Ik zie net een topic langskomen over een antivlooien/teken middel.
Ik gebruik eigenlijk nooit een middel, tegen vlooien of teken..
Mijn oudste hond, 7 jaar heeft vlooienallergie al bij 1 vlo, bijt hij zich kaal.
Hij heeft toen hij ong. een jaar was dan een paar vlooitjes gehad, dat waren er echt heel weinig..En 1 keer een teek, die was er sow af.
Mijn jongste hond 4 jaar heeft nog nooit een vlo of teek gehad.
Ik kijk ze wel altijd na, voor de zekerheid, maar vind niks..
Gebruiken jullie een anti vlooien/teken middel?
En waarom heb je gekozen voor dat middel?
Geef je het, het hele jaar door?
Hier stikt het van de teken. En dit voorjaar was het wel heel erg: op onze golden meer dan 30 wandelende teken na een boswandeling. Frontline werkt niet meer voldoende, dus overgestapt op bravecto.
ze krijgen die rotzooi zeker niet het hele jaar door. Frontline begon ik meestal in april mee en dan om de 6 weken tot september.
Bravecto hebben ze in april gehad en het werkt nog steeds. De hoeveelheid teken is heel erg afgenomen, dus ga ik ze dit jaar geen bravecto meer geven.
kortom, als je honden geen teken of vlooien hebben, zou ik ze ook niet behandelen. Het is goed dat die rotzooi bestaat, maar onnodig gebruik hoeft nou ook weer niet.
Ja ik geef het wel.
Beide honden hebben een langharige vacht waarin je vlooien en teken niet direct ziet.
Vooral Black, met zijn lange zwarte dikke krulvacht.
Black is ook een echte struiner, dwars door struiken, water etc. Dus hij pikt zo van alles op.
Ze krijgen nexgard en dat werkt heel goed.
Zomers geef ik het om de 2 maanden.
En tussen oktober - maart 1 keer.
Ik gebruik het ook, in de zomermaanden, bosrijk en veel grassoorten waar we doorheen banjeren. Nog geen teek gezien bij Charlii, terwijl ze er wel degelijk zijn.
In mijn omgeving hoor ik ook vaak, dat de honden teken hebben opgelopen, waar ik ook met mijn honden loop.
Ook wanneer ik met andere honden en eigenaren wandel, komt het voor dat hun hond een teek heeft maar mijn honden niet. Ze gaan pootje baden (zwemmen doen ze niet, tot hun buik zeg maar) en lopen ook overal doorheen.
Hier zijn ze dus ook..Vandaar dat ik dit topic opende, om te kijken of ik iets preventief moet geven.
Liever doe ik het gewoon zo, zonder middel, ze hebben er tot nu toe ook nog geen last van gehad.
Als je er erg veel last van hebt, zou ik het ook geven hoor.
Er zijn zoveel verschillende soorten. Ik zou nu niet weten welke ik moet geven..
Ik hoop dat het zo blijft.
Aston heeft nooit vlooien of teken, dus wij gebruiken het niet.
Ik geef wel anti-vlooien/tekenspul,om de 2 maanden vanaf dat het weer warm wordt.
Ja Boefie heeft een ant- vlooien/ tekenmiddel, het is een biologisch middel, dus zonder chemische toevoegingen. Ik spuit zijn poten, nek en staart aanzet in, als ik met hem op de hei of in het bos ga wandelen. Werkt tot nu toe goed
Diesel is 6 en nog nooit iets gebruikt. Hij had toevallig laatst zijn eerste teek. Beest zat op zijn onderste ooglid, half in zijn oog, brrr, met moeite heb ik hem er uitkunnen krijgen, hij kneep steeds zijn ogen dicht.
Verder nog nooit iets gevonden, kijk hem wel altijd na als we naarhet bos of zo geweest zijn.
Mijn vorige hond gaf ik standaard zoveel maanden de pipetjes. Maar bij Lupa ben ik eens op onderzoek uit gegaan omdat ik die chemische zooi niet meer wil geven.
