Hallo allemaal. Onze hond is nu 6 maanden bijna 7 hij rijd tegen alles aan. Wij zijn gastgezin en hebben vaak anderen honden in huis. Maar onze hond is de hele dag aan het rijden tegen anderen honden. Tot dat ze het zat zijn en aanvallen. Nu wil ik voorkomen dat mijn hond hierdoor gewond word. Wat vinden jullie van chemische castratie? Alvast bedankt.
Ik volg even mee , ik ben het ook van plan over een half jaar.
Dus ben benieuwd naar de antwoorden.
Alleen rijden zou voor mij niet reden genoeg zijn om te castreren. Sowieso vind ik castreren pas een optie als ze lichamelijk en geestelijk uitgegroeid zijn (zo rond een jaar). Je hond is waarschijnlijk overprikkeld ("gek in de kop") en uit dit door te gaan rijden. Ik zou eerst beginnen met hem meer rust geven, dus af en toe even in de gang doen bv zodat hij even kan slapen.
Ik heb begrepen dat bij chemische castratie het testosteron eerst toeneemt de eerste twee weken en dat het "haantjesgedrag" daardoor eerst erger word en daarna pas minder
Dat heb ik al allemaal geprobeerd. Maar het zijm vaak grote honden de wij opvangen. En die hebben geen zin om de hele dag bereden te worden. Daarom wil ik voorkomen dat mijn hond gewond raakt. En omdat ik weet dat casteren niet altijd werkt wil ik daarom eerst chemisch laten castreren kijken of ik verschil merk.
Je zou het kunnen proberen, het is niet definitief. Maar ik denk eerder dat jouw nog hele jonge hond tegen van alles rijd omdat hij overprikkeld is. En daar helpt een (chemische) castratie niet tegen.
Mijn moeders Amstaff is eerst chemisch gecastreerd alvorens ze hem écht heeft laten castreren.
Het duurt wel een tijd voor de hormonen gestabiliseerd zijn, maar bij haar hond was er een verbetering en geen verslechtering. Ze heeft dan ook besloten om hem te laten castreren.
Bij haar was de reden dat hij steeds ontstekingen had en druppeltjes verloor én dat hij ook heel veel reed op vanalles en nog wat.
Hij heeft geen last meer gehad van de ontstekingen en het rijden was ook zo goed als voorbij.
Ja klinkt misschien raar maar het gaat hem echt om sex zijn penis komt ool echt naar buiten. Hij heeft ook een voorhuid ontsteking dat zou dan ook weg zijn. Ik wil mijn hond graag beschermen. En hij loopt zo te rijden tegen anderen honden. En luisterd nergens naar dan en gaat maar de hele dag door. Ook bij bezoek en bij ons op de benen rijden armen etc
Ik zou het zeker overwegen. Mijn moeders hond heeft dit een erge periode gedaan, er was een loopse teef in de buurt...
Hij besprong zelfs mijn moeder, na de castratie (hij was één jaar) is het 13 jaar goed gegaan.
Hallo ik heb er even over na gedacht en ik heb besloten het toch te proberen. Kijken of het helpt bij hem zo niet dan weet ik ook dat castreren geen zin heeft bij onze hond. Vind het wel wat eng om mijn beste maatje te laten prikken. Maar ik moet ook aan zijn veiligheid denken als die maar anderen honden blijft bereiden gaat het een keer goed mis. Bedankt allemaal voor jullie advies. En ik hou jullie op de hoogte.
Heel veel mensen zien dit gedrag louter als sexueel gedrag.
Wat meestal niet geweten is dat dit ook speelgedrag kan zijn (maar in deze situatie is te frequent hiervoor).
Een andere oorzaak is stress.
En met alle respect dat je opvang gezin bent.
Maar misschien eens even stil staan bij het feit dat dit mogelijk te veel van je eigen hond eist. Steeds die aanpassingen. Elke hond is een individueel. En terwijl de ene hond er allemaal geen probleem van maakt is het voor de andere eens zo moeilijk.
En de chemische castratie gaat uiteindelijk die stress als ze door de andere honden veroorzaakt wordt, niet wegnemen.
Sluit me volledig aan bij Eliane.
Ik zou niet iets laten inbrengen bij mijn hond omdat ik andere honden in mijn huis toelaat.
Ter illustratie, ik heb een herplaatser die snel gespannen raakt en dan exact hetzelfde zou gaan doen.
Dat is de hoofdreden geweest dat wij destijds na veel wikken en wegen hebben besloten om geen 2e hond te nemen. Terwijl wij dat echt heel graag wilden.
Wij hebben een hele nare ervaring met die chemische castratie.
Ik wilde ook eerst kijken of dit zou werken voor onze hond omdat ik hem niet gelijk wilde castreren. Dus hij heeft zo n ding gekregen op 2 jarige leeftijd en in het begin merkte ik niks.Ze zeggen dat het gedrag eerst erger wordt en dan pas ga je iets merken.
Het werd bij hem niet erger en het duurde echt heel lang voordat je iets ging merken ruim 10 weken. Maar na ongeveer 3 Maanden ging hij opeens veel drinken en lag er soms een plasje in huis. Dat werd erger en hij druppelde veel in huis en ook veel drinken. En hij had moeite met plassen door de druk die hij had op de blaas kon hij moeilijk plassen.
Veel onderzoeken gehad wat het kon zijn, uiteindelijk via een honden osteopaat er achter gekomen dat hij helemaal niet tegen die chip kan. Hij kon niet tegen de hormonen die dat ding uitscheid.
nu de chip uitgewerkt is merk ik dat ik mijn hond weer terug krijg. Het druppelen is echt heel veel minder en nog niet helemaal weg. Heel soms heeft ie er nog last van. Maar hij is weer vrolijker en is weer de oude en dan ben ik blij om. Dus voor mijn hond nooit meer die chip.
