Verharing (soort haar)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DannyDanny

honden foto van Danny

Hallo iedereen!

Ik ben zoveel mogelijk onderzoek aan het doen over de Husky en ik heb nu een aardig beeld van de Husky op 1 ding na.

Wat ik natuurlijk al weet is dat de Husky 365 dagen verharen en dan 2x per jaar complete verharing van de ondervacht. 

Waar ik heel nieuwsgierig naar ben is hoe dit dagelijks is, en wat voor soort haren het zijn. Mijn zus heeft namelijk een Ragdoll kat en die zijn ook zo lekker zacht en hebben veel haren maar als je die aait of als ze op je schoot komt liggen dan zit mijn broek en trui onder de haren en je veegt ze ook niet makkelijk eraf, het zit er helemaal in gekleefd, dit moet helemaal op een aparte manier uit de kleding gehaald worden. Dit is dus een verschil met andere katten die ook haar uitval hebben en wat op je kleding komt maar dat veeg je er best gemakkelijk ervan af en zuig je later gewoon op met de stofzuiger.

Mijn vraag is dus eigenlijk, heeft de Husky ook dit soort haren wat dagelijks overal aan vast plakt en in gaat zitten, en ook dus als je hem aait dat het direct ook aan je handen zit? Ik heb zelfs nog een aantal shirts in de kast liggen waar ik nog steeds de haren van de Ragdoll in terug vind, het gaat er zowat niet uit.

Ik persoonlijk vind het niet zo een probleem maar helaas ken ik niemand in mijn omgeving met een Husky om hierover informatie in te winnen of zelf is te knuffelen en te kijken wat voor soort haren het zijn (fijne haartjes, grotere plukken die je makkelijk oppakt en weggooit etc..)

Excuses voor mijn, misschien iets te uitgebreide of langdradige uitleg maar ik wist niet zo goed hoe ik het het beste kon uitleggen :) Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

ik heb een husky.

de haren blijven wel op je kleding hangen, maar ik vind dat 90% er gemakkelijk af te halen is. 

en die andere 10% tja als je een hond hebt blijven er idd gewoon haren op je kleding zitten punt.

ik weet niet vanwaar je bent, ik bij rotterdam, als het in de buurt is, mag je kennis maken met mijn husky, kan je gelijk de haren testen

honden page profiel DannyDanny

honden foto van Danny

" ik heb een husky.
de haren blijven wel op je kleding hangen, maar ik vind dat 90% er gemakkelijk af te halen is. 
en die andere 10% tja als je een hond hebt blijven er idd gewoon haren op je kleding zitten punt.
ik weet niet vanwaar je bent, ik bij rotterdam, als het in de buurt is, mag je kennis maken met mijn husky, kan je gelijk de haren testen "

 Hallo! Bedankt voor je reactie. Ok dat klinkt toch anders dan ik in eerste instant had gedacht. Ik ging een beetje uit van wat ik vertelde over de Ragdoll vacht (ook al is het een kat) Vaak ligt er dan ook een ''waas'' van wit haar over het kleed op de vloer en al zeer snel haha.

Ik woon zelf in Zaandam, in principe niet zo heel ver, maar mocht het nou zo ver komen dat we er daadwerkelijk voor gaan dan zou ik het aanbod graag accepteren, erg vriendelijk!

honden page profiel DannyDanny

honden foto van Danny

Ik heb verder nog even in het Husky forum gesnuffeld en hier heb ik een bericht van een eigenaar gelezen waar dit word gezegd:

-

''Bij een poolhond is er een heel duidelijk verschil tussen rui en niet-rui. 
In de niet-rui periode verliest ie amper een haar. In de rui-periode komt het los en dwarrelt je hele huis vol plukken, alsof het elke dag sneeuwt.''

-

''Ik borstel m'n honden alleen in hun rui-periode, en anders niet (tenzij er wat vies in hangt, natuurlijk). Hierdoor verliezen ze geen haren, enkel in hun ruiperiode.''

