Ik loop vast qua voer voor Jet.
Jet is overgevoelig voor:
Kip
Fazant
Rund
Varken
Lam
Paling
Tonijn
Zalm
Dorade
Glutenhoudende granen
Mais
Kleurstoffen
Daarbij heeft ze omgevingsallergiën (Atopie)
Ze is allergisch voor:
Huisstofmijt
Copramijt
Meelmijt
Diverse grassen
Diverse planten
Verder heeft ze blaasproblemen. 1,5 jaar lang om de haverklap vol met blaasgruis. Nu d.m.v. Eurologist al dik 7 maanden geen gruis, en geen blaasgruisdieet meer. Maar ze kan niet apporteren/langere tijd hard rennen, zonder daarna bloed te plassen. Haar blaas trekt zó samen dat er bloedvaatjes springen.
Ook heeft ze een gevoelige maag en darmen. Waarbij ze vorig jaar oktober geopereerd is aan haar maag vanwege een opgegeten speeltje die geen kant meer op kon.
Haar allergieën zijn nu het voornaamste probleem. Ze wordt echt gek van de jeuk. Krabt en bijt zichzelf kapot.
Ze krijgt nu Dog Lovers Gold Passion High in Protein te eten. Maar hier zit kip in, en er is gebleken dat ze niet tegen kip kan.
KVV / vers is geen optie voor Jet. Hier wordt ze ziek van. En als ze niet ziek wordt, is ze heel erg sloom. Ze haalt hier niet genoeg energie uit. Hier heeft ze echt koolhydraten voor nodig. Ze heeft continue heel veel geborrel in maag en darmen. Ik heb 1,5 jaar KVV gegeven, en dat gaan we dan ook niet meer doen.
Mijn opties qua voer:
Ziwipeak hert: Weinig koolhydraten, die heeft Jet wel echt nodig om te kunnen functioneren. Ik lees dat de eiwitten nog rauw zijn. Beide niet heel handig.
Hypoallergeen dieet van de dierenarts? Heeft ze niet eerder gehad. Wellicht niet het beste voer, maar misschien werkt het voor Jet..
Zelf koken.. Vind ik spannend, ben wat bang dat ze dan niet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt.
Wie heeft er tips voor mij?
Je weet dat ik helaas geen tip heb, maar ik volg graag
Ach Nikki...., de eeuwige puzzel met Jet..., gaat het linksom goed, valt het rechtsom niet goed..., rechtdoor is bij Jetje hoe dan ook te rechtdoor...., en achteruit willen we niet
Ik persoonlijk zou zelf gaan koken, niet dat ik enig idee heb hoe of wat, want ik vraag me ook vaak af hoe dat dan gaat met 'botten' die niet meer gegeven worden, maar er zijn allicht kalkhoudende groentes die gebruikt kunnen worden.
Maar gevoelsmatig zou dat voor mij het prettigste zijn, omdat je dan precies weet wat er wel en niet in gaat.
Je kent de 'kook-expert' ... Kath kan je vast alles vertellen over wat er bij een kookprutje toegevoegd kan worden.
Succes met zoeken, kiezen en beslissen.
Wel bedankt voor al je adviezen!
Geen tips zo gauw voor voeding, maar wel over de jeuk.
Ik weet niet of je ervoor open staat, maar ik heb met Santa ook een lange weg afgelegd en hij krijgt sinds anderhalf jaar Apoquel.
Dit gaat via de dermatoloog.
Qua voeding, ben je weleens bij Tannetje Koning geweest?
Het lastige is dat ik op dit moment niet zo goed weet waar ze nu zo'n vreselijke jeuk van heeft. Van de brokken waar kip in zit, of toch iets in de omgeving (waar verder niks in veranderd is). De jeuk is geleidelijk aan steeds erger geworden.
Helpt de Apoquel goed bij Santa?
Ik ben inderdaad bij Tannetje Koning geweest. Maar zij is vooral bezig met KVV e.d. En dat gaat helaas niet goed bij Jet. Zelfs zij zei toen om beter bij brok te blijven.
Ja, in principe wel.
Maar met zomer en pollen blijft het lastig, vorige week bijvoorbeeld toen het zo heet was.
Ik blijf het jammer vinden dat hij niet zonder kan.
We hebben een tijdje de dosering gehalveerd maar na een paar dagen was ik er klaar mee.
Je wordt zelf gek van dat gekrab, en dan dat arme dier. En als er wondjes ontstaan ben je nog verder van huis.
Hmm, toch jammer dat het in de zomer niet zo goed gaat.