9 van de tien keer gaat het gewoon goed en kan het echt een uitkomst zijn voor je hond maar het kan dus ook anders.
Onze hond is totaal geen bange hond en is gek op anderen honden.en niet gestrest maar juist blij. Hij doet dit rijden ook bij ons als er geen opvang hond is, dus daar licht het niet aan, ze laten natuurlijk niet voor niks veel honden castreren. en we wilde hem ook niet castreren maar het werd zo erg ook tegen ons.
Als hij echt ook zoveel op jullie rijd, heeft dat echt niets te maken met seksueel gedrag. Ook het feit dat je zegt dat de hond juist blij is en niet gestrest, zet ik een beetje mijn vraagtekens bij.
Een klein voorbeeld, onze reu liep in zijn beginjaren shows en dat deed hij in onze ogen super enthousiast, volgens sommige keurmeesters te enthousiast. Totdat iemand tegen mij zei: Hij vindt het helemaal niet leuk hoor, dat lopen in de ring. Dat hypere en drukke gedrag is puur spanning. Ik ben achteraf zo blij, dat diegene mij daarop wees. Ik maar denken dat hij het zo leuk vond met zijn gespring en gekwispel, maar hij was gewoon één grote stressbom. Het zag er inderdaad heel blij en vrolijk uit, maar dat was hij dus achteraf niet.
Super dat jullie honden opvangen, maar ik zou nu toch echt even mijn eigen hond op de eerste plaats zetten.
dank u voor de reactie mijn hondje is mijn alles en staat altijd op nummer 1 het heeft mij inderdaad aan het denken gezet na jullie reacties. Ik vang deze hond wat we nu hebben op en dan stop ik er tijdelijk mee, kijken hoe mijn hondje dan doet. Heel erg bedankt.
Super! Ik twijfelde ook geen moment aan jullie goede bedoelingen hoor. Maar ik ben heel blij te horen, dat jullie gaan kijken, hoe hij het doet als hij niet zijn plekje hoeft te delen met andere honden. Hoop nog van je te horen hoe het gaat.
ik heb vaker gelezen dat reuen moeite hebben met zo n chip, alleen nergens is echt een tastbaar antwoord (net als dat entingen ook slecht kunnen uitpakken), maar een gewaarschuwd mens telt voor 2.
ik ga met de rest mee, puur stress, te weinig rust.
mijn teefje doet dit ook wanneer ik te lang in t bos ben (dus tijd om naar huis te gaan).
mijn vorige reu was gecastreerd en had aan de lopende band een voorhuidontsteking, mijn puber reu had er ook veel last van en ik ben cranberry's gaan geven (een handje gedroogde per dag) en na 3 weken zonder schoonmaken was het weg, hij is nu ondertussen ook 3 weken zonder cranberry's ontsteking vrij, af en toe een druppel maar dat hoort bij een jonge reu.
ik wil niet lullig zijn, maar ik zou ermee wachten en eens zien wat er gebeurd wanneer er een half jaar geen andere hond bij komt wat er gebeurd.
daarbij kan je ook altijd eerst nog PUUR hornone of iets anders rustgevends geven of een gedragstherapeut erbij halen, ook zou ik een bezoekje da om pijn uit te sluiten niet overslaan.
chemische castratie voor de "problemen" vind ik heel wat stappen overslaan.
Ja ik wacht er ook mee ik heb
Heel veel aan jullie tips, ik stop met opvangen eens kijken hoe dat gaat. We willen echt het beste voor hem. Ik hou jullie op de hoogte.
Aha,hij rijdt ook op jullie.
Wij hebben destijds de fout gemaakt om onze herplaatser die constant op ons ging rijden, te laten castreren.
Dit op advies van de honden trainer waar wij als onervaren baasjes op afgingen.
Hij werd in april op bijna 1.5 jarige leeftijd gecastreerd en eind september van datzelfde jaar merkten we dat het rijgedrag minder werd.
Waarom?
Hij kreeg meer rust, wij zagen het aankomen en leidden hem dan af.
We hebben geen informatie over zijn verleden, maar mijn idee is altijd dat hij weinig gesocialiseerd is mbt drukte, andere mensen, veel prikkels etc. Je kon bij ons niet op de grond zitten, door de kamer rennen of een spelletje iets te lang laten duren, want dan begon het al.
In januari is hij 5 jaar bij
ons, maar als ik wil zou ik hem binnen no time dat gedrag kunnen laten vertonen.
Wij weten ook niet zo goed hoe we het moetten corrigeren als hij dit doet ik zet hem weg en zeg nee en negeer hem dan. Misschien nog iemand tips hoe ik het dan kan doen?
Wij kregen de tip om hem een time out te geven in bv de gang.
En dat doen zonder iets te zeggen.
Die van ons was zo hyper dat ik niet de indruk heb dat dat iets heeft geholpen.
Wij zagen het op een gegeven moment aankomen, dat zit in hele subtiele dingen.
Dan leidde ik hem af door bv een commando te geven als "zit".
Vanuit zit is het net lastiger om te gaan rijden. Als ik ook wacht zei kon ik bv op de bank gaan zitten.
Naderhand konden we het voorkomen met een streng "uh!!"
Maar vooral doseren van prikkels, pas af wat hij aankan.
Als we bv visite kregen, zorgen dat hij voldoende gerust had van tevoren.
Dat soort dingen.
Goed dat je het nog even uitstelt! Ik denk dat je het goed doet zo met hem eraf halen, rustig nee zeggen en even apart
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?