mijn pup is pas 6 maanden geworden.
vanmorgen rende er een reutje van ook 5/6 maanden zowat binnen mijn huis om op maya te springen, het is wel haar maatje maar goed... dit was wel heel doelgericht. Kon hem nog net tegen houden bij de deur, was net klaar met uitlaten en de deur stond nog half open. Haar geslachtsdeel is ook een beetje opgezwollen naar mijn mening.
Ik denk dat ze loops aan het worden is? Heb verder niet echt een idee aangezien het mijn eerste pup is.
Hoe moet ik dit verder aanpakken? Ik neem aan dat ik gewoon met haar kan blijven lopen? Of houden jullie de honden binnen tijdens loopsheid?
Is het al mogelijk met 6 maanden?
Groetjes
Het is heel goed mogelijk met 6 maanden.
Neen binnen houden is niet nodig.
Wél aan de leiband houden.
Dus niet meer loslopen.
En dus goed op reutjes uit de buurt letten.
Hier zien we een loopsheid ook aankomen door een
-opgezette vulva.
- opgezette tepels
- bloedverlies
-overmatig likken.
Onze vorige hond die at ook slechter en was zelfs humeurig te noemen.
Jahoor loops worden met 6 maanden is heel goed mogelijk. Ik hou mijn hond net binnen (ze moet immers toch haar behoefte doen en beweging krijgen), maar ik vermijd wel de losloopgebieden. In plaats daarvan ga ik naar bossen of andere plekken waar eigenlijk nooit mensen met honden komen omdat ze er niet los mogen. Ik ga wel gewoon door met trainen, maar dit wel in overleg met de instructeur uiteraard.
Ho sorry, dit was ik
Overmatig likken doet ze ook...
Mijn vriendin kwam ermee, was wel even in paniek als man zijnde.
Training tijdens loopsheid?
Leuk voor de reutjes tijdens de training.
Die van mij zou ik dus niet meer mee kunnen trainen als er een loops teefje is.
Maya.
Hahaha geen paniek. Is heel normaal
Mijn vorig hondje werd pas met 9 maanden loops.
Het verschilt enorm.
Het kan ook zomaar zo zijn dat ze nu loops is en dan weer een tijdje niet.
Of na een paar maandjes alweer.
De eerste 2 keer kan nog erg onstabiel zijn.
Dikke kans dat ze loops is. Losloopgebieden vermijden.
Als Sadi loops is proberen.we tijden te zoeken waarop mniet juist iedereen met de hond loopt. Dus tijden wat aanpassen.
En we vermijden grotendeels de vaste routes langs groestroken en zo. Nu is Sadi een dame die alleen haar behoefte op gras doet (behalve als er sneeuw ligt, dan overal), dus moeten wel echt even 1 veldje of groenstrook langs. Maar verder passen we voor zover mogelijk onze routes aan.
Het blijft wel opletten gezien er altijd mensen zijn die het nodig vinden hun hond los te laten lopen in aanlijn gebied. Ook reutjes...
Ons Sadi had tussen de 1ste en 2 de loopsheid 8 maanden zitten.
En tussen de 2de en 3de loopsheid 5 maanden.
Houd wel in het oog dat ze niet schijnzwanger wordt na de loopsheid, veel teefjes hebben dit probleem. Beter op tijd ingrijpen dan.
Succes met je grote, jongedame
komt goed
denk dat ik ook een loopsheidsbroekje ga aanschaffen ivm de bank.
hoe moet ik ingrijpen bij het schijnzwanger zijn dan?
Kan nooit kwaad. Wij legden een grote handdoek op de bank en daarover een plaid, deze werd regelmatig gecontroleerd en gewassen.
Meestal dagelijks, maar soms was het twee keer per dag, hangt er van af of ze veel bloed verloren of niet. Daarna sterilisatie we wilden toch geen pups.
Als je ziet dat haar tepels wat gezwollen zijn na de loopsheid, kan je bij DA een medicijn krijgen tegen schijnzwangerschap.
Zoveel te sneller je ingrijpt zoveel te beter voor Maya. Bij frequente schijndrachten, maken ze meer kans op melkkliertumoren op latere leeftijd. Dat is ook de reden waarom we onze meiden hebben laten steriliseren. Je moet ze al vroeg genoeg afgeven, ik wil de kans dat ze vroeger sterven niet in de hand werken.
Als je haar laat steriliseren na de eerste loopsheid, heeft het nog zin om kankers te voorkomen, met elke loopsheid verminderd het voordeel van steriliseren.
Ik volg even mee.. de 'fluit' van Skye is ook wat dikker en ze is de laatste week ook vrij onrustig, geen idee of het ook loopsheid kan zijn of dat dat eraan zit te komen.. maar dan kan ik alvast mee kijken naar hoe ik het kan herkennen. Skye is ook net 6 maanden.
