Dagje Workum

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bert NieuwenhuisBert Nieuwenhuis

       Als je verneemt dat er een paardendag wordt georganiseerd ga je als hondenliefhebber nieuwsgierig worden. Zo verging het ons. In het Friese Workum, de plaats waar de kunstschilder Jopie Huisman, die onder andere oude vodden als decoratie levensecht schilderde, werkzaam was, werd gisteren een paardenfestijn gehouden. Hier kon je tuigpaarden die aangespannen waren bewonderen op hun gangwerk voor de koets. Het leuke van dit werk is dat het ervaring vereist als je het goed wilt doen. Dit betekent dat er menners meedoen die meer dan 60 jaar in dit vak zitten. Ook de aangespannen Friese paarden met hun mooie gangwerken vormden samen met hun prachtig opgedofte dames een klasse appart. Op de met zand bedekte lange hoofdstraat tilden zij hun benen hoog op om met grote snelheidd langs te sjezen. Jammer dat Bailo hier geen erg in heeft. Hij is soms  wel, maar vaak ook niet eens geinteresseerd in deze paarden. Hij ziet ze bij ons in de buurt regelmatig. Waar ik hem nog wel even attent op maakte was op de koeienmarkt die ook was georganiseerd. Niet dat hij geen koeien kent, maar wel dat hij mocht zien dat koeien niet altijd in beweging zijn . Zo ziet hij die beesten ook eens van een andere kant. Gelukkig waardeert hij die gekke invallen van mij, want ik merk dat hij, als hij erop attent wordt gemaakt, vrolijk kwispelt. Hij is altijd overal voor in.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ooh, geweldig mooi! De koetsen, paarden en de panden op de achtergrond passen echt bij elkaar.

Bij mij in het dorp worden ook jaarlijks paardendagen georganiseerd. Eerst deed ik met een aantal vriendinnen zelf mee. We reden dan de Eschrit, een dag met oude koetsen en klederdracht. Echt super mooi om die sfeer mee te maken.

Nadien een defilé rijden waarbij er door een commentator de geschiedenis van de betreffende koets werd gemeld en eveneens een praatje werd gemaakt over de mensen die op de koets zitten die vaak al vele en vele jaren mee rijden.


Helaas al een aantal jaren niet meer actief aan het meedoen. Maar wanneer ik vrij ben haal ik een bewoner van de groep op waar ik werk en ga ik met hem op vrijwillige basis mee kijken naar het spektakel. Altijd geslaagde dagen.

 

Mocht u ooit in de gelegenheid zijn en op dat moment 'vakantie' aan het vieren bent, is dit echt een aanrader om een dagje of meer heen te gaan.

www.tubbergsepaardendagen.nl

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Mooi zeg!

Die koe is ook zo mooi schoon 

 

Dan raad ik ook aan om 26 september naar Elburg te komen.

Dan is daar de bokbierdag, met een mooie koetsentocht ook. 

Volgende forumvraag: Hello Frenchie
^