Ik geef nu elke maand (tot 6 weken) een Eco Spot pipetje, een middel op natuurlijke basis tegen vlooien & teken. Het is en een stuk goedkoper (7,- voor 2 pipetjes) en werkt tot nu toe erg goed. Ik ben het vanaf april gaan geven omdat we veel in bossen, hoog gras en plekken met eiken lopen. Ik heb alleen net toevallig de eerste dag van het geven een teek gevonden en daarna niks meer.
De eerste twee jaar niet gedaan, maar ineens werd ze zowat opgevreten door teken.
En hoe meer ze er had, hoe erger ze het vond om ze te laten verwijderen door mij, ze raakte al in paniek als ik alleen maar met het tekenhaakje aan kwam lopen. Ze zaten ook altijd op plekken met dunne huid (achter haar oor, op haar buik).
Vorig jaar begin juli had ze er een naast haar plassertje, kreeg het met geen mogelijkheid weg, hond over de zeik (piepen, happen in de lucht), ik over de zeik. Ben naar de dierenarts gegaan, assistente heeft het teekje er uit gekregen (kostte ook nog wel wat moeite). Daarna heb ik een Scalibor-band gekocht en heeft ze ze nooit meer gehad. Nu voor het tweede jaar zo'n band, ik heb wel een aantal lopende van haar afgehaald, maar ze bijten zich niet meer vast.
Ik heb het geprobeerd met natuurlijke middelen, maar dat hielp niet, daarom gekozen voor Scalibor.
Tegen vlooien krijgt ze nog steeds niks, die heeft ze ook nooit.
Ik gebruik etherische oliën en die helpen prima voor het doel om teken te weren. Dagelijks nakijken moet je blijven doen. De eventueel lopende teken bijten zich minder snel tot niet vast. Vlooien hebben ze nooit. Een 'vlooienallergie' is met name een constitutioneel probleem. De kern aanpakken is dan effectiever dan vlooien 'bestrijden' met ongezonde synthetische middelen, waartegen de vlo razendsnel resistent wordt. Je houdt op die manier het probleem in stand.
Het zou Vigo zijn verhaal kunnen zijn,die is panisch bij een da,hij begint al te shaken als ik nog maar kijk of hij een teek heeft en kom ik met het tangetje dan staat het zweet op mijn rug voor ik dat ding
verwijdert heb.
Als ik tegenwoordig een teek vind(nooit bij Tosca natuurlijk)tijdens het aaien dan trek ik hem onmiddellijk eruit,niks linksom,rechtsom en dat is altijd al goed gegaan.(ik griezel van teken en toch trek ik hem eruit)
Ja ik ontvlooi mijn dieren preventief, kat met ernstige vlooienallergie dus ik kan het niet hebben dat Lexie ze mee naar binnen neemt (zij komt niet buiten). Teken doe ik niks voor, heeft ze ook nog niet gehad gelukkig (klopt af) en zolang ik die normaal zou kunnen verwijderen, zou ik het ook niet doen. Maar zoals wat Mellow beschrijft, dan zou ik het wel doen ja
Mellow is bij de dierenarts dus niet bang. Ze was niet blij toen de assistente die teek eruit haalde, maar ik had liever dat ze boos was op de assistente dan op mij
En ik ga inderdaad ook zweten, hoe moeilijker het gaat (dus hoe meer zij tegenstribbelt), hoe meer zweet er over mijn rug en langs mijn voorhoofd stroomt. Dan glijdt vervolgens mijn bril nog af en moet ik die ook nog op zien te houden om te voorkomen dat ik een tepeltje verwijder in plaats van een teek...
Checken op beestjes mag ik wel, doe ik onderweg ook altijd even. De zogeheten 'billencheck' en ook de 'orencheck', 'okselcheck' en 'buikiecheck', ze blijft keurig staan tot ik de geliefde plekjes heb nagekeken.
