Naar aanleiding van mijn topic "Benthe doodziek van ballon" wil ik graag dit topic openen.
Benthe heeft, omdat ze een ballon had opgegeten, een injectie gekregen om haar te laten braken. Toen ze na tien minuten nog niet wou braken kreeg ze nog een injectie. Hierna heeft Benthe het bewustzijn verloren.
Pas toen ik vandaag reacties op dit topic kreeg, realiseerde ik me dat Benthe niets gegeten had en daardoor hoogstwaarschijnlijk zo ziek is geworden.
Mijn dierenarts heeft niet gevraagd of Benthe gegeten had, en ik heb er geeneens aan gedacht en voel me daardoor behoorlijk schuldig.
Daarom is dit topic geopend.
Mocht jullie hond per ongeluk iets opeten en een injectie krijgen om hem of haar te laten braken, zorg dan dat de hond iets eet voordat de injectie wordt toegediend. Dit kan een hoop narigheid voorkomen.
Ik heb een dergelijk spoedgeval meegemaakt: mijn Charlii at een speelgoed muis. Toen ik met haar naar de DA ging, gaf zij Charlii eerst een flinke maaltijd alvorens zij de injectie gaf om mijn hond te laten braken. Ik had geen idee hoe zo iets werkte, maar nu ik jouw verhaal heb gelezen, ben ik erachter gekomen dat het dus uitermate essentieel is geweest!!!
Heel goed dat je hier de aandacht op vestigt
Goed advies
Weet ook ik uit ervaring helaas ..(Jeff was totaal fysiek uitgeput na braken zonder resultaat)
door eten kort van te voren, is de kans dat het gegeten object meekomt ook nogeens vele malen groter dan bij op nuchtere maag braken
En de hond kan makkelijker braken en raakt niet totaal uitgeput ivm beroerd maar nagenoeg leeg
Meid je hebt goed gehandeld...deze tip zou elke da moeten geven voor braken.(helaas blijkt dat in de praktijk niet zo te zijn)
Dus fijn dat je jou ervaring deelt!
dat is de eerste keer dat ik dat hoor
Wat een super goede da!
Bedankt voor de waarschuwing.
Goed dat je die waarschuwing hier plaatst.
Toen Vigo iets had opgegeten,kreeg hij onmiddellijk een injectie zonder dat er werd geinformeerd of hij had gegeten.
Hij had gelukkig gegeten,het lijkt zo logisch maar op zo'n moment van lichte paniek stond ik daar niet bij stil en mijn ervaren da ook niet.
Ik ben na Vigo's operaties verandert van da,het lijkt mij nu zonder twijfel een goede beslissing ,buiten de goede reden die ik al had om te veranderen.
bedankt voor de waarschuwing!
Toevallig moest ik deze week ook naar de DA voor zo'n injectie. Mijn hond had wel al gegeten, maar de DA heeft er niet naar gevraagd.
Nu zal ik er aan denken, mocht het in de toekomst nog eens gebeuren. Erg zielig voor je hond trouwens.. De DA had daar aan moeten denken, helemaal als ze ook nog een tweede injectie gaven
Bedankt voor het delen
Goed dat je dit plaatst als waarschuwing!
Ik heb mijn hond twee keer moeten laten braken bij de dierenarts ivm dat hij iets giftigs had gegeten, elke keer was hij nuchter (alhoewel, hij had natuurlijk iets giftigs gegeten). Hij heeft er beide keren geen problemen mee gehad. Misschien ligt het ook aan de dosis die de dierenarts geeft en het soort braakmiddel. De eerste keer bleef mijn hond braken en moest hij een tegeninjectie. De tweede keer hield het braken vanzelf op toen zijn maag leeg was. Dus ik denk dat hij beide keren een ander middel heeft gekregen.
Welk braakmiddel kreeg jou hond?
Dat eten moet je pas geven als je weet dat er geen endoscopie mogelijk/nodig is.
http://www.mcvoordieren.nl/voorwerp-ingeslikt
@ Saap: Ik heb werkelijk geen idee welk braakmiddel Benthe heeft gehad.
Mooi dat wist ik dus ook niet
Jeff heeft een injectie apomorfine gehad en 0.4 injectie naloxon
(staat op je rekening vermeld wat er is gebruikt)
Ik heb even gekeken, apoformine. toen ik het googelde kreeg ik dit :
"Wat ik erg zorgwekkend vond, was dat hij volledig buiten zichzelf raakte. Hij zakte door zijn poten, draaide alleen nog maar rondjes, en reageerde verder nergens meer op. Niet op zijn naam, niet op aanrakingen. Achteraf las ik dat hij waarschijnlijk een overdosering heeft gekregen.
De dag erna was hij nog erg sloom, en vanaf de dag daarna is hij juist meer hyper dan normaal.
Weet iemand of een overdosering apomorfine negatieve gevolgen op de lange termijn kan hebben? Ik vind het i.i.g. onterecht dat op internet staat dat het een volkomen veilig middel is. Het wordt overigens bij mensen gebruikt voor Parkinson-patiënten"
Een halfwaardetijd van 1 uur. Dus dat de verschijnselen zo lang erna van de apomorfine komen lijkt me onwaarschijnlijk.
http://www.uu.nl/file/10755/download?token=oZZqMDlF
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?