Seizoenentopic...... De Winter .

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Chica was niet voor uit te branden net 

Dus alleen maar om het huizenblok gelopen meer niet.

Straks om 3uur nog even een stukje dijk lopen voor ik ga werken.

Ze zal wel bij moeten komen van 2 dagen spelen 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

Hummie eet geen bot zojammer.  Nu heb ik bij zooplus eend en kip gedroogde rollen gevonden van een meter. Gister eentje gegeven hij koos voor eend. Knagen knagen knagen. Klein stukje overgelaten en zo'n anderhalf uur bezig geweest.

Toen we naar bed gingen moest het stukje mee, erna verstopt in dr slaapkamer de ander nee toch weer eruit krab krab aan de deur. Paar keer ermee naar de woonkamer. Ik nog onder de deken gelegd, nee ook niet goed. Uiteindelijk toch maar nog opgegeten. Gekke hond haha. Denk dat ik ze maar door midden maak 50 cm.

Hoevaak mag je zoiets geven? Is low fat en gedroogd. Wel fijn dst die daar eventjes zoet mee is. En eindelijk iets wat die lust 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Gisteren zo grijs en regenachtig, vandaag wel flinke wind, maar wel blauwe lucht met wat witte plukken, af en toe een waterig zonnetje.

Vanmorgen klein half uurtje met Mellow gelopen, vanmiddag ga ik nog een keer.

Afgelopen tijd (weekenden uitgezonderd) weinig écht gelopen. Ging ik ergens heen, dan wilde ze steeds niet, dus na 3, 4 keer zag ik dat ook niet meer zo zitten 

Ging wel af en toe naar het veldje of de dijk, maar niet elke dag.

Maar ja, het vuurwerk komt wel steeds dichterbij, dus de dagen rond de jaarwisseling zal ze ook wel niet veel buiten komen, daarom vanmorgen even naar het veldje gegaan.

 

Ik vond de wind wel héél koud, deed gewoon pijn aan mijn oren.

Mellow heeft lekker gerend en met haar (gisteren gewassen...) tuig lekker in het gras liggen rollen, de eerste moddervlekken zitten er dus weer op 

 

Als het goed is zijn de werkzaamheden binnenkort weer afgelopen, dus kunnen we in het nieuwe jaar doordeweeks weer gewoon naar het Oostvaardersveld.

honden page profiel ---- 3 doggies

honden foto van --

Dankjewel allemaal voor de reacties, doet me goed  Laat hem voortaan met eten lekker met rust en inderdaad af en toe iets lekkers in zijn bak doen kan geen kwaad, stukje worst ofzo. Maar dat doe ik dan vanaf volgende week, kan hem beter even met rust laten denk ik, het is allemaal nog wennen voor hem, en wil juist dat hij me gaat vertrouwen zoals jullie zeggen.  Poot oppakken en aanrakingen doe ik ook niet tijdens het eten, alleen tijdens spelen en knuffelen en dat vindt hij allemaal best. 

 

Het gaat trouwens super goed met hem, hij is hartstikke vrolijk en huppelt de hele dag vrolijk achter mij aan. Ga nu een puppy topic aanmaken haha, noem hem: Border Collie puppy Pumba. Dan komt er geen verwarring met de andere Pumba haha. 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

" Hummie eet geen bot zojammer.  Nu heb ik bij zooplus eend en kip gedroogde rollen gevonden van een meter. Gister eentje gegeven hij koos voor eend. Knagen knagen knagen. Klein stukje overgelaten en zo'n anderhalf uur bezig geweest.
Toen we naar bed gingen moest het stukje mee, erna verstopt in dr slaapkamer de ander nee toch weer eruit krab krab aan de deur. Paar keer ermee naar de woonkamer. Ik nog onder de deken gelegd, nee ook niet goed. Uiteindelijk toch maar nog opgegeten. Gekke hond haha. Denk dat ik ze maar door midden maak 50 cm.
Hoevaak mag je zoiets geven? Is low fat en gedroogd. Wel fijn dst die daar eventjes zoet mee is. En eindelijk iets wat die lust  "

 

 

Haha gekke hond ja. Af en toe kunnen ze zo moeilijk doen over dat laatste stukje. Wel fijn dat ze dan lekker even zoet zijn met knabbelen en kluiven.

