foute fokker

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

ineke (Gast)

Wat zijn de mogelijkheden om een foute fokker aan te pakken?

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Wat is er gebeurd?

ineke (Gast)

Deze fokker fokt terwijl ze weten dat er veel zieke labradors zijn en ze gaan gewoon door terwijl ze weten dat veel pups dezelfde klachten hebben maar ze gaan door. En de fokker houdt zich niet aan de regels daarom graag informatie waar je het overal kan melden zodat het stopt.

ineke (Gast)

En misschien zijn er mensen die ooit ook een pup gekocht hebben bij Kennel de Lindenboom in Daarle.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Google is je beste vriend.....

Toets de naam in en je ziet ook een ander topic op dit forum met "gedupeerden".....

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

er geen hond kopen ,en mensen waarschuwen voor de  foute fok bv via social media.

Woon je in nederland..114 bellen en dossier vormen kan je helpen

 

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Bel eens vrijblijvend naar deze advocaten, zij kunnen eventueel jou verder helpen en vertellen wat kan gedaan worden: http://www.dierenrecht.be/

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Een pup/hondeigenaar kan de fokker wettelijk aanpakken, indien de pup/hond een erfelijke aandoening of meerdere heeft, die de fokker had kunnen voorkomen door bijv. te testen. Een fokker moet bewijzen dat hij/zij er alles aan gedaan heeft om erfelijke aandoeningen te voorkomen. Dit geldt voor alle soorten fokkers, rashonden/stamboom fokkers, hobbyfokkers en ook broodfokkers.

citaat

 

Afdeling 5.

Het fokken met dieren Artikel 55

 

 

1. Bij of krachtens algemene maatregel van bestuur worden regelen gesteld omtrent het fokken met dieren van bij die maatregel aangewezen soorten of categorieën van dieren. Deze regelen kunnen onder meer betrekking hebben op:

a. de methode van fokken;

b. het registreren, identificeren en certificeren van dieren;

c. het voorafgaand aan het fokken door de fokker te verrichten of te doen verrichten onderzoek bij een dier waarmee wordt gefokt naar de aanwezigheid van aandoeningen die de gezondheid of het welzijn van het dier of de nakomelingen van het dier kunnen aantasten, alsmede de methoden die daarbij worden gebruikt.

 

2. Bij algemene maatregel van bestuur kan het worden verboden een dier dat beschikt over één of meer aangewezen aandoeningen of uiterlijke kenmerken die de gezondheid of het welzijn van het dier of de nakomelingen van het dier kunnen aantasten te fokken of voor de fok te gebruiken.

 

3. Bij algemene maatregel van bestuur kan het worden verboden een dier dat beschikt over één of meer aangewezen aandoeningen of uiterlijke kenmerken waarvoor krachtens het tweede lid een fokverbod is ingesteld, ten verkoop in voorraad te hebben, ten verkoop aan te bieden, te verkopen, te kopen, toe te laten tot een tentoonstelling, keuring of wedstrijd dan wel om met een dergelijk dier deel te nemen aan een tentoonstelling, keuring of wedstrijd.

 

http://wetten.overheid.nl/BWBR0005662/geldigheidsdatum_05-11-2014#HoofdstukIII

 

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

" Wat zijn de mogelijkheden om een foute fokker aan te pakken? "

 




Niet slim om daar een hond te kopen.

honden page profiel Carlian BrauckmannCarlian Brauckmann

honden foto van Carlian Brauckmann

Je kunt als gedupeerde de fokker voor de rechter dagen. Dan moet je wel aantoonbaar schade geleden hebben. Je kunt dan een beroep doen op de wet dat een verkoper (fokker) een product (hond) moet verkopen dat voldoet aan de verwachting. Dat houdt dus ook in dat je niet moet zeuren als je een Engelse Bulldog koopt die later kromme poten blijkt te hebben of erg snurkt.

 

Of als je vermoed dat er mishandeling in het spel is kun je de politie of dierenbescherming waarschuwen.

 

Maar zolang de fokker zich aan de wet houdt kun je er niets mee.

 

En wat is een foute fokker?

ineke (Gast)

Dank je voor de tips kan ik mee aan de slag. Hopelijk levert het wat op.

ineke (Gast)

" Je kunt als gedupeerde de fokker voor de rechter dagen. Dan moet je wel aantoonbaar schade geleden hebben. Je kunt dan een beroep doen op de wet dat een verkoper (fokker) een product (hond) moet verkopen dat voldoet aan de verwachting. Dat houdt dus ook in dat je niet moet zeuren als je een Engelse Bulldog koopt die later kromme poten blijkt te hebben of erg snurkt.
 
Of als je vermoed dat er mishandeling in het spel is kun je de politie of dierenbescherming waarschuwen.
 
Maar zolang de fokker zich aan de wet houdt kun je er niets mee.
 
