Gewoon ff kwijt...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Ik maak mij zorgen over mijn oudste hond. Een Jack van 8 jaar, helemaal nog niet super oud dus.

Sinds een paar dagen gedraagt hij zich apart, anders als anders, kan het niet goed uitleggen. Ben hem goed in de gaten gaan houden, ik kan weinig ontdekken. Gister zijn lievelingskluif gekocht, die hij altijd direct op kluift, nou hij liet hem zo liggen. Hij heeft er nog steeds niet aangezeten.

 

Snap er niks van, en vroeg me af, kan een hond ook een soort griepje hebben oid? 

 

Echter hij zat net op schoot, en ik voelde een bal in zijn hals. Wat wij mensen ook wel eens hebben als we verkouden zijn zeg maar. hij is pas nog bij de dierenarts geweest voor check up en alles was oke.

 

Nu wil ik natuurlijk weer even naar de dokter gaan, maar ben ook wel een beetje bang. Bang dat hij iets ergs heeft pff. Hij lijkt ook moe. Loopt niet graag meer ver, nu is dit te wijten aan zijn gebroken pootje, nu hij ouder word krijgt hij daar meer last van. Maar goed ik maak me dus wel een beetje zorgen. 

 

Maar een afspraak maken bij de dierenarts, al durf ik bijna niet.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Wat vervelend! Misschien heeft hij last van de warmte? Veel honden zijn dan lusteloos en hebben weinig energie.

 

Ik zou inderdaad voor de zekerheid een afspraak maken bij de dierenarts. Wie weet is er niets aan de hand en ben je weer gerustgesteld.

 

Succes!

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Als je het niet vertrouwd inderdaad gewoon naar de dierenarts  Het kan prima gewoon een griepje zijn hoor, of inderdaad wat Iris zegt, last van de warmte, daar heeft die van mij ook last van op zulke dagen.

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Ja we gaan ff naar de dok met hem. 

 

Kan een hond ook een opgezette klier hebben in zijn hals? Ik ben meteen bang dat er iets ergs zit ofzo pff.

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Echt zo niks voor hem. Hij is gek op oren! Hij beschermde hem wel als 1 van de andere hem wilde pakken. Maar hij ging niet eten. Hij ging hem niet eens verstoppen. Normaal gaat hij hem eerst ergens begraven. Is hij klaar en verstopt, gaat ie hem opgraven en opeten haha.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

In zijn hals zitten op 4 plekken lymfeklieren, die zetten zowel bij mensen als bij honden op als ze ziek zijn door bijvoorbeeld een griepje. Dus dat zou in principe wel gewoon kunnen hoor, maak je nog maar niet teveel zorgen, eerst even langs de dierenarts,  gewoon rustig blijven, waarschijnlijk is het niks :) 

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Hij eet en drinkt trouwens verder wel gewoon goed. Niet minder als anders.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Honden hebben inderdaad lymfeklieren in de hals, net als mensen. Het kan best een griepje zijn of het is gewoon de warmte... 

 

Maar ik zou gewoon de conclusie van de dierenarts afwachten. Dan weet je het zeker 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Beterschap voor je hondje! Hopelijk is het iets simpels

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Bedankt, dat stelt me al wat gerust! Ik denk ook dat hij zich niet helemaal oke voelt. Hij is ook inderdaad gevoeliger voor warmte als de andere. 

Hij ligt veel te liggen, al doet ie dat altijd wel, hij is graag lui haha.

 

Ik heb tevens nog een vraagje, hij kan vanwege beperking aan zijn pootje niet erg ver lopen. Nu hij ouder word word dat nog minder. En ik begin hem dik te vinden, hij is altijd al wat gezetter geweest, vermoedelijk door minder beweging als gebruikelijk is. Maar nu zit hij op bijna 10 kilo. Lijkt me niet erg gezond. Nu wil ik hem seniore voer gaan geven, dat kan vanaf 8 jaar, en hij is net 8 geworden. 

 

Maar kan ik evt de andere hond, die is 5,5 ook dit voer geven? Of is dat slecht? Deze is perfect op gewicht en een prachtige hond lichamelijk. Maar we hebben ook een pup die al apart eten krijgt. En anders moet ik dus 3 verschillende voeren gaan geven. En de oudste 2 zijn gewent om de hele dag de bak tot beschikking te hebben. Nu eet de pup het ook als hij de kans krijgt, dus ik heb ze nu eindelijk zo ver dat ze gaan eten als ik de bak neer zet. Eerst krijgt de pup apart eten, die gaat daarna in de bench, en dan krijgen hun hun bak.

