Ik gebruik natuurazijn. Gewoon uit een doorzichtige witte fles. Daar is verder niks aan toegevoegd. Is ook heel goed om je waterkoker en andere apparatuur mee t ontkalken omdat er verder niks aan toegevoegd is.
Oh tnx.
Ik heb op moment alleen schoonmaak azijn in huis, dat ga ik maar niet gebruiken lijkt me.
Morgen maar eens andere halen dan...
Opzich valt het nog wel mee hoor ruikt het alleen als ze heel dichtbij komt staan
Wees blij dat ze voor vieze sloot koos in plaats van dooie rat
Mellow flikte dat vorig jaar, stínken joh! Ik werd er gewoon onpasselijk van, ze hoefde ook niet bij me in de buurt te lopen, ga maar lekker ver weg haha
Zij was blij, ik iets minder.
En ja, toen moest ik nog in de auto met die vieze stinkerd...
Raampjes open, hartstikke koud natuurlijk en thuis gelijk onder de douche. Met veel shampoo.
Ze ligt al vanaf iets voor half acht tegen me aan, kop onder mijn arm, snurken als een oude vent
En we hebben maar een uurtje gelopen, dus het is niet zo dat ik haar heb afgemat vanmiddag
Frisjes, vergeleken met vanmiddag. Niet erg. Vond het gisteren te warm onder mijn dekbed (of ik word ziek).
Daya koos voor een wel heel kort rondje ('s avonds mag zij vaak kiezen). Een snuffelrondje door het parkje om de hoek, er omheen en daarna weer erdoorheen. Toen liep ze in 1 lijn naar huis. Prima, dan een keer heel kort. We zijn wel een half uurtje weg geweest, maar niet ver dus. De vorige keer dat ze mocht kiezen waren we 2 uur onderweg (en ze wou toen nog niet naar huis).
Ze heeft zichzelf inmiddels weer op de bank genesteld. En ik ben toch wel een klein beetje teleurgesteld.
Morgenvroeg een heel vroeg rondje (tussen 4 en 5 in de morgen). Morgen ga ik namelijk op vakantie met mijn zus en neefjes. Naar Disneyland! Dat ze thuis maar goed op mams letten.
Haha Jen, als ik een half uurtje hier zou kunnen lopen, dan zou dat echt een Hele Lange wandeling zijn
Hier is het namelijk als volgt: ik doe mijn jas en mijn Crocs aan, Mellow krijgt haar tuig om, we gaan naar buiten, lopen naar de hoek, ik haal de Flexi van de stop, ze loopt het gras op, zoekt, plast en gaat weer naar huis. Soms zijn het 2 plassen, soms nog een poepje erbij ('s morgens), maar 5 minuten is wel zo'n beetje het maximale. 's Middags is het nog wel eens wat langer, maar meer dan 10 minuten zeker niet.
Ach, ik vind het goed zo. Het is wel jammer, maar ik ben blij dat ze toch 3 of 4 keer per dag op de hoek van de straat wat doet. Beter dan vorig jaar (toen ik 3 keer per dag naar bos of dijk moest).
Gaan we nu niet naar het bos, dan ga ik wel een keer of 6, 7 naar de hoek van de straat, zo heeft ze toch genoeg plasmogelijkheden.
Inmiddels is ze omgedraaid en ligt ze met haar achterpootjes tegen me aan. Mijn vriend mag haar zo nog even laten plassen.
Ik vind het anders al een hele prestatie dat je niet meer helemaal naar het bos moet rijden. Geeft toch geen fijn gevoel als ze het alsmaar ophoudt. Het is wel jammer, maar zou me er ook bij neerleggen hoor. Het is niet anders. Misschien, ooit, als ze een hele oude dame is, dat ze op haar gemak door de buurt sjokt. hihi
Ik had daarstraks ook zoiets van.. Ik doe het voor Daya, niet voor mezelf (uiteindelijk). Kan wel genieten van lange wandelingen hoor, maar als ze 's avonds liever languit op de bank ligt... Daya op de ene bank, mijn moeder op de andere. Moet ze toch steeds met haar pootje mijn moeder aanraken.
