Beste Is hier iemand die ervaring heeft met een goede gedragstherapeut. Wij hebben namelijk een hondje met een nogal snel opgewonden karakter en heb al een gedragstherapeut gehad die hier geen oplossing meer opvond en sertraline voorschreef. Ik ben nu echter geen fan van medicatie bij de hond want ook zonder medicatie is hij uitgegroeid tot een hondje die tot rust kan komen. Behalve als we bezoek hebben. Nu mailde ik hierover met een andere therapeut en die sprak ook direct over medicatie. Kent iemand hier een goede therapeut die het misschien zonder medicatie ook probeert? Mijn dierenarts en ik zijn geen fan van die werkwijze. Mvg
Waar woon je is misschien wat makkelijker aangeven dan voor een goede gt.
Lijstje van de betere hondenscholen en GT's:
http://www.hondenlezingen.nl/341055437
Dit zijn ook hele goede GT's,staan alleen niet op het vorige lijstje:
http://www.esthershondenschool.nl/
https://www.facebook.com/Duplo-Hondengedragscentrum-303562773022824/
Oei ik ben van West-Vlaanderen.
België
Nelis Verhoeven. Die zit in Limburg. Misschien is dat te doen?
http://www.toscanzahoeve.be/
Een aanrader.
Ze is wel druk.
Dat is waarschijnlijk omdat jullie hond last heeft van stress.
https://www.facebook.com/A-Dogs-World-386024818261706/
Stuur gerust een pb
Waarom een aanrader?
Eliane - ik kan niet echt antwoorden maar ik weet wel dit
een GT in belgië is helaas heel wat moeiljker te vinden als in NL
de link hierboven is een van de meest bekende in Belgie
Eliane jij bent ook GT ? - of GT in spe? ik had al zo'n vermoeden...
ze schreef verschillende boeken en publicaties en opleidingen
verder kan ik mij er niet over uitspreken
Ooh ik weet het wel. Maar er is wel degelijk een verschil tussen goed zijn en honden kunnen helpen of bekend zijn. Het één is geen garantie voor het andere.
Maar wil en kan me daar verder niet echt over uit laten.
Persoonlijk heb ik vrij veel moeite met het woord GT.
Het is al te veel misbruikt. Het laat bij x aantal mensen een wrange smaak na van helpt niet en is duur / heel duur.
Terwijl het heel belangrijk is dat de hond (en uiteraard ook de eigenaar) geholpen wordt.
Dus nee ik ben geen GT. Maar ik specialiseer me wel in gedrag, ipv een never ending story a never ending study
ooh ik weet het wel -> had al ondertussen reeds zo'n vermoeden want je bent ook van Belgiê precies, en je hebt wel een hondenschool dan?
"Persoonlijk heb ik vrij veel moeite met het woord GT. Het is al te veel misbruikt. Het laat bij x aantal mensen een wrange smaak na van helpt niet en is duur / heel duur."
-> ik ben eigenlijk een leek, maar mijn ervaring hiermee kan ik het bovenstaande enkel bevestigen (heb het niet over link hierboven- die ken ik niet).
Ik moet wel zeggen dat ik de indruk had dat van zodra het om aantoonbaar gedrag gaat en waarmee je dan ook via training aan de slag kan gaan het vaak wel kan helpen (maar zoals ik al zei ik ben eigenlijk een leek op dit gebied en kan me best voorstellen dat ook dit vaak op een illusie uitdraait)
"Persoonlijk heb ik vrij veel moeite met het woord GT. Terwijl het heel belangrijk is dat de hond (en uiteraard ook de eigenaar) geholpen wordt."
-> mijn bedenking hierbij, ja maar... voor mensen (en dus ook honden) in problemen is waarschijnlijk een GT het enige wat we kennen of weten waar we terecht kunnen , hoe moet dit dan? , wat is het alternatief?
Geert De Bolster in België? Heeft ook een boek geschreven en staat positief tegenover het gebruik van Bachbloesems.
Yep, ben inderdaad van Belgische makelij
Ik heb een honden"gedragsschool". Is absoluut niet te vergelijken met een traditionele hondenschool.
Die laatste vind ik persoonlijk niet geschikt en wel om de volgende redenen.
Vanwege de ontbrekende kennis bij instructeurs
De infrastructuur
Het soort lessen
In combinatie met het aantal honden.
Ik werk op en met het natuurlijk gedrag van de hond en maak gebruik van hun eigen leermethodes en hun enorme intelligentie.
Het probleem is dat wij als mens (in het algemeen) een verkeerd beeld hebben van wat een hond is. En hoe een hond in elkaar steekt. We hebben al zo lang honden er wordt gewoon niet over of bij nagedacht.
Maar 50 of 70 jaar geleden een hond hebben en er nu één hebben is een enorm groot verschil. Onze maatschappij is op 100 jaar tijd ENORM geëvolueerd. We leven veel dichter op elkaar en hebben ook heel wat aan voertuigen, machines, apparaten, enz.... Door onze manier van leven zijn er eisen ontstaan aan de hond. En er wordt gewoon door de mens niet bij nagedacht.
Heel veel ellende dat de mensen in hun leven hebben is grotendeels te wijten aan onwetendheid en gebrek aan kennis (wat absoluut niet wil zeggen dat ik het heb over dom zijn. Dit heeft er niets mee te maken). Voorbeeld: ik hoor mensen zichzelf ervaren noemen wat honden houden betreft. Ik heb al dertig (of langer) jaar honden dus ik heb wel wat ervaring.
