ik dacht ter voorkoming ter vroeg geboortes en miskramen enz...
weet niet zeker
en de tweeslachtigheid is absoluut aangewezen hieraan een bepaalde soort als je op tweeslachtigheid zoek vind je dit
laast op tv ook mensen moeders die vroeger een ander(?) hormoon namen tijdens zwangerschap ook later geconsteerd de kinderen met aantastingen geslachtorganen , viginalekanker hierdoor...
en nog eens deze bewering is helemaal NIET afkomstig van de kweker
enkel de constatie dat dit het geval was , zonder er iets uit af te leiden
en de kweker had op dat moment (van de uitspraak) niet het miste vermoede dat ze zelf ooit in de problemen zouden raken met deze hond want hij was toen bij ons
je kan beweren dat de problemen werden veroorzaakt in het eerste gezin (waar ze weg moest ) vanwege kind gebeten , of bij ons waar ze achteraf terecht kwam, of beiden
maar de slechte socialisatie - van bij de kweker - lijkt mij absoluut onzin - voor zover ik kan inschatten leken het soort uitvallen totaal niet op "slechte socialisatie " uitvallen
naar honden toe wat ik zag - maar bij ons niet als een effectief probleem werd aanschouwd
(over de mensen laat ik momenteel even achterwege)
bij de kweker de hele roedel verbleef binnen (niet enkel tuurlijk)
het eerste gezin liet haar uit - door naar een soort 'hondenweide' te gaan
bij ons de hond had totaal geen uitvallen bij ander honden bij het wandelen of zo , dat was allemaal normaal, ook niet met het spelen met andere honden, enz..
de hond bleek effectief meer onzeker als je ermee alleen ging wandelen, met beide honden tesamen viel dat niet op - conclusie de hond helemaal geen schrik van onze hond maar trok zich er emotioneel aan op
de hond ging wel steeds opnieuw en opnieuw en opnieuw pogen onze hond uit te dagen (dus enkel haar eigen roedel) - maar aangezien onze tweede hond de fysieke overmacht had (dit was hoofdzakelijk buiten niet binnen) werd het door ons niet echt als een probleem aanschouwd - ook bij het wandelen los (toen ze nog kleiner was ging ze gewoon de staart grijpen van onze andere hond en wandelde ze op deze manier - een beetje ouder hangde ze steeds en dat klinkt een beetje als de "instinctieve prooigedrag waarvan spake in de andere link" al happend en bijtend aan de zij of oren van onze andere hond en zou dit onuitputelijk vol houden, als je haar liet doen.
Ik doelde meer op meubels knagen en nestgenootjes zeer doen, in huis plassen, etc etc. Daar mag wat mij betreft best een fokker wat opvoeding in geven.
Bedoelde niet dat de fokker alles over moet gaan nemen mbt hondengedrag/taal.
Aiden had echt wel ontzag voor mama , nog steeds!
Maar hij was wel de grootste avonturier ja, hahaha.
Als de teef progesteron krijgt is het idd door een dreigende miskraam of een geboorte die te vroeg dreigt
Het heet ook het zwangerschap hormoon
vrij bijzonder was ook wel dat deze hond precies constant uitgehongerd leek - alhoewel dat dus totaal niet het geval was
ik bleek ook begrepen te hebben dat dit eveneens te maken kan hebben met een hormonale aandoening
"" Omdat de moeder niet wist 'te domineren'....?
Een moederhond hoeft ook niet te domineren om een pup goed op te voeden. Daarnaast is er ook een fokker in het spel die de pups moet leren wat wel en niet mag. Het mag niet allemaal op de moederhond uit komen!"
-> hoe ik begreep wat hiermee bedoeld werd ging over nog voor als pup nog voor het kon lopen, met name in een zeer vroeg stadium, maar ik heb er geen verstand van, maar zo stelde ik het me voor, dat de moeder de nog kruipenden pups "verzameld" en dat het bij deze pup maar echt niet lukte, omdat het steeds terug weg kroop.
is dit onzin?
hoe ik begreep wat hiermee bedoeld werd ging over nog voor als pup nog voor het kon lopen, met name in een zeer vroeg stadium, maar ik heb er geen verstand van, maar zo stelde ik het me voor, dat de moeder de nog kruipenden pups "verzameld" en dat het bij deze pup maar echt niet lukte, omdat het steeds terug weg kroop en dat dit als vrij speciaal overkwam
is dit onzin? -> dit is een vraag aan de mensen die iets kennen van nestjes met honden
in dit citaat is afkomstig van de gedragstherapheut Inge Pauwels
"Het geven van een pootje wanneer honden iets willen van mensen is waarschijnlijk ontstaan uit het gebaar dat pups maken wanneer ze melk willen: ze trappelen dan met hun pootjes tegen de borst van de moeder. Als een pup dat gebaar niet maakt, dan is er iets mis en wordt het vaak door de moeder doodgebeten of genegeerd, zodat het uiteindelijk toch sterft.
Wij vinden dit grof en doen vaak alles om een ongezonde pup in leven te houden, uit medelijden maar ook uit winstbejag (als fokker), omdat je er dan eentje meer kan verkopen. Maar als het lichaam of het gedrag in het begin al niet goed is, hoe zal het dan in de toekomst zijn?"