Ben het alleen niet van haar gewend. 's Avonds heeft ze (normaal gesproken) wel zin in een lange wandeling.
Ja, ik kon deze niet aan me voorbij laten gaan natuurlijk!
ik gebruik de goedkoopste azijn, kost 33 ct........ een goedkoop middel, ontvet voor je gasstel, kan gebruikt worden voor het aanrecht, bacterieen dodend... goed tegen vlooien teken en noem maar op, washand even in het water drenken dan azijn erbij en de vacht mee inwrijven, niet in de huid, neutraliseert de geur , is ook goed geschikt als je hond of kat ergens geplast heeft om dat daar mee weg te werken............
dat gebruik ik.......
als dit gebeurt is, dan helpt azijn ook niet meer, dan zou ik met een goede hondenchampo toch maar even wassen hoor.... en het voortaan voorkomen. hahaha.
wat heerlijk Jen, geniet er van, daar kom je ook niet iedere dag, en Daya wordt goed verzorgd.
weer behoorlijk mistig hier, krijgen wij vandaag een zonnetje ? zou wel na gisteren verdiend zijn he.
wil het heel graag weer van je weten of het geholpen heeft Antje.
super Amber, kleine stapjes maken een hele grote.
wo 28 okt 2015, 02:00
Wolkenvelden trekken over het land en in het zuidwesten kan het soms licht spetteren. In de noordoostelijke provincies is vanochtend kans op laaghangende bewolking en mist.
Er staat een matige zuidoostenwind en daarbij stijgt de temperatuur vanmiddag naar 12 graden in het noorden tot 16 in het zuiden. De lichte neerslag breidt zich later op de dag uit en vanavond kan het op meer plaatsen motregenen.
geen zon hier, en weer een mistveld..... jammer.
Meestal ben ik ook wel heel alert op het rollen in vieze dingen. Stort ze dicht zomaar uit het niets neer (soms zelfs tijdens het rennen) dan is het meestal rollen om het rollen (gewoon in gras ofzo). Staat ze eerst uitermate geïnteresseerd te snuffelen dan weet ik wel hoe laat het is, zeker als ze haar nek richting het besnuffelde plekje beweegt
Dit was SNUF en gelijk PLOF. Ze lag zó heerlijk te rollen, tot ik dacht 'hmmm, dit duurt wel érg lang'. Zo'n gore, vette vlek over d'r halve rug (en haar tuig). Die vlek was het ergste niet, nee, die geur...
Maar ach, stiekem is het ook wel grappig als ze zo ligt te genieten haha.
Maar helaas voor haar komt er na zoiets wél een verplichte douchebeurt
Stiekem is het best lekker hoor Jen, even snel voor een plas naar buiten en dan weer lekker op de bank. Zeker als het koud is en donker en regen. Maar dit is ook al beter dan helemaal niets.
Vanmorgen denderde ze ook weer naar het gras, zocht een goede plek, knielde, tilde 1 poot op en deed een goede plas. En dat was het. Soms blijft ze nog even snuffelen, soms volgt er een tweede plas. Vandaag niet. Prima hoor. Lekker naar huis, eten.
Straks maar weer met de fiets. Het is wel grijs en een beetje nevelig, maar als ik naar buiten kijk verwacht ik nog geen regen. Denk wel dat het koud is vandaag.
Als het vanmiddag regent is het niet zo erg, dan ga ik toch naar huis.
Ja laat ik zeker weten.
En ga nu ook langer door als ze niet meer loops is.
Hier is t ook grauwer dan gisteren. En kennelijk heeft het heel hard geregend afgelopen nacht. Ik ging vanmorgen even met Zora naar het veldje in de buurt om te oefenen maar dat was een grote zompige modderpoel. Heeft ze dat ook alvast meegemaakt.
