Heeft iemand hier ervaring met voerbaknijd bij een jonge herplaatser? Hoe pak je het aan? Vanaf de eerste dag aan de slag of de hond eerst de kans geven om zich aan te passen?
Hoe toont zich de voerbaknijd?
Als je dicht bij de hond loopt, of als als je nog niet eens in de buurt bent, als je je hem wilt aanraken als hij eet?
Ik weet niet wat het beste is, mijn gevoel zegt om de hond eerst een tijdje helemaal met rust te laten als hij eet.
Wij hebben ook pas een herplaatser. Ik laat ze nog steeds in aparte ruimtes eten.
Als hij helemaal aan alle nieuwe dingen gewend is kan die baknijd ook nog wel eens meevalken. Je hond heeft nu veel stress.
Zou zijn eten klaarmaken en op de grond zetten wanneer de hond niet aanwezig is .Dan pas naar binnen laten en verder geen aandacht er besteden(hond ruikt zijn eten vanzelf wel ) en hem rustig laten eten .Denk dat ik zelfs uit de ruimte zou gaan ,hoe minder druk hoe beter . Is hij weer uit het zicht ruim dan zijn bak op zonder aandacht eraan te geven. Blijf kalm en rustig en wil dit ook niet perse snel opgelost hebben ,zorgt eerst voor vertrouwen dan kun je hier evt mee aan de slag .
Heb je trouwens 1 of meerdere honden ,indien meerdere honden aparte ruimte eten geven (ik ben hier niet voor ,maar mijn situatie is anders )
Door geen druk erop te leggen ben je indirect er al mee aan de slag ,direct is too much !!
Het is voor een kennis die een hond wil adopteren met voerbaknijd. Ik weet geen details, ze vroeg mij om raad maar ik heb daar geen ervaring mee. Er is al een hond in huis, dus het lijkt mij ook wel zo veilig om de nieuwe hond in het begin apart te zetten.
Mijn kennis wil vooral weten of het haalbaar is maar ik denk dat het beter is dat ze eerst meer info vraagt over de hond.
Alvast bedankt voor de tips, ik geef ze door!
Ok, dan is de eventuele kennismaking ook belangrijk. Niet op eigen terrein maar op neutraal terrein.
Hoop wel dat haar eigen hond stabiel is natuurlijk en dat ze een beetje kennis van honden heeft om introductie goed te laten verlopen.
Maar ben bang van niet anders vroeg ze geen hulp ,dus ik raad het haar af . De meeste herplaatsers hebben een rugzak en ik vermoed dat baknijd niet het enige is Dus enige ervaring en verstand van honden is vereist en dit moet je niet onderschatten ! Dit vergt energie en tijd(evt geld ) om het in goeie banen te leiden
Ze heeft geen ervaring met honden met voerbaknijd. Ik heb al aangeraden om een GT achter de hand te houden als de adoptie doorgaat.
Kennismaken op neutraal terrein daar had ze al wel rekening mee gehouden en dat kan geregeld worden.
Kan voerbaknijd ontstaan door gebrek aan leiderschap bij de baas? Want het zou ook nogal een "dominant" hondje zijn, wat dat verder ook mag betekenen.
Heb nog een stukje over baknijd gevonden ,hebben iets andere ideeën (niet helemaal mijn ding )
http://www.dogweb.nl/gedrag/baknijd.html
Het woord dominantie betekend hoger in rang Dit in combinatie met baknijd ,zeg ik niet aan beginnen
Ik verwacht zelfs onderonsje met eigen hond als je dit niet goed aanpakt , durft zij te handelen als de honden in elkaar hangen ? (hier moet je rekening mee houden ) Wat voor een rassen gaat het eigenlijk ?
Wij hebben een opvanger gehad met behoorlijke baknijd (belonings snoepjes betekenden al vechten)
tegenwoordig mag de andere hond zijn bak leeg eten. Naar mensen heeft hij geen baknijd laten zien.
Deze hond had last van baknijd omdat hij altijd om zijn eten heeft moeten vechten, toen hij bij ons kwam was hij ook veel te mager.