 

 

Zelf geef ik Shadow elke dag wat te knagen maar dat is wel elke dag verschillend. Ze krijgt de ene keer een kophuid de andere dag een geperste kluif en dan weer een vlees bot, ook konijnenoren maar die zijn zo op.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

"  
 
Haha gekke hond ja. Af en toe kunnen ze zo moeilijk doen over dat laatste stukje. Wel fijn dat ze dan lekker even zoet zijn met knabbelen en kluiven.
 
 
Zelf geef ik Shadow elke dag wat te knagen maar dat is wel elke dag verschillend. Ze krijgt de ene keer een kophuid de andere dag een geperste kluif en dan weer een vlees bot, ook konijnenoren maar die zijn zo op. "

 Hier ook iedere dag een snack maar dan is het vissehuid, eendennek, kippennek dat is zo op. 

Als hij paar dagen achter elkaar 1 van 50 cm krijg ia dat geen probleem? Als ik hem bv van oppas haal heeft die nog energie en een uur wandelen superlaat gaat dan niet.  Kerstavond en tweede kerstdag ga ik eten bij familie zou het mooi zijn als die dan een dik uur ermee bezig is. (wel aangepast op zijn kunnen, vorig jaar was die er gewoon bij)

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Joyce. Wel fijn dat Chica zoveel voldoening haalt uit de opvang. Dan inderdaad maar een kleiner rondje. En spelen met andere hondjes is ook erg intensief. 

honden page profiel Loco en ikLoco en ik 3 doggies

honden foto van Loco en ik

Hier waait het al paar dagen flink. Dat vind Loco alleen maar leuk. Kan hij wegwaaiende blaadjes vangen. Koud is het niet. Balkon deur staat open.

 

Vanmorgen lekker naar het bos geweest. Nu is het wachten op de pakketjes dienst voor een nieuwe voorraad kauwmatriaal (geen overbodige luxe nu hij begonnen is met wisselen), grotere halsband (zijn eerste halsband pas nog wel maar vast niet lang meer) en blikvoer voor als ik eens vergeet vlees eruit te halen. Hoop wel dat ze beetje op tijd komen... maar anders zo maar een klein rondje over het pleintje. Kan Loco in ieder geval even plassen en dan mag hij straks weer wel langer mee.

 

 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

"  Hier ook iedere dag een snack maar dan is het vissehuid, eendennek, kippennek dat is zo op. 
Als hij paar dagen achter elkaar 1 van 50 cm krijg ia dat geen probleem? Als ik hem bv van oppas haal heeft die nog energie en een uur wandelen superlaat gaat dan niet.  Kerstavond en tweede kerstdag ga ik eten bij familie zou het mooi zijn als die dan een dik uur ermee bezig is. (wel aangepast op zijn kunnen, vorig jaar was die er gewoon bij) "

 

Ik denk dat elke keer een stuk van 50 cm beetje veel is maar een paar keer achter elkaar moet toch geen kwaad kunnen. En het is inderdaad fijn als ze met kerst even lekker bezig zijn met kluiven. 

 

Of je moet hem door midden kunnen delen en dan in 2 x keer geven in plaats van 1 hele rol

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

"  
Ik denk dat elke keer een stuk van 50 cm beetje veel is maar een paar keer achter elkaar moet toch geen kwaad kunnen. En het is inderdaad fijn als ze met kerst even lekker bezig zijn met kluiven.  "

 Dan doe ik het nu een paar keer en gaan we erna na 2 keer per week r toe.  

Met oudjaar krijgt die een meter. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

 

heerlijk weer geweest, we zijn de hele dag buiten geweest, en ..... naar het water geweest... morgen wordt ogin acht weken oud.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

  vandaag ook goed de tuin afgezet, ogin wil ook graag buiten zijn, de hele tuin is geen optie, dus mooi afgezet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" @Willemijn, dankjewel voor de reactie. Je hebt ook helemaal gelijk, ik handelde echt uit reflex en emotie, te snel. En was best geschrokken, omdat ik het verhaal van mijn oom toen meteen voor me zag. Daarom was ik van binnen best wat bozig omdat ik dacht maar zo wordt mijn Pumba niet  Na jullie reacties en dat het even bezonken was kon ik mezelf wel voor m'n kop slaan want ik snap dat het fout is. Ik wil het zo goed mogelijk doen voor Pumba. Vanmorgen heb ik hem gewoon met rust gelaten tijdens het eten en hij hing ook niet meer zo over zijn bak zoals toen. Als hij inderdaad later baknijd ontwikkeld, moet ik er dan wat mee gaan doen, maar dat is nu nog niet aan de orde en ik ben iets te voorbarig geweest. Ook moet je kinderen instructies geven inderdaad voor ze in aanraking komen met de hond, helemaal mee eens, maar uit ervaring weet ik dat dit ook eens fout kan gaan en dat wil ik niet op mijn geweten hebben. 
 