Verder doen wij t rustig aan vandaag. Zora heeft heel erg lopen spoken afgelopen nacht. Dus ik ga zo een rondje hardlopen en Zora een dutje doen in de Bench en daarna lekker samen chillen. Nog een paar kleine rondjes om te plassen. Ik merk wel dat ze onrustiger en meer gespannen is als ze teveel nieuwe dingen op een dag doet en dat lijkt me ook niet goed voor d'r.
Willemijn bedankt voor de tips over het borstelen.
Ik zag nog een baggerhond voorbij komen. Hoop dat ze weer een beetjr schoon js.
Net gewandeld hier in het dorp.
Tweede keer dat ze losliep en het ging weer goed. Het lijkt kouder buiten dan gister.
Vanavond ga ik bij mijn ouders eten en neem ik Roxy mee.
Ik probeer foto's te plaatsen maar dat lukt niet vanaf mn telefoon. Straks maar ff vanaf de laptop proberen
ik heb ook wel eens flink gezucht hoor, een Bams in de modder, met een hijskraan er uit moeten trekken, schoenen broek in de kliko kunnen gooien, wassen ? nee dat doe ik niet, krijg de champo er nimmer meer uit, hahahaha......
ik ..gooi..Bams in een stromend schoon water, en laat haar badderen een hele poos. zodat ze weer schoon en zacht en lekker ruikt, waterblazer erop en schoon is ze weer. hahahaha......
rustig aan Amster, een iets op een dag is voldoende...... als je ziet dat de kleine er onrustig van wordt doe je rustig aan, blijf wel socialiseren he, heel belangrijk.
alleen voor Amster, Amster lees dit eens rustig door, het is veel maar wel leuk en interessant en leerzaam om te weten.......
In de socialisatieperiode moet uw puppy kennismaken en leren omgaan met alles wat hij in zijn latere leven tegen kan komen. Een groot deel van de socialisatiefase is uw puppy bij de fokker. Het is dan ook van belang dat u uw puppy gaat halen bij een fokker die veel aandacht besteedt aan de socialisatie. Daarnaast moet u als eigenaar direct met de socialisatie aan de slag vanaf het moment dat het pupje bij u in huis is.
Het doel van socialisatie is uw puppy bekend te maken met de wereld waarin hij leeft en alle prikkels die zich daarin voortdoen, zodat hij in die wereld normaal kan functioneren.
Socialisatie is het proces waarbij een hond leert zich aan te passen aan de normen van de individuen waarmee hij samenleeft. Doel van de socialisatie is dat uw puppy bekend raakt met de wereld om hem heen, zodanig dat hij normaal kan functioneren in die wereld. Socialisatie vindt dus plaats op mensen en andere honden, maar ook op andere dieren die de hond in zijn leven tegen kan komen en de omgeving waarin de hond leeft.
Onderdeel van de socialisatie is dat u de pup overal mee naar toe neemt. Neem de puppy bijvoorbeeld mee naar het schoolplein of naar de markt. Laat de puppy rustig wennen aan nieuwe prikkels. Het is helemaal niet erg om in het begin de pup op de arm overal mee naar toe te nemen. Hij kan dan rustig met uw steun de wereld verkennen en u voorkomt dat hij wil vluchten. Op het moment dat hij nog in u wil kruipen is hij er nog niet aan toe om zelfstandig op ontdekkingstocht te gaan. Op het moment dat hij heel nieuwsgierig om zich heen kijkt kunt u hem neerzetten. Dit kan voor iedere pup weer anders zijn. Als de puppy bij een eerste kennismaking met een prikkel nog wat angstig is, reageert u niet maar loopt u door. Steun uw puppy dus niet wanneer deze angstgedrag vertoont. U zoekt een tijdje later dezelfde prikkel op en u zult merken dat de pup na een aantal keer doorheeft dat hij zich helemaal niet druk hoefde te maken. Vanzelf zal de pup steeds nieuwsgieriger worden en dan kunt u hem neerzetten. Leer het pupje dat deze nieuwe prikkels leuk zijn. Laat hem een keertje voorzichtig aaien door voorbijgangers op de markt of door kinderen op het schoolplein.
