Dwerg Pincher met apart gedrag.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ryan (Gast)

Wij hebben een hele lieve dwergpincher met de naam DJ van 5 jaar.Als puppy gekocht, naar puppy training geweest en gehoorzaamt goed.Nu heeft hij een paar aparte gedragsvertoningen. Ik wil hem er graag vanaf helpen maar ik heb geen idee hoe. Hier een opsomming van het maffe gedrag.- Kan niet alleen thuis zijn. Huilt heel erg. Geen blaffen.- Word heel erg bang van hard praten, Vaatwasser in en uitruimen, Stofzuiger, Bierflesjes open ploppen of vinger in je mond/wang/ en dan ploppen, tuinslang/water.- Moet niks weten van onbekende mensen, bij mijn vrienden blijft hij binnen 1 meter van mij, loopt zelfs mee naar de wc.- Bij drukte zoals een feestje kruipt hij in het verste hoekje van huis.- Doodsbang in de auto.- Bij het uitlaten eerst een kwartier draaien en dan nog hurkent 3 meter verder kruipen om vervolgens zn behoefte te doen.Herkent iemand dit gedrag? of horen al deze vertoningen bij elkaar?

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

je hondje is al 5 jaar? en heeft hij dit gedrag sinds kort, of al van pup af aan?

Anoniem (Gast)

dat ploppen weten we ongeveer 2,5 jaar en de rest eigenlijk altijd al.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Is hij ergens van geschrokken of ben je verhuisd? Waar heb je hem vandaan?

Anoniem (Gast)

Ik bedenk me net dat hij zn verzorgens het liefst hele dagen wil likken. Gezicht, armen, benen, het maakt eigelijk niet uit. Ook vind hij het fijn om op je te staan als je op de bank tv zit te kijken, het lieft likt hij je hele gezicht af als hij de kans krijgt. Dit is toch dominant gedrag? Als ik eens boos moet worden omdat hij loopt te blaffen en ik zeg foei en een wijs met mijn vinger gaat hij wel direkt op zn rug liggen met de poten in de lucht.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het klinkt alsof hij totaal niet gesocialiseerd is en er later ook nooit wat mee gedaan is om hem te helpen?

 

honden page profiel RyanRyan

Dj komt bij een fokker vandaan ergens in Hapert, Belgische dierenarts in het paspoort. Verder weten we niks van hun. Een keer verhuist maar dat maakte m niet veel uit. Als wij werken gaat hij naar mijn schoonmoeder 3km verderop. Daar zit hij samen met 3 boomertjes, na het werk halen we hem weer op en sochtends voor het werk zetten we m af zodat hij niet alleen thuis hoeft te zijn. Hij wordt 3x per dag 20min uitgelaten, ziet dan ook andere mensen en honder. Mensen vind hij niet interessant en de meeste honden vind hij lief. Soms gaat zn rughaar omhoog en soms niet maar niet bijten of tanden. wel soms grommen en blaffen,

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Hapert....
Dan kun je er donder op zeggen dat hij een slechte start heeft gehad.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Hoe komt het dat je er nu pas iets aan wilt doen?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Arm hondje.
Ik zou er een gedragsdeskundige bij halen voor gerichte tips.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Likken zie ik niet per definitie als dominant gedrag, wat je daar ook onder verstaat.
Ik vind het wel ongewenst gedrag.
En zou het niet toestaan.

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Het likken kan ook een uiting zijn van onzekerheid.

Zo lees ik meer in je verhaal wat kan duiden op onzekerheid.

Dit hondje moet je van begin af aan opnieuw socialiseren.

Zal niet makkelijk zijn en tijd rovend. Maar hij heeft het verdient !!!!!

honden page profiel RyanRyan

Oke maar wat wordt er bedoeld met socialiseren. Hij ziet genoeg mensen en andere honden. Hij vind t alleen niet leuk en wilt er niks van weten. Dat is niet bij iedereen. Hij is niet zielig verder, krijgt heel veel aandacht, gaat veel naar buiten, hoeft nooit alleen te zitten. Ook hebben wij 2 katten thuis waar hij heel goed mee kan opschieten en lekker in de tuin gaat zitten. Hij hoeft zich nooit te vervelen in ieder geval. We dachten altijd dat onze DJ gewoon een beetje maf was. Hij is verder altijd lief en nooit agressief geweest tegen mens en dier dus vandaar nooit echt actie ondernomen.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

"Socialisatie is het proces waarbij een hond leert zich aan te passen aan de normen van de individuen waarmee hij samenleeft. Doel van de socialisatie is dat uw puppy bekend raakt met de wereld om hem heen, zodanig dat hij normaal kan functioneren in die wereld"

 

hij moet dus opnieuw/alsnog leren dat al die dingen die je opnoemt (hard praten, vaatwasser inruimen) bij het normale dagelijkse leven horen

 

"Bij het uitlaten eerst een kwartier draaien en dan nog hurkent 3 meter verder kruipen om vervolgens zn behoefte te doen"

Dit komt denk ik omdat je hond zo druk bezig is met alles om zich heen dat hij geen rust in zijn lijf heeft om rustig naar de wc te gaan

 

Eva (Gast)

Beste Ryan,

 

Als ik zo jou omschrijving lees klinkt het alsof dit een heel angstig en nerveus hondje is dat in zichzelf is gekeerd. Dit kan in socialisatie zitten maar ook in andere dingen.