Veel fokkers beginnen daar voor de dekking al mee om grotere nesten te krijgen ,Ze denken dat dat helpt .
Dan zouden ze twee pootjes moeten geven want ze trappen tegen de buik met twee pootjes ,Dus alleen de honden die twee poten tegelijk geven als je er maar om een vraagt ,zijn dan normaal ?
Ik denk dat Inge Pauwels nog erg veel over honden moet leren ,
Hier is nog nooit een pup doodgebeten zwak ziek of misselijk ,ze gaan zelf dood of ze krijgen een spuitje als het niet goed gaat .
Bij een vriendin die rottweilers fokt is het wel gebeurd die moeder beet het hele nest dood en is uit de fokkerij gehaald .
Ik denk ook niet dat een fokker een pup elk uur aanlegt of flest uit winstbejag ,daar gaat dan wel erg veel tijd inzitten als je dat moet rekenen .De meeste fokkers doen het meer om te proberen de pup te redden ,lukt het en wordt de pup met de dag sterker ,is dat mooi ,lukt het niet jammer dan ,Maar een wat zwakkere pup kan nog helemaal bijtrekken met wat extra zorg van de fokker ,je ziet snel genoeg of het zinvol is of niet .En ook gedrag en karakter is later volkomen normaal .
Het is onzin dat die pup daardoor gedragsproblemen zou ontwikkelen, ja.
In het nestje waar mijn hond uit komt, bleven er maar 2, hooguit 3 liggen als mama ze teruglegde. De rest kroop weer weg.
Daarnaast deed mama vaak niet eens haar best om de pups om 1 plaats te houden.
Dus in mijn (redelijk ervaren) oren klinkt het als grote onzin.
"Veel fokkers beginnen daar voor de dekking al mee om grotere nesten te krijgen ,Ze denken dat dat helpt "
en ook tijdens de dracht? veel ? zwaar gechockeerd en zijn deze zich bewust van de mogelijke bijwerkingen ?
Dat doet een moeder niet. Daarom waren wij 24/7 naast de pups. De moeder gaat liggen en de pups zoeken zelf maar uit hoe en of ze bij de tepel komen. Ligt er een achter of onder haar, jammer dan.
Tegenwoordig hebben ze daarom anti dooddruk stangen. Zo voorkom je dat een pup die achter de moeder ligt wordt geplet, door de moeder.
Wij moesten zorgen dat ze bij de tepel kwamen.
Dank je. Dat weet ik nu ook weer.
Ze hadden als ik het goed begrijp de natuur beter zijn gang kunnen laten gaan.
Dat kan het dus ook zijn maar hier geldt dus hetzelfde,je kan beter de natuur zijn gang laten gaan.
Ik leer nog dagelijks bij,dank je.
Voor de dekking omdat ze dan de eisprong willen verhogen en tijdens de dracht gaan ze er nog vrolijk mee door
In frankrijk wordt het bij veel fokkers gedaan ,zo'n tien jaar geleden wilde iemand uit frankrijk zijn teefje hier laten dekken ,of ze mocht logeren ,nu dat kan ,Na alles besproken te hebben vertelde ze dat ze elke ochtend en avond een pilletje moest hebben ,Ik vroeg waarvoor? voor haar schildklier zei ze , nu wordt er hier niet gedekt als er pillen aan te pas komen voor wat dan ook ,Dus ik informeerde verder en er kwam uit dat veel fokkers in frankrijk en ook belgie dit deden om meer pups te scoren ,Ben je dan achterlijk of niet .
Teef kon blijven waar ze was ,daar werken wij niet aan mee .
Is elders in nederland gedekt en er kwamen pups met afwijkingen van ,Fokker liep hoog op shows ,had veel aanvraag maar dit is uitgelekt dus ik hoor niet veel meer van haar .
De antidoodruk stangen gebruikte we hier 30 jaar geleden al voor de newfoundlanders ,Het kon niet voorkomen dat als moeder in het midden neerplofte er toch pups geplet werden helaas .
Een wat zwakkere pup help ik wel om steeds aan te leggen ,lukt het na een dag niet of pup wil echt niet drinken ,dan is het einde verhaal .
Maar van het nesje jacks wat ik nu heb was er eentje maar 144 gram ,ze zocht zelf steeds de tepel ,ik frommelde hem aldoor in haar mondje en ze is nu groter als haar zusje ,vaak lukt het ,soms niet .
Ja zo natuurlijk mogelijk ,is altijd het beste ,en vooral veel rust rond en in de werpkist .
Helemaal met je eens, niet te veel ingrijoen in de natuur.
uitgeleerd ben je volgens mij nooit. Zo fijn HP, erg leerzaam!
Mijn ouders fokten van 1970 tot 1984, wisten nog niet van de stangen. Wat hebben wij een hoop ppups gered van achter de moeder.
Begeleiden naar de tepel deden we wel en de zwakke steeds aanleggen. Een pup moet wel levensvatbaar en gezond zijn. Denk dat ouder dieren dat heel goed aanvoelen.
Het geboorte gewicht zegt ook niet alles, je kleine pup had de wil om te overleven, mooi!
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?