Het gekrab is vreselijk inderdaad, vind het vooral voor haarzelf zo ontzettend sneu. Ze had op haar rug al een ontstoken plekje zitten, kwam wat troep uit en stonk behoorlijk. En dat jeukt natuurlijk nóg meer. Na de klodder honingzalf van gisteravond ziet het er al wel beter uit.
Is ook zo.
Maar het verschil met eerdere jaren is dusdanig dat ik het de moeite waard vind.
Wel is het zo dat hij iets zwaarder was geworden.
Dus hij krijgt wat minder eten.
Er schoot me net iets te binnen, is dit misschien iets voor Jet? Via Natura
Ik heb wel wat informatie voor je over zelf koken moest het je interesseren, dan zoek ik even de site op (is wel in het Engels). Ik heb er veel aan gehad toen ik voor Charlie kookte. Maar Charlie heeft heel veel moeite met het verteren van groenten dus daar zijn we helaas mee moeten stoppen want het werkte echt niet voor hem. Maar het zelf koken was op zich wel goed te doen.
Hmm, ja. Sjips. Groenten.. Die vallen bij Jet ook niet lekker.
Apart 'goedje' van Herrmanns, ik ga het even 'bestuderen'.
Deed ze maar is rechtdoor inderdaad. Dat zou erg handig zijn!
Ik bedacht me net door de opmerking van Lynn over dat Charlie groente niet goed verteerd. Jet hier dus ook moeite mee heeft..
Dankjewel!
Ja bij Charlie valt het écht niet goed, die krijgt zelf bloed in zijn stoelgang van het eten van groenten, hoe ik de groenten ook klaarmaak. Als je nadenkt is het dan eigenlijk niet verwonderlijk dat hij zijn brok nu ook niet goed verteert want daar zitten natuurlijk ook aardappel en andere plantaardige dingen in.
Er is natuurlijk ook een andere manier en dat is dat je de NRV methode hanteert maar dan het vlees gekookt geven en eierschaalpoeder geven als calciumbron. En hond heeft gelukkig niet noodzakelijk groenten nodig. En wanneer Jet geen groenten verdraagt dan kan je nog spelen met andere toevoegingen zoals kruiden e.d.
Charlie reageert daar wel heel heftig op! Dat heeft Jet gelukkig niet.. Maar goed gaat 't ook niet.
Vet is natuurlijk makkelijk toe te voegen. .. bio cocosolie van de Appie is hier iets waar Misty vooral super op reageert qua energieniveau
Ik heb geen echte tips voor je, maar ben je misschien al bij Den Hoek geweest? Hier heb ik met Kiba hele goede resultaten geboekt! Bovendien kunnen zij kijken welk eten goed bij Jet past. Je zou dan bijvoorbeeld kleine proefzakjes mee kunnen nemen en dan "meten" zij of het past of niet en waarom. Het is wel een beetje hokusspokus maar echt Kiba is zo vooruit gegaan sinds we daar geweest zijn! Misschien het proberen waard?
Ik zou ook gaan koken. Het belang van whole foods juist bij ziektes zou bij mij voorop staan. Als calciumbron kun je gemalen eierschaal gebruiken, dat is in de handel. Afhankelijk van de samenstelling van het menu zal je moeten supplementeren met extra aminozuren, omega 3 en vit./min. complex. Vaak worden daar algen voor gebruikt.
Zelf heb ik ook 2 honden met allergieën en/of maag-darm problemen, dus ik ben bekend met zoeken naar het juiste eten.
Mijn ene hond doet het nu goed op kvv, ook al moeten we wel uitkijken welke.
De andere hond heeft problemen met kvv, dus die moet weer op de brok. DLG een tijd gehad en ging in het begin heel goed, maar nu ook weer problemen mee. Alle koudgeperste brokken zijn hier ook al gepasseerd. Dat was het ook niet.
Momenteel staat hij op Nutram, wel de graanvrije visversie. Dat zal het voor jouw hond niet worden, maar er zijn ook nog andere varianten. Misschien zit er iets tussen ?
Ik zou zelf gaan koken. Dan heb je minstens al controle op al de voedingselementen die ze binnenkrijgt. Als ik mijn grootvader hoor wat zijn honden 70 jaar geleden aten, dan denk ik dat een hond wel wat kan hebben (runderhart met boterhammen in de koffie).
ik ben verder heel tevreden met quinoa voor de hond. Wifi eet het graag en haar stoelgang is er in combinatie met vlees of tafelresten erg goed van. Misschien is dit het proberen waard.
ziwipeak vond luca erg lekker. Heb eens een breukzak voor hem gekocht. Ook zijn ontlasting was hier goed op.
ik ben er eigenlijk van overtuigd dat je je hond beter iets minder compleet geeft, maar voedingsstoffen die ze tenminste opneemt en niet zieker van wordt, dan erg complete voeding waar het misgaat met de spijsvertering.
