gewicht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Maar dit ras zal dan toch aan "erkenning" proberen te raken?  Dus moeten ze toch 10 jaar stabiel blijven? Of is dit nog niet aan de gang?

Er bestaan dus ook "miniature" en andere maten? Of zijn dit dan gewoon de kruisingen van louche fokkers?  Zoals hierboven vernoemd.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Volgens mij zijn ze al heel lang bezig om van de labradoodle een erkend ras te maken.

Maar hoe dat precies zit, weet ik ook niet.

 

Wel vind ik het zorgelijk dat de TS de moederhond niet heeft gezien.

Dat is meestal geen goed teken, wat betreft de fokker waar de pup vandaan komt. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Dames jullie krijgen van mij allemaal gelijk
ik had dit niet verwacht ik ga wel even bij de fokker informeren wat de moeder hond en de vader hond waren want misschien heb ik het dan verkeerd gehoord
en wat betreft de casteratie daar hou ik over op want ik ben alleen maar mezelf aan het verdedigen
(heb mezelf nog laten verleiden door ook een lijst te plaatsen de bron noem ik niet eens meer want dan krijgen ik daar weer commentaar op excuus daarvoor)
jullie casteren niet en dat is prima 
maar ik doe het wel prima
maar om gelijk zo te reageren daar heb ik geen zin in
als billy volwassen is laat ik wel een foto zien want voor het zelfde geld hebben jullie gelijk en word het een midi
nogmaals ik verwacht het niet maar je weet maar nooit toch
tot die tijd blijf ik weg van dit forum want de reactie,s zijn me erg tegenvallen erg fel
Vr Gr Jeannetta "

 

Nu breekt mijn klomp; je hebt de moederhond dus niet gezien.

 

Dit houdt in dat je een pup uit de louche broodfokkerij hebt.

 

Om een miniature labradoodle te fokken met een labrador reu en poedel teef, moet gebruik gemaakt zijn van een dwergpoedel. Toy poedel had in combinatie met de labrador helemaal niet gekund; de hond zou uitscheuren bij een dekking. Dit had trouwens ook bij een dwergpoedel kunnen gebeuren. De broodfokker heeft hier zeer veel risico genomen; de pups hadden veel te groot voor een dwergpoedel teef kunnen zijn. Men heeft het leven van de moederhond en pups op het spel gezet. Dit is schandalig.

 

De bron van de door jou genoemde voordelen van castratie is:

http://www.basic-hondentraining.nl/html/castratie_sterilisatie_hond.html

 

Dit scheelt je ook een eventuele boete, die men volgens de wet kan opleggen voor plagiaat.

 

Je hebt een stuk vergeten te kopiëren en er worden in jouw bron wel degelijk ook nadelen genoemd.

 

citaat (bron; zie hierboven)

 

  • Voorzover dominant gedrag samenhangt met de mannelijke hormonen, bijvoorbeeld agressiviteit tegenover andere reuen of agressief beschermingsgedrag, kan castratie een hulpmiddel zijn om het ongewenste gedrag te verhelpen. Maar het is meestal niet een afdoende oplossing.

Castratie is overigens geen oplossing voor gedragsproblemen die het gevolg zijn van een minder consequente opvoeding. Als de reu thuis de baas is geworden is het aan te raden de hulp van een gedragstherapeut in te roepen.

 

Nadelen

  • De meeste honden krijgen meer trek in eten en worden van de dezelfde hoeveelheid voer makkelijk dik waardoor ze slomer kunnen worden. Dit kan voorkomen worden door de hond minder te eten te geven en meer te laten bewegen.
  • De gecastreerde reu kan aantrekkelijk worden voor andere (intacte) reuen. Gecastreerde reuen kunnen elkaar gaan berijden.
  • Een onzekere reu kan nog banger worden, waardoor zijn gedrag om kan slaan in angstagressie.
  • De vacht van met name langharige honden wordt dikker, meer krullend en is moeilijker te onderhouden.
  • In uitzonderlijke gevallen kan door het wegvallen van de mannelijke hormonen urine-incontinentie optreden. Dit kan op oudere leeftijd ook zonder castratie ontstaan.
  • Elke operatie onder narcose brengt een zeker risico met zich mee.

einde citaat

 

Als je deze nadelen vergelijkt met de door mij geplaatste lijst, dan zie je dat bovengenoemde lijst verre van volledig is. Jouw lijst is dan ook opgesteld door een hondenschool.

 

De door mij geplaatste lijst is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek nl.

 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Oeps, ik sta achter met mijn "kennis" ik wist niet eens dat er een ras als miniature labradoodle bestond.  Is dat een officieel ras?  Of zijn er geen stambomen van?
Ik ken niks van fokken, maar ik dacht dat een ras minstens tien jaar stabiel moest zijn om een stamboom te krijgen en dat het daarvoor een roze stamboom heeft?  En als je fokt met een ras, zijn de ouders dan niet van hetzelfde ras?  Anders is het toch een kruising?
Maak me eens wijzer aub?
Max?  Noorderlicht?  Wilma? "

 Hahaha ik wist dit dus ook niet.

Vandaar mijn  'mini' waarop ik werd aangevallen alsof je dat niet mag schrijven 

 

Anoniem (Gast)

max eb udhai schreef;

De australian labradoodle is geen erkend ras. Maar als ik het goed heb maken die fokkers wel een soort van stamboom ( gewoon de afstamming) maar geen fci uiteraard. Ze zijn begonnen met de koningspoedel en labrador retriever. Achteraf hebben ze er dan nog rassen bijgevoegd zoals spaniël en dergelijk. Nu kruist men enkel nog de "eindproducten". 

