Lekkende hartklep

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Danielle, Kim en Elvis

Bij mijn Boomer Jip is een lekkende hartklep geconstateerd. Hij was de laatste tijd erg snel moe en liep wat te kuchen. Ik dacht dat het een beetje door zijn leeftijd kwam ( 11 jaar) en heb nooit aan een hartkwaal gedacht. 

Twee weken geleden liep hij samen met Kim m'n andere hond te schooieren in de tuin. Kim ging ineens aan het rennen met een bal en Jip wilde mee doen. Na een paar meter viel hij letterlijk om en bleef voor dood liggen. Gelukkig kwam hij na ongeveer een minuut bij.

Ik ben gelijk met hem naar de dierenarts  gegaan en die heeft hem een paar spuiten gegeven en medicijnen die ik vanaf de andere morgen moest geven. Na een paar uur knapte hij op en hij heeft het tot nu toe niet meer gehad.

Gister heb ik een ego van z'n hart laten maken. Daarop is te zien dat z'n hartklep lekt en ongeveer 50% doorlaat. Hier ben ik behoorlijk van geschrokken. Ik wist wel dat het niet goed was, maar zo slecht had ik ook weer niet verwacht.

Hij is gewoon vrolijk en eet goed. Ik probeer hem een beetje rustig te houden maar hij wil nog gewoon met Kim in de tuin rondrennen en achter een bal aan.

Kan ik hem behalve z'n medicijnen nog iets geven ter ondersteuning? Zijn er hier meer mensen die een hond hebben met deze kwaal? 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Bah wat naar... Arme Jip! Ik heb er geen ervaring mee dus ik kan je niet helpen. Sterkte!

honden foto van Danielle, Kim en Elvis

Bedankt Iris & Kelly!

 

Verder nog iemand met ervaringen? Alle info en tips zijn welkom!

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ach, wat sneu voor jip......En dat is best een flinke lekkage, 50 % doorlaten.

Dat betekent dat hij maar ongeveer met de helft van zijn hartje kan werken. Je zult hem dus écht rustig moeten houden!

Als hij daarmee blijft rennen kan al eerst ' flauwvallen' door bloeddruk daling ;doordat zn hart het gewenste bloed voor die inspanning niet kan rondpompen.

 

Dus: helaas, niet meer rennen, niet meer achter de bal aan, niet met je andere hond druk spelen.....

Wel rustig spelen, wandelen; kortere stukjes maar vaker, beetje speuren; dat soort dingen. Geen grote lichamelijk inspanning, wel rustige.

Jammer hoor.....En sterkte!

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Een lekkende hartklep is progressief. Gelukkig dat Jip hier niet eerder onder geleden heeft.

De lekkende hartklep is erfelijk en kan alleen met medicatie enigszins onder controle gehouden worden.

Deze erfelijke aandoening komt veel bij Cavaliers voor.

Hier vind je zeer veel info over lekkende hartkleppen

http://www.cavalierhealth.org/mitral_valve_disease.htm

Het beste kan je stress, zowel positief als negatief, vermijden, ook al valt dit niet altijd mee bij een hond. Dus zo rustig mogelijk houden.

Een hond gaat door met spelen; sprintje trekken, balletje apporteren, dolle 5 minuten etc. tot hij/zij er bij neervalt. Dus je moet Jip in bescherming nemen tegen lichamelijke inspanning.

Ik hoop dat Jip nog een tijd meegaat en jullie nog van elkaar kunnen genieten. 

honden page profiel rianne rianne 3 doggies

honden foto van rianne

Ik zou zeggen,geniet elke dag van Jip,mijn hond Bobby was 16 jaar en bleek achteraf hartklachten te hebben,maar ook ik dacht dat leeftijd en warmte de reden waren van zijn snelle moeheid.Ik was helaas te laat,toen ik zag,dat het niet goed ging,was het al te laat,s'avonds om 8 uur naar de Da,ook injecties en medicijnen gekregen,maar dezelfde nacht om 2.10 is hij uit zich zelf plots overleden.Hou het goed in de gaten,ik hoop dat Jip nog lang bij je zal blijven.

honden foto van Danielle, Kim en Elvis

" Ik zou zeggen,geniet elke dag van Jip,mijn hond Bobby was 16 jaar en bleek achteraf hartklachten te hebben,maar ook ik dacht dat leeftijd en warmte de reden waren van zijn snelle moeheid.Ik was helaas te laat,toen ik zag,dat het niet goed ging,was het al te laat,s'avonds om 8 uur naar de Da,ook injecties en medicijnen gekregen,maar dezelfde nacht om 2.10 is hij uit zich zelf plots overleden.Hou het goed in de gaten,ik hoop dat Jip nog lang bij je zal blijven. "

 Jeetje wat erg! Ondanks dat het een mooie leeftijd is, wil je hem niet op die manier kwijtraken.

 

Ik probeer Jip zo rustig mogelijk te houden, meer kan ik helaas niet doen. Op dit moment lijkt het gelukkig goed te gaan.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^