Ja zelf koken is spannend. Maar die spanning gaat er vanaf als je ziet dat het goed gaat. Dus als het er goed in gaat, graag gegeten wordt, geen rommelbuik en goed uitkomt. Het vertrouwen komt dan vanzelf een beetje.
Met tekorten ben ik niet zoveel bezig, tenzij iemand erover begint.
Een expert ben ik dus helemaal niet hè. Ik ben er 9 jaar geleden mee begonnen op aanraden van een homeopaat. En ik heb zelf aangepast volgens raad van nog andere dierenartsen maar iedereen zegt zijn eigen ding, heeft zijn eigen opvattingen, dus niemand die echt weet wat het juiste is, denk ik dan. Kan best zijn dat Chalie ergens wat tekort komt, tja. Maar al kotsend van KVV (wat ik ook geprobeerd heb een tijd) zal hij ook niet beter worden denk ik dan. Ik lees er ook geen boeken meer over ofzo ik geef gewoon wat goed gaat.
En buiten momenteel (erg) slechte poten gaat het goed met hem.
Maar weet je wat het ook wat is, wij zijn zo gewoon van ergens iets voorgeprepareerd te kopen. (Ik vroeger ook hè.) Want daar zit alles in, dan zijn we gerust dat het in orde is. Daar is op gestudeerd, dus dat moet wel goed zijn. Het is moeilijk om daar van af te stappen.
Ik zeg niet dat iedereen moet gaan koken voor zijn hond verre van. Maar ik ben wel blij dat ik het doe. Ik koop al het vlees gewoon bij de slager, de vis bij de visboer, gewoon hetzelfde als wat wij eten (vlees en vis geef ik wel rauw). Nooit afval. Ik vind dat wel een prettig gevoel.
Bot geef ik niet, verteert hij toch niet. Eierschaal heb ik eens geprobeerd maar had er geen goed gevoel bij. Dat moet je om goed te worden opgenomen ook eigenlijk oplossen in citroen anders komt het er volgens de DA gewoon terug uit zoals het er in ging.
De DA's (homeopaten) hebben me verzekerd dat als je vlees, vis, groenten en koolhydraten (ik geef vooral speltpasta) geeft, je niet bang moet zijn voor tekorten.
Natuurlijk als je daar 1 van moet weglaten van die 3 (groenten ofzo) ja dan weet ik ook niet of je er komt met alles...
Als je bang bent voor tekorten kan je een dieetplan met een dierenartsspecialist diervoeding overleggen. Kost wat, maar dan heb je ook wat.
Verpulverde eierschaal, dus tot volledig poedervorm, is volledig opneembaar voor je hond. Het is 1 van de beste calciumbronnen als botvervanger.
Daar heb je gelukkig geen dierenartsspecialist voor nodig. Er zijn betrouwbare adressen die het voor minder doen en zeer goede expertise bieden.
Tannetje Koning verwijst ook naar Groene Os calcium-magnesiumcomplex als vervanger van bot.
Naar wat ik lees in verschillende boeken is dat het enige waarvoor je moet opletten, een tekort aan calcium is. Een hond heeft meer calcium nodig als wij, dat halen ze niet voldoende uit groenten en dergelijke. Maar een holistische dierenarts heeft ook al eens tegen mij gezegd dat calcium toevoegen niet noodzakelijk is, dus ja, wat is nu juist?
Zo is het mij niet gezegd, wil niet zeggen dat je geen gelijk hebt. Moet eerlijk zeggen dat ik niet wist dat je het kon kopen in poedervorm. Had het zelf proberen fijn te krijgen en dan met die citroen. Maar ik vond het niks, dat bleef maar sissen. Trouwens citroen krijg ik nooit in mijn hond.
Inderdaad, de ene zegt dit de ander dat... Er zal wel meer dan één waarheid zijn, en elke hond is ook anders. De ene zal meer nodig hebben dan de andere.
Ik heb het nog nooit ergens gevonden in poedervorm, wel zelf eens gemaakt. Je legt de eierschalen in de oven zo zijn ze ook makkelijker fijn te krijgen, dan vermaal je ze in een elektrische koffiemolen, werkt perfect en dan heb je inderdaad fijn poeder. Het poeder bewaar je in een luchtdicht potje en dan kan je het wel enkele maanden bewaren.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?