-

Dit is dan ook enkel van 1 eigenaar, ik vraag me af of dit voor elke Husky geldt in het algemeen, dat ze in de niet-rui periode amper een haar verliezen?

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Ik vindt ook dat je de haren makkelijk weg kan halen, het zijn zeg maar een soort van 'pluisjes'.

 

En ja soms heb ik wel door 1 keer over zijn vacht te strijken een hand vol met haren..

 

Dus je wilt een husky maar hebt er nog nooit 1 in het echt meegemaakt? Dus echt het karakter zien enzo. Ik zou eerst kennis maken met de husky, je kan zoveel lezen als je wil maar je krijgt pas een duidelijk beeld als je er een hebt ontmoet. En het liefst meer dan een want ze zijn allemaal anders.

 

Je bent hier ook welkom, ik woon in de omgeving van enschede

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Pepper verliest het hele jaar door haren. 

 

Ik kam op gevoel en hoe hij eruit ziet, niet perse alleen in de rui periode. Ik kam zo'n 1 keer in de maand, soms vaker als het erg is. Als hij erg veel haar verliest en je ziet aan de vacht wel wanneer het gekamt moet worden.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

''Bij een poolhond is er een heel duidelijk verschil tussen rui en niet-rui. In de niet-rui periode verliest ie amper een haar. In de rui-periode komt het los en dwarrelt je hele huis vol plukken, alsof het elke dag sneeuwt.''
-
''Ik borstel m'n honden alleen in hun rui-periode, en anders niet (tenzij er wat vies in hangt, natuurlijk). Hierdoor verliezen ze geen haren, enkel in hun ruiperiode.''-

 Zo hoort het inderdaad te zijn. Een goeie poolhondenvacht verliest enkel haren tijdens de rui, en de rest van het jaar niet of nauwelijks. Het is ook een erg makkelijk te onderhouden vacht omdat ze… zichzelf onderhoudt 

Vachten kunnen 'slechter' worden onder invloed van verschillende factoren: doordat ze te vaak gewassen worden, door voeding, ziekte, sterilisatie/castratie, of ook als de hond niet raszuiver is (en er dus vanuit de voorouders niet-poolhondenvacht in gemengd zit).

honden page profiel ElianeEliane

Je kan natuurlijk bij thuiskomst direct omkleden naar vrijetijds of sportieve kleding. 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Goh hier heb ik eigenlijk meer haren van onze beagle dan onze Hus.
Enkel 2 keer in de rui periodes loop je met een stofzuiger achter je hond aan hahaha.

Maar mijn kleding vind ik geen husky haren in terug.

Wassen en kammen doe ik eigenlijk nooit.
Tenzij hij echt vies is en in de rui periode word hij geplukt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat de haren zo blijven kleven is dat niet omdat de vacht ..vettig..is ?

verharen is niet meer hier zo seizoensgebonden, het hele jaar verharen is een kwaal van honden die binnen worden gehouden en waarvan wij geen strenge winters meer hebben......

hier geen verharing in de winter, maar zit dan ook wel kouder dan menig mens in zijn/haar woonkamer, de temperatuur swinters komt niet boven de 15 graden en dat is in de woonkamer, de rest van het huis is niet verwarmd...... de vacht hier is ook vettig, dat merk je niet zo maar laat de hond maar eens langs de witte muur slapen, dag in dag uit, zijn haar plekje, de muur is zwartig vettig dus.... vandaar dat vettige haren misschien blijven kleven ?

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Hier hetzelfde met de temperatuur.
En dan nog is mijn hond liever buiten als binnen.
Hij mag naar binnen , wanneer hij wilt.
Maar hij verkiest buiten.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wat een leuke vraag! 

Ik heb Perzen, die hebben verschillende haren. Onderwol, zacht en kleeft snel. Dekharen, heel hard en dik, die kleven minder. Tussen haar. Die zit er tussen in.

Ik denk dat een husky ook onderwol en een deklaag heeft. Onderwol plakt sneller. Dat moet ook, die zorgen voor een isolerende laag.

Volgende forumvraag: stage doen trimmen van honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^