Dat was niet het baasje die dat zei maar Rilana.
We leven in een vrij land gelukkig. Advies krijgen is fijn, maar een baasje mag toch wel zelf weten wat hij of zij er mee doet?
Ik heb over jullie info zeker na gedacht maar als het is wat jullie zeggen zal niemand meer hun kat of hond laten helpen. Tot nu toe gaat het prima met hem, ik moet mijn hondke ook beschermen en hij was zelf heel onrustig de Da en gt hebben mij het zelfde advies gegeven, en ik ken bijna alleem maar mensen die hun hondje met 5a6 maanden heeft laten helpen ook niks aan de hand, elke hond is anders dat snap ik, dat is het zelfde als bij mensen iedereen reageerd er anders op, de chip zit er nu in en daar is niks meer aan te doen, ik wil het beste voor mijn hondje hij is mijn kind., hij zat te erg in de knoop met zich zelf, ik zou jullie op de hoogte houdem, en nogmaals bedankt voor jullie info.
Tja, die da verdiend zijn brood en die gt heeft geen verstand van medische zaken..
Maar ik heb mijn punt duidelijk gemaakt en heel eerlijk: ik hoef hier niet van op de hoogte gehouden te worden..
Eens
ik wel!!
ik vind dat niemand het recht heeft om zo te doen, ongeacht of je het er mee eens bent of niet.
Als er minder gecastreerd zou worden zou de omzet van dierenartsen een stuk minder zijn. Toen Luca overgaf op zijn negende, zei de dierenarts dat "het kon zijn", dat de prostaat te groot was, op de ingewanden drukte en Luca daarom overgaf. Het voelde niet goed en ik liet hem niet castreren. Het zou funest voor de rangorde zijn geweest, dat is 1 en Luca had dus levernecrose, dat was waarom hij overgaf. Onontdekt, maar wel voor de zoveelste keer in zijn leven, het advies om te casteren. Hij kreeg de ene spuit na de andere, totaal zinloos en belastend voor de lever. Vijf dagen erna stierf hij aan levernecrose. Of Romeo, dekreu, die een "wandelend balletje" had. Soms zat het er, soms verdween 1 balletje. Nee, het zou niet meer indalen en castratie zou moeten gebeuren, liefst meteen, ook toen hij nog niet eens volgroeid was, dat was ook beter om prostaatkanker te voorkomen. Romeo is een prachtige reu, 7 jaar met 2 balletjes.
Idd ik denk wel dat we kunnen zeggen dat wij hier redelijk vrij leven. Zeker ten opzichte van andere plaatsen in de wereld.
Tenminste als mens....
Helaas kunnen honden niet hetzelfde zeggen. Die kunnen enkel ondergaan..... wat de eigenaar ook doet / beslist, of net niet. Over welk onderwerp het dan ook mag gaan
Ik heb het beste met mijn hondje voor, jammer dat jullie
Dat niet zo zien, een beter huis bestaad niet voor hem hij heeft hier alles, en ik heb alles voor hem over.
dan lees je het toch niet mee, daar zit ik niet mee hoor, jammer dat ik zo behandeld word hier, tewel ik alleen het beste voor heb met mijn hondje, zo zie je maar hoe mensen zijn luister je niet word je zo behandeld volwasse hoor!
Zo zwart wit zit het niet in elkaar.
En dat jij het beste voor hebt met jouw hondje, daar twijfel ik niet aan.
Alleen is het zo, dat hoe meer kennis en informatie je over een bepaald iets hebt, hoe beter en gerichter je een beslissing kan nemen.
Terwijl je nu, lichtjes radeloos door het gedrag van je hond, gewoon blindelings de raad van de DA en GT hebt opgevolgd. Zonder je eerst verder te verdiepen op wat hier gezegd werd.
Er zijn maar weinig dierenartsen die zich echt met gedrag bezig houden. GT's vindt men op elke hoek van de straat, helaas maar weinige die echt een degelijke kennis hebben (het is dan ook jaren studeren) want om echt goed met gedrag bezig te zijn. Is het ook noodzakelijk om voldoende kennis te hebben over o.a. de werking van de hersenen en de hormonen (de endocrinologische en hormonale).
