Ik heb een Akita reu van 2jaar oud .Heel lief en mooi hond .Onlangs hebben we een American Akita geadopteerd van 1,2jaar oud teefje .1 ste dag ging het goed maar de 2de dag was het al vechten het teefje is heel dominant en bezitterig en jaagt hem telkens weg .Hij heft heel veel schrik als ze gromt maar uiteindelijk moet hij ook grommen en dan vallen ze mekaar aan .Hoe kan ik dit gedrag wegkreigen? of moet ik ze altijd uit elkaar zetten ?het teefje is iets groter en sterker dan het reu .
Ik zou een goede gedragstherapeut inschakelen als ik jou was. Zo'n gedragstherapeut komt bij je langs en heeft betere kijk op de zaak dan wij hier achter een beeldschermpje.
Voor nu zou ik zorgen dat er geen speeltjes, snoepjes, kauwmateriaal en eten is als ze allebei in dezelfde ruimte aanwezig zijn. Dan hebben ze niks om met elkaar ruzie om te maken.
Eten, snoepen, kauwen, elk in een aparte ruimte.
Ik zou ook voor een GT gaan, vaak kunnen die tips geven waar wij nooit aan zouden denken. Akita's zijn prachthonden, maar ze kunnen dominant uit de hoek komen. Voor de rest ook volledig akkoord met de reactie hierboven, speeltjes etc even niet in de buurt, want dat zijn vaak triggers om ruzie te maken.
Succes hoor !!!
Uit jou bericht maak ik op dat de honden elkaar niet dulden, iets waar Akitas bekend om staan.
Zoals Ruby88 al aangeeft is het moeilijk om de situatie in te schatten vanachter een scherm. Mijn advies is dan ook het zelfde, bel een gedragstherapeut en kijk wat die voor je kan betekenen.
Tot die tijd de honden gescheiden houden om ongelukken te voorkomen.
Niet wachten met hulp zoeken, hier komen echt ongelukken van!
Zou ik mogen vragen: hoeveel Akita's heb jij al gehad? En hoeveel tegelijk? Woon je groot -> hoeveel vrije ruimte hebben de honden apart en hoeveel te samen? Hoelang zijn ze nu samen?
Ik ben wel nieuwsgierig naar het verloop dus topicschrijver .....hoe gaat het nu?
Hier in de buurt ook een Akita waarbij ze geen 2e hoeven zetten.
De Akita gaat super een hele dag met mijn Hus , maar een hond erbij hoeven ze niet te nemen.
Wellicht zit het ook een beetje in het ras?
Ik heb het namelijk al vaker gehoord dat Akia's niet samen gaan.
De honden kennen elkaar niet, zijn vreemden voor elkaar, hebben geen band met elkaar en kunnen elkaar missen als kiespijn.
Het teefje is in een voor haar totaal vreemde omgeving. Haar gedrag is niet dominant, maar onzeker.
Ze heeft geen idee wat haar te wachten staat en of je reu wel te vertrouwen is. Ze kiest het zekere voor het onzekere en gaat in de aanval.
Je zult dit heel voorzichtig moeten aanpakken. De honden apart, een traphekje zodat ze elk een eigen plek hebben. Vanuit daar gaan werken aan het vertrouwen van de teef.
Buiten op neutraal terrein samen wandelen, zodat ze elkaar leren kennen en vertrouwen.
Zou zeker een gt vragen voor tips hoe je dit kan aanpakken.
Akita's staan toch ook wel bekend om intolerant gedrag, met name de Amerikaanse... Eerlijk gezegd zou ik de volwassen reu in bescherming nemen en de nieuwe teef terugbrengen. Een huis zonder andere hond vinden of met een hond waar ze wel mee overweg kan, lijkt me de beste oplossing voor iedereen.
Wilde toch ff reageren als mede Akita eigenaar en mag me denk ik wel een beetje "verstand hebben van" noemen zoveel ik (of wij = met mijn vriend) heb ontdekt en blijf ontdekken en leren wat wel en niet werkt. Ook in combinatie wat ik altijd wist met andere rassen.
Wij hebben een erg dominant vrouwtje(hoe je het ook wilt noemen als je dat woord niet meer wilt gebruiken anno 2015), met name naar andere honden en dan vooral honden die niet goed opgevoed worden door de eigenaar (of een hond die niet luistert door een verleden).
Op vakantie zijn wij een mannetjes Akita tegen gekomen en ik merkte dat onze Akita zich echt even wilde laten gelden en ze was die hond ook echt de baas (terwijl die veel groter was). Ik zie ook hoe onze hond doet tegen stafford van mijn zwager (die is ook erg dominant).. allebei willen ze alles als eerst of voorop lopen als ze los zijn..
Wij willen ooit waarschijnlijk een Akita erbij (geen plannen, ooit). Liefst een herplaatser.
Ik weet niet hoe jullie ze hebben laten wennen, maar dat zou in hele kleine stapjes gaan. Ik denk dat het vrouwtje erg onzeker is en die moet leren om te gaan in deze situatie. Ik zou er zeker een gedragsdeskundige bij halen.
Ik kan niet voor jullie spreken, maar hier zou een tweede Akita denk ik na verloop van tijd goed gaan, maar in kleine stappen en heeeel veel geduld.
Ik weet even niet waar het topic is, maar er is hier iemand op HP die heeft een Stafford en die heeft er een Boxer bijgenomen. Diegene heeft ook in hele kleine stapjes laten wennen, onder controle. Dat niet de mogelijkheid was dat het mis gaat. Wat ik zo lees is dat erg positief verlopen, maar had ook anders gekund.
Tis niet niks een nieuwe huisje, gezin EN hond. Btw zijn ze aan het vechten? Of zit er iets van spelen tussen? De meeste Akta's zijn erg vocaal met spelen (weer niet of jouw reutje dat ook doet) en teefjes soms nog wat meer. Kan niet zien hoe het gaat natuurlijk. En je teefje moet wel leren dat jouw reutje eerst was.
Akita's willen graag de boel regelen, zeker als een ander het niet doet.
Ik ben ook erg benieuwd hoe de kennismaking en het proces naar samen in 1 huis is gegaan.
Hoe hebben de honden kennis gemaakt en hebben jullie eerst gekeken hoe ze samen gingen in een huis voor jullie kozen om de tweede te adopteren? Akita's zijn meestal niet sociaal tegen andere mensen en dieren en als je twee akita's opeens bij elkaar zet voor een hele dag kan je er op rekenen dat het fout gaat. Ik zou een gedragstherapeut bellen voordat het echt uit de hand loopt, want ze gaan waarschijnlijk door te één van de twee er bij neervalt.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?