Fibro-cartilagineuse infarct + fysiotherapie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jenny (Gast)

Op een wandeling vorige vrijdag is mijn labrador plots neergevallen met een luid gejank. Na foto's en testen is de diagnose fibro-cartilagineuse infarct. Ze is dus verlamd aan de achterpoten. De linkerpoot volledig, de rechterpoot gedeeltelijk, door zenuwuitval. Na een weekend in de dierenkliniek bij de specialist mocht ze vandaag naar huis. Ze is zeker niet bij de ergste gevallen, want ze kan zich al terug rechttrekken en er is al iets van beterschap. Ook heeft ze nog iets van gevoel in de zenuwen in de achterpoten.  Heeft iemand zijn hond dit ook al gehad? Is dit terug goed gekomen? De specialist zegt dat ze zeker nog wat zal verbeteren, maar het is moeilijk te voorspellen in hoeverre. Ze zal volgens hem wel nooit meer de oude worden. Ze wordt dinsdag 6 jaar. :-( Fysiotherapie zou kunnen helpen, al is dat niet wetenschappelijk bewezen. Toch willen we het proberen. Heeft iemand een goed adres in Oost-Vlaanderen?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Dat is een heftige aandoening en zo jong.

De eerste 48 uur na het infarct zijn voor de behandeling het belangrijkste; is dat bij jouw labrador zo snel gelukt?

citaat

3. Behandeling

Intensieve medische behandeling is heel belangrijk de eerste 48 uur na de embolie.
Na deze periode kunnen we voor het ruggemerg niets meer doen.
De behandeling bestaat uit vocht therapie voor de shock, cortticosteroiden voor de zwelling rond het ruggemerg en vitamine preparaten voor de zenuwen te ondersteunen.

Chirurgie heeft hier totaal geen zin.

einde citaat

Bron: http://www.causus.be/uitleg-per-soort-dier/honden/neurologie-en-neurochirurgie/fibro-cartilagineuse-infarct/

Ik ben uit NL; dus ken ik geen fysiotherapeuten in Oost Vlaanderen.

Hopelijk hebben forumleden uit deze regio een advies voor je.

De behandelend specialist en je dierenarts zouden toch ook een goede fysiotherapeut kunnen aanbevelen; zeker omdat je hond een zeer complexe aandoening heeft. 

 

Heel veel sterkte.

 

Anoniem (Gast)

Ja hoor, ze werd meteen behandeld. En er is al beterschap sinds vrijdagavond. Toen kon ze haar ganse achterlijf niet gebruiken. Nu trekt ze zich recht en kan ze enkele stappen zetten, maar al 'zwalpend' met het achterlijf. 

honden page profiel ElianeEliane

Je gaat dit misschien een gekke vraag vinden, maar wat krijgt jouw hond te eten?

Anoniem (Gast)

@ Eliane: Hills korrels, en heel regelmatig gekookte/gestoomde groenten met een stukje vlees, kip, tonijn of sardientjes. Of gekookte rijst met soep. 

We hebben 2 labradors, die exact dezelfde voeding krijgen trouwens. 

honden page profiel ElianeEliane

De reden dat ik dit vraag is dat ik één van vele studies zeer interessante zaken en resultaten heb gelezen aangaande voeding (commerciële voeding vs rauwe voeding) en de werking hiervan op het lichaam.

 

Helaas kan ik hiervan niets kopiëren vanwege de uitdrukkelijke vermelding van de auteur (onderstaande gegevens)

Deze thesis is opgesteld en aangeboden door dr. Erwin van Gijtenbeek dierenarts,

voor het behalen van het diploma osteopathie bij dieren aan het opleidingsinstituut I.C.R.E.O.. (misschien kan je deze vinden na wat opzoekwerk)

 

Ik gaf hier al rauwe voeding, maar het lezen van deze studie en de bekomen resultaten. Maken alleen maar dat ik meer vastbesloten ben nooit nog brokvoeding aan mijn honden te geven.

 

De vertering, verwerking en distributieproces van voeding is een enorm groot en ontzettend uitgebreid proces. En heeft uiteindelijk invloed op heel het lichaam.

Ook een heel grote invloed op de wervels.

Nu het wil niet zeggen dat rauwe voeding dit alles voorkomt. Maar gezien de situatie het overwegen waard is om nog enkel rauwe voeding te geven.

Je vind op info sites als voerwijzer.com en barf.nl heel wat uitleg over verse rauwe voeding. De Australische dierenarts Ian Bllinghurst heeft hier ook al het nodige over geschreven.

 

Ik wens jullie alvast veel beterschap

 

 

Volgende forumvraag: Puppy vergiftiging
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^