Daarom vind ik het belangrijk dat de hond niet bezitterig is, en hier hecht ik ook veel waarde aan. Meer dan een ander baasje misschien, maar zo heeft ieder zijn ding. Daarom vind ik het ook belangrijk dat hij spelenderwijs leert wennen aan 'vreemde' aanrakingen, wat tot nu toe super goed gaat. Hij kijkt niet op of om als je zijn staartje een keer aait of een pootje streelt. Ik zal de volgende keer een apart topic aanmaken voor zulke vragen of inderdaad een puppy-topic  Qua schema wilde ik het inderdaad ook zo gaan proberen. Vanmorgen om half 8 eten gehad, dalijk om 12 uur weer, dan tussen 16 en 17 en dan wat later weer. Alleen vroeg me af als hij dan echt in diepe slaap is, moet ik hem dan gewoon wakker maken, plas doen, eten, plas doen, en verder laten slapen?  "

 ik geef ogin ook wel eens een tik op haar poep hoor, niet erg als je maar niet op zijn donder geeft voor dit soort dingen, je pup moet rustig kunnen eten, ontstaat er later baknijd dan komt dat omdat je hond het niet vertrouwd, juist een pup kan je baknijd voorkomen, juist door de pup rustig te laten eten.... maar wij allemaal maken fouten hoor... niets ergs. van fouten leer je.

 

en diep in slaap ? dan wacht je tot tie uitgeslapen is, laat er een paar uur tussen zitten dan kan je de vier maaltijden netjes verdelen......

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Eerste hond, pup of niet, is vallen en opstaan. Ik heb zoveel gehad aan reacties van forummers, dingen die ik las voor anderen en waarvan ik dacht: maar ik heb ook wat aan die informatie.... Of dingen die ik zelf niet wist en waarvoor ik advies vroeg.....

 

inmiddels is mijn jonge hond heerlijk aan het bijslapen na een geweldige ochtend in de duinen, met haar Flatcoated vriendinnetje en heel veel andere leuke honden die we op onze wandeling tegenkwamen. En wat was het zalig in de Loonse Duinen. Zonnetje erbij, windje erbij, temperatuur om te zoenen en dat zag je: overal kwam het nieuwe gras tevoorschijn....

 

Een witte Kerst krijgen we niet. Volgend jaar misschien...

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

" Eerste hond, pup of niet, is vallen en opstaan. Ik heb zoveel gehad aan reacties van forummers, dingen die ik las voor anderen en waarvan ik dacht: maar ik heb ook wat aan die informatie.... Of dingen die ik zelf niet wist en waarvoor ik advies vroeg.....
 
inmiddels is mijn jonge hond heerlijk aan het bijslapen na een geweldige ochtend in de duinen, met haar Flatcoated vriendinnetje en heel veel andere leuke honden die we op onze wandeling tegenkwamen. En wat was het zalig in de Loonse Duinen. Zonnetje erbij, windje erbij, temperatuur om te zoenen en dat zag je: overal kwam het nieuwe gras tevoorschijn....
 
Een witte Kerst krijgen we niet. Volgend jaar misschien... "

 Ik denk dat er geen witte kerst komt door het broeikaseffect.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Onzin, er is meer niet dan wel een witte kerst......

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Onzin, er is meer niet dan wel een witte kerst...... "

 https://www.knmi.nl/nederland-nu/klimatologie/lijsten/wittekerst

 

daar heb je gelijk in Willemijn!

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Hakuna Matata, wanneer komt jullie 2e hond erbij?