Hoe hebben wij dit aangepakt. De eerste maanden in aparte kamers eten geven. Niks aan botjes of kauw dingen Laten liggen. Wij gaven de hond dus de zekerheid dat hij altijd te eten krijgt. Na een tijdje weer geprobeerd om belonings snoepjes te geven, dit ging goed. Dus dit een paar weken volgehouden. Vervolgens werd er met de deur open gegeten, wel in een andere kamer. Als dat een aantal weken goed gaat dan kun je ze in dezelfde ruimte zetten. Althans zo hebben wij het gedaan.
Romeo die na het eten nog 10 minuten nodig had om uit zijn baknijd status te gaan (anders viel hij aan) naar een Romeo die een andere hond uit zijn bak laat eten. Wij hebben daar een klein jaar over gedaan. En wat zijn we trots op hem!
Ik zou sowieso al beginnen met een ritueel om de hond te voeren. Geef hierbij pas de hond zijn bak met eten op het moment dat hij niet op het eten focust. Als beloning voor het niet fosucces mag hij eten. Zo leer je in ieder geval de obsessie voor eten een beetje af en leer je de hond in ieder geval respect voor de mens te hebben als het om eten gaat. Hoe je dit tussen twee honden kunt oplossen, heb ik geen tips voor helaas.
een herplaatser heeft altijd een rugzakje bij zich, hoe gehandeld in het vorige gezin....
laat je hond eerst eens aan alles wennen aan het gezin en aan jou, geef eten op een rustige plek, zodat tie niet gestoord wordt.... liefst in een ruimte waar een ander niet zomaar even binnen loopt, en als dat goed gaat kan je dat met geopende deur doen.....
zelf vind ik altijd laat een hond in zijn waarde, eten is zo op, waarom er in grabbelen zoals ik wel eens lees van anderen van hij moet het accepteren dat de baas er in grabbelt, onzin...
als je hond wat gewend is bij jullie kan je wel met een bot gaan beginnen, maakt niet uit wat voor een, hou dat vast, en laat je hond eraan kluiven, een bot moet ten alle tijden losgelaten kunnen worden, er zijn altijd wel eens omstandigheden dat het niet uitkomt en dat het bot dan afgepakt moet worden.
begin met ruilen, iets heel lekkers, bot vasthouden, wat voor zijn neus houden, iedere hond ziet dat en wil dat pakken, dan zeg je gelijk het commando los en je houdt het bot achter je , geef het lekkers..... leg het bot weg... zo kan je het langzaam opbouwen, op een gegeven moment laat je de hond met rust met een bot, en dan kom jij met wat lekkers.... ruilen... en dan commando bot los.... je haalt het dan weg en geef het lekkers..
zijn eigen voer is niet nodig, je voert de hond op tijden die jou uitkomen... en het eten wat tie krijgt voorgeschoteld is zo op. daar kan je dan best even op wachten....
er zijn honden die zijn heel makkelijk wat eten betreft, hier heb ik er een, kan er alles mee, maar dan nog laat ik Bams in alle rust eten, een bot heeft ander prioriteit, dat moet met commando losgelatenn worden. en ook ik heb dat met ruilen aangeleerd, hoewel Bams heel makkelijk is, maar vertrouwen is een heel groot goed... niet zomaar weghalen al heb je een makkelijke hond.
Bedankt voor de link en voor alle andere tips. Als ik het allemaal zo lees, is het precies al geen aanrader.
Het gaat om een kruising, ik dacht dat er ergens terriër in zit. Haar eigen hond is ook een canis vulgaris.
nog een advies.... het bot wat je geeft en vasthoudt, neem daar de tijd voor, haal het niet direkt weg, lekker laten knagen een poosje en dan ga je ruilen, je hebt het al bij je, verstopt in je zak zodat je het direkt kan gebruiken met het ruilen....ongeveer een vijftien minuten voor je gaat ruilen.
In die link staat oa de hond aan te lijnen als je het eten klaar maakt ,door een persoon die hij vertrouwd ( leuk de hond is net nieuw in een gezin ,wie wordt het ?) In mijn ogen creëer je net(extra) spanning door die lijn . Als je dit doet zonder hond heb je dit allemaal niet .In mijn ogen moet je eerst zorgen voor vertrouwen en dit zelf ook uitstralen (dit doe je niet door de hond aan de lange lijn te laten vasthouden door een ander ) Geduld is hier een sleutelwoord Maar goed ieder moet doen waar hijzelf achterstaat dan werkt iets het beste .
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?