En wat is een foute fokker? "

 

ineke (Gast)

Een foute fokker Carlian Brauckman is een fokker die weet dat zij zieke pups verkoop en toch doorgaat met fokken en gewoon zegt ik doe niks verkeerd en ga gewoon door. En zich totaal niet aan de regels houdt

honden page profiel Carlian BrauckmannCarlian Brauckmann

honden foto van Carlian Brauckmann

Dat vind jij een foute fokker. Maar zolang je daar geen bewijzen voor hebt en de rechter daar geen uitspraak over heeft gedaan blijft het bij een mening.

En welke regels bedoel je. De regels van de rasvereniging? Dan kun je hem bij de rasvereniging aangeven.

Natuurlijk snap ik ook wel dat een fokker fout is als hij zieke pups verkoopt en dat ook nog ontkent. Maar in de praktijk ligt dat toch iets genuanceerder. Daarom zijn er zo weinig rechtszaken tegen fokkers. Je zult met bewijzen moeten komen, van horen zeggen is gewoon niet voldoende.

En een goede fokker zal nooit beweren dat zijn pups allemaal 100% gezond zullen zijn. Dat kan namelijk niet. En een teleurgestelde koper, die verhaal komt halen maar dat niet krijgt is al gauw geneigd om te zeggen dat de fokker fout is. Terwijl die fokker echt niet bewust heeft gefokt met een zieke hond, die gaat er van uit dat zijn oogappeltje perfect is. Die kan gewoon niet accepteren dat zijn pups niet perfect zijn.

Een verstandige fokker zorgt dat hij de klachten van de koper serieus neemt. Zorg voor een potje zodat je de koper tegemoet kunt komen, luister naar zijn verhaal en probeer er samen uit te komen.

Is dat dan een goede fokker? Of een fokker die bewust fokt met honden waarvan je weet dat er ergens in de lijnen een erfelijke aandoening voorkomt en dus een foute fokker is.

De grens tussen een goede en foute fokker is niet zo scherp. Tenzij je een fokker bedoelt die alle wettelijke regels aan zijn laars lapt. Zoals iedere loopsheid dekken en de pups ongevaccineerd jonger dan 7 weken verkoopt. Maar die kun je aangeven bij de politie, dat is strafbaar.

ineke (Gast)

Zoals jij het stelt ben ik het niet helemaal mee eens ik weet dat ik niet de enige ben die daar een zieke labrador heeft gekocht en er komen er steeds meer bij met dezelfde klachten en ook weer andere klachten niks dan problemen en met de fokker kom je er niet uit want die geven niet toe. Wel kunnen mensen hun hond terug geven zeggen ze en een andere meenemen dat is wat broodfokkers doen en dan maken ze hond zeker af en wie geeft zijn hond nu terug waar je aan gehecht ben.Het is inderdaad moeilijk om ze aan te pakken maar als je met meer slachtoffers bent moet het  lukken. En ik merk Carlian Brauckmann dat je er (gelukkig) nooit mee te maken heb gehad want je weet niet hoeveel pijn en verdriet zulke mensen je doen. Ze hebben geen gevoel voor dieren en zijn keihard en dat zal ik nooit kunnen accepteren. En ik weet zeker dat het broodfokkers zijn.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik denk als je kunt aantonen dat je hond een (aangeboren) afwijking/ ziekte heeft die bij de koop niet vermeld is, dat je recht hebt op teruggave, ruilen, of een teruggave voor de aankoop kosten, deels vergoeding gemaakte kosten.

Goed, je wilt je hond niet kwijt, een vergoeding voor de gemaakte kosten, teruggave aankoop bedrag, zou voor de hand liggen.

 

Een vriend kocht een gezonde beagle pup. Ze bleek een hartafwijking te hebben. Fokkers op de hoogte gesteld en die gaven het aankoop bedrag gelijk terug. Mijn vienden wilde de hond nl niet kwijt. De hond is geopereerd, weet niet hoe het met die kosten zat eigenlijk? Ze is er volledig boven op gekomen. 

Goede fokkers, werken mee aan een oplossing, mochten er problemen ontstaan.

Ik zou op zoek gaan naar mensen die ook bij die fokkers een lab hebben gekocht en samen een case gaan maken. Dan sta je sterker.

Ook de ras vereniging benaderen, is de fokker bij hun bekend? Dan kunnen zij ook eea ondernemen. Leden hebben zich aan de regels van de club te houden en dat kan nooit betekenen niet gezonde pups verkopen.

Ik neem aan dat je pup bij verkopp gezond leken? Verborgen gebrek, wat niet bij de verkoop vermeld is, zou je moeten kunnen aantonen met een DA. Een verklaring van een DA is wel handig te hebben.

Wilt je DA dit doen?

 

Ik weet niet wat je pup heeft, gopelijk komt het goed! 

Succes!

ineke (Gast)

Deze fokker werkt niet mee en is bekend bij de rasvereniging en is voor de tuchtraad geweest. En mijn lab is al overleden.

Volgende forumvraag: Wat bedoelen ze nou precies?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^