Ik twijfel of dit nou bij brokken, gezondheid of vers vlees moet. Sprry.
Ik heb joy volledig op vera vlees gezet, nu al zeker een maand. Ze heeft/had giardia (over een week weer testen) maar bleef slechte ontlasting houden. Groen, stinken en met witte stukken. Nu heb ik haar zak puppybrok in de kast gevonden die ze zou krijgen na fokkerbrok, maar dus niet gegeven ivm kvv. Ze is deze maand 5 maanden, en bedacht dus puppybrok even op te maken, door in de middag een handje brok te geven ipv kvv. Dit doe ik nu een week en de zak is bijna op. Nu valt mij op dat zij 's avonds een mooie bruine vaste drol heeft. 'S ochtends half bruin, en half groen met stukjes. En 's middags is het groen met stukjes of soms diarree. Ik ga dr nu 3 dagen op de brok alleen zetten. Is het mogelijk dat ze niet tegen vers kan? (Wat mij onmogelijk leek) of is de giardia nog erg aanwezig en gaat het wel de goede kant op (de goede drollen tussendoor).
Groene ontlasting kan duiden op het eten van gras, maar kan ook aan de werking van de gal of alvleesklier liggen.
Het zou best kunnen dat je hondje niet tegen kvv ( of dat merk ) kan.
Als je het idee hebt dat ze het beter doet op brok zou ik dat gaan proberen.
Gras verteerd niet heb ik gehoord. Daarnaast eet ze misschien 2 sprietjes per dag omdat ik overal met MN neus opzit ivm ze hier giardia heeft opgelopen, dus ik zorg dat ze niks meer eet buiten.
En is er dan wat te doen aan de gal of alvleesklier?
Ik geloof ook niet dat gras verteerd.
Hoor genoeg verhalen van mensen die euhm... De kakjes eruit moeten trekken omdat ze blijven hangen aan grasslierten.
Voor je iets aan gal of aalvleesklier gaat doen zou ik dit eerst laten nakijken bij de da , voordat je iets geeft wat je hond niet nodig heeft.
Ik heb 3 merken geprobeerd. Begon met smuldier, toen duck en nu rodi. Met alles had ze vies groene ontlasting. Sinds de brokken tussendoor heeft ze dus 's avonds/'s ochtends gewoon normale bruine drollen. Dus ik ga de inderdaad paar dagen alleen op brok zetten.
Inderdaad, Jaimie, eerst door DA laten nakijken.
Dat begrijp ik.
Als ze het wel goed doet op brok, moet ik het evengoed laten nakijken? Of kan ik aannemen dat ze gewoon niet tegen vers kan.
Is het trouwens goed als ik probiotica ga geven? Aangezien de panacur kuur en momenteel een vlooienplaag in de flat uitgebroken is, om de weerstand een boost te geven.
Smuldier en rodi zijn voor n pup niet gelijk de beste merken. Beter kun je kijken naar een merk versvlees waar geen kunstmatige toevoegingen in zitten. Voerwijzer.com staat genoeg op qua merken.
Ook in duck zit een premix, daarbij ook nog eens toevoegingen als tarwe, biergist, zemelen.
Kijk bij kvv goed naar de samenstelling, spiervlees, vleesbot en orgaanvlees moeten erin zitten. Zorg dat er zo weinig mogelijk troep in zit als premixen.
Goede voeding is ongelooflijk belangrijk voor de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van je puppy. Als je hond het niet goed doet op vers vlees en wel op brok, dan zou ik persoonlijk niet gaan aanmodderen met het verse vlees maar gewoon kiezen voor een kwalitatief goede brok. Zo weet je in iedergeval zeker dat je puppy genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. De meeste goede merken brok hebben ook veel onderzoek gedaan naar hoe ze hun brok zodanig kunnen optimaliseren waardoor de lichamelijke groei beter gaat en hoe de hersenen van de puppy's zich beter ontwikkelen.
Is je puppy uitgegroeid, dan kan je altijd weer kijken of overstappen op vers vlees een optie is.
Ik dacht dat de groene ontlasting door giardia kwam. Tot ik de puppybrok tegen kwam en dat ging geven, vond het zonde om weg te gooien. Toen had ze af en toe mooie drollen. Dus nu idd overgestapt op junior brokken. Ze is 5 maanden maar kleine groei achterstand door giardia (denk ik iig, ze kreeg 700 gram en veel snoepjes en heeft 3 weken op hetzelfde gewicht gestaan) Sinds haar kuur (al vanaf dag 2 zelfs) zag ik haar ineens heel hard groeien (hoogte en breedte). Haar ribben waren 'weg' en heupbotten zag je ook niet meer. Nu is puppybrok natuurlijk op, dus zit ze op junior brok. Twijfel alleen over hoeveelheid. Ze kreeg laatste tijd 2 keer 200 gram vers en 150 brokken. Nu staat op de verpakking voor haar leeftijd en gewicht dat ze 250 per dag brokken moet hebben. Klopt dat wel? Wil niet weer over een week een mager hondje hebben of een vetklep haha. Ze is trouwens wel erg actief en enthauiast dus verbruikt wel heel veel.
