Zijn er mensen die ervaring hebben met Rimadyl?
Werkt het goed? Bijwerkingen ondervonden of niet?
Bedankt!
Onze Senna heeft nu na haar keizersnede Rimadyl gehad. Ik vind dat het erg snel en goed werkt als pijnstiller.
Wel was ze na een dag of twee flink aan de diarree vrij snel na inname van de tablet, en wat misselijk. Dit is ook wel een van de bekende bijwerkingen!
Mellow heeft het gehad toen ze was aangevallen, toen ze was gesteriliseerd en toen ze aan haar gebit was geholpen.
Heb alle drie de keren niks gemerkt van misselijkheid, ook geen diarree.
Ze heeft meerdere pillen gehad die eerste keer (ook kleine roze pilletjes), maar niks ging er zó makkelijk in als Rimadyl.
Mooi zitten, ik kreeg nog een pootje ook en die pil ging erin als snoep
Ik heb mijn Cavaliertje twee jaar lang tot haar overlijden op 4-jarige leeftijd Carprodyl (zelfde stof als Rimadyl nl. Carprofen) zonder bijwerkingen gegeven. Het gaf verlichting van haar pijnen.
vorig jaar gegeven aan mijn hond, mankte wat en vertrok naar het WK
Nou, op het WK spugen, misselijk zijn, geen fut hebben... onmiddellijk mee gestopt en hij beterde direct.
Geef ik nooit meer bijgevolg.
Ha ja...klopt! Senna had de grote vierkante tabletten en was er als de kippen bij als ik met het potje rammelde! Er kon geen leverworst tegenop.. blijkbaar zijn ze errug lekker die pillen!
Haha, hier ook hoor. Inderdaad die vierkante, ze keek me elke keer weer verlekkerd aan, helemaal gelukkig dat ze zomaar wat lekkers kreeg
Bedankt alvast voor de antwoorden iedereen.
Mogen nog mensen antwoorden natuurlijk!
De ene wél last van, de andere niet dus.
Heeft iemand een mening hierover voor op de lange termijn zoiets te geven? Liefst berustend op eigen ervaring. Hier zou het voor Charlie zijn pootproblemen zijn. Hij is wel nog maar 9 jaar.
De ene dierenarts zegt het is vergif, de andere zegt probeer het eens. Ik weet het niet goed... Momenteel bezig met celtherapie, vandaag 6e inspuiting op de planning maar zaterdag weer een flinke terugval gehad en nog niet oké, dus ik ben nu wel erg aan 't twijfelen... Wat is wijsheid al de andere mogelijkheden hebben we al doorlopen: acupunctuur, osteopathie, kruiden, glucosamine etc., homeopathie, dat herbeginnen we dus niet meer. Is moeite in 't water.
Mijn westie zit nu 2 jaar dagelijks aan Rimadyl vanwege (ernstige) artrose, dikke knieën, pijn (Daarvoor lang met natuurmiddelen gewerkt, maar helaas was dat niet meer voldoende). Ik ben tevreden, al blijft het zooi natuurlijk, maar kiezen tussen twee kwaden. Ze moet er wel van spugen. Die maagbeschermingskorreltjes vond ik niets, bij haar werkt erg goed 's ochtends en 's avonds lepeltje Sanofor veendrenkstof door haar eten. Dan hoeft ze niet te spugen (gal). Geef ik haar dat 2 dagen niet, dan is het meteen weer spugen 's nachts.
Dat is zo Nicole soms is het kiezen tussen 2 kwaden. Toch ook spugen jou Westie ervan. Als je er dan met die Sanofor komt, is het wel goed.
Heel erg herkenbaar dus. Uiteindelijk heb ik gekozen tussen twee kwaden, natuurlijk is het niet goed, constant zo'n middel, maar ze liep zo slecht en was enorm grommerig en chagrijnig. Ze heeft nu, vind ik, een beter leven, scharrelt weer lekker rond. Ik vind haar er niet slomer van geworden. Ik ben er ook mee begonnen toen ze (bijna) 9 jaar was. Ik geef het haar nu zo'n 2 jaar. Glucosamine geef ik trouwens nog steeds erbij. En, dat vind ik echt erg, lange wandelingen heb ik afgezworen. Eerst nog 1x per week met haar naar het bos, maar hoe leuk ze dat ook vindt, de dag daarna stikchagrijnig dus dan ga ik ervan uit dat ze pijn heeft!