Dat zal toch ook wel nu snel zijn?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

 

Lekker chillen op de bank. Puck zit af en toe op de rugleuning. Of lekker warm in de nek, naast me of ze kijkt naar buiten. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Haha, dat doet de hond van mijn ouders ook vaak, wel altijd bij mijn vader. Mellow doet het gelukkig niet haha 

 

Heb vanmorgen een half uurtje op het veldje gelopen, beetje gespeeld met Mellow, vanmiddag ben ik nog een half uurtje op de dijk gaan lopen met haar. Het was echt zó koud, best fijn, gaf toch een beetje een winters idee  

Mooie zonsondergang ook weer 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

" Hakuna Matata, wanneer komt jullie 2e hond erbij?
Dat zal toch ook wel nu snel zijn? "

 Ik stuur je een pb.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Mellow, wat een geweldig mooie foto!

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Vanmiddag nogmaals minuut of 50 gewandeld met madam. Nu was ze beter te pas.

Het was heerlijk op de dijk met het zonnetje erbij. 

In de avond is Chica wat uurtjes alleen geweest. Ik heb gewerkt en vriendlief had kerstborrel en is alleen even binnen geweest om kerstpakket af te zetten en daarna weer te gaan naar de kertsborrel 

 

Ik  zit nu lekker Serious Request te kijken. Er zijn gewoon 2 mensen getrouwd net in het glazen huis!

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik zag Bamse en Ogin net op FB langskomen Willemijn 

 

Straks nog maar even Mellow laten plassen. Heb haar om half zeven ook nog even een snelle plas laten doen. Was wel een klein plasje, maar toch, plas is plas 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

" Vanmiddag nogmaals minuut of 50 gewandeld met madam. Nu was ze beter te pas.
Het was heerlijk op de dijk met het zonnetje erbij. 
In de avond is Chica wat uurtjes alleen geweest. Ik heb gewerkt en vriendlief had kerstborrel en is alleen even binnen geweest om kerstpakket af te zetten en daarna weer te gaan naar de kertsborrel 
 
Ik  zit nu lekker Serious Request te kijken. Er zijn gewoon 2 mensen getrouwd net in het glazen huis!
  "

 Is hier 10 minuten vandaan en ik kan er gewoon niet bij zijn 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ik ben het Knoopgala aan het kijken. Geweldig mooi wat er voor deze mensen wordt georganiseerd.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

Ik wil er geen heel topic overstapten dus hoop dat het hier even mag... 

Hummie eet dr laatste tijd zoveel. Eerst was het als die vol zat zat die vol, liet brokjes liggen en at die paar uur later weer op. Nu heeft die laatst 8 koekjes opgegeten (gestolen) en vandaag 500 gr kippennekken, rauw. Ik was even weg en zoiets als koekjes eet dir niet laat ik al anderhalf jaar staan. Nekken hoeft die niet rauw vaak zat geprobeerd alleen gedroogd. Hij doet echt zijn best ervoor te pakken te krijgen lag gewoon op de aanrecht. Hoop niet dat die ziek wordt.. 500 gr nekken op 14 kilo gewicht. 

Maar moet ik hier iets mee? Toch eten war aanpassen? Kan dit oorzaken hebben? Bij oppas staat kattenvoer buiten.. Heeft die driekwart jaar niet na omgekeken nu gaat die het opeten..

honden page profiel Ilse met haar schatjes: Binny & StoetelIlse met haar schatjes: Binny & Stoetel 3 doggies

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

wat leuk Willemijn, jullie zwemuitje! Was dat ook niet waar Newfys vroeger om gefokt werden? Dat ze het koude water inmoesten? 

 

Cindy wat een mooie foto, je zou bijna denken dat het een schilderij oid is! 

 

Ruby wij kijken ook, het is inderdaad heel mooi te zien ! 

 

Rachelle ik heb eigenlijk geen idee... Als je het niet vertrouwd kun je naar de DA gaan. Misschien helpen gekookte sperzieboontjes, heb gelezen dat dat goed vult. Maar voor de rest ben ik koosideeloos. 

 

 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Mooie foto Cindy!

 

Ik zit ook het Knoopgala te kijken, heel mooi!

 

Rachelle, wat apart.

Ik zou het eigenlijk ook niet weten, of het nu iets medisch is, of dat Hummy zomaar ineens meer wil eten.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

groente en fruit lust die niet. Hij maakt geen zieke indruk juist niet .. Na de 500 gr kippennekken rende die vrolijk rond op de hei

pagina 46 van 59 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 4647 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59
Volgende forumvraag: vliegen met de hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^