Ik zat hier zomaar is over na te denken.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Het gaat over vers vlees, en ik wilde het hebben over hoe honden in het wild hun prooi zouden eten en wat dan gezond is.
Er word namelijk gezegd dat honden of wolven als eerst de organen zouden op eten, omdat daar verteerde plantaardige stoffen in zouden zitten wat gezond zou zijn voor de hond/wolf.
Ik kan mij daar best in vinden, maar ik heb hier over na zitten denken. Het word misschien een klein beetje een ander onderwerp dan dat het is. Maar als bijvoorbeeld een koe geslacht word, gaat er een kogel door de kop heen. En het eerste wat ze er uit halen zijn de organen. Maag darm etc. Ik heb mij laten vertellen dat, dat erg belangrijk is. Omdat er in elk levend wezen, in de darmen een slapende bacterie zou zitten, en wanneer een dier sterft, worden deze bacterien geactiveerd om het lichaam op te ruimen, en van binnen word het lichaam eigenlijk al verteerd. Als je dus de darmen er in zou laten zitten, dan kan het vlees niet meer gebruikt worden om te consumeren. Omdat het vlees niet eetbaar meer is.
Nu zat ik dus zo te denken, zullen honden/wolven dit niet om dezelfde reden doen? dat ze eerst de organen op eten. En het rest van het vlees kan dan gaan besterven (net zoals met een geslacht dier in de vriezer). Zodat honden/wolven voor later ook nog eten hebben?
Ik weet dat honden/wolven organische,spierweefsel en botten nodig hebben. Op deze manier krijgen ze dat ook binnen, maar dan op andere volgorde.
Misschien is dit stom gedacht hoor. Maar ik zat mij hierin over te filosoferen.
Honden zijn natuurlijk geen wolven, maar het gaat me meer om dat idee.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Nou, Puck eet vers vlees. Af en toe krijgt ze een karkasje met organen, daarbij begin ze gewoon aan een kant te eten en komen de organen aan de beurt wanneer ze er is. Die gaan echt niet als eerste op hier.

 

Het klopt volgens mij wel dat, wanneer je een dier slacht voor menselijke productie, je de darmen en alle andere organen waar stinkende prut in zit er zo voorzichtig mogelijk uit moet halen want als je bijvoorbeeld in de darm prikt en de ontlasting en maagsappen e.d. komen op het vlees dan kun je de boel weggooien. Het laat namelijk een vreselijke smaak achter en het vlees is door de bacteriën die er dan opzitten niet meer goed.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Dit vind ik helemaal geen stom gedacht hoor. Geen idee of hier al onderzoek naar gedaan is... Maar zeker de moeite waard :-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Wolven en hondachtigen eten ook verrot vlees, dus ik denk niet dat ze het specifiek daarom doen.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik vind het ook helemaal niet stom bedacht.. 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Wolven en hondachtigen eten ook verrot vlees, dus ik denk niet dat ze het specifiek daarom doen. "

 

Ja idd, ik wilde dat net neer zetten.

Maar denk eerder dat het ook makkelijk is. De ingewanden werk je snel naar binnen en een poot doe je langer over. Vaak worden deze ook meegenomen door een wolf en loopt daarmee weg om in zijn eentje dat op te eten.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Luuk eet de organen altijd als eerst op. Tenzij het rundernier is. Dan doneert hij het aan Cosmic;-)

Ik heb wel eens fazanten incl organen. Cosmic stopt met eten als ze een stuk met darm heeft. Soms pielt ze er nog wat aan, maar soms vindt ze het dusdanig misselijkmakend dat ze niet meer hoeft. Ook Luuk eet dit niet. Wispa wel. Die slobbert alles naar binnen.. :P

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik vind het ook een leuke vraag. :-D

Ciska heeft het al aangegeven.....

bijvoorbeeld, een roedel gaat op jacht.... ze hebben een prooi neergelegd, het allerzachtste is de buikwand, daar zitten de organen in, dat maken ze als eerste los, want als ze aan een poot beginnen... is de rest voor de anderen, dus eerst de buikwand en vreten ze zich vol, en dan pas de rest wat langer duurt om op te eten........

vaak wordt een prooi als er geen honger is begraven... en dan later opgegraven, en alles wordt dan ook toch wel verorberd, hoe hard het ook stinkt dat interesseerd ze niet, eten is om opgegeten te worden. wij hier op hp beweren altijd dat vleeseters een hoge zuurgraad hebben, dan hoef je niet bang te zijn dat als er bacterieen in het vlees zitten de wolven doden... en als er een wolf dood gaat aan een bacterie... dat weten we niet exact want een dode wolf wordt ook weer opgegeten.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

bedankt voor jullie antwoorden, er zitten ook mooie antwoorden tussen wat mij nog verder aan het denken zet. inderdaad een poot zullen ze langer over doen.
Bijzonder eigenlijk zouden ze het verder moeten gaan onderzoeken! volgens mij zit er nog veel meer dingen wat wij nog niet weten over het jagen van wolven, hoe ze dit doen en waarom ze dit doen.

Anoniem (Gast)

Honden zijn geen wolven. Ook de voedingsbehoeften zijn anders. Dit is de reden dat er zoveel gezondheidsklachten zijn bij honden.

Anoniem (Gast)

Er zijn zoveel voedingsklanten omdat er tientallen jaren onhonds gevoerd is geweest,hebben we te danken aan de brok industrie

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

ik kijk terug naar de wolf, omdat honden daar wel van af stammen. vandaar de vergelijking

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

onze honden hebben niets meer te maken met de wolf.... alleen de spijsvertering is het zelfde nog steeds.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Nou, Puck eet vers vlees. Af en toe krijgt ze een karkasje met organen, daarbij begin ze gewoon aan een kant te eten en komen de organen aan de beurt wanneer ze er is. Die gaan echt niet als eerste op hier.
 
Het klopt volgens mij wel dat, wanneer je een dier slacht voor menselijke productie, je de darmen en alle andere organen waar stinkende prut in zit er zo voorzichtig mogelijk uit moet halen want als je bijvoorbeeld in de darm prikt en de ontlasting en maagsappen e.d. komen op het vlees dan kun je de boel weggooien. Het laat namelijk een vreselijke smaak achter en het vlees is door de bacteriën die er dan opzitten niet meer goed. "

 Een gedomesticeerde hond zal niet hetzelfde handelen als een wolf die onder invloed was van natuurlijke selectie ( wolven met goede strategieën zullen beter overleven bijvoorbeeld bij onze honden is er geen natuurlijke selectie dus dat is totaal anders dan een wolf)

B. (Gast)

Hallo Sem, jouw gedachten hierover vind ik super en logisch.

Ik begrijp dat wolven  nog steeds als wolven gezien worden, maar  vanuit die redenatie (mijn mening, jij kan gelijk hebben hoor) stammen we uiteindelijk van hetzelfde af, 1 organisme. Afstamming zegt niet genoeg over de huidige situatie (soort). Maar vind je gedachtengang wel ontzettend interessant om te lezen. Complimenten.

Volgende forumvraag: Moeilijke eter met een budget...
^