Ja voor zijn poten Willemijn. Volgens de dierenarts heeft hij geen artrose wel stijve spieren. Op zijn 5 jaar foto's laten nemen, had geen artrose ook niet. Zie er tegen op van nog eens foto's, want wil ze zeker niet onder verdoving, is hij te slecht van geweest vorige keer.
Carporal. Ken ik niet. Ik zoek het een keer op...
Charlie wil nog wandelen! Maar op dit moment, slaat hij zijn achterpoten omhoog soms (sinds 2 dagen nog maar hoor), rare huppels, snap er niks meer van. Gisteren zelfs de linksachter omhoog en op 3 poten een stuk. Tja dat is ongezien. Flinke terugval. Ik weet niet wat er gebeurd is ineens. Nochtans sloeg de celtherapie erg goed aan maar het houdt niet lang blijkbaar. Ik zal zien wat DA straks zegt.
Ja is wel rot Nicole als je zo moet inbinden. Als ze nog wel willen maar het dan zo moeten bekopen achteraf tja dan moet je wel minderen.
Gelukkig kan zij altijd loslopen en vindt ze het heerlijk om in het park echt overal stil te staan, te snuffelen
Dus met haar ben ik vaak bijna net zolang onderweg als dat ik met de cairn even rondje bos pak
Dat is leuk.
Hier ook zo'n snuffelkont. En lang weg zijn en nog niet ver geweest, tja dat ken ik ook haha. Hoewel nu de laatste tijd zat de snelheid er weer goed in met die celtherapie.
Ja soms is het zoals het is hè. (Kan me er helaas moeilijk mee verzoenen op dit moment.)
Ja ook dat herken ik wel. Maar ik zag / merkte het verschil dus tja, dan dus maar alleen rondjes park voor haar (al probeer ik wel steeds een andere route, zodat ze toch steeds 'nieuw' stukje loopt.
Ondertussen bij de DA geweest, hij raadt het af voor Charlie o.w.v. de bijwerkingen. (maag en darmen)
Hier heeft onze Ylena drie jaar Rimadyl gekregen na een gescheurde kruisband (ze had artrose gekregen), geen problemen wel een vrolijke hond, die nog steeds kon springen en rennen. Ze was zes jaar toen dit gebeurde. De Rimadyl was om ontstekingen te voorkomen.
Dat is dan weer een positief bericht in mijn momenteel donker hoofd.
Dat is leuk Martine dat hij het er al 3 jaar goed op doet!
Rimadyl/Carprodyl wordt voor gevoelige honden ook wel voorgeschreven in combinatie met een maagbeschermer.
Bij continue gebruik van dit geneesmiddel wordt aanbevolen om jaarlijks bloed te testen op nier- en leverfuncties.
Mijn vorige hond, een boomertje, heeft 2 jaar lang rimadyl tabletten gehad.
Daarna heb ik nog een jaar dagelijks zelf rimadyl injecties gegeven.
Hij heeft er nooit bijwerkingen van gehad, alleen profijt.
Zijn pijn was weg maar geen nare bijwerkingen.
Door zijn ziekte (lever tumor) at hij slecht vandaar dat ik hem ben gaan spuiten om zijn maag te ontlasten .
Bedankt Loesje!
Jij ook goede ervaringen ermee Brigitte, dat is fijn!
Mijn hond ( asbakkie ) is 15 en half jaar oud, kreeg nu last van haar bewegingsapparaat. Kon amper meer uit haar mandje komen.
Eind september 2016 met haar naar de dierarts geweest , die gaf haar Rimadyl tabletten mee. Onze hond gebruikt deze nu ruim 3 weken. En ze doet het daar goed op. Ze heeft zichtbaar minder pijn, en is veel vrolijker. Ze heeft geen bijwerkingen gehad.
