Ik heb sinds een week een keeshond van 7 maanden. Voordien was hij bij een bejaard koppel en heeft zo goed als niks geleerd. We gaan er nu ook 2 x per week mee naar de hondenschool. Overdag is hij heel braaf, maar vanaf dat hij alleen is blaft en piept hij constant. 's nachts willen we hem ook leren om alleen te slapen, maar hij blaft en piept heel de nacht door in zijn bench. Heeft er iemand tips om hem te leren wennen dat alleen zijn niet erg is. Momenteel wonen mijn vriend en ik nog bij zijn ouders dus is hij overdag nooit alleen, maar binnenkort gaan wij alleen wonen en zal hij 6 uren alleen zitten.
Fijn dat hij nog niet alleen hoeft te zijn, dan kun je het langzaam aan opbouwen, het is voor elke hond anders, en kan per hond en situatie verschillen of en hoe lang hij alleen kan zijn. Kleine stapjes en ondertussen de hond veel vertrouwen geven, ondersteunen in zijn nieuwe situatie.
http://www.moniquebladder.nl/verlatingsangst/
Hij kan de nachten alleen blijkbaar nog niet aan. Je zou de hond tijdelijk bij je in de slaapkamer kunnen nemen zodat je hem gerust kan stellen s nachts. Als hij dan eenmaal doorslaapt kan je de bench steeds een stukje verder weg zetten.
7 maanden is nog erg jong, misschien heb je ook iets aan deze link
http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien
Het alleen leren zijn dat gaat heel veel tijd in zitten en moet je langzaam aan opbouwen.
De hond heeft het nooit geleerd en zit ook nog in een vreemd huis.
Begin met oefenen door hem als een pup de behandelen dus ga eerst alleen even de kamer uit terwijl hij iets lekkers heeft. En dan heb ik het over een paar secondes ipv minuten. Als hij dit doet zonder op te springen om te kijken waar jullie zijn en zonder te piepen dan ga je een stapje verder en blijf je steeds langer uit de kamer. Als dit een paar minuten goed gaat dan kan je eens de voordeur open doen en meteen weer dicht en dan kom je de kamer weer is. Als dat goed gaat dan ga je echt naar buiten en wacht je een paar secondes en kom je weer binnen. Een zo bouw je het langzaam op. Hou het afwisselend en ga niet alleen steeds langer weg,maar doe ook eens weer een paar secondes.
Let erop dat je hond ontspannen is en iets te doen heeft en maak er ook geen feest van als je terug komt maar doe gewoon je ding als of het de normaalste zaak van de wereld is.
In de nacht zit hij in de bench,is dit hem wel goed aangeleerd? Plaats in desnoods in eerste instantie de bench in de slaapkamer en als dit wel goed gaat dan kan je de bench langzaam aan verplaatsen door hem bijvoorbeeld na een paar goede nachten eens bij de slaapkamer deur te zetten in de slaapkamer en daarna daarbuiten met de slaapkamer deur open en later kan de bench naar beneden. Maak de stappen niet te groot.
Maar misschien helpt het ook wel om de hond in de nacht los te laten in de woonkamer.
Als hij alleen moet zijn overdag zit hij dan ook in de bench? Misschien gaat het ook wel veel beter als hij los mag. Sommige honden (veel honden) houden niet van een dichte bench. Zeker als ze dit niet gewend zijn!
Over een tijdje gaan jullie samenwonen en dan moet hij 6 uur alleen zijn! Ik weet niet wat binnenkort is,maar het kan zijn dat je hond dan nog helemaal niet zo ver is. Dus zoek naar een oplossing tot hij dit wel kan. Ga op zoek naar een opvang of breng de hond bij bekenden onder. Het is heel belangrijk om het alleen leren zijn niet te overhaasten, als je het hem niet goed aanleert dan heb je kans dat hij verlatingsangst krijgt en dat is heel lastig om er weer uit te krijgen, als hij niet al verlatingsangst heeft!
Ik heb de eerste maanden dat ik Moh had haar elke werkdag naar de opvang gebracht zodat ik niets zou overhaasten en ik haar rustig kom leren dat alleen zijn niet eng is. Het kost wat, maar dan heb je ook wat.
Nu kan Moh prima een werkdag thuis blijven maar dan wel met een uitlaatservice erbij want ik vind mijn werkdagen te lang om haar alleen te laten.
6 uur alleen is mogelijk net te doen voor een hond,mits het goed is aangeleerd en de hond er ook geen problemen mee heeft en daarnaast genoeg uitgelaten wordt (lees ongeveer 2 uur per dag). Maar persoonlijk zou ik 5 dagen in de week 6 uur alleen te veel vinden en ook met deze tijden zou ik persoonlijk kiezen voor een opvang of uitlaatservice.
Honden zijn roedeldieren en houden er niet van om hele nachten en dagen alleen door te brengen.
kan de hond niet bij de ouders van je vriend overdag als jullie werken?? 6 uur alleen is wel heel lang... en vooral als hij dan ook nog in de bench zou moeten..
