Hoe omgaan met deze herplaatser?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Robin (Gast)

Hallo iedereen, Ik heb een account op hondenpage maar ik ben even mijn inloggegevens kwijt..  Sinds zondag ochtend heb ik een gecastreerde chihuahua reu (Levi) van 5 in huis genomen. Zelf heb ik al een kleine keeshond (Ylai) van 7 jaar, ook een gecastreerde reu. Bij de mensen waar hij vandaan komt zat Levi altijd in een bench. Ze had hem zelf pas 2 jaar. Daarvoor woonde hij bij een gezin met kinderen die hem als speelgoed zagen.  Toen ik hem meenam zei ze dat hij niet aan de riem liep, niet zo gek ook want hij had een slipketting om? De hond is nog geen 2 kilo. Eenmaal thuis gekomen was hij redelijk bang maar ook best knuffelig. Ook speelde hij goed met mijn hond. Nu sinds gister word hij steeds meer apatisch, blijft naar buiten staren en soms grommen. Mijn keeshond negeert hem nu volledig en ze spelen niet meer met elkaar, terwijl Levi toch wel probeert te spelen met Ylai. Is er iemand die misschien wat tips voor mij heeft om dit zo goed mogelijk te laten verlopen?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Is dit je profiel?

 

http://www.hondenpage.com/baasjes/53155/Robin%20baasje%20van%20Ylai.php

 

je zou even een nieuw profiel aan kunnen maken zodat we je de gegevens toe kunnen sturen

 

Ik begrijp dat je ook nog een golden retriever hebt van ongeveer een jaar oud?

 

Wat goed dat je Levi daar weggehaald hebt, wat moet hij zich bedreigd gevoeld hebben bij die eerste mensen, door als speelgoed behandeld te worden en later altijd in een bench gestopt werd en aan een slipketting meegetrokken te worden . Wie weet heeft hij ook als heel kleine pup een moeilijke start gehad als de moederhond het niet goed had bijvoorbeeld, het zou kunnen dat hij zich nauwelijks ergens veilig heeft kunnen voelen en dat moet hij dan nu eerst nog leren.

 

Is hij medisch helemaal in orde?

Misschien heeft hij buiten iets gehoord waar hij van geschrokken is? Of hij hoort binnen iets wat hij niet kan plaatsen misschien?

Of teveel indrukken die hij moet verwerken?

Eet en drinkt hij wel goed? Heeft hij een veilig plekje waar hij zich terug kan trekken?

 

Over herplaatsers kun je in het algemeen zeggen dat ze tijd nodig hebben om aan de nieuwe woonplek en de bewoners, omgeving, gewoontes e.d. te wennen. Vertel hem regelmatig met woorden en beelden dat hij nu eindelijk ergens is terechtgekomen waar hij mag zijn wie hij is, en hij nooit meer weg hoeft.

 

Met meerdere honden bij elkaar is het uiteraard altijd goed begeleiden, en geen dingen die ruzie uit kunnen lokken zoals botjes of speelgoed rond laten slingeren.

 

 

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

" Hallo iedereen,
Ik heb een account op hondenpage maar ik ben even mijn inloggegevens kwijt.. 
Sinds zondag ochtend heb ik een gecastreerde chihuahua reu (Levi) van 5 in huis genomen. Zelf heb ik al een kleine keeshond (Ylai) van 7 jaar, ook een gecastreerde reu.
Bij de mensen waar hij vandaan komt zat Levi altijd in een bench. Ze had hem zelf pas 2 jaar. Daarvoor woonde hij bij een gezin met kinderen die hem als speelgoed zagen. 
Toen ik hem meenam zei ze dat hij niet aan de riem liep, niet zo gek ook want hij had een slipketting om? De hond is nog geen 2 kilo.
Eenmaal thuis gekomen was hij redelijk bang maar ook best knuffelig. Ook speelde hij goed met mijn hond.
Nu sinds gister word hij steeds meer apatisch, blijft naar buiten staren en soms grommen. Mijn keeshond negeert hem nu volledig en ze spelen niet meer met elkaar, terwijl Levi toch wel probeert te spelen met Ylai.
Is er iemand die misschien wat tips voor mij heeft om dit zo goed mogelijk te laten verlopen? "

 

Allereerst is het opvang en een thuis bieden van een herplaatser heel dankbaar... 

 

Ik zou de hond eerst de tijd geven om te wennen thuis, ga wel je verder met je gewone ritme, ook voor je andere hond, zodat Levi daarin meegroeit.

 

 

Volgende forumvraag: Agressief - bijten - angstig?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^