na een voorval met onze eerste nest en dierenarts, twijfel ik enorm aan hem .. vandaar enkele vragen ..
Onze dierenarts had gesproken om pas op 6 weken te ontwormen. Gelukkig heb ik daar niet naar geluisterd, ontwormt op 3 weken en 2 dagen en de spoelwormen waren talrijk aanwezig.. op advies van een andere dierenarts gaan we nu dus op 4.5 weken terug ontwormen (er zit dan 10 dagen tussen) en dan op 6 weken & 8 weken.
ontwormen + enten mag niet op dezelfde dag, klopt? is op 5 weken enten dan goed of best dan nog enkele dagen langer wachten als er op 4.5 weken ontwormt word..
de pups hebben geen vlooitjes, maar gewoon als vraag, op 8 weken, voor ze naar de nieuwe eigenaars vertrekken, pipetje opdoen? of niet? en welk merk mag ik gebruiken?
Vragen die je als fokker moet weten, i know, maar waar ik door mijn dierenarts terug enorm aan begin te twijfelen ..
Het gaat over dwergteckeltjes :)
Je kan natuurlijk ook de fokker van je hondje vragen wat die altijd doen?
Ik ben zelf de fokker, het gaat over de pups van mijn nest :)
Normaal vertrouw ik wel op het advies van mijn dierenarts, maar voor deze even niet..
Pups krijgen de eerste enting vanaf zes weken, nooit eerder. Ik ontworm de pups altijd op drie, vijf en zeven weken.
Ontwormen en enten op 1 dag kan bij volwassen honden wel. Bij puppy,s liefst niet, de 1e entjng kan tussen de 6 en 7 weken dus ik zou dan 7 weken aanhouden. ontvlooien raad ik wel aan want dan zijn ze sws nog een maand beschermd. (Van vlooien krijgen ze meest ook wormen zijn tussengastheer en geven de eirjes af door het bloed) dus als ze wormen hebben raad ik ontvlooien altijd aan! Overigens ontworming en ontvlooiing niet op 1 dag tegelijk geven! Geldt ook voor volwassen honden.
Ik ontwormd de moeder(welliswaar poezen) voor de dracht. Zo is de kans op wormen kleiner.
Na 3 weken ontwormen, dan weer na 3 weken.
Hier geen wormen kunnen ontdekken.
Enten en ontwormen nooit tegelijk. Pups worden met 6 weken geënt.
Zou dan met 5 en 7 weken ontwormen.
Niet ontvlooien als je geen vlooien ziet. Goed de ouders en pups nakijken.
Ik ontvloo alleen als er echt vlooien zijn.
@ suzanne, waarom pas ontvlooien als ze al vlooien hebben? Voorkomen is beter dan verhelpen toch? Ik zeg niet elke maand herhalen maar wel aantal keer per jaar en als ze al vlooien hebben is de kans op wormen ook weer groter aanwezig? Plus je kan de besmetting weer overgeven
Ik heb al sinds mijn 23e een pers. (Inmiddels overleden toen ze 17 was) Ik had haar met vlooien gekocht, sinds, daarna nooit meer vlooien.
Vorig jaar zomer, (inmiddels 2 perzen en een hond) één keer vlooien gehad. Iemand paste op onze poezen tijdens onze vakantie, had hun eigen kat een keer mee genomen naar ons huis, met vlooien.
De 2e keer in 27 jaar vlooien. De dieren en huis behandelt, sindsdien geen vlooien meer.
Ik ga geen gif gebruiken als het niet nodig is.
Gewoon goed controleren en pas behandelen als je een vlo ziet.
Dan heb je geluk gehad dat het goed is gegaan, als het zo goed voor je werkt zou ik het ook zo blijven doen. Katten zijn vaak minder snel besmet aangezien die meest het huis niet uitkomen. Maar ik zie het helaas wel veel op me werk voorbij komen dat ze (meestal honden) als ze vlooien hebben ook vaak wormen hebben. En al veel mensen gehad die een vlooienplaag hebben omdat ze vlooien hadden wel behandeld maar als je laminaat in huis hebt ze daar kunnen overwinteren en blijven komen dan moet je je hele huis door de gemeente laten reinigen. Daarom heb ik zelf dat ik liever wil voorkomen. Mijn hond is sws al gevoelig voor een hotspot en met jeuk heb ik kans dat ze dat weer heeft, dus ik blijf met mijn mening beter voorkomen! Maar ik zeg niet dat je het anders moet doen als dit zo werkt voor je zou ik het zo laten want natuurlijk hoe minder gif hoe beter, maar er zitten natuurlijk risico's aan.
Die man is overleden, dus daar heb ik helaas zelf weinig aan & zijn vrouw wil ik niet lastig vallen.. vandaar dat ik het dus hier vroeg..
Tja, als je niet goed behandelt, heb je een probleem.
Gelijk aan de slag als je een vlo ziet. En gewoon goed te werk gaan.
De gemeete hoef je niet eens te laten komen, vlooien hebben bloed nodig om te overleven.
Bij een vlooien plaag (dan heeft je dier al een poos vlooien) Je huis elke 4 tot 6 weken in sprayen en je dier behandelen. Je dier lang genoeg blijven behandelen. Zeker een half jaar.
Na die periode, dagelijks controleren!
Dat laatste doen mensen niet, ja zo kan het dus komen dat je een plaag krijgt.
De pups hebben de spoelwormen via hun moeder gekregen, dus heb je moederhond wel goed ontwormd voor de dekking?
Pups mogen pas gevaccineerd worden als ze 6 weken oud zijn, eerder heeft geen zin.
De pups kun je het beste een week daarvoor of daarna ontwormen. In jouw geval zou ik dan op 5 weken leeftijd ontwormen en neem meteen ontworming voor moederhond mee!
Met ontvlooien zou ik zo lang mogelijk wachten en dit overlaten aan de nieuwe eigenaar.
moederhond werd altijd netjes om de 3 maanden ontwormt. ook daarin had de dierenarts dus gemist, want ik moest zeker 1 maand voor de dekking geen ontworming meer geven. dus moederhond was al meer dan 3 maanden geleden dat ze ontwormt was.
nu, pupjes zijn van de spoelwormen vanaf gelukkig.. en doen het super goed (komen gemiddels 50 - 80g per dag bij in gewicht)
dus op 6 weken vaccineren, en niet zoals op 5 weken zoals de DA zei .. oke, ook dat staat opgeschreven nu ..
de ontvlooiing zal dan voor de nieuwe eigenaars zijn :)
Titeren is ook een optie......
Niet met pups.
@willemijn; niet met pups van 4 weken + ik ben niet voor titeren, das een persoonlijke keuze en ga daar ook verder niet op ingaan :)
Moederhond eerste dag van de loopsheid ontwormen en daarna de pups met 3, 5 en 7 weken. Eerste ontworming Vitaminthe, daarna Drontal pup en als laatste Milbemax. Verschillende middelen om resistentie te voorkomen. Advies aan de pupkopers was om met 11 weken nog eens te ontwormen. Dan zit je tussen de 2 vaccinaties in.
Preventief ontvlooien doe ik niet aan. Wij hebben al 25 jaar huisdieren en nog nooit een vlo gehad. Ik vind het een onnodige aanslag op pupjes om ze te gaan ontvlooien.
Inenten met 6, 9 en 12 weken en daarna als advies om te titreren wanneer de pups één jaar oud zijn. Voorkomt ook weer onnodige troep. ;)
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?