Doe de bench de deur uit en laat hem eerst wennen aan jullie.
Als jullie vertrouwd zijn en hij gewend is, dan kan je beginnen met alleen zijn op te bouwen.
Een week is nog maar heel kort. Een Kees is heel erg baasgericht. Hij mist zijn baasjes nu, en dat kan nog wel even duren.
Laat hem zo min mogelijk alleen en werk aan een band.
Bedankt iedereen voor de reacties en tips. Vrijdagavond heeft hij bij ons geslapen in zijn bench. Hij is heel de nacht flink geweest, dit komt ook door de verdoving omdat hij vrijdag gecastreerd is. Zaterdag hebben we de bench in de living gezet en een hele dag ermee bezig geweest en zijn eten in de bench gezet en hem beloond als hij flink bleef zitten. We hebben ook de tip toegepast om de kamer uit te gaan en terug te komen en steeds langer weg te blijven. Hij is zelfs vanuit zichzelf in de bench gaan liggen voor 2 uren. 's avonds naar de cinema geweest en toen we terug kwamen nog eens uitgelaten en hij heeft heel de nacht doorgeslapen in zijn bench in de living zonder te piepen en blaffen. Als we alleen gaan wonen hebben we geluk dat de ouders van mijn vriend dicht bij ons wonen en regelmatig kunnen gaan kijken naar de hond en misschien mag hij wel mee met hen de periode dat we zijn gaan werken zodat hij geen 6 uren alleen moet zitten. Ik ben eens benieuwd als hij nog altijd zo flink zal zijn over een week wanneer hij volledig hersteld is van de operatie geweest.
Ach jeetje, was het nodig hem direct al te castreren? Arm hondje.
Ik ga mee met hierboven , alles komt ook ineens op hem af nu, en zeven maand is nog een puber .
Nieuwe baasjes, operatie, alleen in t donker, bench in.......
Goed dat je schoonouders kunnen gaan kijken als jullie samenwonen, maar " kijken " daar heeft de hond niks aan, buiten wandelen zouden ze beter doen. Kun je dat niet gedaan krijgen ?
Natuurlijk is het jullie hondje kunnen ze zeggen maar wisten jullie dan niet van tevoren dat het beestje zo lang alleen zou moeten zitten en dat er een opkossing voor moest komen ?
Zes uren achtereen in de bench is niet de oplossing, vind ik echt niet diervriendelijk.
Stel jezelf even in zjn plaats .
Laat hem liever vrij bewegen , in de keuken of een kamer , met een lekker been ofzo.
Zes uren los kunnend en doorbroken met een wandeling moet kunnen. Zo zitten er veel honden thuis waarvan de baasjes werken.
succes alvast.
Te laat, maar het is wel erg jong om te castreren. Ze hebben de hormonen nog nodig voor o.a.botopbouw en groei.
Een onzekere reu, kan nog onzekerder worden door het vervallen van testosteron, het macho hormoon.
Is er een rede dat je een bench gebruikt?
Het feit , dat een bench aangeleerd moet worden, zegt toch wel, dat het geen eigen keus is van een hond.
Een hond maakt onderdeel van je gezin uit, die wilt er gewoon bijhoren en zelf keuzes kunnen maken, net als wij. Zelf een ligplek uitkiezen.
Als het warm is, zoeken ze een koele plek op. Is het koud, liggen ze liever van de vloer.
De vrijheid even rond te lopen, te spelen, de benen te strekken.
Ik moet er niet aan denken uren in een klein hokje te zitten, krijg er kriebels van.
Ik hoop wel dat als je hond hele werkdagen alleen thuis moet zitten dat hij dan niet in een bench opgesloten wordt! Dat echt te lang na ook nog een nacht vast te liggen in een bench!
Bedankt voor de reacties. Ondertussen gaat al heel goed met ons hondje. Hij doet het super op de hondenschool. Overdag als we gaan werken zijn zit hij ik de garage met zijn speelgoed en kan hij naar buiten als hij wil en tussendoor gaat er iemand met hem gaan wandelen en 's nachts slaapt hij bij ons op een dekentje aan ons voeteinde van het bed. We hebben het geprobeerd om hem 's nachts naast ons in zijn bench te laten slapen maar dat ging totaal niet. En met zijn mand naast bed gaat ook niet want hij springt constant in het bed en alleen beneden laten lukt ook niet want als hij weet dat we thuis zijn wil hij bij ons zijn. Dus laten we hem nu op een dekentje aan ons voeteinde slapen en hij blijft daar heel de nacht mooi liggen. Alleen als hij ziet dat we wakker zijn komt hij tussen ons liggen voor te knuffelen. Het is echt zalig om een keeshond te hebben zo aanhankelijk dat ze zijn. Het enige waar we nu nog moeite mee hebben is dat hij altijd onze hand in zijn mond wil steken. Hij bijt totaal niet door maar constant wil hij dit doen en als we nee of foei zeggen stopt hij wel ma na 2 minuten doet hij dit dan weer. Als we hem dan een time out geven van 2 minuten in de bench want juist voor dit gebruiken we nog de bench dan is hij wel een halfuur braaf maar nadien begint hij weer. Wat zouden wij kunnen doen om hem dit af te leren want als er bezoek komt zijn de mensen bang omdat hij dit bij hun ook doet. Sommige zeggen dat dit eigen is aan een keeshond klopt dit?