En die studies zullen ook niet stoppen. Aangezien er evolouties zijn, nieuwe technieken, nieuwe behandelingen, andere aanpak enz.....
Vandaar dat ik hier ook een item heb geschreven over het zoeken naar een goede GT
Het is maar wat je "helpen" noemt, rekening houdend met de ellende die een castratie dikwijls te weeg brengt. Ik heb een gecastreerd teefje (na bmo) en die kan nu haar plas niet meer ophouden. Ze is amper vijf...voor mijn eigen "plezier en gemak" zal ik dus geen hond laten castreren. En preventief tegen kankers enzo...tja dan kan je veel organen gaan weghalen.
Jullie reageren wel maar zelf hebben de meeste het ook gedaan, en daar is ook een reden voor geweest. En omdat wij niet het zelfde vinden hoef je elkaar toch niet
Zo te behandelen?
En het is niet definitief, werkt het niet dan ga ik ook echt niet in mijn hondje laten snijden. Jullie kennen mijn hondje niet en elke hond is anders ik stel jullie hulp op prijs maar het is mijn beslissing. Ik stop hier nu ik word toch alleen aangevallen echt kinderachtig dit behandel elkaar met respect.
We behandelen je met respect, niemand valt je aan. Zo voel jij je, hier wordt alles netjes verwoord. Ik hoef het vevolg niet te weten, omdat ik het apart vind dat je je wil inlezen, iedereen geeft je advies, je zegt dat je het niet doet en ineens heb je in een uur besloten het toch te laten doen. Natuurlijk is het jouw keuze en hoef je het advies hier niet op te volgen, maar wat bij mij een beetje in het verkeerde keelgat schiet is dat je zegt dat je het allerbeste voor je hond wil (wat ik uiteraard geloof!!) maar dat je dan vervolgens zo'n belangrijke beslissing in een uur maakt. Zoals gezegd is het inderdaad niet definitief, maar er wordt wel geknoeid met de hormonen van een hond op zeer jonge leeftijd. Ik zou, als het mijn hond was, diverse GT'ers hebben opgezocht tot er eentje advies gaf waar ik wat mee kan. Maar ik zou nimmer met 6 maanden als overgaan tot (chemische) castratie om het welzijn van de hond want dat is het in mijn ogen niet.
Ja mensen hier hebben zelf ook hun hond laten castreren, maar hebben daar wel de bovengenoemde nadelen van ondervonden en willen daar dus voor waarschuwen.
De chemische castratie is nu al gebeurd, en hoop dat het jullie kan helpen. Het is wel zoals je zelf al zegt, dit is nog niet definitief, maar voor een castratie zou ik echt wachten tot je hondje is uitgegroeid!
Mijn hond was ong. 2 en half jaar, toen hij een chemische castratie heeft gehad. Bij hem merkte ik wel het verschil. Het grootste probleem was inderdaad het rijden. Het is een grote hond, en hij ging de confrontatie aan met andere honden om maar te kunnen rijden.
Daarnaast deed hij ook veel klappertanden, overal een plasje maar was tijdens het wandelen alleen maar met zijn neus aan de grond. Zo kende ik mijn hond niet. Hij is van zichzelf zo rustig en gaat een confrontatie altijd uit de weg.
Na de chemische castratie, heb ik besloten om hem wel te castreren. Het gedrag begon 'obsessief' te worden, hij werd geleid door hormonen leek het wel.
Maar 6 maanden vind ik TE jong, voor een castratie.
Laat hem eerst uitgroeien en volwassen worden voordat je hem laat castreren, om mogelijke problemen te voorkomen. Probeer alsnog om aan het gedrag te werken, want niet al het gedrag komt door de hormonen.
Ik heb nog een andere hond die is niet gecastreerd, en bij hem zal het waarschijnlijk niet eens 'helpen'. Hij is ontzettend druk, aan de lijn fel naar andere honden, ook overal plassen maarja het blijft het reu.Bij hem zou castratie niks uithalen.. Dit zit in zijn karakter en niet door hormonen. Probeer uit te zoeken waar het gedrag vandaan komt, en zie castratie als een laatst mogelijke 'oplossing'.