Bij het socialiseren is het niet voldoende om de pup alleen maar met allerlei verschillende prikkels te confronteren. We weten dan immers helemaal niet hoe het pupje hierop reageert. Als hij agressie vertoont en daarmee in zijn ogen succes heeft doordat hij iemand weggejaagd heeft, dan kan hij die agressie verder ontwikkelen. Als het pupje de prikkel die angst opwekt leert te lozen door te vluchten, leren we hem hier op een verkeerde manier mee om te gaan. Het is dus belangrijk dat u erop toeziet dat iedere nieuwe ervaring een positieve is.
Het is aan te raden met uw pup naar een puppycursus te gaan. Puppycursussen worden in elke plaats wel gegeven. U zult merken dat uw pup dit fantastisch vindt. Een puppycursus is een uitstekende manier om uw pup te socialiseren en meer over het gedrag van uw geliefde viervoeter te leren.
Het is verstandig om ook regelmatig even langs de dierenartsenpraktijk te lopen en daar een snoepje te halen. Zo leert de pup dat de dierenarts leuk is en niet eng. Als de pup op latere leeftijd nare ervaringen beleeft bij de dierenarts, is het voor hem veel moeilijker om dat negatieve gevoel te koppelen aan de dierenartsenpraktijk. Deze wekte immers al een positief gevoel op. Door op deze manier aan de slag te gaan kunt u de opbouw van angst voor de dierenarts voorkomen.
Bij het socialiseren is het belangrijk om de ervaringen te blijven herhalen, zodat de pup er ook echt aan went. Een enkele ontmoeting met iets nieuws is niet genoeg om de hond zich dit blijvend te laten herinneren. Blijf tijdens de socialisatiefasen dus ook prikkels opzoeken waar uw puppy al goed mee om kan gaan. Uiteraard heeft de puppy ook rust nodig om al die indrukken te kunnen verwerken.
Hondenplaneet.nl biedt u een socialisatiekaart aan, die u als leidraad kunt gebruiken bij het socialiseren. U kunt twee versies downloaden. Een eenvoudige socialisatiekaart, waarbij u kunt aankruisen welke onderdelen u gehad heeft. En een meer uitgebreide socialisatiekaart, waarbij u per periode aan kunt geven aan welke punten van de socialisatie u heeft gewerkt. Zo kunt u de vorderingen van de socialisatie van uw pupje nog beter bijhouden.
Het socialisatie proces wordt opgedeeld in een tweetal fasen. Het socialisatieproces begint met de primaire socialisatiefase. De primaire socialisatiefase loopt rond de leeftijd van 12 weken over in de secundaire socialisatiefase.
In de primaire socialisatiefase vindt socialisatie plaats op de omgeving en op de roedelgenoten. De pups moeten alles waarmee ze later te maken kunnen krijgen als heel normaal gaan zien en ervaren. U moet uw puppy dus eigenlijk overal mee kennis laten maken.
Vanaf een week of 4 komen de pups in de primaire socialisatiefase. Dit is de belangrijkste fase in het leven een puppy en zal voor een groot deel bepalend zijn voor het latere gedrag van de hond.
In de primaire socialisatiefase vindt socialisatie plaats op de omgeving en op de roedelgenoten. Alles waarmee de pups later te maken kunnen krijgen moeten ze als heel normaal gaan zien en ervaren in de primaire socialisatiefase. Ze moeten dus eigenlijk overal mee kennismaken. Het grote voordeel is dat de pups in deze periode ook heel onbevangen, leergierig en nieuwsgierig die grote wereld willen gaan ontdekken.