 

Dus vandaar dat ik mij afvroeg of de andere hond dan ook niet gewoon dat voer zou mogen. 

 

honden page profiel fabiennefabienne 3 doggies

honden foto van fabienne

Voor je eigen gemoedsrust zou ik ook even bij de da langs gaan. ...kan gewoon door de warmte vd laatste dagen komen dat ie zich niet lekker voelt maar als je jezelf zorgen maakt zou ik hem gewoon even laten nakijken. ..

Wat betreft het voeren :ik heb het persoonlijk niet zo voor "dieetvoer" , seniorvoer ed.....Daar zit ook altijd een commercieel kantje aan natuurlijk. ...zelf zou ik gewoon beginnen met hem niet de ganse dag een bak voer ter beschikking te stellen. .. gewoon de hoeveelheid afmeten en hem 2 keer per dag te eten geven.  Wedden dat hij vanzelf afvalt als je precies weet wat hij binnen krijgt.....je kan de aanbevolen hoeveelheid op de verpakking nemen als richtlijn om mee te beginnen en dan naargelang de noodzaak aanpassen door meer of minder te geven. ..kijken wat ze aanbevelen voor zijn leeftijd en  van daaruit starten.  Nu heb je totaal geen zicht op hoeveel hij precies eet...seniorvoer geven is wat mij betreft hier geen oplossing,maar da's mijn mening uiteraard. 

In ieder geval: succes bij de da, hoop dat er niks is om je zorgen over te maken  !

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Dat de poot die gebroken is geweest dik wordt kan doordat er misschien artrose rond de breukplek vormt. Mijn Vera had dit, zij had een lelijke breuk rond het enkelgewricht opgelopen in haar tijd aan de ketting in Spanje. Misschien kun je ook vragen of de dierenarts er naar kijkt, als je er toch bent.

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Hij krijgt geen onbeperkt eten hoor, gewoon de hoeveelheid die op de verpakking staat, maar dan wat minder omdat hij niet veel beweegt.

Alleen kregen ze hier nooit 2x per dag, maar vulde ik de bak gewoon een keer per dag. En hij at dan dus gewoon steeds een paar hapjes. Nu krijgt hij wel 2x omdat het met de pup niet anders lukte. Die ging het opeten.

 

En ik zei al, ik ga inderdaad met hem naar de dokter om hem even te laten nakijken.

 

Zijn poot is ook niet dikker. Maar nu hij ouder word krijgt hij er meer last van. Zijn poot is nooit opnieuw gezet, omdat de breuk pas laat ontdekt werd, hij is als puppy van de trap gevallen, was toen niets aan de hand, geen pijn oid, of althans hij gaf niks aan. Pas toen het aan het vergroeien was werd het duidelijk dat die poot gebroken was. Uiteraard naar de dokter geweest en die kon 2 dingen doen, opnieuw breken en zetten en een tijdje niet erop lopen. Of niets doen omdat hij geen last had. En evt. als hij last zou krijgen alsnog opnieuw zetten. Echter krijgt hij er nu pas echte last mee. Kilometers rennen kon nooit, na een uurtje rennen ging hij mank lopen, maar dat was niet erg. Pas nu hij ouder word word het lastiger. Maar zowel ik als de dierenarts vinden het niet wenselijk het nu nog opnieuw te gaan breken. Zolang hij niet te ver loopt gaat het goed.

 

Laatst had hij te ver gelopen, (perongeluk met de buurvrouw) en toen konden we dus direct naar de dierenarts toe omdat hij erge last had. Ook toen nog eens gevraagd of het echt beter was niets te doen, en het zou echt beter zijn. Is ook nog een andere dierenarts als destijds, dus wat dat aan gaat vertrouw ik daar wel op.

 

Ik denk dat hij zich inderdaad niet zo lekker voelt. Maar ik ga gewoon even naar de dokter voor de zekerheid. Liever een keer teveel als te weinig.

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Zijn pootje is dus pas nog na gekeken. Hij had toen wat vocht tussen de gewrichten door overbelasting, en kreeg pijnstillers en ontstekingsremmers. Toen ging het na 2 dagen gelijk weer beter.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ja ik zou ook maar even langs de DA gaan en dan hoop ik voor niks natuurlijk.

 

Maar ooit in het verleden eens mee gemaakt en dat is niet goed afgelopen de hond was ernstig ziek dus wacht niet te lang.

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Er is nu niks meer aan de hand.

Maar ik bel morgen toch even de dierenarts, heb liever dat ze hem even nakijkt. 

Hij is nu weer normaal en zelfs lekker speels. 

^