Kijk goed naar je hond, en geef hem de kans om volwassen te worden, voordat je iets besluit wat definitief is.
Ik heb dat echt niet even snel zo besloten, ik heb er weken over na gedacht en mij ingelezen het klopt dat het na delen kan hebben, daarom doe ik ook nog niets definitief, ik vond hem zelf ook jong en wilde hem niet castreren, maar ik moet ook naar mijn hondje kijken, ik stel echt jullie reactie's op prijs bedankt, en ik ga ook zeker met hem aan het werk, en als het chemisch castreren geen effect heeft, word er ook niks gesneden in mijn hond, ik vond die spuit al eng genoeg.
Dan lees je niet! Ik ben wel benieuwd hoe t gaat.
Of je t er mee eens bent of niet, daarom hoef je nog niet zo bot te doen. Dit is dus de manier hoe gasten weggejaagd worden. Heel jammer dit.
En Rowana, je hebt gelijk hoor, heel veel honden worden al vroeg gecastreerd. Ook honden van mensen die hier lid zijn. Maar die durven dat niet te vertellen, krijgen ze ook van die aardige reacties. ;)
Hoe lang is deze spuit werkzaam?
Dank u voor de reactie, het zal tussen 6 en 8 maanden werken, maar het is pas ongeveer na 2 weken werkzaam, en de eerste 2 weken kan zijn gedrag eerst ver ergeren.
Ok, succes deze twee weken, en ik hoop voor je hondje dat t m uiteindelijk wat rust geeft. (en voor jou natuurlijk ook.)
Dit heb ik al vaker verteld in topics over (chemische)castratie. De kans op andere ziektes/aandoeningen wordt nl vergroot is uit studie gebleken. Botkanker schijnt dan ook vaker voor te komen.
Ik begrijp helemaal niks van dit topic. In de OP lees ik dat TS denkt over chemische castratie en een aantal berichten verderop is dat al gebeurd? Waarom dan nog vragen stellen?
Beetje vreemd. Zeker als je ziet dat anderen hun energie stoppen in hun reactie en uitgebreid reageren.
Het is pas na 6 weken werkzaam. De eerste twee weken kan het gedrag verergeren. Daarna wordt het gelijk zoals het nu is en langzaamaan minder. Na 6 weken werkt een implantaat
1 dag, en dat kan toch? ik vind er niks vreemd aan, mensen vragen, lezen meningen, wel of niet, luisteren naar hun dierenarts en misschien wel eigen gevoel, en nemen een beslissing.
Of het een goede beslissing is, is verschillend, de tijd zal het leren.
alleen maar goed dat je informatie inwint hier.... en als ik het goed heb, is de implantaat al gezet, over een klein jaar kan je altijd nog een keuze maken om de implantaat nog eens te zetten of anders te castreren, kijk nadelen van een castratie die zijn er, als je je hebt ingelezen. een dierenarts voert het uit als jij de wens hebt, en geef je geen verwijzing naar de nadelen ervan.... maar je zal dat gedaan hebben toch ? ingelezen ? dan is het jouw keuze hoor...... en ik val je niet aan, integendeel, een pagina terug heb ik je op het artikel gewezen over feiten en fabels over castratie van de reu of teef.......
je hebt het besluit genomen, je goed recht....
Ik kan me hier alleen maar bij aansluiten.
Als je een beetje verdiept in de hondentaal dan schrik je hoeveel stress veel honden hebben met en tijdens het uitlaten, trainen, omgang baas, kinderen enz.enz.
Weinig worden deze signalen gezien door eigenaren met het gevolg dat er "probleemgedrag" ontstaat.
Ik hoop dat de chemische castratie je op weg helpt maar kijken wat je verder zou kunnen doen in je dagschema, het leren herkennen van stress bij je hond daar op in te springen kan je ook een eind op weg helpen.
Als wij een wedstrijd hebben gehad moet mijn hond 2 dagen rust hebben om alle prikkels te verwerken, korte uitlaat rondjes met weinig tot geen prikkels.
Excuses. Ik dacht dezelfde dag, dat hij al een implantaat had voordat de vraag gesteld werd. Verkeerd begrepen/gelezen.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?