zoek ik liever een goed tehuis voor de jongste mocht het zover komen.

ik hou er iig veel rekening mee als ze wel alleen zijn samen, wat niet heel vaak voorkomt gelukkig.

 

 

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

 

Eten/speeltjes zijn de meest voorkomende triggers dit moet je nooit zonder toezicht doen ! Rijden op andere honden wordt hier niet geaccepteerd en corrigeer ik meteen .(kan snel omslaan )Mijn bulldog heeft hier een handje aan (hormonen ,is niet overprikkeld  lol),dit doet ze alleen maar bij pup omdat ze het bij de andere hond niet moet proberen  Mijn pup doet niets terug en zit dan wat te grommen . Ik corrigeer de bulldog en zorg ervoor dat ze stopt.

Honden hebben ook behoefte aan een stabiele roedel ,het is mooi om te zien als ik ze een knook geeft gaan ze ieder op een andere bank knagen en Bolle vertrekt richting keuken (uit haar eigen ,niet aangeleerd )en gaat daar zitten knagen .  Eten geef ik alle 3 naast elkaar (armlengte uit elkaar)   In het begin ging het ook wel eens mis mn de bulldog is hardleers ,de pup begrijpt de waarschuwingen beter  Nu kan ik ook de keuken uitlopen ,maar zal altijd in de buurt blijven !

honden page profiel angeliqueangelique

honden foto van angelique

eten als in brokken staan hier standaard op de grond, ik ben van mening dat ze eten wat ze ''nodig'' zijn, lijkt me sterk dat ze daar ruzie om gaan krijgen.

alleen botjes, vers vlees en hun bordje warm eten is een trigger.

ik geef dit eigenlijk altijd minimaal 5 meter uit elkaar en ga er tussen staan tot het op is, bij botten gaat de oudste naar buiten ook uit zichzelf.

 

is het aan te raden om ze te leren naast elkaar te eten zonder dat ze een bitchfight krijgen of is dat de katten om het spek binden?

 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry


 
is het aan te raden om ze te leren naast elkaar te eten zonder dat ze een bitchfight krijgen of is dat de katten om het spek binden?
 
 
  "

 ik zie hier geen voordeel in, vind zelf dat het als basis moet zijn dat een hond in alle rust van haar eten kan genieten.

honden page profiel angeliqueangelique

honden foto van angelique

"  ik zie hier geen voordeel in, vind zelf dat het als basis moet zijn dat een hond in alle rust van haar eten kan genieten. "

 ik heb ook zoiets als ''voorkomen is beter dan genezen''

maar dit zijn mijn eerste honden die ik zelf opvoed, stel dus liever ''domme'' vragen dan dat ik ze verpest. 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

domme vragen bestaan niet

 

juist goed dat je vragen stelt, iedereen kan dan zijn mening geven, waar jij dan weer uitfiltert wat jou aanspreekt voor jouw honden.

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

" eten als in brokken staan hier standaard op de grond, ik ben van mening dat ze eten wat ze ''nodig'' zijn, lijkt me sterk dat ze daar ruzie om gaan krijgen.
alleen botjes, vers vlees en hun bordje warm eten is een trigger.
ik geef dit eigenlijk altijd minimaal 5 meter uit elkaar en ga er tussen staan tot het op is, bij botten gaat de oudste naar buiten ook uit zichzelf.
 
is het aan te raden om ze te leren naast elkaar te eten zonder dat ze een bitchfight krijgen of is dat de katten om het spek binden?
 
 
  "

 Je moet doen waar je je goed bij voelt ,dan ben je rustiger

Hier zou ik dat niet kunnen constant eten ,want dan gaat de een proberen uit de bak van de ander te eten (als ik er niet ben )en dan gaat het mis

Hier hebben ze iedere hun eigen bak (drinken delen ze alle 3 ,maar dat geeft geen problemen )  In het begin wordt er nog wel eens geprobeerd uit andere bak te eten maar dat corrigeer ik als de hond dit al zelf niet corrigeert .

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ik heb 3 teckelteven waarvan 2 zussen van de zelfde leeftijd, het is altijd goed gegaan, ze eten wel apart maar verder liggen ze samen in de mand op de bank enz.

honden page profiel ElianeEliane

Even ter toelichting

 

Het "rijden op" is in 3 situaties mogelijk.

- spel

- opwinding/spanning (= de meest voorkomende)

- hormonaal

 

Een stabiele kalme omgeving is zeer belangrijk.

Ook voldoende ruimte is van zeer groot belang. Een hond (van welk ras dan ook. Het één ras is stress gevoeliger dan het ander) moet wanneer er meerdere honden zijn, over voldoende ruimte beschikken. Zodat ze zich kunnen terug trekken wanneer ze de ander zijn gezelschap niet willen.

 

Volgende forumvraag: Pup 6 maanden ineens onzindelijk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^