Ik wil even inhaken op jouw vraag;
hoe doen jullie dat met erfhonden/loslopende honden? Er zijn 2 reutjes bij een huis hier in het dorp die tot 500 meter van huis/tuin rondstruinen, en ze zijn terriërs, Misha kruising labrador. Die kant niet meer op wordt moeilijk, want dat is juist de route waar bijna geen honden op te vinden zijn. Gewoon stevig door blijven lopen?
Sadi krijgt vanaf eind 2de week van de loopsheid puur schijnzwanger (druppels) 1x schijnzwangerschap via dierenarts gedtopt middels galastop.
Hier willen we zo gauw het kan sadi via laposcopische sterelisatie onder gasnarcose doen. Omdat ze na elke loopsheid schijnzwanger is en zowel daarvan erg last van heeft als ook van de loopsheid zelf en de voorfase. Door dat Sadi verhoogt risico loopt onder Narcose hebben we die keus lang uitgestelt. Maar voor Sadi zou het betet zijn als we het zo snel mogelijk kunnen doen maar ze zit nu te kort op de loopsheid.
Tsja daarom zeg ik in overleg met de instructeur over of het in de groep past. Bij mij hebben alle instructeurs tot nu toe gezegd dat het geen probleem is en dat de reuen er mee om moeten leren gaan. Uiteraard ga ik even achter een hek staan als er een oefening los moet worden geoefend en de eigenaren van de reutjes worden er goed bij begeleid. Maar anders zou je toch echt een week of 6 niet kunnen trainen aangezien na de loopsheid niet ineens direct de lekkere geur is verdwenen. Anderhalve week na de eerste loopsheid van Aiko hebben we SHH examen gedaan en geen enkele reu is gezakt of gaf blijk van afgeleid te zijn.
als ze ook van eigen terrein af gaan en in gebied rondstruinen waar aanlijnplicht is en je moet daar toch langs. Zou ik eerst erns met de eigenaren gaan praten en haalt dat niks uit dan zou ik een klacht indienen.
Een erfhond behoort op zijn eigen etrf te blijven en kan die datniet moet de baas het erf omheinen
hier zijn de loopse dames op cursus op de hondenschool niet welkom tijdens de loopsheid. Ik wert ook niet beter als dat.
Wij gingen naar een privéschool, daar deden de loopse teefjes wel mee. Goede oefening voor de baasjes om hun reutjes onder controle te houden.
Oke.
Nou maar goed dan dat ik niet naar een hs ga met mijn hond.
Er maar mee om moeten leren gaan .....probeer dat meneer maar wijs te maken.
Haha ja kijk als het echt een drama was en de helft van de groep niet meer normaal kom trainen terwijl ze dat normaal wel konden deed ik natuurlijk niet mee, maar ik heb het gewoon gevraagd en in overleg besloten dat het een goede oefening was. En ik hou ook wel voldoende afstand natuurlijk, ik ga geen oefening volgen doen waarbij we een meter of minder van elkaar af lopen
Misschien moet meneer zijn "..." niet achternalopen
Okee het is zeker dat ze loops is. Kwam thuis en zag een paar kleine druppels op de grond.
Draaide haar om en ook daar een rode streep....
Wel even wennen hoor!!!!!!!!
Hahahah kleine meisjes worden groot ;-)
Ik woon in Ierland, denk niet dat ze in dit gehucht aanlijnplicht hebben. Misschien wel in het 'centrum' van het dorpje, maar dat huis ligt er meer buiten. Het erf is ook al omheind, maar ze kunnen er onderdoor kruipen. Ik kan proberen een briefje achter te laten, maar ze hebben zelfs reflecterende halsbanden om omdat ze ook 's avonds de hort op gaan, dus betwijfel of ze het wel willen. Ze poepen namelijk ook heerlijk op de stoep richting de basisschool die langs hun huis loopt, en anders poepen ze in hun eigen tuin
Anders wordt het maar gewoon een paraplu meenemen dan om ze weg te jagen...
Nu weet ik niet meer wie dat een keer in een ander topic geschreven had volgens mij Willemijn & bamse of dobry maakt ook niet uit. Maar eentje smeerde lavendelolie op de flanken zodat de geur niet zo sterk was.. Daardoor ook geen last van reutjes...
Altijd t proberen waard toch..
Ja dat is denk ik wel Willemijn geweest al zijn neer meer die het gebruiken.
(ik kan zelf niet tegen de lavendel geur (krijg er koppijn van) en weet niet hoe lang het blijft hangen (heb die geur liever niet binnen dus heb t nooit gedurfd)
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?