Als ik dan antwoord met de volgende stelling: Aah ik heb al dertig jaar auto's, maakt mij dit dan een automechanica expert?
Nee inderdaad. Ik weet hoe ik met een wagen moet rijden, ik weet dat ik ook op tijd moet gaan tanken, ik weet dat er olie in moet en dat de banden op spanning moeten staan.
En daar stopt het dan ook. Ik kan 2 richtingen uit. Of ik ga automechanica studeren of ik ga naar een garage
Alleen bij een hond is het niet zo simpel. Omdat een hond een levend wezen is en dus ook gevoelens heeft.
En van zodra we daar gaan aan sleutelen en veranderen zonder te weten met wat we bezig zijn, kunnen we zaken beschadigen. En soms met grote, zeer grote gevolgen.
Belangrijk is over een degelijke kennis beschikken (en dat krijg je niet bijeen door 3 weekends een cursus te gaan volgen en je dan een GT te noemen) http://www.hondenpage.com/hondenforum/203529/tips-bij-het-zoeken-van-eengoede-gt.php
En dan komen we bij jouw laatste item. Er moet dringend het nodige veranderen. Liefst ook de wetgeving. Dat mensen zich echt bekwaam moeten kunnen bewijzen. Degelijk studies in het binnenland voorzien.... het enige wat ik kan voorstellen is echt uitzoeken of je met iemand degelijk te maken hebt die voldoende kennis heeft.
En er is echt wel nood aan. Als je ziet dat jaarlijks in België
60.000 honden gedropt worden in een asiel
100.000 mensen medische verzorging nodig hebben na een beet van een hond.
Ik zie het ook bij mijn cursisten. Een heel deel van die mensen zijn soms de wanhoop nabij, echt ten einde raad.
Zo is er een koppel met 2 honden. De bedoeling was om samen allerlei zaken met de honden te doen. Helaas liep het mis, hondenschool, privélessen. Met één van de 2 konden ze zo goed als niet meer buiten komen. Zeker niet samen. Dus daar stonden ze dan als koppel in het leven, ieder apart met elks een hond.
Ze zijn nu net een lang weekend weggeweest. En konden voor het eerst sinds ze de honden hebben samen gaan wandelen.
Als ik mijn hondjes (lees studentjes, maak er maar super studentjes van ) zie evolueren, rustig worden, minder angst, minder stress. Tja daar doe ik het voor. En als ik dan mijn cursisten zie ontdooien en zich ontspannen en ze zie stralen met een zalige glimlach (mission accomplished)
Daan Krieken. Is pas bij ons geweest voor mijn pup. En je ziet dat hij honden heel goed kan lezen :-)
Het is wel een beginnende gedragstherapeut die actief is in Limburg in belgie. Dus misschien gaat dat niet. Maar het is een hele aangename jonge kerel die alle problemen probeert op te lossen en verschillende methodes ook probeert. Lukt dat niet bij de hond, dan probeert hij iets anders.
Sommige kennen Daan ook van wereldkampioenschap dogfrisbee (vorig jaar gewonnen).
“inderdaad wij denken er niet over na, ik veronderstel omdat we geleerd/ervaren hebben dat een hond opvoeden over het algemeen op een vrij evidente manier verloopt.”
“Maar 50 of 70 jaar geleden een hond hebben en er nu één hebben is een enorm groot verschil.”
-> Om u hier even bij te springen , tja de mens is nu eenmaal de grootste parasiet op aarde (even in een groter perspectief bekeken), we zijn allemaal schuldig hieraan, ik denk dat we beter de bomen nooit verlaten hadden
“Als ik dan antwoord met de volgende stelling: Aah ik heb al dertig jaar auto's, maakt mij dit dan een automechanica expert?”
->ik snap absoluut deze stelling wel , maar ik snap ook wel dat mensen deze reactie hebben – ik had deze namelijk absoluut ook. Ik bedoel we gaan er wel van de veronderstelling uit dat er heel wat verschillen kunnen liggen tussen honden, maar ik heb persoonlijk het gevoel dat het niveau verschil als je te maken hebt met “een special-care hond/ een special care situatie” (sorry waarschijnlijk voor de foutieve benaming) extreem veel hoger kan liggen dan bv een factor 1/5 voor maar iets te zeggen. En ik denk dat het dat is wat de mensen zo verwonderd doet staan of zich totaal niet aan verwachten”
(btw ik ben diegene waarbij de moederhond hormoon tabletten werden toegediend gedurende de zwangerschap – dus het zou kunnen dat mijn beeld hierdoor wat vertekend is – probeerde er in bovenstaande bewering geen rekening mee te houden)
Een heel deel van die mensen zijn soms de wanhoop nabij, echt ten einde raad.
Ik kan dit helaas alleen maar door eigen ervaring absoluut bevestigen
"En dan komen we bij jouw laatste item. Er moet dringend het nodige veranderen. Liefst ook de wetgeving. Dat mensen zich echt bekwaam moeten kunnen bewijzen. Degelijk studies in het binnenland voorzien...."
Graag, en naar mijn persoonlijke mening zouden deze GT toch ook een minimum aan wetenschappelijke kennis moeten bezitten en zou dit ook wel in de opleiding voorzien moeten zijn.
dit hierboven was ik dus
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?