Je kan altijd eens bellen of naar de dierenarts gaan voor een advies gesprek.
Misschien is je hond allergisch voor een bepaalde stof ofwel verdraagt hij KVV niet. Dat kan allemaal. Welke kvv geef je?
Ook al van een ander merk geprobeerd..
Je kan ook eens kijken hoe hij reageert op de brokken.
Het is even wat zoeken
Brokken gaan (tot nu toe) super! Dus voorlopig geen kvv meer. Misschien inderdaad lager weer overstappen, maar dan weer een ander merk. Had er 3 geprobeerd. Vind zelf brokken erg onhandig, weet nu niet hoeveel gram, zit met grote zak brokken in huis, elke keer afwegen. Kvv was nachtje ontdooien per 200 gram en zo van bakje in voerboek haha.
Zolang joy er maar goed op doet, dat is wel belangrijker.
ja inderdaad
iedere hond is trouwens ook anders. heb al vaker gehoord dat sommige honden het juist niet goed doen op kvv.
Brokken zal ook wel wennen ;)
het is trouwens (meestal) ook nog eens goedkoper.
Kijk waar je hond het goed op doet dat is het allerbelangrijkste.
Als het nu brok is zou ik geen seconde twijfelen en lekker brok geven.
Ik ben ondertussen wel van mening dat er te vaak word geroepen dat vers vlees het beste is.
Heb zelf een aantal jaar Lotgering gegeven maar ben er toch mee gestopt omdat je mij niet wijs kan maken dat als je zulk goedkoop vlees hebt je dan ook goed vlees hebt en dan nog maar niet over de afkomst na te denken.
Geef sinds kleine 3 maanden weer brok (biofood geperst) en ben zeer tevreden, honden doen het er erg goed op mooie vaste constante ontlasting en ik weet zeker dat ze alles binnen krijgen wat ze nodig hebben en met kvv van LG had ik toch mijn twijfels.
Kijk dus echt naar waar je hond het goed op doet ga daar vanuit zoeken naar een voer die bij jou wensen lijstje past.
Zeker met een pup zou ik geen risico nemen.
Hoop dat de giardia snel helemaal weg is en blijft.
Ik ben pas paar weken lotgering aan het geven aan mijn volwassen hond en pup. wel in combinatie met pers brok ('s morgens)
Ik heb over lotgering vaak goede dingen gehoord maar ook vaak negatief. Omdat het zo goedkoop is twijfel ik zelf ook over samenstelling. Mijn honden doen het er best goed op.
Merkte je iets negatief toen je honden lotgering aten?
groetjes
Merkte niet echt iets negatiefs, enkel was de ontlasting niet altijd een mooie vaste drol en had m'n collie zeker 3-4x per week een smerige broek en nu sinds de brok geen 1 keer meer.
Was eigenlijk altijd wel tevreden, behalve het bezorgen dat was geregeld toch al aan het ontdooien dat ik dan maar zelf naar Zaandam reed maar goed daar heb je ook niet altijd zin en tijd voor.
Ik had al vaker m'n twijfels maar altijd weggewuifd want vers vlees is beter dan brok tenminste zo word vooral hier op hp gepredikt.
Maar ben bij een lezing over voeding geweest en daar werd naar alle soorten voer gekeken en wat het nu precies is.
En kwam ook de vraag voorbij kan een kvv die 1.45 per kilo kost wel goed zijn terwijl een kilo plofkip een stuk duurder is.
Waar komt het dan vandaan dat het zo goedkoop is, en dan de vraag wat voor dieren zijn er gebruikt en wat hebben deze voor leven gehad en wat hebben die voor narigheid te eten gekregen en wellicht medicijnen gekregen.
Al die vragen heb ik bij mezelf op een rijtje gelegd en voor mezelf tot de conclusie gekomen dat het voor mij niet kan en ik er geen goed gevoel bij heb.
Een "goede" kvv is voor ons echt te duur vandaar de keuze om toch weer brokken te geven.
En biofood gebruikt scharrelvlees in zijn brokken en dan weet ik voor mij gevoel dat ik mijn honden wat geef waar ik achter kan staan.
Het is en blijft lastig eerlijk is eerlijk.
Ja vind ik ook!
Je hoort uiteindelijk zo veel. Ik weet het ook niet meer.
Op zich mijn honden doen het er wel goed op maar toch ik heb diezelfde bedenkingen als jij ook hebt!
Goed gezegd haha het is en blijft lastig. een heel gedoe :D
Welke KVV geef je?
Welke brok geef je er nu bij?
Honden die Giardia hebben of hebben gehad, hebben vaak zeer gevoelige darmen doordat deze aangetast zijn door de Giardia. KVV is lichter verteerbaar als brok en doordat KVV niet verhit is zitten er meer voedingsstoffen in die ook nog eens beter opgenomen kunnen worden.