Kijken mag, aankomen ook, maar daar houdt het dan ook wel op.
Dus ja, toen het zo dramatisch was ben ik maar over gegaan op de iets minder natuurlijke middelen. Liever een half jaar met zo'n band om d'r nek dan continu die ellende met teken.
Vanin de lente begin ik met Advantage voor hond en kat.
Ik geef Lance wel een half pipetje.
Nooit de volle dosis hond voor 4 kg.
Kat en hond hebben nog nooit vlooi of teek gehad.
Bijna wel eens bijna een tepeltje eruitgedraaid.... Dus zoals Mellow ook ondervond....domme vrouwkes.
Ja, de honden geven we een pilletje tegen teken. Het is niet gezond, maar dat zijn al die teken ook niet.
Onze katten behandelen we tegen vlooien, zolang zij ze niet hebben, hebben de honden ze ook niet :)
Hier van maart tot oktober iedere 4 weken een pipet Pulvex.
Wekelijks en/of dagelijks kwamen we teken tegen.
Schoon gewassen vanuit de trimmer de tuin in en......ze hadden teken. Heb dus de teken in de tuin.
Vroeger Frontline gebruikt tot ik op een dag na een wandeling op de Lommelse Sahara 56 tekens van 3 honden heb afgehaald
Vanaf toen gebruik ik Pulvex pipetten en ben er tevreden over !!
Verder (ja er zijn mensen die erop tegen zijn) zijn mijn honden in maart geënt tegen de ziekte van Lyme.
Zebee heeft diverse keren een besmette teek gehad met ontsteking en lange kuren antibiotica tot gevolg. Vandaar dat ik ze ook laat enten.
Hier na niet-werkende natuurmiddeltjes al een tijdje terug op Frontline. Vooral tegen vlooien, teken heel weinig op mijn hond (even afkloppen). Maar voor mijn goed gevoel doe ik nog enkele strepen Chi-na-de beet (dat is een roller die ook tegen insecten werkt) over de vacht heen als we gaan wandelen voor moest er toch een teek het willen wagen, vermits Frontline niet langdurig werkt tegen teken.
Huidig plan van aanpak:
de katten om de 4 weken
de hond om de 3 maanden
ik geef normaal nooit iets tegen teken en vlooien, ze hebben ook nog nooit vlooien gehad, Spikey wel 1x een teek, maar nu wel een pipet van de da gekregen, omdat we naar Spanje gaan en het werkt ook tegen zandvliegen.
Nee ik gebruik ook niks. Ik vind het gemische rotzooi en dat smeer ik liever niet onnodig op mijn hond.
Ontvlooien heeft alleen zin op het moment dat ze vlooien hebben, preventief heeft het geen zin. Dat geld hetzelfde voor ontwormen, dat heeft ook alleen zin als ze wormen hebben.
Voor teken geef ik knoflookbonbons, heb wel een tekenband gegeven omdat hij wel last heeft van teken. Maar hij was allergisch voor de gemische troep, hij had er ook uitslag van.
Met knoflook bon bons is het ook redelijk te doen.
Ik geef mijn hond niks preventief, juist omdat ik hem zo gezond mogenlijk wil houden. Ik heb trouwens ook nog nooit een vlo bij hem ontdekt
ik geef mijn honden ook niks, ze hebben nooit vlooien of teken. Heel af en toe geef ik ze een schapenvetbonbon en die vinden ze nog lekker ook!
Sem@ anti-vlooienmiddel werkt wel preventief,als ze al vlooien hebben is het te laat en loop je de kans dat heel je huis onder de vlooien komt te zitten,heb dat tig jaren geleden gehad toen ik ook geen vlooienmiddel gebruikte,daar zit ik niet meer op te wachten.
Wormen spul dat werkt niet preventief daar heb je gelijk in.
Als je zoveel last heb van teken, snap ik heel goed dat je een middel hiertegen gebruikt.