Nu kan ik het natuurlijk mis hebben maar ik denk dat het zeker geen kwaad kan er een gedragsdeskundige bij te halen. Misschien dat jullie iets doen (onbewust uiteraard) wat hem zo druk en gejaagd maakt. Het is wel zo prettig voor zowel jullie als jullie hondje om gewoon op een kalme manier door het leven te gaan.... Gedragsdeskundigen zitten vaak ook bij de betere hondenclubs en ik weet zelf wel een goede maar volgens mij is reclame op het forum verboden,maar er zijn vast ook wel een paar goede online te vinden.

Sterkte!

 

Johanna (Gast)

Ik denk dat hier de begrippen inprenting en socialisatie door elkaar gehaald worden.

 

Inprenting vindt plaats vanaf dag 1 na de geboorte, in 1e instantie door de moederhond (mits zij hier bekwaam toe is, wat in broodfok wel te betwijfelen is, cq is zij een goede moeder kunnen zijn geweest) en daarbij de fokker/gezin, waar de pup (liefst in huis) opgroeit.

 

De inprenting op mensen, mensentaal, mensendingen (drukte, geluiden, communicatie etc) vindt grotendeels plaats in de eerste 8 weken, de socialisatie is daar eigenlijk een vervolg op en vindt meer plaats naar buiten toe.

 

Als de inprenting niet oke is, is dat nauwelijks meer te herstellen.

Zulke honden houden hun leven lang last van (hevige) angst voor mensen, zeker als zij die niet kennen, en zullen zich nooit veilig voelen in de mensen maatschappij.

 

Bij deze honden zie je meestal dus ook angst, en geen agressie (agressie is een vorm van communiceren naar buiten toe, en dat is nu juist wat hij heel moeilijk en eng vindt.)

 

het hevige likken zie ik als onzekerheid, het hondje probeert continu overal geur af te zetten van zichzelf om zich zo veilig mogelijk te voelen en is dus ook veel te instabiel om zich alleen te kunnen redden thuis.

 

Misschien dat een goede gedragstherapeut na observatie jullie nog handvaten kan geven om het leven voor de hond toch wat leuker te maken. Deze kan ook bepalen in hoeverre de hond daar nog toe in staat is.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Hoi Ryan,

 

als 1e lees ik hier wel een zorg naar je hondje uit, hoeft nooit alleen, veel aandacht etc. Echter is het gedrag wat hij vertoond wel zielig voor hem omdat hij altijd in een constante vorm van stress leeft, hij vind alles eng en de stress in zijn lichaam zal pas na 3 dagen zakken, maar dan is er weeral nieuwe stress.

Ik lees vanuit jou wel zorg en liefde naar DJ en zou je dan ook echt aanraden eens met een goede gedragstherapeut te praten en te werken. Want dat zou heel veel kunnen helpen wat DJ erg veel rust kan geven. Het zal hard werken worden, maar voor jullie beiden een heerlijk resultaat geven!

honden page profiel RyanRyan

Iedereen bedankt voor de vele reacties.
Ik ben nu weer wat wijzer. Ik had zelf altijd het idee dat hij heel eenkennig was aangezien hij thuis wel redelijk zichzelf kan zijn maar dan toch angst vertoont. Ik wist niet dat hij er erg last van kon hebben. We zullen moeten kijken of we een gedragsdeskundige kunnen raadplegen. Hebben jullie misschien tips over wat we wel of vooral niet moeten doen. Dj word wel aardig verwent thuis. Hij slaapt sinds een paar weken pas alleen beneden. voorheen was dit ook onmogelijk en had hij een mandje in de slaapkamer maar met de komst van de een baby moest hij wel leren om beneden te gaan slapen. We hebben toen de "Leader of the pack" boomertje van mijn schoonmoeder een paar weken in huis gehad en ze samen beneden laten slapen. Dit gaat goed. Zijn er nog manieren om zelf wat te trainen, dat vind hij het leukste wat er is. 1 op 1 aandacht. Hij heeft hiermee ook aardig wat trucjes geleerd maar dat is behalve plezier niet echt nuttig. Wat ik ook erg apart vond is dat als hij wel een kwartier alleen thuis is en je komt binnen komt hij niet naar de deur en hij blaft niet maar blijft op de bank zitten. Zodra er iemand aan de deur staat en wij zijn wel thuis blaft hij wel zoals een hond dat hoort te doen bij de deur.

Volgende forumvraag: Chihuahua en suikerklontjes?!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^