Wij zijn zeer tevreden over dit medicijn.
mvg van Sita
Zal ik dan nu een soort van Bravecto verhaal gaan vertellen?
Mijn vorige hond heeft vanaf zijn 3e iedere dag aan rimadyl gehad. Af en toe zo nodig injectie corticosteroïden erbij. Nooit problemen hoor Kath, geen bijwerkingen oid. Hij kon dan tenminste normaal lopen.
Hij kreeg toen hij net 9 was een enorme bloeding en liep leeg vanuit zijn kont. Was geen houden meer aan.
Nu kan ik zeggen.....mijn hond is overleden door de rimadyl hoor! Stoute fabrikant! Want ja....het kan maagbloedingen veroorzaken. Het kan ook dat hij een tumor had die geknapt is. (Dat is wat zowel de da als ikzelf denk)
Ik heb geen sectie laten doen omdat ik vond dat mijn hond 6 jaar langer heeft kunnen leven door rimadyl. Samen met ohjee....ook zo slecht... Royal Canin mobility support (misschien is hij daar wel dood van gegaan...RC..)
Willem heeft ze overigens ook al eens gehad. Maar dan de goedkopere carpofen. Is hetzelfde en ze vinden het lekker dus geen gepruts met pillen geven.
hoop dat het werkt voor Charlie. Succes!
Het is al een ouder topic van vorig jaar maar ik heb dat uiteindelijk wel 2 maanden gegeven, Rimadyl. En het werkte goed. Eerst 3 weken volledige dosis en daarna onderhoudsdosis. Na 2 maanden begon hij echter wel te braken en ben ik ermee gestopt. Een aantal weken later bleek hij giardia te hebben. Het kan dus zijn dat dat braken toen ook al van de giardia was en niet van Rimadyl. Ben nadien niet meer herbegonnen. Maar als hij weer heel slecht zou lopen en ik weet niets anders, dan zou ik dat misschien wel nog een keer geven hoor.
Wat je zegt inderdaad je hond is er 6 jaar lang goed mee geweest! Dat is een lange tijd!
Heb jij destijds een maagbeschermer erbij gegeven?
Dat is goed zeg dat je hond er zoveel baat bij heeft.
Wat mij vorig jaar ook is gezegd... soms is het goed om bv. gewoon 3 weken te geven en daarna te stoppen. Het haalt de ontsteking weg en het kan zijn dat de hond daarna zonder medicatie ook een hele tijd nog goed is. Het is maar een tip hè. Niet dat je het zo moet doen hoor. Succes nog hè.
Niet constant. Later wel indd. Beter om dat bij dit soort middelen wel ernaast te geven.
Mijn hond was toen hij een maand of 10/11 was vanuit het niets ineens verlamd aan zijn achterpoten. Pup kwam uit broodfok, via stichting buitenlandse adoptie (zo'n hele goede bekende) Bleek dat ze gewoon nestjes opkochten naast degene die ze van straat geplukt hadden. (Weet ik van werknemers/vrijwilligers)
Maar ik begreep hier op HP al dat dan broodfok vervalt. Dat je dan een adoptiehond hebt. (Mijn mening is dat ik nog steeds een broodfokhond had die van alles mankeerde....je kan beter vragen wat hij niet had)
Was een super lieve hond en ja...ik mis hem nog altijd
Dus was hij ineens verlamd. In Utrecht opgenomen. Bleek hij een ruggenmergbloeding te hebben gehad. Dit is "goed" gekomen, maar hij bleef problemen met zijn achterhand houden. Mijn da vond dat ze een bekkenkanteling moesten doen, maar de orthopeed in wilheminaoord vond het onzin. Achteraf was het geen onzin maar wel te laat om nog te laten doen. Heel sneu.
Ik zie nu indd dat oud topic is hahahaha.
Weer eens door een gast omhoog gehaald......zucht
Mooi toch?
Overigens is de combinatie nsaids en corticos berucht, juist vanwege toename maagdarmklachten.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?