Vanaf een week of 7 gaat de moeder spenen. Ze wil dat de pups niet meer drinken en dat ze meer op eigen benen komen te staan. Niet eerder dan na 7 weken mogen de pups naar de nieuwe bazen. Vanaf het moment dat het pupje bij u in huis komt, zal hij volop nieuwe indrukken bij u thuis opdoen. Maar ook veel indrukken van buitenaf zijn essentieel voor de ontwikkeling van de pup. Hij moet uitgebreid kennismaken met allerlei soorten mensen. Van jong tot oud, van dik tot dun, van licht tot donker en van verlegen tot enorm druk. De pup moet ook kennismaken met allerlei verschillende hondenrassen. Ook moet de pup wennen aan vreemde voorwerpen en daarbij behorende geluiden, zoals auto’s, bussen, vrachtwagens, fietsers, motorrijders, treinen, stofzuigers, wasmachines/wasdrogers, vuilniszakken, televisie, stereo-installaties, vallende drinkbakken, sleutelbossen, enzovoorts.
Een van de kenmerken van deze primaire socialisatiefase is dat de pup een enorm incasseringsvermogen heeft. Het is veel moeilijker om de pup nu traumatische ervaringen te laten opdoen dan als hij wat ouder is. Hier moeten we natuurlijk uitgebreid gebruik van maken.
De pup moet overal mee naar toe genomen worden: de markt, het speelveld, het schoolplein, de trein in, de bus in, de winkels in, naar de dierenarts, enzovoort en op deze manier leren dat alles leuk is.
Soms vindt de pup allerlei nieuwe dingen nog een beetje eng, ondanks dat de pup in de primaire socialisatiefase zit. Dit komt waarschijnlijk door het feit dat de pup nog niet helemaal vertrouwd is met de nieuwe roedel en niet overal de gelegenheid heeft zich terug te kunnen trekken in het vertrouwde nest. De rol van de nieuwe baas is hierbij enorm belangrijk. De nieuwe baas moet zich van het begin af aan profileren als de nieuwe leider die volledig te vertrouwen is en waar de pup op kan rekenen.
Als het pupje iets eng vindt, zijn wij vaak geneigd het pupje op te pakken en hem vriendelijk toe te spreken of te troosten. Hiermee belonen we de hond voor zijn schrikgedrag en geven we in feite aan, dat hij inderdaad bang hoort te zijn. Het is belangrijk dat u uw puppy volledig negeert op het moment dat uw puppy angstig gedrag vertoont. U als leider bent niet onder de indruk van de omgevingsprikkel. Volledig negeren van de pup kan in de praktijk enorm lastig zijn. Als de baas stilstaat en naar de pup kijkt als deze net geschrokken is, kunnen we al niet meer spreken over negeren van de pup. Eventueel kunt u het pupje afleiden door met hem te gaan spelen. Spelgedrag wordt alleen vertoont in een omgeving die niet als stresvol ervaren wordt. Door te gaan spelen geeft u als leider dus aan dat er niets is om gestrest van te raken. Waarschijnlijk neemt uw puppy die houding van u over.
De primaire socialisatiefase is zo enorm belangrijk, omdat deze alleen plaatsvindt bij pups van 4 tot 12 weken. Gebreken in de primaire socialisatie kunnen later in het leven niet meer ingehaald worden.
Als puppies niet worden gesocialiseerd omdat zij bijvoorbeeld in een schuurtje op het platteland opgroeien, is de kans op asociale pups groot. Dergelijke pups kunnen niet normaal functioneren in onze wereld, omdat ze op jonge leeftijd niet bekend zijn gemaakt met de prikkels uit onze wereld. Deze honden zijn erg gestrest en vertonen angstig of agressief gedrag. Voor de hond en de nieuwe baas meestal een kwelling. En alleen maar omdat de pup in de primaire socialisatiefase niet met bepaalde prikkels in aanraking is gekomen. Zitten de pups dus ergens achteraf en komen ze niet vlot en vrolijk op u af terwijl ze wel goed wakker zijn, neem deze dan liever niet mee. Het is sneu voor de puppies, maar als u wel koopt blijft de fokker op deze manier doorgaan. En u zit opgescheept met een hond die altijd probleemgedrag zal blijven vertonen.
