hallo iedereen!
Ik zocht op google wat informatie over het piepen van honden, wat zijn de voornaamste redenen, wat kan je eraan doen etc.
Ik lees heel erg veel uiteenlopende reacties en hoop dat jullie mij misschien op weg kunnen helpen.
Ik heb een jack russell terriër van nu 1,5 jaar.
Nora is een heel erg energiek en vrolijk teefje die graag wat voor je wilt doen. alleen heeft ze 1 minpunt.
ze piept. en echt heel veel. Als ze haar zin niet krijgt piept ze, als onze andere hond aan het eten is en zij niet (lees: ze heeft wel brokken maar die van de andere hond zijn lekkerder) Als ze buiten komt en ze ziet iets is het Blaf, piep.
als ze in de bench moest piept ze (die hebben we niet meer) maar in een andere kamer dan ons kan niet. Als ik naar boven gaat begint ze ook.
Kortom ze piept erg veel. Dit houd heel erg lang aan. Nu heb ik verschillende dingen geprobeerd.
afleiden, negeren, nee zeggen, op plaats sturen etc.
Wij weten het even niet meer. wat niet helpt is dat mijn vader erg slecht tegen haar gepiep kan en hier ook gestrest van word. wij kunnen dus niet (als hij thuis is) haar een half uur negeren.
Hebben jullie nog tips? wat kan ik het beste doen en wat niet.
groetjes
je hondje wil alle aandacht hebben, als er medisch niets aan de hand is kan je het volgende doen, is het zo dat er zonder aanleiding weer gepiept wordt zet je de hond met een bot in afzondering, bijvoorbeeld op de gang of keuken, met bot....
heb je genoeg gewandeld en kom je thuis en wil die dan weer de aandacht , en dat uit je hond door gepiep, dan met een bot op een rustig plekje . en zo kan je ook het gedrag negeren, nogmaals als er lekker gewandeld is en als tie ook gegeten heeft natuurlijk, en dat niet moet plassen of wat dan ook, piepen is vaak ook zin doordrijven en aandacht willen hebben, genoeg gehad van jullie ? dan kan je de hond een rustige plek toewijzen, met een goed bot..
Als medische oorzaken zijn uitgesloten, is de kans vrij groot dat dit een uiting is van opwinding en stress.
Zorg voor een rustige omgeving. Ook tijdens het uitlaten. Aan een lange lijn 4 à 5m en laat maar snuffelen aan eigen tempo.
In huis voorzie je speelgoed maar ook zeker natuurlijke kauwmaterialen zoals gedroogde kophuid, bullepees.
In huis kan je de hond ook al eens bezig houden met gezonde trainigsnacks te laten zoeken. Maak het in het begin niet te moeilijk aangezien dit anders weer voor opwinding zorgt.
Wanneer je buiten bent met de hond, maak dan geen gebruik van "balletje gooien". Wij als mens aanzien dit als spelen. Maar het enigte wat we doen is de prooidrift activeren. Want ook weer voor de nodige opwinding zorgt.
Kijk maar eens op onderstaande link naar de filmpjes (als onderdeel van onderzoek) naar de reactie van de hond. Ook al lijkt hij uiterlijk rustig, toch zie je dat de hartslag bij stress en opwinding pijlsnel enorm de hoogte ingaat.
http://www.dogpulse.org/?page_id=70
Video’s van pols en hartslagen bij honden met stress
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?