Ik vind dit goed hanteerbaar (ik bedoel, hij is niet helemaal aan het stuiteren) en door alle antwoorden kan ik e.e.a. beter plaatsen. Ik ga het allemaal goed in de gaten houden en kijken naar mijn hond. Ik sta er nu zoveel mogelijk in het hier en nu in. Bedankt voor de reacties!
Nou hartstikke mooi toch!? Zal jouw zelfvertrouwen (en het vertrouwen in Indy)ook wel een fijne 'boost' hebben gegeven! Mijn ervaring met mijn eigen kerels is dat ze heel netjes in het gareel kunnen lopen als een 'dame' dat wenst. Ze zijn goed opgevoed....huhum.....en hebben respect voor de dames......ziet er altijd zo koddig uit als ze 'op de vingers getikt' worden en dan niet weten hoe snel ze hun 'excuses' aan moeten bieden. Weg zijn de stoere praatjes dan hahaha.
Misschien een domme vraag, maar ik kom er niet uit..
Als een hond gaat rijden door overprikkeling, hoe kan het dan dat dit gedrag stopt na een castratie? Of stopt dit gedrag dan alsnog niet na een castratie?
Ik ben er van overtuigd, dat de castratie mijn hond alleen maar goed heeft gedaan. Overigens was hij wel 3 jaar toen hij werd gecastreerd, dus echt volwassen.
Overal waar ik met mijn andere hond kom, hij word 5 jaar, maar is behoorlijk hyper. Zeggen ze dat ik castratie moet overwegen, zodat hij rustiger zou worden, en niet meer zo fel is. Hier ben ik dan weer niet van overtuigd, omdat zijn gedrag in mijn ogen niet met hormonen te maken heeft. Hij is gewoon van zichzelf erg druk.
En wat dan nog??
iedereen beslist nog altijd zelf.
Dit soort reacties bedoel ik dus een beetje met het gevoel van loser geven als je je hond laat helpen omdat hij echt met zich zelf in de knoop zit.
Ben zelf kynologisch instructeur en zie veel reuen gedrag voorbij komen waarbij het meeste in mijn ogen niet veel voorstelt maar voor de eigenaar wel degelijk een probleem kan zijn.
Uiteindelijk zitten hun (ookik in mijn geval met m'n aussie) met zo'n hond in huis.
Het is dan erg makkelijk praten met geef het tijd en train lekker door terwijl je wel degelijk ziet dat er ook groep is die echt ongelukkig is met die hormonen binnen hun lijf.
Ik gun iedereen een reu net als mijn collie, beetje stout dol op meiden maar goed te sturen.
Mensen die dit soort types treffen weten echt niet wat het is een reu te treffen waar het iets anders bij gaat.
Voor die groep reuen brengt het wel degelijk veel rust als ze geholpen worden.
Daarom ben ik zo blij met de chemische castratie zodat je echt goed kan zien of de hond echt hormonale problemen heeft.
nogmaals ik ben geen voorstander maar voor een bepaalde groep kan het echt een uitkomst zijn.
Eens met De Mannen. Soms kan een castratie een uitkomst zijn, ook bij jonge honden. Er wordt hier soms gedaan alsof je een doodzonde begaat als je je hond laat castreren.
Kijk t gewoon even aan Indie, hoe t gaat als ie weer lekker thuis gewend is.
ik hoop dat je gelezen hebt dat ik dat juist ook vind en dus nu in elk geval helemaal niet wil castreren of "snelle oplossingen" zoek, ik doe juist alles om me te verdiepen en te investeren. Net als dat hij niet alleen kan zijn...ik doe alles om hem dat te leren op zijn tempo, betaal me scheel aan oppas en regel het zo dat we hem niet frustreren. Dat hoort ook zo als je een hond in huis neemt vind ik. Hij mag groot worden met wie hij is!
volgens mij gaat het erom dat je de hond idd de tijd gunt en pas als echt alles geprobeerd is en de hond is volwassen kan castratie helpen. Alle reacties maken het soms verwarrend :-) maar volgens mij is de boodschap van iedereen dat het zo verschilt per hond en dat je daar naar moet kijken.
Dat volwassen hoeft dus niet. Gewoon per hond bekijken wat wijsheid is.
Ja dat ga ik ook doen! Het is belangrijk naar hem te kijken en gelukkig start cursus snel en kan ik daar ook feedback vragen. Gisteren werd Indie die aangelijnd was en rustig ging liggen, aangevallen door een herder, echt heel heftig was dat. Hij gilde het uit en lag op zijn rug, hij deed niks het was out off the blue. Ik schrok me wild en heb keihard gebruld tegen die andere hond "oprotten" en toen pas greep die baas in. "Oh nou dat gedrag deed ie al een poosje niet meer maar ik hou hem wel weer even aan de lijn voortaan" zei die eigenaar. Ik heb Indie gecontroleerd en had gelukkig niks. Die man wilde hem snel peren en ik zei dat hij maar mooi bleef staan en we pas uit elkaar gingen vanuit rust want ik wil Indie vertrouwen meegeven en geen paniek. Indie was heel snel relaxed en liep keurig met me mee en keek niet op of om naar die hond. Ik stond te shaken .... Wat ik hiermee wil zeggen, ik was blij dat Indie niet stoer terug ging doen. Hij deed dit heel goed. Ook goed mee te nemen in mijn observaties over hoe hij ontwikkelt. Ik heb hem nog lang niet in kaart om iets te beslissen. Bedankt voor alle reacties!
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?