Vraag over: Gescheurde kruisband ellende !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Luna (Gast)

Even een korte samenvatting: Mijn hond luna, amerikaanse bulldog, 9 jaar, scheurde een half jaar geleden haar kruisband. Tijdje mee doorgelopen (ik dacht aan verreking), en ze liep er (nu achteraf) redelijk goed mee. Daarna toch naar de DA in zuidwolde. Luna een tightrope operatie laten doen. Ging prima, eerste week herstel ging goed, liep beter, maar daarna werd de poot dikker en dikker, en luna liep steeds manker en had veel pijn. Ik weer naar de DA, en die dacht misschien een allergische reactie op die band. Dusss om te proberen of t daar aan lag, herstel operatie, band eruit, en luna nu weer 3 maand revalideren. In diezelfde week kreeg ik te horen na lab onderzoek dat t geen allergie was, maar dat tijdens t plaatsen van de tightrope de MRSA bacterie in de poot is gekomen via die tightrope. Nu 3 maand later, luna loopt zonder kruisband, en kan pas geholpen worden (TTA operatie als ze wat aangesterkt is, en de MRSA weg is. Ik loop nu bij een nieuwe DA, en die gaat die MRSA onderzoeken of t weg is en hoe eventueel te bestrijden. Nu is mijn vraag: Is het normaal dat luna nu zo slecht loopt, ze kan het maar 50 meter volhouden, hijgt, en waggelt, loopt gemankeerd. Ook omdat ze voor de operaties veel langer en beter liep met gescheurde kruisband. Mn vorige DA had verwacht dat ze weer t zelfde zou kunnen lopen als voor de operatie,...nou....het is 80% achteruit gegaan. Hoe kan dat? Met pijn loopt ze rustig door, maar nu is ze echt na 50 meter op.   Arm dier, zoveel pech, pijn,..mn hond lijdt en t doet mij ook pijn, omdat geen dierenarts haar nu wil helpen vanwege die mrsa. Ikzelf heb dus 1500 euro spaargeld in de sloot zien verdwijnen, en verkoop nu mn prive waardevolle spullen om de TTA te kunnen betalen. Maargoed, ik dwaal af, mijn vraag is dus datgene mbt die 50 meter.

honden page profiel Mandy en Bobby! <3Mandy en Bobby! <3

honden foto van Mandy en Bobby! <3

Wat een ellende zeg! Hoe dat zit durf ik niet te zeggen eerlijk gezegd. Maar het kan niet zo zijn lijkt mij dat je 1500 moet betalen als de situatie alleen maar verergert is. Misschien even bij je nieuwe DA navragen of dit zomaar kan?

 

Sterkte ermee!

Luna (Gast)

Die 1500 euro was bij de DA die de operaties gedaan heeft.

Dit bedrag was ik kwijt aan, de operatie, en allerlei medicatie, huisbezoek na bloeding vd wond etc.....

Dus ja, dat ben je kwijt, hij heeft wel die herstel operatie gratis gedaan, en de nabehandeling/medicatie.

Maargoed, daar is mn hond niet mee opgeknapt.

Ik weet nu ook wel wat er moet en gaat gebeuren, maar ik vraag me af waarom ze nu zo slecht en kort kan lopen, terwijl ze t eerder met gescheurde band wel redelijk kon.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Er zit nu een infectie bij en er is nog een keer geopereerd. 

Hebben jj of je dierenarts contact met een specialist gehad over de MRSA?

 

Luna (Gast)

Jazeker,  volgende week ff langs voor monsters afnemen die naar t lab gaan.

Volgende forumvraag: Patellaluxatie na operaties
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^