 

Maar broodfokkers hebben hier lucht van gepakt en verkopen nu ook labradoodles die gewoon een kruising zijn van een labrador x poedel 

 

En een erkend ras zal het ook wel niet worden er zitten inmiddels veel te veel ziektes in het "ras".. o.a. Allergieën en Addison.

Er is wel het een en ander veranderd op het gebied van het "vroege helpen"van de honden, dat is niet meer als je dat niet wil. Er zijn zelfs fokkers van Australian Labradoodles die het niet meer zo vroeg doen, maar zelf zeggen na die en die leeftijd moet je hond gehoplen worden.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Maar dit ras zal dan toch aan "erkenning" proberen te raken?  Dus moeten ze toch 10 jaar stabiel blijven? Of is dit nog niet aan de gang?
Er bestaan dus ook "miniature" en andere maten? Of zijn dit dan gewoon de kruisingen van louche fokkers?  Zoals hierboven vernoemd. "

 Of ze daar mee bezig zijn dat weet ik niet.. :D er zijn inderdaad verschillende groottes tot zo ver ik weet. Broodfokkers zullen ook "mini" verkopen maar vaak zijn dat gewone labradorsx poedel kruisingen

Anoniem (Gast)

van de site ALAeu.com

De Australian Labradoodle is een atletische, gracieuze verschijning met een compacte body en lang haar. Hij heeft een stevige botstructuur en het hoofd is meer stomp dan spits. De ogen zijn zacht en levendig met een vriendelijke uitdrukking. De staart wordt bij voorkeur laag gedragen. De vacht hoort niet te verharen.

Temperament
De Australian Labradoodle is extreem intelligent, sociaal, komisch, vrolijk en zacht en rustig in de omgang. Zij horen mensen vriendelijk tegemoed te treden. Zijn slim en gemakkelijk te trainen. Zij kunnen hun familie heel goed aanvoelen en daarom zouden ze uitermate geschikt zijn voor mensen met speciale behoeften.

Maten
Officieel zijn er 3 maten, maar in deze periode van rasopbouw, kan het voorkomen dat verschillende maten met elkaar gekruist worden.

Miniature     hoogte 35-42 cm     gewicht 7-13 kg
        
Medium       hoogte 43-52 cm     gewicht 13-20 kg
          
Standard     hoogte 53-63 cm     gewicht 23-30 kg

Vacht
Er zijn 2 soorten vacht, namelijk de Fleece vacht en de Wol vacht.

De "fleece vacht" lijkt op die van een Angora-geit; zacht  en kan met krullen of golvend voorkomen.

De "wol vacht" lijkt meer op de vacht van een schaap.  De vacht mag niet te dik zijn en gemakkelijk te openen.

Hoewel de honden geen ruiperiode kennen is het onderhoud van de vacht soms wel een hele klus.

De Australian Labradoodle mag geen ondervacht hebben.

Kleuren
Er zijn vele kleuren mogelijk, van zwart tot zilver, van creme tot rood en van parchment tot chocolade. Ook parti-color is mogelijk. De kleurvariant merle is binnen de ALAEU geen erkende kleur.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" van de site ALAeu.com
De Australian Labradoodle is een atletische, gracieuze verschijning met een compacte body en lang haar. Hij heeft een stevige botstructuur en het hoofd is meer stomp dan spits. De ogen zijn zacht en levendig met een vriendelijke uitdrukking. De staart wordt bij voorkeur laag gedragen. De vacht hoort niet te verharen.
TemperamentDe Australian Labradoodle is extreem intelligent, sociaal, komisch, vrolijk en zacht en rustig in de omgang. Zij horen mensen vriendelijk tegemoed te treden. Zijn slim en gemakkelijk te trainen. Zij kunnen hun familie heel goed aanvoelen en daarom zouden ze uitermate geschikt zijn voor mensen met speciale behoeften.
MatenOfficieel zijn er 3 maten, maar in deze periode van rasopbouw, kan het voorkomen dat verschillende maten met elkaar gekruist worden.
Miniature     hoogte 35-42 cm     gewicht 7-13 kg         Medium       hoogte 43-52 cm     gewicht 13-20 kg           Standard     hoogte 53-63 cm     gewicht 23-30 kg
VachtEr zijn 2 soorten vacht, namelijk de Fleece vacht en de Wol vacht.
De "fleece vacht" lijkt op die van een Angora-geit; zacht  en kan met krullen of golvend voorkomen.
De "wol vacht" lijkt meer op de vacht van een schaap.  De vacht mag niet te dik zijn en gemakkelijk te openen.
Hoewel de honden geen ruiperiode kennen is het onderhoud van de vacht soms wel een hele klus.
De Australian Labradoodle mag geen ondervacht hebben.
KleurenEr zijn vele kleuren mogelijk, van zwart tot zilver, van creme tot rood en van parchment tot chocolade. Ook parti-color is mogelijk. De kleurvariant merle is binnen de ALAEU geen erkende kleur. "

 Dank je.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Het klopt dat er in Nederland inmiddels onderscheid wordt gemaakt in de labradoodles: er is een mini, midi en maxi variëteit.( een apart ras is het immers niet)

Maar die ontstaan uitsluitend door te fokken met bv mini doddles als ouders,als je het over over een mini doodle hebt. Als bij ts de vader een labrador is, Tsja. Dan wordt het wel wat groter als een mini. Want 1e generatie kruising.

 

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^