Vanaf de leeftijd van 12 weken tot ongeveer een half jaar zit de pup in de secundaire socialisatiefase. Deze fase wordt ook wel angstfase genoemd. In de secundaire socialisatiefase moet versterking optreden van wat de pup heeft geleerd in de primaire socialisatiefase.
De natuurlijke nieuwsgierigheid is overgegaan in een natuurlijke neiging tot vluchten. Alles waar ze eerst onbevangen op af gingen kan nu ineens weer heel eng zijn. Het herstelvermogen van de pups op vervelende ervingen is behoorlijk afgenomen en traumatische ervaringen die ze nu opdoen laten een stevige indruk achter. Als nieuwe roedelleider is het uw taak om te zorgen dat de pup goed door deze fase heen komt.
Deze levensfase heeft nog steeds ‘socialisatiefase’ in de naam, omdat de socialisatie eigenlijk nog niet voorbij is. Ook nu de pup meer de neiging heeft om te vluchten moet hij overal mee naar toegenomen worden. Om hem te laten merken dat er met al die zaken waarmee hij kennis had gemaakt niets is veranderd en hij er dus nog steeds niet bang voor hoeft te zijn. Doet u dit niet dan bestaat de kans op desocialisatie. Alles waaraan hij gewend was geraakt vergeet hij. De kans is aanwezig dat ondanks al uw werk en dat van de fokker het alsnog een bange hond wordt. En dat wil natuurlijk niemand.
Op het moment dat u de pup in huis krijgt, zit hij midden in zijn primaire socialisatiefase. Dit is de periode in zijn leven waarin hij kennis moet maken en leren omgaan met alles wat hij in zijn latere leven tegen kan komen. Zo moet hij met allerlei verschillende mensen leren omgaan, maar ook met andere dieren en zelfs de omgeving. Dit gaat niet vanzelf. U moet de pup in het socialisatieproces begeleiden en u moet actief op zoek gaan naar prikkels. De primaire socialisatiefase is zo enorm belangrijk, omdat deze alleen plaatsvindt bij pups van 4 tot 12 weken. Gebreken in de primaire socialisatie kunnen later in het leven niet meer volledig ingehaald worden. Vanaf 12 weken tot 6 maanden leeftijd zit uw pup in de secundaire socialisatiefase, die ookwel de angstfase wordt genoemd. In deze socialisatiefase moet versterking optreden van wat de pup heeft geleerd in de primaire socialisatiefase. Ervaringen en situaties dienen tot de leeftijd van 6 maanden voortdurend herhaald te worden. Om u hierbij te helpen heeft Hondenplaneet.nl twee socialisatiekaarten ontwikkeld:
even niet over het weer, even voor de pup van Amster..........
Na 2 dagen waarbij de zon vol op scheen is het vandaag maar grijs.
Niet koud verder. Vanmorgen alleen even naar het parkje gelopen.
Daarna ontbeten, Chica had geen zin in haar brokken, en toen was het tijd voor de huishoudelijke taken...
Boven de kamers, badkamer, wc's, de trap gestofzuigd, vaatwasser aan, wasmachine aan, andere was afgehaald, beneden opgeruimd gestofd en gestofzuigd, chica haar plaats weer helemaal fris en toen..bakkie thee!
Net heb ik een uur met Chica gewandeld. Heerlijk.
Nu alleen nog even een was in de droger doen en de mand was wegstrijken...
grr ze staan weer scheef :)!!
@Roxy als je tijdens het foto maken je telefoon horizontaal houd komen ze hier goed als het goed is..
Wij zijn heerlijk bij de Wythemerplas geweest, gijs was geweldig braaf!
Doe je het met de smartphone ? Dan gebeurt dat vaker, toch niet met je pc of laptop ??
Goeie tip Lieke.
Grijs geweest, bah, de hele dag, gisteren ook , wij waren vandaag toch aan de beurt ? Vroeg donker, nu warm, snel kachel uit, maar was zo waterkoud.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?