Zo te lezen is er genoeg keus om het ofwel met natuurlijke middelen te doen of met verschillende antivlooien/teken tabletten, pipetten, of sprayen.
Ik heb ook een poes thuis, maar zij komt nooit buiten.
Zij krijgt dus ook niks tegen vlooien.
Lijkt me erg vervelend als er zoveel in je omgeving zitten of zelfs in je tuin!
Mijn hond kreeg nooit wat. Tot ik bij de kapper thuis was en haar honden maar bleven krabben. 'Ze hebben toch geen vlooien hé?', 'jawel, ik kom er maar niet vanaf.'
Toen ik thuis was zag ik zo een vlo tegen mijn laptop van mijn hoofd springen. 2 dagen later zaten er 4 beesten onder. Dat ging verdomd snel en het heeft maanden geduurd voor ik er vanaf was. Toen ik wéér bij de kapper was hadden haar honden nog steeds vlooien dus heb ik preventief de beesten behandeld.
De honden hebben nu serestobanden om. Aangezien ze helemaal onder de teken zaten die ik er vanaf heb moeten pulken. En ze hebben geen vlooien meer! Dus bij mij komen er alleen nog maar banden bij de honden. De kat behandel ik niet maar die heeft geen vlooien.
Ik geef het niet preventief maar sinds wij 3 jaar terug in belgie zijn geweest hebben ze er elk jaar rond augustus last van.
Dit jaar was het dus eerder en hadden we er vorige week/ anderhalve week geleden last van.
Heel erg fijn want ben hoogzwanger en had net alles aan kant haha.
Ik heb nu dus grof geweld gebruikt en zowel gif (pipetten) als natuurlijk (ecostyle) gebruikt (en nog wat andere dingen)
En idd het heeft geen nut om het vtv te doen.. Onze vorige hond kreeg alles preventief (woonde toen nog thuis) en toch altijd vlooien of teken.
hier een vlooienplaaggehad... ik kwam hier wonen en het huis heeft drie maanden leeg gestaan, er hadden honden en katten ingewoond..... na drie weken wemelde het van de vlooien in dit huis, mijn hond zat onder en het huis werd bijna weggedragen..... 3 x is de gemeente geweest, de bestrijdingsdienst.... zeven weken in de vlooien gezeten.
ik heb stronghold gebruikt, nu geen vlooien meer en ook geen chemie meer, natuurlijke middelen gebruik ik, nimmer meer vlooien gehad of gezien, maar toch ontsmet ik om de vijf maanden heel mijn huis, had er echt een fobie van, de angst dat het nog eens voorkomt is hier groot, Bams krijgt geen vlooien chemie spul, ik gebruik natuurlijk middel, maar mijn huis ontsmet ik wel met een chemisch middel, en ik ga dan ook een hele dag het huis uit, met bams uiteraard.
Tosca is wit en gelukkig beschermd,ik heb wel eens gezien dat ze langs een muur liep buiten en dat er zo een vlo op haar sprong,die sloeg ik natuurlijk onmiddellijk van haar af,de smeerlappen.
Het zal er ook wel vanaf hangen waar je met je hond loopt.
Hier lopen we veel in de bossen en Black loopt daar altijd los, en gaat overal doorheen.
Sowieso is het hier veel bos en struiken en gras.
Als we naar Biddinghuizen gaan naar het Spijkbos, gegarandeerd veel teken.
Zijn vacht nazoeken is geen doen, 15 cm lang zwart krulhaar.
Dan heb ik liever dat ik ze zomers een paar keer goed ontvlo/teek dan dat ze eronder zitten en ik het niet zie.
Als je hond een vacht heeft, die het niet toelaat om het goed te zien, lijkt het me ook handiger.
Mijn honden hebben allebei kort haar, ik zal ze waarschijnlijk snel vinden. Ook doordat Spikey bij de eerste vlo al ontzettend gaat bijten.
Ik weet eigenlijk niet of honden ook over een allergie heen kunnen groeien?
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?