Tevens zijn er berichten dat KVV juist beter werkt om de Giardia weg te krijgen. KVV zorgt immers voor een zuurdere maag en daarmee een betere darm inhoud. Dit zorgt er weer voor dat de darm omgeving niet ideaal meer is voor de Giardia (en andere parasieten).
Ik verwacht eerder dat er een onderdeel in de KVV is waar ze niet goed op reageert.
Ik weet niet of ze nog medicijnen krijgt, maar medicijnen kunnen ook veel doen met de ontlasting.
Ik zelf zou haar op een goede KVV zetten, zonder brokken. Ook zou ik bio waterkefir geven en rauwe, gemalen bio pompoen pitten. Eventueel daar buiten nog wat koudgeslagen bio honing en weer los daarvan koudgeslagen bio kokos olie.
Bij problemen met de alvleesklier, wordt er geen of nauwelijks vet afgebroken. Dit resulteert in een plakkerige ontlasting. Tevens wordt de ontlasting dan geel omdat de sappen de ontlasting bruin kleuren.
De ontlasting is normaal, en ga dr meer geven dan de richtlijn, ook omdat ze erg actief is. Volgende week ontlasting testen en probiotica ophalen. Ik ruik iig niet meer die enorm gore lucht, dus ik denk (en hoop) dat de giardia weg is. Ook omdat ze geen diarree heeft, sinds de laatste 5 dagen van de kuur, kuur is nu 3 dagen geleden gestopt. Maar van brokken worden het mooie bruine drollen en van vers vlees werd het plat zacht groen met witte stukjes erin. Als deze zak bijna op is ga ik toch kijken hoe of wat. Vers vlees vind ik makkelijker, maar als het niet gaat, dan gaat het niet.
Ik voerde eerst orijen brok, later volledig kvv. Als pup had ze ook giardia.
Helaas kreeg ze voedselallergie. Ben overgestapt op diersoorten die ze niet eerder had. Toch bleef ze last houden.
Haartest laten doen, ze verdraagt geen rauw. Ben kvv gaan drogen, dit ging een hele tijd goed, maar ook nu niet meer. Heb blik geprobeerd, ( van herrmanns) gestoomd, maar helaas.
Nu Ziwipeak hert en bubeck paard, dit gaat wel goed, gelukkig.
Ga oo, weer een keer orijen proberen, misschien was de allergie tegen rauw voer.
Is de giardia wel volledig over? Darmen hebben wel tijd nodig om te herstellen. Maar niet tegen rauw kunnen, kan dus zeker.
Bedankt voor het delen.
Ik weet niet of giardia volledig weg is, moet nu verzamelen en van de week even wegbrengen. Dus daar kan ik nog geen antwoord op geven. Maar de lans is wel groot dat het weg is omdat ze 3 weken op 1gewicht bleef staan, en nu gewoon in een halve week 10 cm breder geworden is (had nieuw tuigje op de gok meegenomen, 20 cm te groot op dr buik, nu ineens nog maar 10 cm haha) en ze nu echt mooi gezond oogt qua dikte. Daarnaast ook mooie bruine drollen en niet meer die vreselijke stank. We wachten het nog even af. Hou dr wel op brokken tot de zak op is, dan wil ik het proberen.
Ik geef altijd 50 gram minder dan op de verpakking staat, en kijk dan of mijn hond t er goed op doet.
Wordt ie te dik, dan nog wat minder. Etc.
Als je nu al merkt dat het op brok beter gaat met de ontlasting zou ik (voorlopig) lekker brok blijven geven. Als je een goede brok geeft is dat zeker niet verkeerd, ondanks dat je steeds vaker hoort dat vlees echt jé van het is.
En beter een goede brok met goede ontlasting, dan KVV en continu aan de schijterij. In dat laatste geval is KVV dus gewoon helemaal niet zo goed, in ieder geval niet voor jouw hond.
De hoeveelheid brok die je moet voeren staat over het algemeen op de verpakking. Maar ook dan is het een beetje puzzelen hoeveel je moet geven, dat verschilt ook gewoon heel erg per hond.
Ga je weer ribben zien, dan geef je wat meer, krijgt je hond een Rubens-figuur, dan moet je wat minder voeren.
Mellow heeft als pup ook hardnekkige giardia gehad, Panacur hielp niet, pas na een kuur Stomorgyl ging het beter. Zij had echter geen groene ontlasting, maar vooral zacht (in verschillende varianten) en wat lichter dan de gewone drol zeg maar.
Zij kreeg altijd 500 gram KVV omdat ze anders afviel. Nu krijgt ze rond de 220 gram brok.
Ik weeg haar brokken altijd 's avonds af, zodat ik het 's morgens zo kan geven. In de ochtend krijgt ze dan ongeveer 1/3, 's avonds de rest. En het is nooit precies 220 gram brok, soms is het 215 en soms ook 230.
Lekker, ik zit net aan mijn broodje flinterdunne rauwe ham
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?