Triest voor het hondje, maar ik zou hem gelijk naar de stichting terug brengen
Je huis goed soppen, alle kleedjes wassen en hooen dat je dieren geen klachten krijgen.
Denk aan je eigen dieren.
Maar mocht er wat met de hond zijn en je moet naar een dierenarts ergens, dan is het toch handig dat zij een paspoort zien?
Vind het toch een beetje overkomen als een rare stichting.
Eens,
bedankt voor uw info, nu weet ik weer een stuk meer, al de dekentjes van hun zijn, ben ik nu warm aan het wassen, ik haf ook begrepen dat het goed is je hond in bad te doen wegens eitjes wat zich aan de vacht kunnen hechten klopt dat? ik zal ook de haren bij hun billen korter knippen en goed wassen. dank jullie voor alle tips. en inderdaad van de stichting vind ik dit ook echt niet netjes. ik wil ook geen anderen dieren besmetten.
ja dat vind ik ook raar, dat wij geen paspoorten krijgen van de opvanghondjes. naar de dierenarts gaat allemaal in bespreking met hun. ik zat er ook aan te denken om het hondje terug te brengen. maar vraag mij af of dat wel nut heeft omdat ze al 3 weken bij ons is. dan zijn onze dieren toch al besmet.
Wat een vreemde stichting.
Wij hebben van elke opvanger het paspoort, en de resultaten van alles waarop ze getest werden.
Is het paspoort bij iemand van de organisatie in Nederland??
Door geen paspoort te hebben, worden er door de organisatie risico's bij jou neergelegd. Hond moet volgens NL wetgeving op naam houder worden gezet. Bovendien moet je kunnen aantonen dat de hond is ingeënt: parvo, de hondenziekte en besmettelijke leverziekte en rabiës (de laatste 21 dagen voor importdatum).
citaat
Onder een houder van een dier valt ook een tijdelijk opvangadres. Bijvoorbeeld een adoptiegezin of een gastgezin. Ongeacht de periode dat een hond bij de houder is moet de hond altijd op de naam van de huidige houder worden geregistreerd.
Zonder dierenpaspoort mag de hond de grens niet over. Een dierenpaspoort aanvragen kan bij een dierenarts. Dit moet een goedgekeurd Europees dierenpaspoort zijn.
Verplicht zijn entingen voor parvo, de hondenziekte en besmettelijke leverziekte. Vooral bij het houden van de dieren in huiselijke kring. Bij invoer in Nederland moet een hond ouder dan 3 maanden altijd een geldige rabiësvaccinatie hebben.
einde citaat
Bron:
ik heb ook een hond met giardia gehad en mijn eigen honden die geen last hebben niet behandeld.
volgens heeft dat ook allemaal weinig zin aangezien net als een wormenkuur ook de panacure niet preventief ingezet kan worden.
en er schijnen heel wat honden giardia te hebben maar er geen last van hebben, dus ook die worden niet behandeld.
eindelijk een stichting dus die weet hoe de vork in de steel zit, dat mist zelfs bij een hoop dierenartsen nog.
je zou naar utrecht kunnen bellen en daar vragen naar de uitslagen van de nieuwste onderzoeken, dan zal je zien dat de stichting gelijk heeft.
Niet elke buitenlandse honden adoptie organisatie is een stichting.
Deze organisatie/stichting heeft überhaupt geen gelijk om een hond met giardia over te laten vliegen en te importeren. Als deze organisatie zich aan de wet- en regelgeving had gehouden dan zou er helemaal geen keuze gemaakt hoeven te worden om andere huisdieren wel of niet te behandelen.
Er is geen enkele reden om lichtzinnig met een Giardia besmetting om te gaan.
Publicatie 2013 van o.a. Dr. ing. Paul Overgaauw, Specialist Veterinaire Microbiologie KNMvD, Dipl. ACVM, SMBWO erkend parasitoloog, v.h. lector diergezondheid.