Sommige honden pakken als begroeting je hand vast. Hij doet het zachtjes, ik zou het lekker zo laten, hij toont zo zijn genegenheid.
Fijn dat de rest zo goed gaat! Heerlijk in de ochtend zo een knuffel!
ps ipv nee zeggen, liever laten zien wat je wel wilt. Als hij je hand pakt, goed zo en laat maar los. Als hij los laat: goed zo.
Die van mij doen t niet, ik zou t bij visite ook niet toestaan. Jammer dat je de bench als strafplek gebruikt. Beter direct al met een botje in de bench of in zijn mand, zodat hij wat rustiger wordt als er visite is.
Mooi dat jullie gezocht hebben naar andere oplossing dan de bench.
je kan die misschien later nog gebruiken als jullie samen wonen , als nestje met zacht kussen erin en deurtje open ?
Heerlijk ...lekker bij zijn baasjes aan hun voeten. Wat zal het hondje nu veel gelukkiger zijn s nachts.
Nu nog werken aan het wennen aan alleenzijn, eens volwassen dan is inderdaad zes uren nog net haalbaar.
ik hoop dat de uren dat je ná je werk nog boodschappen gaat doen , in die zes uren is inbegrepen. Want veel baasjes denken er niet aan dat hun sociaal leven en boodschappen ook nog eens tijd inneemt en dan zit het diertje weer alleen .
Het zijn mooie aanhankele honden met prachtige vacht.
Veel plezier alvast en het zal wel lukken.
ps: hoe is het met zijn zindelijkheid, hadden die vorige mensen daaraan gewerkt ?
Begrijp ik niet.
Waarom mag een hond die deel uitmaakt van je gezin ook niet anderen begroeten even ? De meest sociale honden zijn cafehonden, die veel volk zien en meestal genegeerd worden of even over hun kop geaaid.
Jouw keeshondje hoeft toch niet afgezonderd zolang hij de bezoekers niet aanvalt , hierbij denk ik dan alleen aan een grote sterke hond.
Zachtjes hand grijpen is , vragen om te spelen.
Hij is nog zo jong......babies zet je ook niet in de hoek.
Kan je ook ánders proberen om te buigen dan op voorhand al in bench te steken. Met je stem, alijd zelfde woord gebruiken. Of naar mand sturen met iets lekkers. En niet opgeven
Vraag ook aan je bezoek of ze hem gewoon negeren als ze binnenkomen of hun rug ernaartoe draaien.
Eens iedereen zit dan stuur je hem telkens terug naar zijn eigen plaatske. Geduld is een schone zaak , zeker met een pup.
succes alvast , je bent al wel op goeie weg .
Hij doet het bij de eigenaren de hand pakken. Genegenheid, ik vind je lief.
Waarom zou een hond bezoek niet aardig mogen begroeten? Voorzichtig de hand pakken?
Bench mag geen straf plek zijn, maar wel naar de mand sturen? Wat is het verschil daarin?
Fijn dat het een stuk beter gaat nu!
Sommige honden doen dat nu eenmaal graag even de hand in de bek nemen. Ik zou er dolblij mee zijn eerlijk gezegd. Er is communicatie en dat is geweldig.
Als je het perse niet wil, reageer dan liever rustig, geen nee of foei als ze laat merken dat ze je graag mag, maar even een aardig woordje en een kriebeltje onder de kin desnoods een klein spelletje en goed is het.
Ik schreef, beter van te voren met iets lekkers naar bench of mand, dan op t moment voor straf wegsturen in de bench.
Dat is een wezenlijk verschil.
Wat een goede oplossingen hebben jullie gevonden voor jullie hondje. In de garage als jullie werken met uitloop naar de tuin is helemaal top! En natuurlijk veel fijner dan in de bench voor de hond. En ook nog lekker een wandelingen tussendoor . Top geregeld!
Bij het „voor straf" naar de bench sturen, zal een hond de bench opzich niet als straf plek gaan ervaren.
Bij een time out, of als een pup druk is de bench in, zal een hond geen associatie leggen met bench is straf.
Mits de hond de bench als prettige plek ervaart!
Een kind wat vervelend is, wordt ook soms naar de kamer gestuurd, even uit de situatie halen. De kamer wordt zo niet als straf plek gezien.
Kan dus prima voor straf even de bench in.
Hier de gang, als Luca soms de katten blijft stalken, hup de gang in voor straf. Ook als ik merk dat ze zelf geen rust neemt. (Gebeurd zelden) hup, de gang op.
Als de deur naar de gang open is, zoekt ze zelf de gang op om lekker te slapen. Ze ziet de gang niet als straf plek, ondanks dat ze er soms voor straf heen moet.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?