(Bosje JT, Nijsse ER, Overgaauw PAM. Waarom Giardia zo moeilijk te bestrijden is. Tijdschr Diergeneesk 2013; 138: 38-9)
citaat
Dieren kunnen asymptomatische dragers van Giardia zijn (4) en de omgeving langdurig besmetten. Sommige genotypen van de parasiet worden als zoönotisch beschouwd (5).
Giardia is een van de meest voorkomende darmparasieten. Hoewel een infectie bij veel dieren asymptomatisch verloopt, kan de parasiet ook hardnekkig recidiverende maagdarmklachten geven, wat menig eigenaar tot wanhoop drijft.
einde citaat
Bron: http://www.mcvoordieren.nl/userfiles/1/file/publicaties/Giardia-bij-hond-en-kat.pdf
sjonge jonge wat een paniek zaaierij. Ik vang al ruim 9 jaar buitenlandse honden op. Spanje en Roemenië. Elke hond is drager van giardia maar als de weerstand laag is en de stress bv hoog dan kan de giardia opspelen. Ik heb een chronische giardia hond zelf lopen. Heeft nog nooit een andere hond besmet. krijg met grote regelmaat giardiapups binnen die niet getest zijn domweg omdat ze toen nog geen verschijnselen hadden. pas na een vaak lange reis komt het te voorschijn. Kan helemaal niemand iets aan doen. behandelen met Panacure is prima maar aub niet bij honden die niets mankeren want je kunt dan juist schade aan de darmen toebrengen van die honden die dan minder weerstand krijgen en dus evt ook giardia
Wat een onzin.
Het kan zijn dat je het paspoort niet krijgt omdat je de hond dan zou kunnen "stelen". Een hond adopteren zonder de kosten te betalen. De stichting waar wij nu voor opvangen krijgen wij wel het paspoort. Hiervoor kregen we het niet om deze reden. Ze hadden het namelijk al wel eens meegemaakt.
Heb je een link naar de onderzoeken anno 2015 om de vet gemaakte tekst te onderbouwen?
Gezien de problemen met Giardia worldwide, kan ik mij niet voorstellen, dat onderzoeken van 2 jaar later dan het artikel in het Tijdschrift voor Diergeneeskunde van augustus 2013, een - zoals jij noemt -"mildere" wetenschappelijke visie geven.
Dus jij beweert ook dat elke hond drager is van giardia?
En dat panacure schade toebrengt aan de darmen?
http://diergeneesmiddelen.info/index.php/14-bijsluiters/ontwormingsmiddelen/91-panacur-petpaste
Ik gebruik het zelf voor mijn kittens als 1e ontworming.
Zou dit betekenen dat ik vind dat chemie gezond is? Wat een merkwaardige redenering!
Een hond zonder verschijnselen kan wel degelijk de giardia maag-darm parasiet bij zich dragen. Deze zal dan toeslaan in een periode dat de hond om wat voor reden ook, minder weerstand heeft.
citaat
Vaak verlopen Giardia infecties, bij gezonde dieren, zonder symptomen maar scheiden ze wel periodiek de besmettelijke cysten uit. Echter bij honden met minder weerstand komt het wel tot ziekte verschijnselen.
einde citaat
Bron: http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/hond/giardia.html
Tekst zwarte markering: de hond zonder verschijnselen maar met de parasiet, kan honden met minder weerstand besmetten.
Dit is ook de reden dat Giardia veel voorkomt en zeer moeilijk te bestrijden is.
Er is idd verschil tussen Giardia hebben en Giardiasis hebben.
Ik begrijp dat je vind dat elke hond drager is van giardia.
prefentief behandelen heeft zeker geen nut, echter is giardia besmettelijk. Een besmette hond in huis kan elk moment een ander besmetten en als die andere hond behandelt wordt, krijgt de giardia geen kans.
Hoe weet je dat je honden giardia vrij zijn, elke hond is toch drager, vind jij?
Giardia en wormen kunnen darmen beschadigen, zelfs ernstig.
Jij zegt dat panacure de darmen kunnen beschadigen., heb je daar een bewijs van? Of denk je alleen dat het zo is.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?